Connect with us
Data: 04/05/2024
.

Actualitate

Alin Bonța, deveanul care îmbină perfect scrisul cu pedalatul

Publicat

pe

Deveanul Alin Bonța este un profesionist al tehnicii, însă viața l-a dus înspre lumea cărților. Și apoi, printr-un alt concurs de împrejurări, în lumea ciclismului. Cu bicicleta alături și-a făcut o mulțime de prieteni, pe bicicletă a alungat gândurile zilelor triste, a reînvățat bucuria și tot din șaua bicicletei a colindat satele, munții, dealurile și văile și a văzut și cât e Hunedoara de frumoasă. Pentru tot ceea ce face pentru comunitate, deveanul va fi premiat sâmbătă în centrul Devei.

Alin Bonța a pedalat şi pe dealurile sau munții de peste granițe, iar întâmplările pline de haz pe care le-a trăit alături de un grup de minunați prieteni, le-a adunat într-o carte. Apoi încă una. Şi încă una. Până acum sunt trei: „Cu bicicleta prin Pirinei”, „Cu bicicleta prin Corsica” și „Cu bicicleta prin Tenerife”. O a patra carte, pe care Alin o vrea ca un ghid ciclo-turistic (dar nu numai) despre judeţul Hunedoara, de această dată, se înfiripă chiar în aceste săptămâni. Alin Bonța nu este, însă, numai un absolvent de Politehnică devenit scriitor, prin savuroasele sale jurnale de călătorie. Este un om care, dincolo de perdeaua întâmplărilor nefericite ale vieții, a avut puterea să caute frumusețea, bucuria și forța prietenei. Și, prin ele, să revină printre și pentru oameni, cu răbdare și blândețe.

„Pentru exemplul său de profesionalism şi dăruire, pentru modul în care a ales să promoveze Binele și Frumosul, vă propunem să ne întâlnim cu acest om și să-i spunem că-i mulțumim pentru ceea ce este și face. Sâmbătă, 16 Iunie 2018, ora 11.00, editorul, scriitorul și ciclistul Alin Bonța vine să-l întâlnim în Piața Victoriei, din Centrul Devei. Aveți ocazia să-l priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi, oficial, printr-o diplomă, un buchet de flori, o strângere de mână și semnătura recunoștinței voastre”, spun organizatorii acestei campanii.

Despre proiectul „Premianții fără premii”

Proiectul social „Premianţii fără premii” se vrea o modestă răsplată din partea societăţii pentru valorile noastre, cele autentice. Ei sunt oamenii a căror muncă este de folos tuturor. Ei sunt cei care ne fac viața mai frumoasă prin munca lor. Artiști, inventatori, meșteșugari și alții care ne arată că frumosul și utilul sunt aici, lângă noi.

Astfel, proiectul vă invită să ieşiți în stradă, nu pentru a protesta, ci pentru a mulţumi celor care, prin munca lor, prin ceea ce fac, prin preocupările lor, ne dau motive de mândrie. De fiecare dată sunt invitați oameni valoroși, care prin munca lor, strădaniile lor, fac ca România să existe.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Futsal: CSM Deva termină sezonul cu fruntea sus

Publicat

pe

Redactat de

Într-un meci contând pentru etapa a VI-a, ultima a play-off-ulului din Liga 1 de futsal, sâmbătă la prânz s-au întâlnit United Galați și CSM Deva.

Deși meciul nu mai avea miză, partida, una de tradiție în futsalul autohton, a fost, ca de obicei, una încinsă.

După ce gazdele, care au jucat, în destule momente, mai mult decât bărbătește, au deschis scorul, în minutul 6, prin Cojocaru, devenii au egalat prin Cristi Matei, în minutul 16, iar la pauză a fost 1-1.

Devenii, deși au evoluat în fața unui public ostil, după o bară a lui Ramic, trec în avantaj printr-o reușită semnată de același jucător, în minutul 26.

Apoi Nastai este busculat de un jucător al gazdelor, dar nu se acordă nimic, gălățenii egalează, în minutul 29, prin Araujo, și, peste puțin timp, Voin, portarul de la CSM Deva, primește ușor un al doilea galben și este eliminat.

Advertisement

Chiar și așa, trupa lui Roger Augusto conțină să fie mai bună și ratează o mare ocazie prin Nastai.

Pe final de joc tehnicianul portughez de pe banca Devei scoate portarul, dar, pe această tactică riscantă, gălățenii profită și marchează de două ori, în minutele 39 și 40, prin Araujo și câștigă cu 4-2.

Astfel, United Galați va intra în finala campionatului de primul loc și va întâlni, în sistemul cel mai bun din trei meciuri, pe CFR Timișoara, având avantajul unui meci în plus pe teren propriu.

Chiar dacă a pierdut meciul de la Galați, CSM Deva termină cu fruntea sus un sezon în care a obținut locul al treilea în campionat și a câștigat Cupa României la futsal, păstrând acest trofeu, cucerit și în 2023, în vitrina clubului.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Lucrări de reparații pe linia ferată între Livezeni și Iscroni

Publicat

pe

Redactat de

Sucursala Regională C.F. Timișoara a C.N.C.F. „C.F.R.” S.A. a lansat un anunț pentru licitație referitor la un contract crucial pentru întreținerea și modernizarea infrastructurii feroviare.

Contractul se concentrează pe reparații la instalațiile CCS-T din Sectia CT4 Deva, cu accent pe Stația CF Livezeni și traseul Livezeni – Iscroni. Conform cerințelor, lucrările propuse sunt vitale pentru siguranța și eficiența rețelei feroviare. Ele includ înlocuirea cablurilor plumbifere CSHPbI cu cabluri CSYABY și realizarea subtraversărilor de cabluri, precum și montarea capetelor de cablu în picheți de aparataj, distribuitori și dulap de semnal.

Un aspect crucial al proiectului este montajul în săpătură pentru prevenirea furturilor și avarierilor, o măsură esențială pentru protejarea integrității sistemului și a investiției în infrastructura feroviară. De asemenea, se planifică înlocuirea picheților de aparataj cu picheți nemetalici, pentru o mai mare durabilitate și fiabilitate. Valoarea contractului, estimată la 1.749.915 lei, subliniază importanța și amploarea lucrărilor propuse, reflectând angajamentul C.N.C.F. „C.F.R.” S.A. pentru modernizarea și îmbunătățirea infrastructurii feroviare din România.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Mii de brândușe colorează Parcul Național Retezat

Publicat

pe

Redactat de

Culorile vii și delicate ale brândușelor înfloresc în Parcul Național Retezat, aducând o notă de poveste și eleganță în peisajul sălbatic al acestei zone protejate.

Fotografiile surprinse de Claudia Dănău surprind în detaliu frumusețea lor efemeră, oferind privitorilor o incursiune în lumea minunată a naturii.

În mijlocul acestui paradis natural din județul Hunedoara, brândușele își găsesc locul printre stâncile și pădurile mărețe, într-o simfonie a primăverii care încântă sufletele celor care le descoperă. Aceste flori delicate nu doar îmbogățesc peisajul, ci și contribuie la diversitatea și echilibrul ecosistemului.

Prin imagini, se dezvăluie fragilitatea și frumusețea brândușelor, amintindu-ne de importanța conservării și protejării naturii. Ele sunt nu doar simboluri ale primăverii, ci și vestitori ai necesității de a proteja mediul înconjurător pentru generațiile viitoare.

FOTO: Claudia Dănău

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate