Connect with us
Data: 23/07/2024
.

Actualitate

Adrian Filer, fost adjunct în Poliţia Hunedoara, şi omul de afaceri Florin Uscatu au fost eliberaţi din arest

Publicat

pe

„Cadou” de Crăciun din partea judecătorilor

Hotărârea a fost luată înainte de sărbători, de magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia

Fostul adjunct al fostului şef al Poliţiei din Hunedoara, Adrian Filer, şi omul de afaceri Florin Uscatu, cel care a finanţat echipa de fotbal din municipiul de pe Cerna, Corvinul 2005, ambii arestaţi preventiv în urma percheziţiilor efectuate în octombrie 2012 de poliţişti, în dosarul evaziunii fiscale cu fier vechi de 1,8 milioane de euro, au fost puşi în libertate condiţionat.

filer si uscatuJudecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au decis, în decembrie, înainte de sărbători, ca cei doi să fie scoşi din arest preventiv şi le-au admis recursurile formulate împotriva unei hotârâri luată cu câteva zile înainte de Tribunalul Hunedoara, prin care li s-a respins acestora cererile de eliberare provizorie sub control judiciar.

Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel de la Alba Iulia, a confirmat ieri, că cei doi au fost puşi în libertate. „Decizia a fost luată în data de 20 decembrie 2012. Instanţa le-a admis recursul celor doi inculpaţi şi, totodată, cererile de eliberare provizorie sub control judiciar. Prin urmare, cei doi au fost puşi în libertate chiar în acea zi, dar au anumite obligaţii”, a spus Cosmin Muntean. Potrivit acestuia, Adrian Filer şi Florin Uscatu, nu au voie, printre altele, să părăseascăţara, trebuie să se prezinte la poliţie atunci când sunt chemaţi şi, în plus, le este interzis să ia legătura cu martorii sau alte părţi din dosar.

Au stat după gratii circa două luni

Advertisement

Atât Adrian Filer, care a ocupat funcţia de adjunct al fostului şef al Poliţiei din Hunedoara, în perioada anilor 1998 -2005, iar după pensionare a devenit administratorul unei societăţi care deţine şi un centru de colectare a fierului vechi, cât şi Florin Uscatu, fost patron al Corvinului 2005, au fost arestaţi preventiv la începutul lunii octombrie a anului trecut, în urma unor descinderi pe care poliţiştii le-au făcut într-un dosar ce a vizat o fraudă de tip „carusel”. Conform anchetatorilor, aceştia ar fi fost implicaţi într-o amplă afacere de achiziţionare, prin cesiune, a mai multor societăţi comerciale pe care le-au utilizat pentru derularea de achiziţii intracomunitare, prin interpunerea lor în relaţiile comerciale dintre partenerii externi din Uniunea Europeană (UE) şi beneficiarii reali ai mărfurilor, respectiv societăţile comerciale administrate de către liderii grupării, din municipiul Hunedoara. În această modalitate, societăţile comerciale beneficiare deduceau ilegal TVA şi practicau un preţ de vânzare diminuat faţă de preţul real al mărfurilor, pagubă adusă la bugetul de stat fiind estimată la aproximativ 1,8 milioane de euro.

Actualitate

Festivalul „Dac Fest – Sub semnul lupului”, în perioada 30 august – 1 septembrie 2024, la Măgura Uroiului

Publicat

pe

Redactat de

Ediția din acest an a celui mai renumit festival de reconstituire istorică de la noi din țară „Dac Fest – Sub semnul lupului”, va avea loc în perioada 30 august – 1 septembrie 2024.

Evenimentul, ce reunește, la Măgura Uroiului, lângă Simeria, numeroase trupe de reenactment din țară și din străinătate, dar și foarte mulți pasionați de istorie antică, ajunge în acest an la ediția a XIV-a.

Detalii despre programul și activitățile din cadrul evenimentului vor fi publicate în următoarele săptămâni.

Sursa foto: Festivalul Dac Fest/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

Mașina unei șoferițe din Deva, acroșată într-o parcare din Alba – Iulia de un alt autoturism condus de un bărbat băut

Publicat

pe

Redactat de

Accident soldat cu pagube materiale. Mașina unei șoferițe din Deva a fost lovită de un alt autoturism condus de un bărbat care s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. S-a întâmplat, aseară, într-o parcare din Alba -Iulia.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Alba, la data de 22 iulie 2024, în jurul orei 18.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au fost sesizaţi, prin SNUAU 112, de către o femeie de 49 de ani, din municipiul Deva, cu privire la producerea unui accident rutier.

“Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au identificat un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din Alba Iulia, care, în timp ce conducea un autoturism, într-o parcare din Alba Iulia, ar fi acroşat un autoturism condus de o femeie de 49 de ani, rezultând doar pagube materiale. În urma testării conducătorilor auto, cu aparatul etilometru, a rezultat valoarea de 0,91 mg/ l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului, motiv pentru care a fost condus la spital, în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cazul femeii,rezultatul a fost negativ”, au informat reprezentanții IPJ Alba.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Definitivat 2024. Peste 120 de dascăli hunedoreni sunt așteptați, miercuri, la proba scrisă

Publicat

pe

Redactat de

Peste 120 de cadre didactice din județul Hunedoara sunt așteptate miercuri, 24 iulie, să susțină proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ – sesiunea 2024. Testarea se va desfășura începând cu ora 09:00, în centrul de examen organizat la Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva.

Examenul naţional de definitivare în învăţământ cuprinde două etape. Prima etapă, eliminatorie, constă în evaluarea activităţii profesionale la nivelul unităţii de învăţământ, evaluarea portofoliului profesional personal şi în susţinerea a cel puţin două inspecţii la clasă. A doua etapă, cea finală, realizată la finalizarea stagiului practic cu durata de un an şcolar şi constând într-o examinare scrisă, pe baza unei tematici şi a unei bibliografii aprobate de Ministerul Educaţiei, pentru fiecare specialitate în parte.

„La nivelul județului Hunedoara, dintre cei 125 de candidați înscriși la începutul anului școlar la 28 de discipline de examen, au fost admiși la proba scrisă 122 de candidați, care au îndeplinit cumulativ următoarele condiții: efectuarea stagiului de predare în specialitate de cel puțin un an, calificativul pentru anul școlar în curs „Foarte bine” sau „Bine” și media aritmetică a notelor obținute la inspecția la clasă și la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8 (dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective)”, au informat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara.

În vederea susținerii probei scrise, candidații vor avea acces în sălile de examen, cel mai devreme, la ora 7:30 și, cel mai târziu, la ora 8:00, în baza unui document de identitate valabil. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore.
Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naționale la solicitarea candidaților, precum și baremele de evaluare sunt asigurate de către Centrul National de Politici și Evaluare în Educație și vor fi afișate, după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro și la avizierele centrelor de examen.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 30 iulie în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro.

Advertisement

Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 30 iulie, după afișarea rezultatelor, și pe 31 iulie, până la ora 12:00.
Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 6 august 2024.
Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Informații suplimentare despre organizarea și desfășurarea examenului național de definitivare în învățământ, precum și despre programele specifice pentru examen sunt disponibile pe site-urile:
• definitivat.edu.ro
• viewforum.php?f=141

Citeste mai mult ...

Actualitate