Connect with us
Data: 03/05/2024
.

Actualitate

AUR demarează o caravană medicală pentru locuitorii din zonele defavorizate

Publicat

pe

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat demararea unei caravane medicale care va străbate întreaga țara și se va opri inclusiv în județul Hunedoara. Într-o conferință de presă susținută, la Deva, de către Tiberiu Claudiu Bârstan, președintele Filialei Județene AUR Hunedoara, Marius Mane, prim-vicepreședinte Filialei Județene AUR Hunedoara, și Mircea Nicolae Mincea, vicepreședinte Filialei Județene AUR Hunedoara, pe lângă alte subiecte dezbătute, a fost prezentat și proiectul acestei caravene medicale pe care îl derulează AUR.

Liderii Filialei Județene a AUR Hunedoara au făcut un apel către medici şi asistenţi medicali care doresc să se înscrie ca voluntari la caravana medicală, iniţiată de formaţiunea politică pentru acordarea de asistenţă medicală în zonele defavorizate.

Începând din luna iunie, demarăm la nivel național o caravană medicală care va ajunge în toate localitățile țării unde oamenii nu au acces la actul medical. Încercăm, pe cât posibil, să-i sprijinim. Pe această cale, dacă sunt persoane care doresc să ne ajute în acest proiect – medici, asistente medicale, îi așteptăm să vină alături de noi”, a spus Tiberiu Claudiu Bârstan, președintele Filialei Județene AUR Hunedoara.

Liderul AUR Hunedoara a prezentat, totodată, un alt proiect prin intermediul căruia, pe o platformă ce poate fi accesată pe site-ul formațiunii politice, pot fi recomandate persoane care întrunesc calitățile cerute de o funcție publică, fiecare propunere urmând să fie evaluată de către o echipă de specialiști din cadrul partidului. „Vrem să oferim ocazia fiecăruia dintre noi, românilor, care sunt nemulțumiți de actuala clasă politică, să vină cu propuneri de oameni care consideră că îi pot reprezenta. (…) Pe acea platformă pot să facă propuneri și o comisie de-a noastră, la nivel național, va analiza fiecare propunere. Este timpul ca fiecare dintre noi să ne implicăm, să nu mai așteptăm să facă alții pentru noi. Soluțiile tot la noi sunt. Actuala clasă politică a arătat, în cei 33 de ani, că nu prea mai apără interesul cetățenilor și interesul național”, a mai spus, în cadrul aceleiași conferințe de presă, Tiberiu Claudiu Bârstan, președintele Filialei Județene AUR Hunedoara.

Actualitate

Un bărbat a fost împușcat mortal la o partidă de vânătoare

Publicat

pe

Redactat de

Un bărbat a fost împușcat mortal la o partidă de vânătoare.

La data de 02 mai 2024, în jurul orei 21:55, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112, de către un bărbat în vârstă de 50 de ani din comuna Certejul de Jos, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la o partidă de vânătoare organizată în baza unei autorizații legal emise pe raza localității Boholt, împreună cu alte persoane, fiului său în vârstă de 34 ani i s-ar fi descărcat accidental arma de vânătoare lovind mortal în zona pieptului un bărbat în vârstă de 44 ani , participant la vânătoare, transmite IPJ Hunedoara.

Din primele verificări s-a stabilit că vânătoarea se desfășura în baza unei autorizații legal emise.

Poliţiştii ajunși la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă și în acest caz, au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Tradiții în Vinerea Mare

Publicat

pe

Redactat de

În Vinerea Mare, respectăm tradițiile cu strictețe, evitând anumite activități considerate nepotrivite sau nefericite în această zi specială.

De exemplu, se spune că tot ce este semănat sau sădit în această zi nu va rodi, așa că evităm muncile agricole și domestice. De asemenea, sacrificarea animalelor, curățenia și spălatul sunt amânate pentru alt moment din săptămână. Evităm să ne tundem sau să mâncăm urzici și preparate cu oțet, ca semn de respect pentru suferințele lui Iisus în această zi.

Slujba din Vinerea Mare este centrală în tradiție, aducând comunitatea ortodoxă împreună într-o atmosferă solemnă. Ritualurile din cadrul slujbei, precum scoaterea Sfântului Epitaf din altar și înconjurarea bisericii de trei ori, sunt momente semnificative în această zi. Un obicei aducător de sănătate este scăldarea de trei ori în apă rece, iar aprinderea lumânărilor la slujbă și aducerea lor acasă este un gest de comemorare a celor dragi.

FOTO: ZIUADEVEST.RO

Citeste mai mult ...

Actualitate

Tragedie la Petrila. Un bărbat a murit strivit de un utilaj

Publicat

pe

Redactat de

Tragedie la Petrila. Un bărbat a murit strivit de un utilaj

La data de 02 mai 2024, Poliția Orașului Petrila a fost sesizată în jurul orei 20:16, de către administratorul unei societăți comerciale din localitate cu privire la faptul că, la punctul de lucru a găsit un angajat decedat sub un utilaj.

Poliţiştii care s-au deplasat la fața locului au identificat cadavrul unui bărbat în vârstă de 61 ani, angajat al societății, sub cupa unui utilaj de tip ifron, posibil strivit de componentele sale metalice.

Au fost anunțați reprezentanții ITM Hunedoara.

În acest caz, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Cadavrul a fost preluat și transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate