Connect with us
Data: 16/05/2024
.

Actualitate

Autostrada A1 Lugoj – Deva, lotul cu tuneluri: “zero muncitori și utilaje”

Publicat

pe

Lucrările la tronsonul cu tuneluri pentru urși (Margina – Holdea), al autostrăzii A1 Lugoj – Deva, nu vor putea fi finalizate până în 2026, suprafețele forestiere nu au fost eliberate în totalitate, utilitățile nu sunt mutate, iar utilajele și muncitorii lipsesc cu desăvârșire, susține Horațiu Cosma, fost secretar în Ministerul Transporturilor.

“Peisaj dezolant pe ”gaura” de 9km din A1 Sibiu – Nădlac: zero muncitori și utilaje pe această autostradă pusă de USR în PNRR. Deși Sorin Grindeanu a promis în repetate rânduri că se va lucra în 2023 pe ciotul de 9 km lipsă din A1 Lugoj – Deva, realitatea îl contrazice din nou. Ministerul Transporturilor pe care îl păstorește nu a emis autorizația de construire, suprafețele forestiere nu au fost eliberate în totalitate, utilitățile nu sunt mutate, iar utilajele și muncitorii lipsesc cu desăvârșire. Autostrada Lugoj – Deva a intrat în lucru în 2013. De atunci, are la activ o reziliere de contract (PSD în 2017, cu Grindeanu premier) și o anulare de licitație (PSD în 2022, cu Grindeanu la Transporturi). USR a pus pe roate în 2021 acest proiect deraiat de partidul comasat român PSD-PNL și i-a asigurat finanțarea din PNRR. Însă, pentru a lua banii europeni, autostrada trebuie finalizată cel târziu în 2026. Imposibil! Termenul contractual pentru lucrări e de 3 ani. Chiar dacă ar începe șantierul azi, se duce deja în 2027 finalizarea. În tot acest timp, românii stau în ambuteiaje kilometrice pe drumul național paralel dintre Holdea și Margina. Lui Grindeanu nu îi pasă de ei. Dar va primi răsplata la vot, pe 9 iunie!”, spune, într-un mesaj publicat pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, Horațiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara informau, la 1 martie 2024, că reprezentanții asocierii de firme care va executa secțiunea lipsă din autostrada A1 Lugoj – Deva, lotul 2, au început amenajarea accesului în șantierul din zona unde vor fi construite tunelurile. “Sunt folosite utilaje specifice pentru stabilizarea și îmbunătățirea solului pentru drumul tehnologic care are o lungime de circa doi kilometri. Zona este greu accesibilă, mai ales după perioada de iarnă, pământul fiind îmbibat cu apă.Drumul tehnologic este folosit și de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, Direcția Silvică Timiș, prin Ocolul Silvic Făget, care se ocupă cu eliberarea amplasamentului”, arătau atunci reprezentanții DRDP Timișoara.

Lotul 2 al A1 Lugoj – Deva, cu o lungime de 9,13 kilometri, dintre care 2,13 kilometri de tunel, este singura porțiune lipsă din autostrada care leagă Sibiu de Nădlac.

Contractul, în valoare de 1, 826 de miliarde de lei (fără TVA), este finanțat preponderent prin PNRR, având o durată de 45 de luni.

Advertisement

Cele două tuneluri care vor fi construite în cadrul secțiunii vor avea fiecare o lungime de aproximativ 2,13 kilometri și vor fi formate din două galerii unidirecționale.

Actualitate

Cod galben de intensificări ale vântului în zona de sud a județului, până vineri noapte

Publicat

pe

Redactat de

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă și pentru zona de sud a județului Hunedoara, începând de joi dimineață (16 mai), de la ora 10:00, până vineri noapte (17 mai), la ora 23:00.

“În intervalul menționat, în sudul Banatului și al Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…65 km/h, și temporar de peste 70…80 km/h”, a informat ANM.

ANM notează că local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în sudul, vestul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h. În Banat și sudul Crișanei în noaptea de joi spre vineri (16/17 mai) vor fi averse în general moderate cantitativ (15…20 l/mp) și descărcări electrice.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Protest spontan la APM Hunedoara. Angajații acuză discriminări salariale

Publicat

pe

Redactat de

Angajaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Hunedoara au declanșat joi dimineață, începând cu ora 10:00, un protest spontan împotriva discriminării salariale, alături de colegii din celelalte agenții județene de protecția mediului.

Aproximativ 1.400 de salariați din întreaga țară sunt profund indignați de discriminarea salarială la care sunt supuși în comparație cu colegii lor din alte agenţii și instituții județene, cărora li s-au stabilit salariile la nivelul celor de la nivel central prin OUG 128/2023.

“Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara își desfășoară activitatea sub coordonarea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și are aceleași responsabilități și atribuții în implementarea politicilor și a legislației în domeniul protecției mediului la nivel județean. Este esențial ca această egalitate să se reflecte și în nivelul salariilor. Nu cerem decât alinierea salariilor, așa cum s-a procedat și în cazul altor instituții. Nu solicităm privilegii suplimentare față de alte instituții județene, ci doar încetarea discriminării și respectarea drepturilor noastre legitime. Senatul României a luat deja măsuri pentru a corecta această injustiție, adoptând un amendament pentru eliminarea discriminării salariale. Cu toate acestea, proiectul de lege a rămas blocat în Camera Deputaților (PL-x nr. 67/26.02.2024), iar nenumăratele demersuri făcute pentru obținerea drepturilor noastre legitime au fost ignorate și respinse. Importanța activității noastre va deveni evidentă atunci când angajații își vor întrerupe activitatea și vor protesta. Proiecte finanțate din fonduri europene și naționale, inclusiv cele din cadrul PNRR, așteaptă actele de reglementare necesare, iar orice întârziere va afecta implementarea acestora. Întreruperile în funcționarea Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului, un obiectiv de interes național, vor avea consecințe grave. Protestele ce vor urma, inclusiv greva generală, sunt expresia hotărârii noastre de a lupta pentru dreptate și echitate în tratamentul salarial. Ne angajăm să continuăm această luptă până când drepturile noastre sunt respectate și nedreptatea salarială este eliminate!”, se arată într-un comunicat al APM Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Lucrări pe șantierul lotului de autostradă A1 Margina – Holdea

Publicat

pe

Redactat de

Lucrări de fundație prin utilizarea piloților forați cu diametre extinse se desfășoară în această perioadă pe șantierul tronsonului de autostradă A1 Margina – Holdea.

Mai mult decât atât sunt efectuate și alte activități preliminare pentru a pregăti deschiderea unor noi zone de lucru.

”Pe șantierul lotului de autostradă A1 Margina – Holdea, antreprenorul execută lucrări de fundare prin piloți forați de diametru mare. Se execută și alte lucrări pregătitoare pentru deschiderea de noi fronturi de lucru”, informează reprezentanții DRDP Timișoara.

FOTO: FACEBOOK DRDP TIMIȘOARA

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate