Actualitate
Adrian Filer, fost adjunct în Poliţia Hunedoara, şi omul de afaceri Florin Uscatu au fost eliberaţi din arest
„Cadou” de Crăciun din partea judecătorilor
Hotărârea a fost luată înainte de sărbători, de magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia
Fostul adjunct al fostului şef al Poliţiei din Hunedoara, Adrian Filer, şi omul de afaceri Florin Uscatu, cel care a finanţat echipa de fotbal din municipiul de pe Cerna, Corvinul 2005, ambii arestaţi preventiv în urma percheziţiilor efectuate în octombrie 2012 de poliţişti, în dosarul evaziunii fiscale cu fier vechi de 1,8 milioane de euro, au fost puşi în libertate condiţionat.
Judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au decis, în decembrie, înainte de sărbători, ca cei doi să fie scoşi din arest preventiv şi le-au admis recursurile formulate împotriva unei hotârâri luată cu câteva zile înainte de Tribunalul Hunedoara, prin care li s-a respins acestora cererile de eliberare provizorie sub control judiciar.
Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel de la Alba Iulia, a confirmat ieri, că cei doi au fost puşi în libertate. „Decizia a fost luată în data de 20 decembrie 2012. Instanţa le-a admis recursul celor doi inculpaţi şi, totodată, cererile de eliberare provizorie sub control judiciar. Prin urmare, cei doi au fost puşi în libertate chiar în acea zi, dar au anumite obligaţii”, a spus Cosmin Muntean. Potrivit acestuia, Adrian Filer şi Florin Uscatu, nu au voie, printre altele, să părăseascăţara, trebuie să se prezinte la poliţie atunci când sunt chemaţi şi, în plus, le este interzis să ia legătura cu martorii sau alte părţi din dosar.
Au stat după gratii circa două luni
Atât Adrian Filer, care a ocupat funcţia de adjunct al fostului şef al Poliţiei din Hunedoara, în perioada anilor 1998 -2005, iar după pensionare a devenit administratorul unei societăţi care deţine şi un centru de colectare a fierului vechi, cât şi Florin Uscatu, fost patron al Corvinului 2005, au fost arestaţi preventiv la începutul lunii octombrie a anului trecut, în urma unor descinderi pe care poliţiştii le-au făcut într-un dosar ce a vizat o fraudă de tip „carusel”. Conform anchetatorilor, aceştia ar fi fost implicaţi într-o amplă afacere de achiziţionare, prin cesiune, a mai multor societăţi comerciale pe care le-au utilizat pentru derularea de achiziţii intracomunitare, prin interpunerea lor în relaţiile comerciale dintre partenerii externi din Uniunea Europeană (UE) şi beneficiarii reali ai mărfurilor, respectiv societăţile comerciale administrate de către liderii grupării, din municipiul Hunedoara. În această modalitate, societăţile comerciale beneficiare deduceau ilegal TVA şi practicau un preţ de vânzare diminuat faţă de preţul real al mărfurilor, pagubă adusă la bugetul de stat fiind estimată la aproximativ 1,8 milioane de euro.
Actualitate
Campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase la Hunedoara
Administrația locală din Hunedoara anunță organizarea unei campanii gratuite de colectare a deșeurilor voluminoase, derulată de operatorul de salubritate în municipiu săptămâna viitoare. Cetățenii sunt invitați să depoziteze acest tip de deșeuri lângă punctele de colectare a gunoiului menajer până marți, 26 noiembrie 2024, ora 07:00.
În cadrul acestei campanii, hunedorenii pot elimina obiecte greu de gestionat în mod obișnuit, precum piese de mobilier, obiecte sanitare (vase de toaletă, căzi de baie, cabine de duș, lavoare, rezervoare WC), covoare, plăpumi, saltele, parbrize, oglinzi de mari dimensiuni și altele.
Campania face parte dintr-un program trimestrial al administrației locale, menit să sprijine comunitatea în gestionarea deșeurilor voluminoase și să contribuie la menținerea curățeniei orașului.
Pentru ca activitatea să se desfășoare în condiții optime, autoritățile locale le reamintesc cetățenilor să respecte termenul limită pentru depozitarea obiectelor.
FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA HUNEDOARA
Actualitate
Educație la standarde europene în comuna Șoimuș: Investiție de peste 613.000 de lei finalizată cu succes
Peste 200 de elevi din comuna Șoimuș beneficiază acum de condiții moderne de învățare, datorită unui amplu proiect implementat de Primăria Șoimuș în colaborare cu Școala Gimnazială Șoimuș. Investiția, în valoare de peste 613.000 de lei, a fost finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și reprezintă un pas important în modernizarea infrastructurii educaționale din mediul rural.
Primarul comunei, Mihai Gabriel Irimie, a subliniat că acest proiect demonstrează angajamentul administrației locale față de educație, considerată o prioritate. „Ne dorim ca toți copiii din comuna Șoimuș să aibă acces la un mediu educațional de calitate, adaptat cerințelor actuale. Această investiție reprezintă un pas important pentru viitorul comunității noastre”, a declarat edilul.
Ce aduce nou proiectul?
Proiectul a inclus dotarea a patru săli de clasă primară, trei săli de gimnaziu și două clase de învățământ preșcolar cu mobilier modern, echipamente IT și materiale didactice clasice și digitale. De asemenea, a fost amenajat un laborator de informatică la standarde europene, iar Școala Primară Boholt beneficiază acum de o sală de educație fizică echipată corespunzător.
Totodată, a fost creat un cabinet modern de limba engleză, dotat cu mobilier, echipamente IT și materiale educaționale diverse, de la dicționare și enciclopedii la kit-uri robotice și jocuri educative.
Impact asupra elevilor
Noile resurse digitale, precum imprimantele multifuncționale, aplicațiile software și kit-urile robotice, au fost primite cu entuziasm de elevi și cadrele didactice. Acestea nu doar că îmbunătățesc procesul educațional, ci și contribuie la dezvoltarea competențelor digitale și practice ale copiilor.
Proiectul vine, de asemenea, în sprijinul inițiativei PNRAS (Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar), prin dotări suplimentare pentru două clase primare și o clasă preșcolară, contribuind la creșterea atractivității școlii pentru elevi și părinți.
Viitorul educației în Șoimuș
Prin această inițiativă, Primăria Șoimuș își propune să reducă decalajele dintre mediul urban și cel rural în ceea ce privește accesul la educație modernă. Administrația locală consideră că investițiile în educație sunt fundamentale pentru dezvoltarea comunității, iar acest proiect reprezintă doar un prim pas în această direcție.
Mihai Gabriel Irimie reafirmă angajamentul echipei sale de a susține și alte proiecte similare, menite să crească nivelul educațional și să ofere șanse egale tuturor copiilor din comună.
„Educația este cheia viitorului, iar copiii noștri merită cele mai bune condiții pentru a-și valorifica potențialul,” a concluzionat primarul.
FOTO: FACEBOOK MIHAI GABRIEL IRIMIE
Actualitate
Alegeri prezidențiale – Turul 1. Călin Georgescu, candidat independent, a câștigat în județul Hunedoara
În județul Hunedoara, rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale indică o competiție strânsă între principalii candidați.
Călin Georgescu conduce clasamentul cu 37.104 voturi, reprezentând 22,34% din sufragii. Ion-Marcel Ciolacu se află pe locul al doilea, la o distanță foarte mică, acumulând 36.706 voturi, adică 22,1%. George-Nicolae Simion completează podiumul, cu 30.973 voturi (18,65%).
Pe locul al patrulea se situează Elena-Valerica Lasconi, care a obținut 24.283 de voturi (14,62%), urmată de Nicolae-Ionel Ciucă, cu 13.626 de voturi (8,2%). Mircea-Dan Geoană ocupă locul șase, având 9.926 de voturi (5,98%).
Restul candidaților au înregistrat procente mai mici, Cristian Diaconescu obținând 3,24%, iar Hunor Kelemen și Cristian-Vasile Terheș au înregistrat procente sub 2%. Candidații Ana Birchall, Ludovic Orban și alții au avut rezultate nesemnificative, sub pragul de 1%.
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Poliția caută o femeie însărcinată și fiica sa de 2 ani, dispărute din Peștișu Mic
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Intervenție salvatoare la Dobra: Patru pompieri hunedoreni, eroi în timpul liber
-
Actualitatecu o zi in urma
Accident rutier la Geoagiu: Mașină proiectată într-o casă, o femeie salvată de pompieri
-
Actualitatecu 18 ore in urma
FOTO: Accident rutier pe DN 7: Patru răniți transportați la spitale din Orăștie, Deva și Hunedoara
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Activitatea Serviciului Permise și Înmatriculări Hunedoara, afectată de avaria de la RAR. Operațiuni, temporar suspendate
-
Actualitatecu 2 zile in urma
FOTO: Accident cu patru victime în municipiul Hunedoara
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Acces gratuit la prevenție, diagnostic și monitorizare a bolilor grave pentru persoanele asigurate
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Noapte de foc pentru pompierii hunedoreni