Connect with us
Data: 12/02/2025
.

Actualitate

Proiect unic în județ și țară, dedicat persoanelor din mediul rural, unde nu sunt medici de familie

Publicat

pe

Proiect pe fonduri europene unic la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara și la nivel național. Este vorba despre un proiect prin intermediul căruia vor fi accesate fonduri europene pentru achiziționarea unei „Unități Medicale Mobile”. Practic, va fi o autospecială dotată de la A la Z cu toate cele necesare pentru ca medicii și asistentele să poată consulta și pune diagnostic în cazul celor consultați. Vizați sunt hunedorenii din cele 15 localități în care nu există medici de familie, din mediul rural.

Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara au lucrat intens la un proiect ce urmează a fi finanțat din fonduri europene și care va veni în sprijinul câtorva mii de hunedoreni din mediul rural. Practic, va fi achiziționat o autospecială (asemănătoare unui TIR-n.red.) în interior căreia va fi un „mini-spital”, dotat cu toate cele necesare.

„Ca să suplinim lipsa medicilor de familie în 15 localități, din județul Hunedoara, am depus o cerere de finanțare în parteneriat cu un ONG pentru a ne dota cu o unitate medicală mobilă. ONG-ul respectiv va face activitățile de îngrijiri la domiciliu, iar noi, cu unitatea medicală mobilă, în cadrul căreia vor fi medici și asistente. Vom face caravane în toate localitățile izolate și vom efectuata activități de monitorizare și de administrare tratamente medicale. Unitate Medicală mobilă va fi dotată cu ecograf, Computer Tomograf și cu analizor, inclusiv cu un scaun pentru investigații ginecologice. Important este că oamenii nu vor plăti pentru aceste servicii, ba mai mult, vor primi și pachete cu dezinfectanți, materiale de protecție și alte astfel de lucruri. Noi încercăm să îi ajutăm pe toți cei care au nevoie de noi”, a declarat Adrian David, directorul general al CAS Hunedoara.

Cererea de finanțare, depusă

Potrivit reprezentantului CAS Hunedoara, sunt șanse mari ca acest proiect să fie finanțat și implementat în județul Hunedoara. „Am depus deja cererea de finanțare și este în evaluare acum. Estimăm, pe graficul pe care l-am elaborat, că în maximum șase luni de la semnarea contractului de finanțarea vom putea demara proiectul. Cu alte cuvinte, este posibil ca din iarnă sau primăvara anului viitor să putem începe caravana prin județ. Proiectul a fost scris 100 la sută de CAS Hunedoara și vreau să le mulțumesc colegilor mei pentru efortul depus și pentru curaj, pentru că acest proiect a fost scris cam într-o lună și l-am și depus. Suntem prima CAS din țară care face un astfel de proiect. Este o inițiativă a noastră, a celor din CAS Hunedoara. Noi suntem optimiști, pentru că în simularea de procentaj suntem la maximum de puncte. Oricum mai avem și alte surse de finanțare, în cazul în care nu vom fi declarați eligibili, dar sunt slabe șanse”, a mai precizat Adrian David, directorul general al CAS Hunedoara.

Digitalizare completă a serviciului de evidență a asiguraților

Tot la capitolul „planuri pentru 2021”, reprezentanții CAS își propun să digitalizeze serviciile pentru asigurați. „În cadrul Colegiului Prefectural, instituțiile deconcentrate fac raportări cu privire la activitate și vin cu propuneri de eficientizare pentru viitor. După ce am depus raportul nostru pentru 2020, am prezentat măsurile pe care doresc să le implementez pentru acest an. Între acestea se numără digitalizarea completă a serviciului de evidență asigurați. Cu alte cuvinte vom primi totul pe mail, nu mai listăm, nu mai copiem sau transmitem hârtii fizic, ci vom opera solicitările direct în programele informatice”, a mai spus Adrian David, directorul CAS Hunedoara.

Proiectele, prezentate în Colegiul Prefectural

La ședința Colegiului Prefectural, care a avut loc la Inspectoratul Școlar Județean, au participat prefectul județului, Călin-Petru Marian, subprefecții Oana Andreea Biriș și Szell Lorincz și directorii de deconcetrate. „În cadrul ședinței, directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara, Adrian Nicolae David, a prezentat o Informare privind activitatea desfăşurată în anul 2020 precum și măsurile care vor fi luate pentru îmbunătățirea serviciilor către asigurați, în anul 2021. De asemenea, Adrian Nicolae David i-a informat pe membrii Colegiului Prefectural despre proiectul CAS Hunedoara, primul de acest fel din țară, prin care va accesa fonduri europene pentru achiziționarea unei „Unități Medicale Mobile” care va asigura asistență medicală în zonele rurale unde nu activează medici de familie”, au informat reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Hunedoara.

Advertisement

La nivelul județului Hunedoara sunt aproximativ 380.000 de persoane asigurate medical.

Advertisement

Actualitate

Ședință la Prefectura Hunedoara. Discuții privind problematica gravă a incendiilor de vegetație uscată

Publicat

pe

Redactat de

Prefectul județului Hunedoara, Florina -Doris Visirin, a convocat, astăzi, o întâlnire cu reprezentanți ai mai multor instituții, în cadrul căreia a fost discutată problematica gravă a incendiilor de vegetație uscată, un fenomen care, din păcate, continuă să afecteze județul nostru.

La întâlnirea, ce a avut loc la sediul Prefecturii Hunedoara, au participat reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Hunedoara, ai Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și ai Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Hunedoara.

Apel ferm către cetățeni să nu mai incendieze vegetația uscată

Prefectul județului Hunedoara, Florina -Doris Visirin, a făcut un apel către cetățeni să conștientizeze gravitatea acestei probleme și să nu mai incendieze vegetația uscată.

“Statisticile arată că, la nivel județean, suprafețe mari de teren sunt incendiate în fiecare an, provocând pagube semnificative comunităților locale. Dincolo de distrugerea mediului, aceste incendii reprezintă un pericol real pentru viețile oamenilor și bunurile acestora. În plus, degajarea de fum și particule toxice are consecințe directe asupra sănătății populației. Facem un apel ferm către fermieri, proprietari de terenuri și toți cetățenii din județul Hunedoara să conștientizeze gravitatea acestei probleme și să nu mai incendieze vegetația uscată. Această practică, pe lângă faptul că este ilegală, poate duce la pierderi de vieți și bunuri, la retragerea subvențiilor pentru fermierii care recurg la incendiere și la punerea în pericol a salvatorilor care intervin în astfel de situații. Lupta împotriva incendiilor de vegetație nu este doar responsabilitatea autorităților, ci și a fiecăruia dintre noi. Este esențial ca toți cetățenii să înțeleagă că prevenirea acestor incendii depinde în primul rând de respectarea legii și de asumarea unei atitudini responsabile față de comunitate și mediu”, a transmis prefectul județului Hunedoara, Florina -Doris Visirin.

Advertisement

CJSU Hunedoara, convocat vineri

Prefectul județului Hunedoara, Florina -Doris Visirin a anunțat că, vineri, va convoca Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Hunedoara pentru a actualiza măsurile de prevenire și combatere a incendiilor de vegetație. Totodată, a anunțat că, alături de partenerii instituționali, vor fi intensificate acțiunile de control și se vor aplica sancțiuni drastice celor care pun în pericol siguranța comunităților locale.

Numai în weekendul trecut, pompierii hunedoreni au intervenit pentru stingerea a 30 de incendii de vegetație uscată, înregistrate în mai multe localități ale județului. Flăcările au afectat, în total, câteva zeci de hectare de teren, iar cauza probabilă a declanșării incendiilor, în toate cazurile, a fost focul deschis în spații deschise.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Acțiune cu efective mărite pe DN 66, în vederea reducerii riscului rutier

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii Poliției Orașului Hațeg și cei ai Secției de Poliție Rurală Hațeg au desfășurat, în cursul zilei de ieri, activități preventive în trafic, pe Dumul Național (DN) 66, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și a combaterii nerespectării regimului legal de viteză.

Peste 60 de autovehicule au fost trase pe dreapta și mai mulți șoferi testați cu etilotestul sau cu aparatele DrugTest. În două cazuri au fost întocmite dosare penale.

“În cadrul acțiunii, polițiștii au oprit pentru verificări 64 de autovehicule, iar 16 conducători auto au fost testați cu aparatele de stabilire a consumului de alcool sau droguri. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat nouă sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 4.250 de lei, au reținut trei certificate de înmatriculare și au întocmit două dosare de cercetare penală”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.

La Ruși, polițiștii au oprit autoturismul condus de un bărbat de 41 de ani, din comuna Moșnița Nouă, județul Timiș. Mașina, cu număr de circulație provizoriu, figura ca fiind neînmatriculată, spun oamenii legii.

Puțin mai devreme, polițiștii au depistat în trafic un alt bărbat, în vârstă de 52 de ani, din orașul Călan, care conducea un autoturism pe DN 66, în comuna Bretea Română. În urma verificărilor în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul deține permis de conducere cu o categorie necorespunzătoare și permis de conducere anulat, fapt pentru a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Advertisement

Polițiștii continuă cercetările, în cazurile prezentate.

 

Foto: arhivă
Citeste mai mult ...

Actualitate

O nouă sesiune de lucru a AJF Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Hunedoara organizează o nouă sesiune de lucru. Dacă săptămâna trecută a avut loc o sesiune cu reprezentanții echipelor de seniori, în curând va avea loc o acțiune dedicată activității la nivel de copii și juniori.

La Călan

La această sesiune de lucru, care va avea loc joi, 13 februarie, la Liceul Tehnologic “Ovid Densușianudin Călan, începând cu ora 17:30, sunt așteptați reprezentanții cluburilor hunedorene care au echipe de copii și juniori. Acțiunea se adresează atât cluburilor cu activitate exclusivă de copii și juniori, dar și celor din Ligile 4 și 5 din județul Hunedoara care au în structura lor atât formații de seniori, cât și grupe juvenile. „Temele propuse pentru discuție în cadrul sesiunii de lucru de la Călan sunt stabilirea datelor de start pentru competițiile de juniori, configurarea seriilor pentru competițiile fără rezultate pentru partea a doua a sezonului 2024-2025, aspecte legate de clasificarea fotbalului amator, precum și alte subiecte de interes propuse de reprezentanții echipelor. Prezența tuturor cluburilor este esențială pentru buna organizare și dezvoltare a competițiilor de copii și juniori! Vă așteptăm pentru a construi împreună viitorul fotbalului juvenil”, au anunțat reprezentanții AJF Hunedoara.

La ora actuală AJF organizează un număr de 12 campionate juvenile la nivelul județului Hunedoara, respectiv U7, U8, U9 (cu două grupe), U10 (tot două grupe), U11 (trei), U12, U 13 (trei grupe), U14, U15 (două), U16, U17 și U19.

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate