Connect with us
Data: 28/06/2024
.

Actualitate

Apel umanitar: Să o ajutăm pe Cristina să ajungă acasă! Tânăra hunedoreancă a suferit un grav accident în străinătate

Publicat

pe

O tânără de 24 de ani, din comuna Vețel, ce a suferit un grav accident în străinătate, are nevoie de ajutorul nostru. Daniela Cristina Coste se află în comă într-un spital departe de casă, iar familia și apropiații fac acum toate eforturile pentru ca ea să poată beneficia în continuare de tratament medical, dar cheltuielile cu spitalizarea sunt foarte ridicate. Au fost deja demarate demersurile diplomatice pentru a fi adusă în țară sau transferată într-o unitate medicală din Europa, însă suma necesară este uriașă.

O vacanță ce trebuia să fie de vis s-a transformat într-un coșmar pentru doi tineri hunedoreni. În urmă cu 10 zile, Cristina se afla împreună cu iubitul ei, în Bali, unde urma să fie cerută în căsătorie, când o tragedie, petrecută la scurt timp de la sosirea lor pe insulă, a umbrit totul. Tânăra a suferit un grav accident și după ce a ajuns la spital a intrat în comă, iar acum are mare nevoie de ajutor pentru a beneficia în continuare de tratament medical, a fi stabilizată și repatriată.

 

În mediul online, a fost lansat un apel umanitar pentru a strânge fondurile necesare acoperirii cheltuielilor medicale foarte ridicate și pentru a o aduce pe Cristina în țară sau la un spital specializat din Europa unde să poată beneficia de tratamentul necesar.

 

Advertisement

Până acum, din donațiile oamenilor de bine, care nu au rămas indiferenți la suferința Cristinei și a familiei ei, s-au strâns aproape 25.000 de euro, dar suma nu este suficientă.

Cristina are asigurare de sănătate, însă nu acoperă cheltuielile medicale. Mai mult de jumătate din aceasta s-a consumat deja, costurile minime de spitalizare pe o singură zi fiind de 3.000 euro, iar unele zile au ajuns și la 6.000 euro din cauza investigațiilor complexe necesare. „Din informațiile noastre, repatrierea colegei noastre costă 180.000 euro, fiind necesar un avion medical specializat, dotat cu echipamente speciale și însoțit de o echipă medicală. Până în prezent, am reușit să strângem suma de 25.000 euro, dar mai este un drum lung de parcurs. Vă rog din suflet să ne ajutați să strângem fondurile necesare pentru a salva viața Cristinei. Fiecare contribuție contează enorm, indiferent de mărime. Haideți să ne unim forțele și să dovedim că împreună suntem puternici și putem face o diferență”, este apelul colegului Cristinei, Gheorghe Capșa.

Iubitul Cristinei: „Vă rog, cu lacrimi în ochi, să nu renunțăm până nu înfăptuim împreună această minune și anume să o aducem pe Cristina acasă”

Iubitul Cristinei, Sebastian Mateescu, care îi este alături în aceste momente extrem de grele și care se ocupă de tot ce ține de spitalizare, a publicat, aseară, pe contul său de pe rețeaua de socializare, un filmuleț realizat în spitalul în care tânăra se află în acest moment.

“Vă mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat și donațiile făcute. S-au strâns, până în acest moment, 24.960 de euro, din care aproximativ 20.000 de euro în primele două zile. Mulțumim pentru share-uri și donații. Revin în acest filmuleț cu starea actuală a Cristinei care, din păcate, nu este una bună. În situația de față, recuperarea ei poate dura mult timp și singura opțiune este să o aducem acasă pentru a continua tratamentul. Asta presupune un efort financiar uriaș, aproximativ 180.000 de euro, dar am speranța că, dacă în două zile, au putut strânge 20.000 de euro, într-o lună putem reuși să strângem 180.000 de euro. Toată lumea mă încurajează și îmi spune mereu că Dumnezeu face minuni prin oameni și cred că tărie același lucru. Vă rog, cu lacrimi în ochi, să nu renunțăm până nu înfăptuim împreună această minune și anume să o aducem pe Cristina acasă”, a transmis Sebastian Mateescu, iubitul Cristinei.

Haideți să aducem pe Cristina acasă!

Donațiile pot fi făcute în contul:

Advertisement

ING Bank: RO83INGB5635999901212534

Titular: Mateescu Sebastian

@revtag: revolut.me/sebast3mg0

Revolut național

Beneficiar: Sebastian Mateescu

Advertisement

IBAN: RO42 BREL 0005 5187 2883 0100

Revolut internațional

Beneficiar: Sebastian Mateescu

IBAN: LT60 3250 0930 4711 4838

Cod BIC/SWIFT: REVOLT21

Advertisement

Numele și adresa băncii: Revolut Bank UAB

Konstitucijos ave. 21B, 08130, Vilnius, Lithuania

BIC bancă corespondentă: BARCGB22

 

Sursa foto: Facebook
Advertisement

Actualitate

Ați văzut-o? Minoră din Mărtinești, căutată de familie

Publicat

pe

Redactat de

Ați văzut-o? Minoră din Mărtinești, căutată de familie

La data de 28 iunie 2024, în jurul orei 17.00, la sediul Poliției Municipiului Orăștie s-a prezentat o femeie care a sesizat faptul că astăzi, în jurul orei 16.00, când s-a întors de la serviciu, observat că fiica sa, Trif Ioana-Aurora (foto), în vârstă de 15 ani, din comuna Mărtinești, a plecat voluntar de la domiciliu.
Semnalmentele minorei sunt: înălțime 1,70 m., greutate aproximativ 65 de kilograme, păr lung, pe care îl poartă neprins, de culoare șatenă, ochi căprui, față rotundă. Mama minorei nu cunoaște cu ce era îmbrăcată aceasta la momentul plecării voluntare de la domiciliu. Se pare că la momentul plecării, minora era însoțită de câinele său, din rasa Bichon, de culoare albă.

Din momentul primirii sesizării, polițiștii au desfășurat mai multe activități investigative și de căutare, în vederea depistării minorei, care a fost dată în urmărire națională.
Polițiștii continuă activitățile specifice și le solicită celor care dețin informații utile, să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Case japoneze eleganță funcționalitate spații mici

Publicat

pe

Redactat de

Casele japoneze sunt renumite pentru simplitatea, eleganța și funcționalitatea lor. Într-o societate în care spațiul este adesea limitat, designul interior japonez reușește să creeze un mediu armonios și practic, utilizând inteligent fiecare colț al casei. Acest articol explorează caracteristicile caselor japoneze și tipurile de mobilier utilizate de regulă, evidențiind modul în care acestea reflectă valorile culturale japoneze.

Casele tradiționale japoneze sunt construite din materiale naturale precum lemnul, bambusul și hârtia. Aceste materiale nu doar că sunt durabile și sustenabile, dar oferă și o estetică plăcută și un sentiment de căldură.

Podelele din casele japoneze sunt adesea acoperite cu tatami, un tip de rogojină făcută din paie de orez și umplutură de orez. Tatami-urile nu doar că oferă un confort termic, dar și contribuie la designul minimalist al camerei. Dimensiunea standard a unui tatami este de aproximativ 90 x 180 cm, iar camerele sunt adesea măsurate în numărul de tatami-uri necesare pentru a acoperi podeaua.

Pereții despărțitori din hârtie de orez (shoji) și panourile glisante (fusuma) sunt elemente esențiale în casele japoneze. Shoji permit trecerea luminii difuze, creând un ambient plăcut și calmant, în timp ce fusuma sunt folosite pentru a separa sau a crea camere noi, oferind flexibilitate spațiului interior.

Genkanul este zona de intrare într-o casă japoneză, unde oaspeții își lasă încălțămintea înainte de a păși pe tatami. Aceasta zonă joacă un rol important în cultura japoneză, reflectând ospitalitatea și curățenia.

Advertisement

Futonul este un tip de saltea utilizată în mod tradițional pentru dormit. Spre deosebire de paturile occidentale, futonul poate fi pliat și depozitat în timpul zilei, eliberând astfel spațiul din cameră. Acesta este așezat direct pe tatami și este compus dintr-o saltea și o pătură groasă.

Zaisu sunt scaune fără picioare, folosite împreună cu zabuton, perne plate care oferă confort la șezut. Acestea sunt utilizate la mesele joase, numite chabudai, și sunt ideale pentru spațiile mici deoarece pot fi ușor mutate și depozitate.

Aceste mese extensibile sunt proiectate pentru a se adapta nevoilor variabile ale unei gospodării, permițând extinderea suprafeței mesei extensibile doar atunci când este necesar. În bucătăriile sau camerele de zi mici, mesele extensibile oferă flexibilitatea de a găzdui mai mulți oaspeți la nevoie, fără a ocupa permanent un spațiu mare.

Chabudai este o masă extensibilă, de obicei cu picioare scurte, folosită pentru a lua masa și alte activități. Aceasta poate fi pliată și depozitată atunci când nu este utilizată, eliberând spațiul pentru alte activități.

Tansu sunt dulapuri tradiționale japoneze, adesea fabricate din lemn de calitate și decorate cu feronerie metalică. Acestea sunt folosite pentru depozitarea hainelor, a obiectelor de uz casnic și chiar pentru a ascunde futonurile în timpul zilei. Tansu sunt apreciate nu doar pentru funcționalitatea lor, dar și pentru designul lor estetic.

Advertisement

Tokonoma este o nișă decorativă găsită în camerele tradiționale japoneze, unde sunt expuse obiecte de artă, aranjamente florale ikebana sau caligrafii. Aceasta zonă este esențială pentru a adăuga o notă de frumusețe și rafinament în casă.

Mobilierul și designul interior japonez reflectă valorile culturale și stilul de viață al japonezilor. Minimalismul și funcționalitatea sunt principii de bază, având ca scop crearea unui spațiu liniștit și ordonat. Japonia are o istorie îndelungată de adaptare la spații reduse, iar aceasta se reflectă în modul în care sunt proiectate și utilizate casele.

Curățenia este un aspect central în cultura japoneză. Spațiile sunt menținute ordonate, iar mobilierul multifuncțional și ușor de depozitat contribuie la menținerea acestui standard. Casele japoneze sunt proiectate pentru a fi flexibile, permițând utilizarea eficientă a spațiului. Panourile glisante și mobilierul modular cum ar fi fotoliul suspendat permit transformarea rapidă a spațiilor în funcție de necesități, fie că este vorba de somn, muncă sau socializare.

Deși multe case japoneze păstrează elementele tradiționale, există și o tendință de modernizare. Apartamentele moderne din marile orașe ale Japoniei sunt adesea mici, dar incorporarea elementelor tradiționale precum tatami și shoji adaugă un plus de eleganță și funcționalitate.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

COD PORTOCALIU de fenomene meteo imediate

Publicat

pe

Redactat de

Județul Hunedoara se află din nou sub un COD PORTOCALIU de fenomene meteo imediate.

Sunt vizate localitățiile Pui, Baru, Sălașu de Sus, Orăștioara de Sus, Boșorod, Bănița unde vor fi averse torențiale care vor acumula 20…30 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat grindină.

”COD PORTOCALIU – fenomene meteo imediate: Valabil de la : 28-06-2024 ora 14:35 până la: 28-06-2024 ora 15:30. În zona: județul Hunedoara: Pui, Baru, Sălașu de Sus, Orăștioara de Sus, Boșorod, Bănița. Se vor semnala: averse torențiale care vor acumula 20…30 l/mp – în zona avertizată în ultima oră s-au acumulat cantități de peste 20…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat grindină”, informează reprezentanții ISU Hunedoara.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

Actualitate