Connect with us
Data: 13/01/2025
.

Actualitate

Caloriferele s-au răcit de aseară

Publicat

pe

S-a închis robinetul temoficării centralizate la Petroșani

Temperaturile au crescut simțitor și conducerea societății Termoficare Petroșani a decis să întrerupă furnizarea agentului termic către populație, școli și instituții publice, începând de luni seara (n.r. aseară). „Începând de luni se oprește furnizarea de agent termic pentru încălzirea locuințelor, dar se continuă furnizarea de apă caldă menajeră în toate locuințele din Petroșani. Au fost îndeplinite condițiile termice pentru ca să se oprească această furnizare”, a spus Ovidiu Munteanu, director SC Termoficare Petroșani.

Începe goana după recuperarea datoriilor

Abonații la sistemul centralizat de termoficare vor mai avea apă caldă, dar cel mai probabil doar pentru luna mai. Va urma apoi o pauză, timp în care cei de la Paroșeni au programate reviziile anuale în sistem. „O informație nouă ar fi referitoare la faptul că se va continua furnizarea de apă caldă până în data de 1 iunie. De la data de 1 iunie, cei de la CEH ne-au informat că intră în programul de revizii și reparații, urmând ca luna iunie să nu avem apă caldă în Petroșani”, a mai adăugat Ovidiu Munteanu.

Agentul termic a fost livrat pe toată perioada de iarnă, din luna octombrie, iar acum cei de la „Termoficare” vor să recupereze o parte din datoriile populației. Totuși, directorul Ovidiu Munteanu spune că se bazează pe minerii care mai sunt abonați la sistem și au bonuri valorice cu care acoperă costul întreținerii. „Încasările sunt în grafic, ca și anii anteriori, cu un plus, pentru că oamenii care lucrează la societatea de închideri de mine nu beneficiază de bani decât după ce își achită facturile. Îi așteptăm și cei de la minele viabile, probabil după ce vor semna contractul de muncă să-și stabilească modul în care își vor achita facturile”, a conchis Munteanu.

Advertisement

Diana Mitrache

Advertisement

Actualitate

FOTO: Razie de amploare în Hunedoara. Ddoi minori reținuți pentru tâlhărie calificată. Sancțiuni de peste 15.000 de lei aplicate

Publicat

pe

Redactat de

O razie de amploare desfășurată în Hunedoara a vizat prevenirea faptelor antisociale și menținerea siguranței publice, rezultând rețineri, sancțiuni și controale riguroase.

Acțiune de amploare a polițiștilor, în municipiul Hunedoara: doi minori, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie calificată, au fost reținuți pentru 24 de ore

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii au desfășurat în municipiul Hunedoara o acțiune de amploare, de tip „razie”, pentru asigurarea unui climat de siguranță publică, în zonele considerate cu risc criminogen. Acțiunea a avut ca obiectiv principal prevenirea și combaterea faptelor antisociale, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, precum și prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere grave.

În acțiune, au fost angrenați peste 30 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, precum și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

În cadrul raziei, la data de 10 ianuarie a.c., polițiștii au identificat doi minori, în vârstă de 16 și 17 de ani, din Hunedoara, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie calificată. Conform cercetărilor preliminare, cei doi, la data de 08 ianuarie 2025, pe timp de noapte, ar fi abordat un bărbat pe o stradă din Hunedoara și l-ar fi deposedat de bani, țigări și un telefon mobil, folosind acte de violență. Minorii au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore și depuși în Centru de Reținere și Arestare Preventivă Deva, ulterior, față de aceștia fiind dispusă măsura controlului judiciar.

În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal, iar investigațiile continuă sub coordonarea unui procuror, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs infracțiunea.

Advertisement

În cadrul raziei, în municipiul Hunedoara, polițiștii au legitimat 89 de persoane, prin utilizarea aplicației E-DAC, au verificat 25 de societăți comerciale și au oprit în trafic, pentru control, 25 de autovehicule, 10 conducători auto fiind testați, în vederea determinării consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.335 de lei, 16 dintre sancțiuni vizând încălcări ale legislației rutiere (fiind luată și măsura complementară a reținerii unui certificat de înmatriculare și a unui permis de conducere).

De asemenea, au fost verificate peste 35 de persoane ce fac obiectul unor proceduri judiciare.

Polițiștii au fost sprijiniți de jandarmii din cadrul I.J.J. Hunedoara.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, în întreg județul, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică pentru toți cetățenii.

Advertisement

Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara va lua, în continuare, toate măsurile necesare pentru protejarea cetățenilor și menținerea ordinii publice în județul Hunedoara.

FOTO: IPJ Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

Au început înscrierile la Concursul de informatică “Aurel Vlaicu”, organizat de orăștianul Alexandru Todoran, admis la Harvard

Publicat

pe

Redactat de

Au început înscrierile la Concursul de informatică „Aurel Vlaicu”, organizat de Alexandru Todoran, tânărul genial din Orăștie, admis la cea mai prestigioasă universitate din lume, la Harvard. Competiția, dedicată elevilor de gimnaziu și de liceu din județul Hunedoara, este coordonată de profesorul Daniel Popa.

“Concursul este organizat de Alexandru Todoran, autor al problemelor, coordonat de profesorul Daniel Popa. Alexandru Todoran, absolvent, în 2024, al Colegiului Național din Orăștie, studiază la Universitatea Harvard, în anul I. Admis la universitatea situată pe locul I în lume, orăștianul continuă tradiția organizării competiției în domeniul informaticii, așa cum a promis de la debutul acestui proiect”, au informat reprezentanții Colegiului Național „Aurel Vlaicu” Orăștie.

Alexandru Todoran, fost elev al acestei instituții de învățământ din Orăștie este, în prezent, student la mai veche și prestigioasă universitate din SUA, la Harvard. Tânărul din Orăștie este cunoscut pentru performanțele sale în domeniul informaticii, Alexandru Raul Todoran având în palmares mai multe medalii de aur și de argint, obținute în urma participării la competiții naționale și internaționale. El se află, de mai mulți ani, în elita informaticii.

Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din Orăștie va găzdui, sâmbătă, 18 ianuarie 2025, cea de-a treia ediție a concursului de informatică, competiție care se adresează elevilor de gimnaziu și liceu din județul Hunedoara.

Înscrierea concurenților se face accesând linkul:

https://colegiulavlaicu.ro/concursinfo/index.php.

Advertisement

“Concursul constă în rezolvarea a patru probleme de natură algoritmică pe modelul celor de la Olimpiada Națională de Informatică. Elevii care participă vor fi împărțiți în trei grupe: clasele V-VIII, clasele IX-X și clasele XI-XII. Orice elev din județul Hunedoara se poate înscrie individual completând formularul de înscriere”, au mai informat reprezentanții Colegiului Național „Aurel Vlaicu” Orăștie.

Sursa foto: Colegiul Național „Aurel Vlaicu” Orăștie
Citeste mai mult ...

Actualitate

LPS Cetate Deva, izvor de talente pentru fotbalul național

Publicat

pe

Redactat de

Activitatea performanțială a fotbalului devean juvenil, mai exact în cadrul claselor de fotbal de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Cetate din municipiul de reședință al județului Hunedoara, produce încă o performanță. Marius Lupu, jucător născut în județul Alba, a venit la LPS Cetate din clasa a 5-a, unde și-a desfășurat activitatea de elev sportiv și fotbalist în cadrul grupelor de copii și juniori de la unitatea de învățământ de profil din Deva, timp de 8 ani, iar recent a semnat cu o echipă de primă ligă, Unirea Slobozia, din postura de jucător legitimat la Corvinul Hunedoara.

Stau bine și la futsal

Acesta a fost selectat de prof. Daniel Simina, pe care l-a avut ca antrenor și profesor diriginte din clasa a 5 a până în clasa a 12-a. “După 6 ani de activitate ca junior la LPS, a debutat la nivelul echipei de seniori a LPS Deva în Liga 3, sezonul 2015-2016 sub îndrumarea prof.dr. Marius Sârbu, având câteva evoluții remarcabile într-un retur de campionat memorabil în care LPS Cetate Deva (formată în acea perioadă doar din jucători localnici) a avut 11 victorii consecutive, iar Marius Lupu a adunat câteva zeci de minute la vârsta de doar 16 ani. Anii următori, sportivul a jucat constant la clubul devean sub îndrumarea unor antrenori hunedoreni precum Sorin Cornea, Ciprian Luca – la nivelul Ligii a 3 a. De la prestigioasa instituție de învățâmânt hunedorean, recunoscută la nivel mondial în special pentru performanțele din gimnastică, în ultimii ani mai mulți sportivi, care au învățat la această școală și au practicat fotbalul în cadrul programului de pregătire sportivă practică au ajuns la cluburi de Liga 1 și 2 sau la echipele naționale de juniori, dar și la formații de top din futsal și chiar internaționali de seniori în această ramură sportivă Marius Lupu (Liga 1-fotbal), Denis Boldor (Liga 1 futsal), Andrei Gorcea (Liga 1 fotbal), Cîlin Popescu (Liga 1 fotbal), George Micle (Liga 1 fotbal), Alexandru Sîrbu (Liga 2 fotbal), Raul Șteau (Liga 1 fotbal), Mihnea Toader (Liga 1 futsal), Mario Boldea (Liga 3 fotbal), Bogdan Costică (Liga 1 futsal), Bogdan Pieptea (Liga 1 futsal)”, au transmis cei de la LPS Cetate Deva.

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate