Actualitate
Accent pe sport și educație, la Ilia. Parcuri noi pentru copii prind contur în comună
Copiii și tinerii din comuna Ilia sunt implicați în numeroase activități sportive și de recreere, desfășurate cu sprijinul total al administrației publice locale. Indiferent că este vorba despre oină, fotbal sau alte ramuri, autoritățile locale se implică cu suport financiar și nu numai din dorința de a-i încuraja pe cei mici, dar și pe cei mai mari, la practicarea sportului. În prezent, la Ilia, prinde contur un „Parc pentru fiecare”, amenajat în zona bazei sportive din comună și în cadrul căruia se vor putea practica diferite sporturi, jocuri și activități. Un alt parc este în curs de amenajare, la momentul actual, în zona liceului din localitate.
Pe lângă alte investiții în infrastructură și în dezvoltarea localității, administrația publică locală a comunei Ilia pune un accent deosebit pe sport și educație. Activitatea sportivă a luat avânt odată cu înființarea, la inițiativa primarului Marius Gabriel Omotă, a Asociației Club Sportiv “Mureșul Ilia”, în cadrul căreia sunt desfășurate mai multe activități.
„Avem echipă de fete, înscrisă într-un campionat de fotbal feminin, echipă de băieți, înscrisă în alt campionat. Am pus bazele unui grup de cercetași, în cadrul asociației. De asemenea, avem echipă de oină și, în prezent, lucrăm la un parc pentru copii. Acesta se numește „Un parc pentru fiecare” și este amenajat în jurul bazei sportive, a sălii de sport și a stadionului, din Ilia, fiind construit din materiale reciclabile în proporție de 80 la sută. (…) Este vorba despre un parc mai deosebit, cu tot felul de jocuri pentru copii, de echilibru, de tras la țintă, cu piste de biciclete și multe altele, iar la vară, ne-am propus să transformăm terenul de volei în cinematograf în aer liber”, spune Alin Gabor, consilier pe probleme de sport și tineret al primarul comunei Ilia, Marius Gabriel Omotă.
Un alt parc este în curs de amenajare la liceul din comuna Ilia. Acolo, în aceste zile, se lucrează de zor, astfel încât elevii să aibă un loc de recreere în aer liber.
Echipamente sportive noi-nouțe, cumpărate de primărie
Echipele de fotbal, feminin și masculin, de la Ilia, au obținut rezultate excelente la competițiile la care au participat până acum și au o evoluție îmbucurătoare la cele la care sunt înscrise în momentul de față.
„Echipa de băieți este pe locul doi în campionatul județean de fotbal pe teren sintetic, iar echipa de fete a participat la un campionat care s-a încheiat luna trecută, respectiv campionatul județean de fotbal feminin în sală, și a terminat pe locul al treilea. Acum, ne-am înscris într-un campionat județean de mini -fotbal pe teren sintetic în care suntem singura echipă din mediul rural, într-o grupă cu alte patru formații, din Deva, Hunedoara, Petroșani și Alba- Iulia”, a mai spus Alin Gabor.
Ambele echipe de fotbal au avut parte de o frumoasă surpriză din partea Primăriei și Consiliului Local al comunei Ilia, care a constat în oferirea unor echipamente noi pe care să le îmbrace în competiţiile care îi aşteaptă de acum înainte.
Rezultate remarcabile au obținut și echipele de oină de la Ilia. Echipa școlii din comună a ajuns de două ori la faza națională de oină, în anii trecuți, iar recent au obținut rezultate frumoase la o altă competiție. „Săptămâna trecută, au participat la faza zonală unde au fost echipe din județele Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș- Severin, Mehedinți și Alba, fetele s-au clasat pe locul al doilea, iar băieții pe locul al treilea. (…) Noi, în cadrul asociației, desfășurăm antrenamente de oină, fotbal, handbal și atletism. Încercăm mai multe sporturi pentru a descoperi talentele copiilor”, a adăugat Alin Gabor.
Antrenamentele au loc în baza sportivă din comuna Ilia și sunt coordonate de profesorul Iulia Gabor, iar antrenorul echipei de atletism este Larisa Angheluță.
Drumeții și excursii cu cercetașii din Ilia
Echipamente noi-nouțe au primit, din partea primăriei, și cercetașii de la Ilia – grup nou format din 20 de copii, de vârste diferite, din comună, angrenați în numeroase activități, derulate sub coordonarea lui Alin Gabor și a soției sale, Iulia. Cercetașii din Ilia au participat, până acum, la tot felul de activități interesante, dar și la drumeții, excursii, toate organizate cu sprijinul și susținerea administrației publice locale.
„Anul trecut am organizat prima excursie, la Păltiniș. Am mai mers cu cortul la Dumbrăvița, iar copiii au fost foarte încântați. Și părinții, la fel, întrucât prin astfel de activități reușim să-i dezlipim cumva de ecrane și de tot ceea ce înseamnă calculator, jocuri video. Fiind o comunitate destul de mică, noi, aici la Ilia, ne cunoaștem și putem spune că suntem ca într-o familie, mai mare. În toate activitățile desfășurate, avem parte de sprijinul total al Primăriei Ilia, căreia îi mulțumim pentru toată susținerea și implicarea”, a mai afirmat Alin Gabor.
Actualitate
Prezența la vot – Alegeri prezidenţiale, Tur I: 41,62 la sută dintre hunedoreni au votat până la ora 18:00
Aproximativ 151.000 de locuitori ai județului Hunedoara, dintre cei 363.541 înscriși pe liste, reprezentând un procent de 41,62 la sută, și-au exercitat dreptul la vot până la ora 18:00, potrivit datelor furnizate, în timp real, de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).
Un număr de 134.277 de persoane au votat pe listele permanente, iar 15.053 pe cele suplimentare, urna mobilă fiind solicitată de 2.008 ori.
La nivel național, peste opt milioane de români și-au exprimat opțiunea electorală la alegerile prezidențiale- primul tur, prezența la vot până la aceeași oră, respectiv ora 18:00, fiind de 45,79 la sută, potrivit datelor AEP.
Actualitate
Corvinul este pe loc de play-off
În Liga 2 de fotbal s-au jucat, cu o singură excepție, meciurile etapei a XIV-a. Reamintim că în Liga 2, unde, la începutul competiției, au fost înscrise 22 de echipe, se joacă un singur tur, la finalul căruia primele șase clasate vor evolua în play-off-ul pentru promovarea în SuperLigă, iar celelate participante vor evolua în două serii de play-out.
Succes cu 2-1 la Oradea
Corvinul Hunedoara a jucat, în deplasare, la Oradea, pe terenul celor de la FC Bihor. Deși hunedorenii nu au drept de promovare în primul eșalon, trupa pregătită de Florin Maxim și-a respectat blazonul de deținătoare a Cupei României și își continuă evoluția pentru atingerea obiectivului, respectiv calificarea în play-off. Pe un teren deloc ușor, Corvinul a început mai bine jocul și, după două ratări ale lui Grigore, reușește deschiderea scorului în minutul 10 când, după o acțiune prelungită de atac, Cărăuș, din a doua încercare, a înscris, cu capul, din apropiere, centrarea lui Velisar. Până la pauză tot Corvinul a controlat jocul, în general, având ocazii mai periculoase decât gazdele, iar la vestiarele stadionului „Iuliu Bodola” din Oradea s-a intrat cu 1-0 în favoarea Hunedoarei. Mitanul secund începe perfect pentru Corvinul, Vladic, bine lansat de Lehaire, fiind faultat în suprafața de pedeapsă, este faultat de Băican. Iar penalty-ul din minutul 48 a fost transformat, cu siguranță, de Manolache. Jocul părea să se îndrepte spre o victorie fără probleme a Corvinului, dar, în minutul 68, arbitrul „vede” un henț, inexistent, la Lehaire, iar penalty-ul fantezist acordat a fost transformat de experimentatul Hora. Corviniștii reușesc să mențină rezultatul până la final, mai ratând, și ei, ceva ocazii, și se impun cu 2-1. În urma acestui rezultat, Hunedoara urcă pe 6, ultimul loc de play-off, cu 23 de puncte, iar Bihorul este pe 17, cu 11 puncte. Etapa viitoare cei de la Corvinul Hunedoara vor primi vizita liderului, AFKC Miecurea Ciuc, asupra acestui subiect urmând a reveni în edițiile următoare ale cotidianului SERVUS HUNEDOARA.
Actualitate
FOTO: Accident rutier pe DN 7: Patru răniți transportați la spitale din Orăștie, Deva și Hunedoara
Un accident rutier grav a avut loc la ieșirea de pe autostrada A1 către DN 7, implicând două autoturisme și rănirea a patru persoane.
Pompierii Detașamentului Orăștie au intervenit în urmă cu puțin timp, cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, la ieșirea de pe autostrada A1 pe DN 7, unde a fost semnalat un accident rutier.
Pentru misiune au fost alocate și 3 echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean.
La fața locului, echipajele operative au constatat faptul că, în accident au fost implicate 2 autoturisme, rezultând rănirea a 4 persoane.
Acestea au fost evaluate și au primit primul ajutor la locul evenimentului și ulterior au fost transportate la spitalele din Orăștie (2 victime), Deva ( 1 victimă) și Hunedoara (1 victimă), pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.
Pompierii militari au asigurat, totodată, măsurile specifice de prevenire a izbucnirii incendiilor în astfel de cazuri.
În aceste momente, circulația în zonă se desfășoară alternativ.
FOTO: ISU Hunedoara
-
Actualitatecu 22 de ore in urma
Poliția caută o femeie însărcinată și fiica sa de 2 ani, dispărute din Peștișu Mic
-
Actualitatecu o zi in urma
Intervenție salvatoare la Dobra: Patru pompieri hunedoreni, eroi în timpul liber
-
Actualitatecu 9 ore in urma
Accident rutier la Geoagiu: Mașină proiectată într-o casă, o femeie salvată de pompieri
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Activitatea Serviciului Permise și Înmatriculări Hunedoara, afectată de avaria de la RAR. Operațiuni, temporar suspendate
-
Actualitatecu 23 de ore in urma
FOTO: Accident cu patru victime în municipiul Hunedoara
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Primarul din Luncoiu de Jos rămâne realist
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Probleme în sistemul informatic la Registrul Auto Român (RAR). Activitatea, perturbată în întreaga țară
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Acces gratuit la prevenție, diagnostic și monitorizare a bolilor grave pentru persoanele asigurate