Connect with us
Data: 03/05/2024
.

Actualitate

Angajaţii de la Apa Serv Valea Jiului, sancţionaţi pentru indiferenţă

Publicat

pe

Au ştiut că se fură şi n-au făcut nimic

Mai multe anchete demarate de şefii societăţii vor stabili cât de mult s-au implicat salariaţii pentru a stopa măsluirea contoarelor şi a încuraja plata facturilor

Apa Serv PetrosaniConducerea SC Apa Serv din Valea Jiului îşi va penaliza angajaţii care au îngăduit furturi.

Asta după ce aceştia au lăsat cu bună ştiinţă ca anumite persoane să consume apă şi să nu plătească deloc sau mai puţin.

Întâi retrogradaţi, apoi concediaţi

Încasările avute de societatea de apă nu au atins sume record, dar vina este şi a angajaţilor, care stau indiferenţi şi nu acţionează atunci când descoperă furturi din reţea. „Angajaţii şi cei din conducerea staţiilor din câteva localităţi sunt în vizorul nostru, pentru că am constatat că nu au acţionat atunci când au observat că anumite persoane care locuiesc la case consumă doar un metru cub de apă, iar un om care stă într-o garsonieră plăteşte cam 6 metri cubi. Facem anchetă, chiar luni (n.r.ieri) am demarat una în Vestul Văii Jiului, iar cei vinovaţi vor plăti. Iniţial, angajaţii vor fi retrogradaţi pe un post inferior, iar, în funcţie de gravitatea faptelor, vor putea chiar să fie daţi afară”, a precizat Costel Avram, directorul SC Apa Serv SA.

Advertisement

Factura curentă emisă de firma de distribuţie apei din Valea Jiului a ajuns să fie plătită la aproximativ 76 la sută din valoarea sa. Asta în timp ce anul trecut, nu erau mai mult de 52 la sută dintre abonaţi care îşi plăteau facturile lunar. Toate, însă, au fost posibile din cauza indiferenţei angajaţilor, care nu au sesizat neregulile şi au închis ochii la ele.

Actualitate

Călin Petru Marian: ”Drumul Crucii este una dintre cele mai importante procesiuni religioase”

Publicat

pe

Redactat de

În cursul acestei zile, la Lupeni, a avut loc una dintre cele mai importante procesiuni din România. Este vorba despre Drumul Crucii, care îi acest an a ajuns la cea de a XXV-a procesiune.

La acest eveniment a luat parte și Călin Petru Marian, fost prefect și actual director APIA, care a ținut să îi felicite pe organizatori pentru realizarea acestei procesiuni.

”Și în acest an, cu inima deschisă, am luat parte la cea mai lungă procesiune religioasă din România care de un sfert de veac reface drumul parcurs de Mântuitorul Isus Hristos către muntele Golgota – Drumul Crucii de la Lupeni la Straja. Drumul Crucii, una dintre cele mai importante procesiuni religioase, atât din județul Hunedoara, cât și din întreaga țară, a fost condusă de Preasfinția Sa Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei. Procesiunea inițiată de omul de afaceri Emil Părău, pe care îl felicit din suflet pentru că duce mai departe această manifestare de credință, se desfășoară anual în Vinerea Mare și are o simbolistică aparte pentru creștinii ortodocși din România, care parcurg distanța de 10 km, din orașul Lupeni și până la schitul de la cei peste 1400 de metri altitudine din îndrăgita noastră stațiune montană”, spune Călin Petru Marian fost prefect și actual director APIA.

FOTO: FACEBOOK CĂLIN PETRU MARIAN

Citeste mai mult ...

Actualitate

Misiune de salvare pentru salvamontiștii din Parâng

Publicat

pe

Redactat de

În cursul nopții un grup de tineri plecați pe un traseu spre lacul Mija, Masivul Parâng, s-au rătăcit. Acesâștia au avut norocul ca în zonă să fie semnal la telefon pentru a-i putea alerta pe salvatori.

Imediat spre zona respectivă au plecat salvamontiștii care i-au coborât în siguranță pe cei patru tineri, care nu erau echipați corespunzător.

”În aceasta noapte, salvamontiștii din cadrul Serviciului Județean Salvamont Hunedoara și Serviciului Salvamont Petroșani, au fost solicitați pentru recuperarea a patru tineri, rătăciți, plecați pe un traseu spre lacul Mija, Masivul Parâng. Tinerii au avut o sansa foarte mare, având semnal la telefon într-o zonă foarte sălbatică și foarte accidentată, au sunat la Salvamont și au dat locația Au fost îndrumați telefonic, spre poteca care duce spre creastă și în acelasi timp, un echipaj a plecat spre ei. Tinerii nu erau echipați corespunzător, usor hipotermici si epuizati, urcând pe un traseu cu 1000 m diferență de nivel. Persoanele au fost găsite în zona de creastă și însoțite la Baza Salvamont Parâng, neavând afecțiuni medicale, ci doar fiind în usoară hipotermie. În aceasta perioada, stratul de zapadă, la 2000 m altitudine,, este inca destul de mare, fiind recomandat echipament de iarna si abordarea unor trasee corespunzatoare cu pregatirea fizica si tehnica a fiecaruia”, informează Remus Popescu șef Salvamont Petroșani.

CAPTURĂ VIDEO: FACEBOOK REMUS POPESCU

Citeste mai mult ...

Actualitate

Un exemplu de urmat

Publicat

pe

Redactat de

ISU Hunedoara îl prezentă pe Gabriel Mustață, un coleg, cu o poveste impresionantă de viață.

A rămas de mic copil fără ambii părinți, însă acest lucru l-a făcut să fie mai puternic și să se ambiționeze pentru a reuși în viață. pe lângă cariera de pompier, Gabriel practică kickboxing în cadrul unui club devean al Federației Române de Lupte iar la 18 ani, a devenit și campion național la Lupte Libere, categoria 88 de kg.

”În fotografie este Mustață Gabriel, colegul nostru, care a înfruntat greutățile vieții, dar niciodată nu s-a lăsat învins. Rămas fără mamă la doar 14 ani, iar la scurt timp și fără cel de-al doilea părinte, Gabriel a continuat să-și dezvolte un caracter demn și frumos. Anul trecut, din dorința de a ajuta oamenii care trec prin greutăți, acesta a decis să se alăture pompierilor, unde a găsit o nouă familie care îi oferă sprijin ori de câte ori are nevoie. Astfel, la fiecare intervenție, luptă cu o determinare și dedicare care inspiră respect și admirație, demonstrând că spiritul său neînfricat este o sursă de speranță pentru cei aflați în nevoie. Gabriel este practicant și de kickboxing în cadrul unui club devean al Federației Române de Lupte, unde se pregătește asiduu. La vârsta de 18 ani, a devenit și campion național la Lupte Libere, categoria 88 de kg, arătând că perseverența și pasiunea pot duce la realizări remarcabile. Prin forța exemplului personal, Gabriel Mustață este un simbol al curajului, care îi inspiră pe toți cei din jurul său să lupte pentru visele lor, indiferent de obstacolele întâlnite pe drumul vieții”, spun reprezentanții ISU Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK ISU HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate