Actualitate
Astăzi, de la ora 20:00. FC Paks – Corvinul Hunedoara în Europa League

În această seară se dispută cele șase meciuri din primul tur preliminar al UEFA Europa League. Printre echipele care se vor afla pe gazon se numără și căștigătoarea Cupei României, Corvinul Hunedoara.
Meci televizat pe Digi Sport 1 și Prima Sport 1
Hunedorenii, care evoluează în Liga 2, revin în cupele europene după o pauză de 42 de ani. În toamna lui 1982 Corvinul, care terminase sezonul anterior, sub comanda lui Mircea Lucescu, pe locul al treilea, juca, în premieră, în Cupa UEFA. Atunci corviniștii, în lotul cărora erau Klein, Rednic, Andone, Gabor, Dumitrache, Petcu, Bogdan sau Mateuț, iar pe bancă era Remus Vlad, treceau austriecii de la Grazer AK, cu 1-1 în deplasare și 3-0 acasă, și părăseau competiția fiind eliminați de iugoslavii, pe atunci, de la FC Sarajevo, după un 4-4 de poveste, acasă, la Hunedoara, și un 0-4 cu scântei în actuala capitală a Bosniei și Herțegovinei. Astăzi, de la ora 20:00, într-un meci ce va fi televizat pe Digi Sport 1 și Prima Sport 1 și care va putea fi ascultat pe Radio România Actualități, Corvinul joacă pe terenul câștigătoarei Cupei Ungariei, FC Paks.
Și adversarii sunt tot la doua participare
Ca și trupa de pe Cerna, și echipa maghiară se află la doar a doua participare în cupele continentale, precedenta fiind în 2011, tot în Europa League. Atunci Paks, actualmente și vicecampioană a Ungariei, trecea, cu 4-0 acasă și 1-0 în deplasare de Santa Coloma din Andora și, cu 1-1 acasă și 3-0 pe teren propriu, elimina pe Tromso, din Norvegia. Parcursul celor de la Paks s-a încheiat în al treilea tur preliminar, când au fost eliminați, după 1-1 acasă și 1-04 în deplasare, de scoțienii de la Hearts of Midlothian. Formația din țara vecină este antrenată de fostul internațional Gyorgy Bognar, care a evoluat la Campionatul Mondial din 1986, și îl are în poartă pe Peter Szappanos, ce a făcut parte din lotul Ungariei la EURO 2024. De asemenea, în lotul celor de la Paks, care nu cuprinde jucători străini, se mai regăsesc Janos Hahn, participant la prececdentul Campionat European, Daniel Bode, care a evoluat la EURO 2016, și “veteranii” Balazs Balogh, Norbert Konyves și Janos Szabo, care este și căpitanul echipei, având, și ei, prezențe în echipa națională a Ungariei, iar toți jucătorii menționați mai sus sunt trecuți bine peste 30 de ani.
Ce urmează?
Meciul retur va avea loc la Sibiu, pe 18 iulie, Dacă vor trece de Paks, cei de la Corvinul vor juca, în turul al doilea preliminar, cu croații de la NK Rijeka, primul meci urmând a se disputa pe 25 iulie, tot la Sibiu, iar returul pe 1 august, în deplasare. În cazul în care nu vor trece de formația maghiară, Corvinul Hunedoara își va continua traseul european în Conference League. În această competiție, tot în cel de-al doilea tur preliminar, Corvinul ar urma să întâlnească pe AEK Larnaca, din Cipru, datele de desfășurare ale acestei duble manșe fiind aceleași ca și în Europa League.
Important pentru suporteri
Corviniștii vor fi însoțiți în Ungaria de un grup numeros de suporteri, clubul punând la dispoziție mijloace de transport. Pentru a nu fi probleme, reprezentanții clubului hunedorean vin cu unele precizări pentru fanii care vor face deplasarea la Paks. Plecarea autocarelor, în cadru organizat, spre Ungaria va avea loc în ziua meciului, respectiv, joi, 11 iulie, de la ora 08:00, din parcarea din spatele Tribunei a doua a arenei ”Michael Klein” (în apropierea hypermarket-ului Kaufland). „Recomandăm persoanelor care s-au înscris, în prealabil, pe liste, să aibă asupra lor tichetul de intrare la meci precum și actul de identitate, necesar la controlul vamal. În plus, fiecare persoană este rugată să se îndrepte spre autocarul care i-a fost indicat telefonic, în momentul rezervării – mijloacele de transport putând fi identificate după un număr vizibil la uşa de acces din faţă a acestuia”, au transmis cei de la FC Corvinul 1921 Hunedoara. De asemenea, suporterilor li se recomandă ca, pe timpul călătoriei să folosească dotările mijlocului de transport astfel încât să prevină distrugerile ori deteriorarea acestora, să păstreze asupra lor documentele necesare legitimării. precum și obiectele de valoare, banii şi actele, şi nu în bagajele transportate în cala autocarelor și să respecte durata stabilită pentru pauzele de pe parcursul deplasării. De asemenea, pasagerilor le este interzis să călătorească în stare de ebrietate, să consume băuturi alcoolice ori să fumeze în mijlocul de transport.
Actualitate
Cel mai performant mamograf din România, operațional la Hunedoara

Femeile din Hunedoara și împrejurimi vor avea acces la investigații medicale de înaltă precizie, fără a mai fi nevoite să parcurgă zeci de kilometri. Cel mai modern mamograf din România devine operațional începând de astăzi, în Ambulatoriul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara.
Aparatul, achiziționat cu sprijinul Primăriei Municipiului Hunedoara, a reprezentat o investiție de aproximativ 500.000 de euro și este destinat atât pacientelor programate în ambulatoriu, cât și celor internate în spital, la recomandarea medicului curant.
Cum pot beneficia pacientele de investigații gratuite?
Mamografiile 2D sunt disponibile pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie, în timp ce pentru mamografiile 3D este necesar un bilet de trimitere de la un medic specialist. De asemenea, ecografiile de sân pot fi efectuate cu trimitere de la medicul de familie sau de la un specialist.
Programări și orar de funcționare
Programările se fac luni și miercuri, între 13:00 și 14:00, la numărul de telefon 0757.070.792.
Mamografiile vor fi realizate conform următorului program:
Luni și miercuri: 08:00 – 14:00
Joi: 14:00 – 20:00
Sprijin pentru sănătatea hunedorencelor
Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, a subliniat importanța acestei investiții pentru comunitate: „Am răspuns pe loc afirmativ solicitării de sprijin formulate de Spitalul Municipal când a venit vorba despre nevoia unui mamograf la Hunedoara. Susținerea domeniului sănătății a fost mereu prioritară pentru mine. Mă bucur că avem aici cel mai modern mamograf din România și anticipez că acesta va deservi nu doar orașul, ci și o bună parte a județului Hunedoara. Felicit echipa de conducere a Spitalului Municipal pentru implicare și sunt sigur că și această nouă investiție va salva vieți”.
Noua dotare reprezintă un pas semnificativ pentru îmbunătățirea serviciilor medicale locale, facilitând accesul rapid la investigații esențiale pentru depistarea precoce a cancerului de sân.
FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA HUNEDOARA
Actualitate
Final tragic. Bărbatul dispărut în urmă cu aproape două luni în zona comunei Bătrâna, găsit fără suflare într-o râpă

Deznodământ tragic în cazul dispariției bărbatului din județul Iași ce muncea într-o comună hunedoreană. Acesta a fost găsit fără suflare, căzut într-o râpă. Câțiva muncitori forestieri au făcut descoperirea.
Bărbatul, despre care nu se mai știa nimic de aproape două luni, a fost găsit decedat într-o râpă, la câțiva kilometri de locul unde a fost cazat.
„Bărbatul a fost găsit în cursul zilei de ieri, de lucrători forestieri din zonă, decedat într-o râpă, la aproximativ șase kilometri de locul unde acesta a fost cazat. În cauză nu sunt suspiciuni privind comiterea vreunei fapte de natură penală”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.
Dat dispărut la începutul lunii februarie
Bărbatul avea 57 de ani, era din comuna Tătăruși, județul Iași, și lucra în domeniul exploatării materialului lemnos în zona comunei hunedorene Bătrână. El a fost dat dispărut de colegii de muncă, la începutul lunii februarie. Cercetările au arătat că acesta s-ar fi deplasat aproximativ 12 kilometri până în cea mai apropiată localitate, iar la întoarcere, din păcate, nu a mai reușit să ajungă, motiv pentru care colegii de muncă a anunțat poliția. Timp de mai multe zile, a fost căutat în arealul împădurit al comunei Bătrâna de zeci de polițiști, jandarmi, pompieri, salvamontiști, silvicutori, dar și voluntari, în ampla operațiune folosindu-se și drone, câini de urmă și un binoclu cu termoviziune, fără să fie găsit, la acel moment.
Actualitate
“Cupa Primăverii” la gimnastică aerobică

Peste 80 de tineri sportivi, cu vârste între 5 și 18 ani, au concurat la „Cupa Primăverii” la gimnastică aerobică. Concursul a avut loc la sala de gimnastică a Liceului cu Program Sportiv (LPS) Cetate din Deva, participanții fiind legitimați la cinci cluburi din județele Arad și Hunedoara.
Rezultate remarcabile
Competiția a fost una de categoria B și a reprezentat o utilă verificare înainte de puternicele concursuri care vor urma pentru sportivii și antrenorii de la Gym Team, Universitatea și CSȘ, toate din Arad, dar și pentru cei de la CSȘ Petroșani și gazdele de la LPS Cetate Deva. Per total, cluburile hunedorene au avut o evoluție remarcabilă. Astfel, gimnaștii de la LPS Cetate Deva, pregătiți de profesorii Georgeta Cosma, Mihaiela Jecherean și Mădălina Susan, au urcat de 15 ori pe podiumul de premiere. Gimnaștii de la Deva s-au impus în șase probe, respectiv la trio 9-10 ani (Maria Madaraszan, Maya Pîrva, Sabrina Torok), la grup 9-10 ani (Anais Anger, Maia Olar, Maya Pîrva, Teodora Toma, Sabrina Torok), la trio 13-14 (Antonia Bordaș, Raisa Mane, Carla Răcătean) și în probele individuale la băieți 9-10 (Marco Ogor), și la fete 11-12 ani (Carla Răcătean) și, respectiv, 15-16 ani (Rebecca Iakob). Gimnaștii de la LPS Cetate Deva au urcat tot de șase ori și pe treapta a doua a podiumului, la individual băieți 9-10 ani (Alessio Oprea) și fete 15-16 ani (Roxana Bălan), la perechi 9-10 ani (Carla Pavel, Alessio Oprea), la trio 9-10 ani (Romina Grecu, Ana Păcuraru, Rareș Negru) și, respectiv, 13-14 ani (Roxana Bălan, Rhiana Bulftea, Ella Domokos), precum și la grup 11-12 ani (Antonia Farkaș, David Bolcu, Matei Ghera, David Ivan, Lucas Pallo, Andrei Zgărdea). Pentru LPS Cetate au mai fost și trei locuri trei, obținute la trio 9-10 ani (Maia Stoica, Ruben Crețu, Alberto Prodan) și la individual fete 13-14, cu două sportive (Ana Onea și Izabela Văduva) la egalitate de puncte.
Pe de altă parte, cei de la CSȘ Petroșani, antrenați de prof. Karina Pica, au participat la două probe, și au reușit tot atâtea clasări pe podium, fiind pe doi la trio 7-8 ani (Maria Bărtășanu, Ariana Tunaru, Anastasia Vulc) și pe trei la individual fete 9-10 ani (Rebeca Iordache).
Următorul concurs puternic de gimnastică aerobică va avea loc tot la Deva, la Sala Sporturilor, fiind vorba de „Cupa Cetății”. Importanța competiție de gimnastică aerobică, aflată, în acest an, la cea de-a XVII-a sa ediție, se va desfășura în zilele de marți, 8 aprilie, și miercuri, 9 aprilie.
- Actualitatecu 2 zile in urma
Interviu cu dr. Răzvan Betea, medic primar obstetrică-ginecologie, supraspecializat în gineco-oncologie și cu subspecializare în estetică ginecologică
- Actualitatecu 2 zile in urma
“Rabla pentru sobe”: Primăriile din 55 de comune hunedorene, eligibile pentru acest program
- Actualitatecu 2 zile in urma
Corvinul – FC Bihor în Cupa României
- Actualitatecu 2 zile in urma
Petrila, mai curată: Campania de primăvară continuă cu implicarea cetățenilor
- Actualitatecu o zi in urma
Eleve de la Liceul de Arte “Sigismund Toduță” din Deva, rezultate remarcabile la Concursul de Canto, Teorie și Istoria Muzicii „Nicolae Brânzeu”
- Actualitatecu 2 zile in urma
Șoferi depistați în stare de ebrietate și fără permis în județul Hunedoara
- Actualitatecu 2 zile in urma
Surprize în Liga 4
- Actualitatecu 2 zile in urma
Sancțiuni aplicate pentru nereguli în gestionarea și comercializarea materialului lemnos în municipiul Brad