Connect with us
Data: 14/06/2024
.

Stiri nationale

Au început înscrierile pentru taberele studențești!

Publicat

pe

În perioada 14.07.2024-02.09.2024, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin Casele de Cultură ale Studenţilor şi Complexul Cultural Sportiv Studenţesc „TEI”, organizează tabere studenţeşti la mare, la munte și în Delta Dunării.

Pot beneficia de locuri gratuite (cazare și masă) studenţii înscrişi la cursurile cu frecvenţă la programul de studii universitare de licență, la programul de studii universitare de masterat și doctorat, în instituţiile de învăţamânt superior de stat.

Aceștia sunt selectaţi de către fiecare Universitate în parte, în funcţie de o serie de criterii: cazuri sociale, studenţi cu rezultate deosebite la învăţătură, studenţii care activează în cadrul Caselor de Cultură ale Studenţilor care s-au evidenţiat prin activităţi cultural-artistice desfăşurate, etc.

Înscrierea, selecția și definitivarea listelor cu studenții beneficiari are loc până pe 05.07.2024.

Numărul total al locurilor disponibile pentru taberele studențești de vară este de 5.000. Taberele se vor desfășura în locații unde accesul se poate realiza cu mijloace de transport în comun.

Advertisement

Locațiile propuse la acest moment sunt următoarele:

– Hotel Forum, Costinești, jud. Constanța

– Complex Corsa Costinești, jud. Constanța

– Complex Vraja Mării Costinești, jud. Constanța

– Hotel Regal Costinești, jud. Constanța

Advertisement

– Hotel Atlantic, Costinești, jud. Constanța

– Hotel Club D’Or, Vama Veche, jud. Constanța

– Hotel Waves Vama Veche, jud. Constanța

– Hotel Hefaistos, Mamaia, jud. Constanța

– Hotel Majestic, Mamaia, jud. Constanța

Advertisement

– Hotel Mediteranean, Mamaia, jud. Constanța

– Hotel Richmond, Mamaia, jud. Constanța

– Hotel Paloma Coral, Mamaia, jud. Constanța

– Hotel Piccadilly, Mamaia, jud. Constanța

– Hotel Riviera Mamaia, jud. Constanța

Advertisement

– Hotel Voila Mamaia, jud. Constanța

– Hotel Astoria Eforie Nord, jud. Constanța

– Hotel Coralis Eforie Nord, jud. Constanța

– Hotel Grand Hotel Eforie Nord, jud. Constanța

– Hotel Minerva Eforie Nord, jud. Constanța

Advertisement

– Hotel Mirage MedSpa Eforie Nord, jud. Constanța

– Hotel Mirage Beach Spa Eforie Nord, jud. Constanța

– Hotel Neptun Eforie Nord, jud. Constanța

– Hotel Panoramic Eforie Nord, jud. Constanța

– Hotel Dunărea Galați, jud. Galați

Advertisement

– Hotel Delta Palace – Hoinar Concept SRL Sulina, jud Tulcea

– Centrul de Agrement DJST Sulina,Sulina, jud Tulcea

– Sat de Vacanta Gura Portitei SRL Gura Portiței,Jurilovca, jud. Tulcea

– Vila Ceamurlia Gura Portiței,Jurilovca, jud. Tulcea

– Vila Dolosman Gura Portiței,Jurilovca, jud. Tulcea

Advertisement

– Vila Delfinul Gura Portiței,Jurilovca, jud. Tulcea

– Vila Golovița Gura Portiței,Jurilovca, jud. Tulcea

– Pensiunea Allegria Pârâul Rece, Predeal, jud. Brașov

– Hotel Piatra Craiului Pârâul Rece, Predeal, jud. Brașov

– Hotel Hera Predeal, jud. Brașov

Advertisement

– Pensiunea Speranța Predeal, jud. Brașov

– Cabana Vânătorilor Predeal, jud. Brașov

– Hotel Carpați Predeal, jud. Brașov

– Hotel Rozmarin Predeal, jud. Brașov

– Hotel Rizzo Poiana Brașov, jud. Brașov

Advertisement

– Hotel Regina Sinaia, jud. Prahova

– Motel Izvorul Rece Sinaia, jud. Prahova

– Hotel Mara Sinaia, jud. Prahova

– Hotel Bucegi Sinaia, jud. Prahova

– Hotel Caraiman Sinaia, jud. Prahova

Advertisement

– Hotel Carpathia Sinaia, jud. Prahova

– Hotel Excelsior Boutique Sinaia, jud. Prahova

– Hotel Marami Sinaia, jud. Prahova

– Hotel Palace Sinaia, jud. Prahova

– Casa Elena Resort & Spa Voroneț, jud. Suceava

Advertisement

– Casa lui Cojocar, Slătioara, jud. Suceava

– Complex ArtEd Durău, jud. Neamț

– Centrul de agrement Costești al DJST Hunedoara, Costești, jud. Hunedoara

– Complexul Vața Băi, Vața de Jos, jud. Hunedoara

– Cabana Pasul Vâlcan, Vulcan, jud. Hunedoara

Advertisement

– Hotel Parc, Buziaș, jud. Timiș

– Complex turistic Alpina Casi Păltiniș, jud. Sibiu

– Pensiunea Praid, Praid, jud. Mureș

– Complex Noblesse, Poienești, Jud. Vaslui

– Complex Hotelier Cozia, Căciulata, jud. Vâlcea

Advertisement

– Hotel Traian, Căciulata, jud. Vâlcea

– Complex Casa Bella, Bughea de Sus, jud. Argeș

Există posibilitatea ca la listă să mai fie adăugate locații, în funcție de rezultatele verificărilor din teren, care în prezent sunt în desfășurare. Lista locațiilor propuse poate fi consultată pe site-ul MFTES – https://mfamilie.gov.ro/1/calendar-tabere-studentesti-de-vara-2024/. Stabilirea locațiilor de tabără se face în urma consultării cu toate organizațiile studențești, legal constituite, din centrele universitare arondate și a studenților reprezentanți în Consiliile de Administrație ale CCS/CCSS Tei.

Studenții care doresc să participe sunt rugați să consulte site-urile facultăților sau se pot adresa secretariatelor acestora pentru a se înscrie. Metodologia și documentația aferente organizării taberelor studențești a fost afișată la loc vizibil și pe site-urile proprii ale universităților, facultăților și CCS/CCSS Tei începând cu data de 17.05.2024.

Advertisement

Stiri nationale

Sistemul public de pensii a încheiat anul trecut cu un deficit de peste 2 miliarde de lei

Publicat

pe

Redactat de

Sistemul public de pensii a încheiat anul trecut cu un deficit de peste 2 miliarde de lei, în condiţiile în care veniturile s-au cifrat la 109,8 miliarde de lei, iar cheltuielile la 111,9 miliarde de lei, potrivit unui proiect de act normativ publicat de Ministerul Finanţelor.

Veniturile sistemului pentru accidente de muncă şi boli profesionale s-au cifrat la 221,1 milioane de lei.

Astfel, veniturile totale ale bugetului asigurărilor sociale de stat încasate în anul 2023 sunt în sumă de 110 miliarde de lei, iar cheltuielile totale în sumă de 112 miliarde de lei, rezultând un deficit în sumă de 1,99 miliarde de lei, potrivit Proiectului de Lege pentru aprobarea contului general anual de execuţie a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023 şi a contului general anual de execuţie a bugetului asigurărilor pentru şomaj pe anul 2023.

Veniturile totale ale bugetului asigurărilor sociale de stat încasate în anul 2023 au crescut cu 11,8% faţă de anul 2022 (97,9% faţă de prevederile bugetare definitive).

Contribuţiile de asigurări s-au cifrat, anul trecut, la 98,39 miliarde de lei, cu 2,23 miliarde de lei sub nivelul prevederilor bugetare definitive (89,4% din totalul veniturilor încasate). Acestea au fost constituite din contribuţiile angajatorilor, în sumă de un miliard de lei, cu 1,3 miliarde de lei sub nivelul prevederilor bugetare definitive (1% din totalul veniturilor încasate), şi contribuţiile asiguraţilor, în sumă de 97,31 miliarde de lei, cu 916,2 milioane de lei sub nivelul prevederilor bugetare definitive (88,4% din totalul veniturilor încasate).

Advertisement

În ceea ce priveşte sistemul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, acesta a consemnat venituri de 221,1 milioane lei şi cheltuieli în sumă de 151,1 milioane lei, rezultând un excedent în sumă de 70 milioane lei.

Veniturile totale ale bugetului asigurărilor pentru şomaj încasate în anul 2023 au fost în sumă de aproape 3,8 miliarde de lei, iar cheltuielile totale în sumă de 2,1 miliarde de lei, rezultând un excedent în sumă de 1,69 miliarde de lei.

Sursa: AGERPRES

Citeste mai mult ...

Actualitate

Reprezentanții MAI: 73 de sesizări de posibile încălcări ale legii, de la momentul începerii procesului de vot

Publicat

pe

Redactat de

De la deschiderea urnelor până la ora 11:00, au fost înregistrate 73 de sesizări de posibile încălcări ale legii, au transmis reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI). 

„De la momentul începerii procesului de vot,  au fost înregistrate 73 de sesizări de posibile încălcări ale legii, cu 37,6% mai puține față de incidentele sesizate până la aceeași oră la alegerile locale și parlamentare precedente. Dintre acestea, 19 nu s-au confirmat, iar alte 17 sunt în curs de verificare. Până la acest moment, s-au întocmit dosare penale pentru 11 posibile infracțiuni. De asemenea, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale: 9 avertismente și 8 amenzi de 7.800 de lei. Au fost primite mai multe sesizări despre nereguli cu privire la buletinele de vot: alegătorii ar fi primit buletine de vot gata ștampilate ori mai multe decât aveau dreptul, sau dimpotrivă, mai puține. Toate sesizările se verifică cu celeritate în vederea luării măsurilor legale”, a anunțat comisar șef de poliție Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

Potrivit MAI, într-o localitate din județul Dolj, un bărbat a semnalat faptul că locțiitorul președintelui secției de votare unde a mers să voteze i-a înmânat cinci buletine de vot pentru alegerea primarului oraşului şi două pentru alegerea președintelui Consiliului Județean. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la fraudă la vot, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă se oferă sume de bani în scopul votării de către alegători a unui anumit candidat. Polițiștii continuă verificările în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale.

În județul Maramureș, un angajat al unei societăți comerciale a semnalat că la intrarea în serviciu i s-ar fi promis bani pentru a vota un anumit candidat la primărie. În speță, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de corupere a alegătorilor.

Advertisement

În județul Caraș-Severin, un cetățean din Austria, care a renunțat la cetățenia română, a votat folosind un permis de ședere în țara noastră, sens în care s-a înregistrat dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de votare fără a avea acest drept.

În județul Tulcea, un cetățean a reclamat că în timp ce se afla într-o secție de votare i-a fost luat actul de identitate pentru a fi împiedicat să își exercite dreptul la vot. Din primele verificări a reieșit, că actul de identitate ar fi fost luat chiar de fratele reclamantului. I s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „împiedicarea exercitării drepturilor electorale”.

În Botoșani, un cetățean a încercat să voteze deși avea interdicție de a vota prin hotărâre judecătorească definitivă. Se fac cercetări pentru infracțiunea de fraudă la vot.

În județul Vrancea, un candidat a sesizat prin 112 că un reprezentant al unui alt partid, membru al biroului electoral al unei secții de votare oferă bani votanților. S-a stabilit că aspectele sesizate se confirmă în sensul că bărbatul respectiv a oferit suma de 50 lei unui votant în timp ce se afla în afara secției de votare, dar în interiorul imobilului în care funcționează această secție. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de coruperea alegătorilor.

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 3 Poliție au fost sesizați de locțiitorul președintelui unei secții de votare din Sectorul 1 cu privire la faptul că, un bărbat ar fi realizat o fotografie în interiorul cabinei de votare.

Advertisement

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cele sesizate se confirmă, bărbatul susținând faptul că fotografia a fost realizată dintr-o eroare.

Prin sistemul de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal s-au primit 1.032 de semnalări, din care aproximativ 930 reprezintă validarea alegătorilor neînscriși în listele electorale. Din primele verificări, nu au reieșit probleme de fraudă la vot.

În municipiul Constanța, pompierii au fost sesizați cu privire la faptul că în proximitatea a trei secții de votare se simte miros de gaz. S-au deplasat de urgență și au constatat că nu este niciun pericol, fiind de fapt o problemă cu canalizarea. Procesul de vot nu a fost afectat.

În cadrul acțiunilor desfășurate până la această oră în trafic, au fost verificate 4.927 de persoane cu 2.341 de vehicule, fiind aplicate 51 de sancțiuni contravenționale pentru diverse încălcări ale normelor legale. Aceste verificări în trafic vor continua pe parcursul zilei.

 

Advertisement

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor verifica în continuare toate sesizările privind încălcarea legii pentru a stabili cu certitudine existența aspectelor semnalate. Acolo unde va fi cazul, vor fi luate măsurile prevăzute de lege.

Citeste mai mult ...

Politic

Aproximativ 42.800 de angajați MAI – mobilizați, în toată țara, în ziua alegerilor

Publicat

pe

Redactat de

În ziua alegerilor, aproximativ 42.800 de angajați MAI vor fi mobilizați, la nivelul întregii țări pentru a menține ordinea și siguranța publică și pentru a asigura măsurile de protecție a secțiilor de vot. Totodată, vor fi pregătite echipe pentru intervenția rapidă și cercetarea incidentelor electorale.

1.250 de incidente, semnalate de la debutul campaniei electorale

De la debutul campaniei electorale au fost semnalate 1.250 de incidente sau fapte ilegale în context electoral, a declarat comisar șef de poliție Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

“Așa cum știți campania electorală pentru alegerile din data de 9 iunie a început în urmă cu 30 de zile și s-a încheiat oficial astăzi la ora 7.00, deci de la acel moment sunt interzise acțiunile de promovare electorală, precum lansarea, afișarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip. Persoanele care continuă acțiunile de campanie electorală pot fi sancționate cu amendă cuprinsă între 1.400 și 2.000 de lei. Efectivele MAI au avut ca principale atribuții menținerea și asigurarea ordinii și liniștii publice la nivelul întregii țări pentru desfășurarea în condiții de siguranță și legalitate a campaniei electorale. În cazul înregistrării unor sesizări cu privire la producerea unor incidente electorale, s-a intervenit rapid pentru verificarea circumstanțelor și luarea de măsuri față de persoanele care nu au respectat normele legale. Fiecare intervenție s-a făcut cu imparțialitate și respectarea atribuțiilor conferite de lege, indiferent de persoanele implicate.Astfel, campania electorală s-a desfășurat în condiții de normalitate pentru cele două tipuri de scrutin, fără incidente grave. De la debutul campaniei electorale au fost semnalate 1.250 de incidente sau fapte ilegale în context electoral, în medie aproximativ 43 evenimente/zi, față de 46 evenimente/zi la alegerile anterioare. Comparativ cu numărul evenimentelor sesizate pe timpul campaniilor electorale pentru alegerile similare anterioare – locale din anul 2020 și europarlamentare din anul 2019, se constată scăderea acestora cu 5,5%. Din totalul de 1.250 de incidente semnalate 71 sunt în curs de verificare și 158 nu s-au confirmat. 160 de sesizări nu au fost de competența MAI așa că au fost transmise pentru competentă soluţionare altor autorități: 130 către Autoritatea Electorală Permanentă, 24 către Biroul Electoral Central şi 6 către Birourile Electorale Județene. Cele mai frecvente sesizări au vizat distrugerea sau deteriorarea materialelor electorale – 375 de sesizări, posibile fapte de corupere a alegătorilor – 156 de sesizări și afișarea mijloacelor de promovare electorală în alte locuri decât cele permise potrivit prevederilor legale – 140 de sesizări. Efectivele MAI au aplicat 453 de sancțiuni contravenționale, respectiv 257 de amenzi în valoare de peste 187 de mii și 195 de avertismente. Totodată, s-au întocmit 412 dosare penale cu privire la posibile infracțiuni”.

 

În timpul campaniei electorale, efectivele MAI au asigurat măsurile pentru desfășurarea în siguranță a 1.115 manifestări electorale în 458 de localități din 39 de județe și municipiul București, fără a fi înregistrate evenimente deosebite.

Advertisement

Cele mai multe manifestări au fost organizate în județele Ilfov (342), Dolj (174), Giurgiu (111), Bihor (69), Sibiu (68) și s-au desfășurat, în principal, sub formă de întâlniri cu alegătorii – 306 sau marş – 293.

“Vă asigurăm că efectivele MAI își vor îndeplini în continuare cu profesionalism sarcinile care le revin în contextul alegerilor. La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, chiar în clădirea în care ne aflăm, a fost activat, începând din această dimineață de la ora 7, Centrul Operațional de Comandă cu rol de coordonare și monitorizare a tuturor misiunilor din aceste zile. Comandamente operaționale similare au fost activate în toate județele și în Capitală. De asemenea, în fiecare județ au fost trimiși de la București, ofițeri cu funcții de conducere și cu experiență în activitatea de coordonare, sprijin și îndrumare”, a mai declarat comisar șef de poliție Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

Astăzi, efectivele MAI asigură protecția pe timpul transportului buletinelor de vot și a celorlalte materiale electorale de la locurile de depozitare către secțiile de votare.

Președinții birourilor electorale ale secțiilor de vot, împreună cu membrii acestora, trebuie să fie prezenți la sediile secțiilor de votare, astăzi la ora 18:00, pentru a dispune măsurile necesare pentru asigurarea ordinii și corectitudinii operațiunilor de votare. Totodată, președinții secțiilor de votare vor dispune fixarea posturilor de pază în jurul localului de vot.

Începând de la acel moment, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor asigura măsurile de protecție la cele 18.955 de secții de votare, urmând ca mâine dimineață, la ora 6:00, aceste locații să fie predate președinților birourilor electorale, cu sigiliile intacte.

Advertisement

În misiunile de astăzi sunt implicate peste 33.800 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne.

“În ziua alegerilor, aproximativ 42.800 de angajați MAI vor fi mobilizați, la nivelul întregii țări pentru a menține ordinea și siguranța publică și pentru a asigura măsurile de protecție a secțiilor de vot. Totodată, vor fi pregătite echipe pentru intervenția rapidă și cercetarea incidentelor electorale. Suplimentar, vor fi instituite dispozitive de ordine publică pentru prevenirea unor evenimente negative pe fondul aglomerărilor de persoane. De asemenea, la nivel național se va organiza o acțiune pentru verificarea modului de realizare a transportului de persoane în care vor fi implicați peste 1.600 de polițiști cu aproximativ 850 de mijloace tehnice, beneficiind inclusiv de sprijinul aerian al aeronavelor IGAv”, a adăugat comisar șef de poliție Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

Pentru a veni în sprijinul alegătorilor care doresc mâine să voteze, dar nu au documente de identitate valabile, Direcția Generală de Evidență a Persoanelor și serviciile județene vor avea program de lucru cu publicul atât astăzi, cât și mâine.

Astăzi, Direcția Generală de Evidență a Persoanelor are program cu publicul până la ora 16:00, iar mâine până la ora 22:00.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate