Actualitate
Investiţii în educaţie la Haţeg. Şcoala construită de la zero, cu bani europeni, prinde tot mai mult contur -FOTO
Pe lângă alte proiecte de interes local aflate, în acest moment, în derulare, educaţia se află în atenţia administraţiei publice din oraşul Haţeg. Lucrările la şcoala gimnazială construită de la zero în localitate, cu ajutorul banilor europeni, continuă. Clădirea începe să prindă tot mai mult contur. În altă ordine de idei, au fost urmaţi noi paşi în proiectul demarat de autorităţile locale cu scopul de a veni în sprijinul elevilor şi profesorilor din oraş. Peste 740 de tablete şcolare, precum şi alte echipamente IT, vor fi achiziţionate pentru susţinerea şi facilitarea activităţilor didactice.
Orașul Hațeg va avea o școală gimnazială, nouă și modernă, construită de la zero cu ajutorul banilor europeni. Primarul Adrian Puşcaş spune că, lucrările la această investiție importantă pentru comunitate continuă. „La şcoala gimnazială, realizată printr-un proiect pe fonduri europene, se lucrează. S-a avansat, constructorul a turnat peste primul nivel o parte din placă, se execută lucrări la partea de interioare, instalaţii electrice şi tencuială”, a precizat primarul oraşului Haţeg, Adrian Puşcaş. Chiar dacă lucrările la această investiţie au întârziat, iar termenul de finalizare a fost prelungit până la data de 31 mai 2022, se încearcă recuperarea timpului pierdut, astfel că şantierul creşte.
Pe de altă parte, s-au făcut noi paşi în proiectul “Achiziționare tablete școlare și alte echipamente IT”. Valoarea totală a obiectivului de investiții se ridică la 2.169.041,45 lei. În cadrul acestui proiect, deja aprobat şi pentru care urmează să se semneze contractul, vor fi achiziționate un număr de 746 de tablete, 113 bucăți laptop-uri, 60 bucăți table interactive și 68 de routere wireless.
În altă ordine de idei, oraşul Haţeg va beneficia de peste 7,7 milioane de lei, bani de la Ministerul Dezvoltării, pentru construcția unui corp nou de clădire pentru învățământul liceal – filiera tehnologică la Colegiul Național „I.C. Brătianu”, unitate de învăţământ cu o tradiţie de peste un secol. Primarul Adrian Puşcaş consideră această investiţie mai mult decât binevenită, asigurând atât creşterea actului educaţional, cât și creşterea calităţii vieţii locuitorilor oraşului.
Referitor la alte proiecte aflate, în prezent, în derulare, acestea îşi urmează cursul. Modernizarea Parcului Copiilor din localitate, lucrare realizată cu bani de la bugetul local, se apropie încet-încet de final, lucrările urmând să fie încheiate în luna mai. Mai trebuie menţionat că, investiţia care vizează înființarea rețelei de distribuție gaz metan în localitatea aparţinătoare Nălațvad, realizată cu bani de la bugetul local, este gata în proporţie de 90 la sută, urmând a se face recepţia lucrării.
Actualitate
Cursuri gratuite de zbor la Aeroclubul Teritorial “Constantin Manolache” Deva. Înscrierile încep în 8 ianuarie
Tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 23 de ani, care doresc să învețe să zboare cu planorul, cu avionul ultraușor sau să sară cu parașuta, se pot înscrie la cursurile gratuite organizate de Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva. Înscrierile încep pe data de 8 ianuarie și se fac până pe 7 februarie 2025.
La Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva se vor organiza, și anul acesta, cursuri gratuite de zbor cu planorul, avionul ultraușor și salt cu parașuta. Tinerii interesați se pot înscrie începând de la mijlocul săptămânii viitoare.
“Începând cu 8 ianuarie 2025, Aeroclubul Teritorial “Constantin Manolache” Deva vă așteaptă pentru înscrierea la cursurile gratuite de zbor cu planorul, avionul ultraușor și salt cu parașuta. Perioada înscrierilor: 08 ianuarie 2025 – 07 februarie 2025. Ce cursuri vă oferim? Obținerea licenței de pilot de planor, Obținerea licenței de pilot de aeronave ultraușoare motorizate, Obținerea licenței de parașutist. Cine poate aplica? Tinerii cu vârsta între 15 ani (împliniți) și 23 de ani (neîmpliniți) sunt eligibili pentru cursurile gratuite. Activitatea de zbor la disciplina planorism poate începe de la vârsta de 15 ani, iar la celelalte discipline, începând cu împlinirea vârstei de 16 ani. Persoanele ce nu se încadrează pentru cursurile gratuite pot opta pentru parcurgerea oricărui curs, contra cost. Pentru informații complete despre condițiile de înscriere, documentele necesare vizitează site-ul nostru sau contactează personalul Aeroclubului Teritorial Deva prin informațiile de contact de pe afiş. Vă așteptăm la zbor!”, au transmis reprezentanții Aeroclubului Teritorial „Constantin Manolache” Deva.
Situat la doar câțiva kilometri distanță de reședința județului Hunedoara, în vecinatatea satului Săulești, Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva a fost înfiinţat în anul 1975.
În anii trecuți, zeci de tineri hunedoreni, împătimiți ai zborului, s-au înscris la cursurile organizate la Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva. O parte dintre ei au optat pentru parașutism, iar alții pentru a învăța cum să zboare cu planorul sau cu avionul ultrașor.
Sursa foto: Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva
Actualitate
Elevii se întorc la școală miercuri, 8 ianuarie. Următoarea vacanță – în februarie
Elevii se întorc la școală, de miercuri, 8 ianuarie 2025, după vacanța de iarnă.
Începe modulul 3 de cursuri. Următoarea vacanță pentru elevii hunedoreni – între 17 și 21 februarie
Prima zi de școală din anul 2025 – miercuri, 8 ianuarie, deschide modulul 3 de cursuri, care are o durată diferită în fiecare județ. Elevii și profesorii merg la școală până când va începe vacanța de schi de o săptămână, decisă de către inspectoratele școlare. Pentru județul Hunedoara, această vacanță de schi a fost programată în săptămâna 17 -21 februarie 2025.
Actualitate
„Permis pentru viitor”: Școala de șoferi gratuită pentru tineri din medii defavorizate
Programul „Permis pentru viitor”, în cadrul căruia se acoperă costurile școlii de șoferi pentru tineri cu posibilități materiale reduse, a ajuns la cea de-a 10-a ediție. Organizatorii anunță că, solicitările de finanțare pot fi transmise, online sau prin poștă până la data de 27 ianuarie 2025.
Sunt eligibili tinerii din toată țara, cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani care provin din medii defavorizate și care își doresc să obțină un permis de conducere pentru categoriile B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.
Programul „Permis pentru viitor” este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prima ediție a programului a fost lansată în anul 2015. În decursul celor nouă ediții, 181 de tineri au finalizat cu succes cursurile școlii de șoferi: 151 au obținut permise de categoria B, 27 de categoria C și trei atestate, o tânără cu handicap a obținut permis categoria B pentru automobil adaptat, un tânăr a promovat examenul pentru categoria B96 (ce permite suma MMA autoturism + rulotă/remorcă până la limita de 4.250 kg), iar un alt tânăr a obținut permisul pentru tractoare agricole. Alți 71 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.
Formularul de înscriere și alte informații sunt disponibile pe website-ul Fundației Pentru Comunitate – https://pentrucomunitate.ro/permis.
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Ați văzut-o? O minoră din Călan a dispărut în noaptea de Revelion
-
Actualitatecu 20 de ore in urma
“Nosferatu”, filmat și la Castelul Corvinilor, în cinematografe
-
Actualitatecu 19 ore in urma
FOTO+VIDEO: Pe pârtie, fără limite”: Povestea instructorului din Straja care deschide schiul pentru persoanele cu deficiențe locomotorii
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Mai multe zone din județ, sub cod galben de vânt
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Calendarul foilor de ceapă – un vechi obicei pentru previziuni meteorologice
-
Actualitatecu 2 zile in urma
FOTO: Incendiu pe Cheile Jiețului: Intervenție dificilă a pompierilor din Petroșani pentru stingerea flăcărilor la o cabană izolată
-
Actualitatecu 3 zile in urma
FOTO: Prima zi a anului petrecută pe pârtiile din Parâng
-
Actualitatecu 18 ore in urma
„Permis pentru viitor”: Școala de șoferi gratuită pentru tineri din medii defavorizate