Connect with us
Data: 16/05/2024
.

Actualitate

AVARIE: Se oprește apa, la noapte, pe mai multe străzi din Deva

Publicat

pe

Furnizarea apei potabile va fi sistată pe mai multe străzi din municipiul Deva, începând din această seară (22 februarie), de la ora 22:00, și până mâine dimineață (23 februarie), la 06:00, au informat reprezentanții societății Apa Prod Deva.

Astfel, în intervalul orar mai sus menționat, nu vor mai avea apă la robinete locuitorii de pe străzile 22 Decembrie, Bălcescu (de la Calea Zarandului la Eminescu), C.A. Rosetti, A. Endre, Jupiter, Saturn, Panseluțelor, Pietroasa, Luceafărului, Minerva, Zambilei, Violetelor, Marășesti, Pescărușului, Vânătorilor, Moților, Crizantemelor, Lalelelor, Nuferilor, Mărăști, Aleea Castanilor, Aleea Păcii, Crinilor, Cernei, Viitorului, Constructorilor, M. Kogălniceanu, Pescarilor, Ulpia, V. Alecsandri, Independenței, I.L. Caragiale, M. Viteazu, Poiana Narciselor, I. Maniu (de la Gară la B-dul Decebal), Cuza Vodă, G. Enescu, Progresului, Griviței, Plevnei, Horea, Râului, D. Cantemir, M. Corvin, A. Sever, T. Solomon, 16 Februarie, B. Lăutaru, Stejarului, Pinului, 30 Decembrie, I. Buteanu, I.P. Pincio, I. Slavici, Luncii, S. Dragomir, Cireșilor, Centuria, Venus, Mercur, Primăverii, Balata, PT1, PT3, PT5, PT6, PT9B, PT22, PT26, PT26B și PT28.

Sistarea este cauzată de lucrări de eliminare a unei avarii apărută pe rețeaua de distribuție, au precizat reprezentanții Apa Prod Deva.

“Apariția AVARIILOR pe rețeaua de distribuție a apei nu poate fi prevăzută și implică sistarea imediată a apei. Din acest motiv, anunțarea întreruperii furnizării apei este, de cele mai multe ori, ulterioară sistării efective”, au mai transmis reprezentanții Apa Prod Deva.

Actualitate

De 50 de ani, împreună la bine și la greu! Cuplurile de aur din Deva, premiate de administrația locală

Publicat

pe

Redactat de

Ceremonie emoționantă la Restaurantul „Casina” din Deva. Cuplurile de seniori care au împlinit cinci decenii de căsătorie, atât din oraș, cât și din localitățile aparținătoare municipiului, au fost premiate de administrația publică locală, cu bani, diplome aniversare și flori. Festivitatea de premiere a avut loc ieri, chiar de „Ziua Internațională a Familiei”, sărbătorită, în fiecare an, pe data de 15 mai.

Un număr de 104 perechi de seniori, din municipiul Deva, dar și din localitățile aparținătoare, care au împlinit cinci decenii de căsătorie, au fost premiate de Primăria şi Consiliul Local Deva, în cadrul festivității organizată ieri.

Îmbrăcați eleganți, doamne și domni, cu tâmplele albite și cu o vastă experiență de viață, au asistat la momente pline de emoție. Fiecare a „scris” o poveste de viață. Au reușit să își respecte jurămintele rostite împreună, în urmă cu jumătate de veac. Cu dragoste, înțelegere, răbdare și respect au împărțit și bune și rele pe drumul vieții. Au găsit maturitatea de a iubi, de a experimenta și de a învăța să trăiască în doi.

Primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, a înmânat premiile pregătite cuplurilor cu vârste respectabile. Fiecare pereche de seniori a primit, din partea Primăriei Municipiului Deva și a Consiliului Local, o diplomă de fidelitate, un premiu simbolic de 500 de lei și flori pentru doamne, edilul -șef al reședinței de județ felicitându-i pe fiecare în parte. S-au oferit strângeri calde de mână și s-au făcut fotografii.

Primarul Nicolae-Florin Oancea: ,,Este frumos și emoționant să sărbătoreşti o jumătate de secol de viaţă trăită împreună”

,,Este frumos și emoționant să sărbătoreşti o jumătate de secol de viaţă trăită împreună. Se spune că abia la 50 de ani, căsnicia îşi dovedeşte cu adevărat rezistenţa în timp şi, tocmai de aceea, se sărbătoreşte cu aur. Le doresc încă o dată sărbătoriţilor noștri, mulţi şi fericiţi ani împreună, în armonie şi sănătate. Să ne revedem bucuroşi la ,,Nunta de Diamant”!”, a declarat primarul muncipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea.

Advertisement

La eveniment a participat și prefectul județului Hunedoara, Florina Doris Visirin, care, la rândul său, a felicitat perechile de seniori, urându-le viață lungă și un sincer și călduros „La mulți ani!”. „Celebrăm „Ziua Internațională a Familiei”, o ocazie specială pentru a reflecta asupra importanței pe care familia o are în viața noastră și în societate. Familia este nucleul de bază al oricărei comunități, oferindu-ne sprijin, iubire și un sentiment de apartenență. În această zi deosebită, doresc să îmi exprim recunoștința față de toate familiile care, prin solidaritate și înțelegere, contribuie la dezvoltarea și bunăstarea societății noastre. Fiecare familie este unică și valoroasă, iar diversitatea lor reprezintă o forță ce ne îmbogățește comunitatea. La mulți ani tuturor familiilor!”, a transmis prefectul județului Hunedoara, Florina Doris Visirin.

Familiile premiate au domiciliul în municipiul Deva şi în localităţile aparţinătoare (Archia, Bârcea Mică, Cristur, Sântuhalm) şi au depus cerere înregistrată la Compartimentul Stare Civilă Deva.

Administraţia locală deveană acordă premii şi diplome de fidelitate cuplurilor care sărbătoresc „Nunta de Aur” începând din anul 2000. Fondurile destinate premierii sunt alocate de la bugetul local, prin hotărâre de CL.

Citeste mai mult ...

Actualitate

(PE) Călin Petru Marian: Conurbațiile – motorul dezvoltării unitare și al atragerii de mari investitori!

Publicat

pe

Redactat de

Conurbațiile sunt motorul dezvoltării unitare puternice al zonelor din județul Hunedoara, al atragerii de mari investitori și de implementare a unor proiecte majore, a precizat Călin Petru Marian – candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara. Sunt polii de interes pe care se centrează inclusiv atragerea de fonduri europene, cu care județul Hunedoara poate să se dezvolte la nivelul județelor învecinate, astfel încât să creeze oportunități atractive pentru oameni și, implicit, salarii motivante.

Sunt discuții mai vechi care se poartă în ceea ce privește realizarea acestei asocieri administrative, care nu distruge în niciun caz identitatea nici uneia dintre unitățile administrativ – teritoriale luate în calcul, însă aceste discuții nu au fost niciodată transpuse în practică.

”O entitate administrativă care să reprezinte peste 100.000 de locuitori va avea acces la finanţări mult mai mari pentru proiecte de investiţii și, în mod categoric, la punerea în practică de proiecte majore. Pe verticală, vorbim despre locuri de muncă mult mai bine plătite, deci un confort mai mare al oamenilor și un nivel de trai net superior pentru cetățeni. Acesta este motivul pentru care militez și voi face tot posibilul ca, din postura de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, să realizăm aceste conurbații”, a declarat Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara.

Călin Petru Marian subliniază că vorbim despre două zone de interes în care este necesară realizarea acestor conurbații.

În primul rând, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara, Călin Petru Marian, ia în calcul asocierea administrativă reală dintre Deva, Hunedoara și Simeria, pentru a diminua astfel raportul inegal de forțe comparativ cu Timișoara, Oradea sau Cluj Napoca, de exemplu, în ceea ce privește dezvoltarea economică și atragerea de mari investitori

În al doilea rând, Călin Petru Marian indică zona Văii Jiului, care se confruntă cu dificultăți economice serioase după restrângerea activității miniere. Valea Jiului are cu adevărat șansa unei dezvoltări, prin proiecte integrate, prin realizarea acestei entități administrative puternice.

Advertisement

”Trebuie să gândim pe o concepție integrată în ceea ce privește dezvoltarea Văii Jiului, nu mai avem timp să lăsăm lucrurile la voia întâmplării, mai ales în această zonă care se depopulează într-un ritm accelerat tocmai din cauza lipsei de perspectivă socio-economică. Oamenii din această zonă au dreptul la șanse egale cu toți locuitorii județului Hunedoara și nu numai, iar restrângerea activității extractive și energetice, în general, nu trebuie să însemne și prăbușirea economică a zonei. Am militat pentru continuarea mineritului, dar trebuie să gândim și în perspectivă, pentru viitor”, spune Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara.

Pentru realizarea acestor forme de asocieri administrative, Călin Petru Marian este decis să implice nu doar factorii decizionali locali, județeni sau guvernamentali, ci și cetățenii, prin inițierea de consultări publice, pentru că viitorul ne privește pe toți!

Citeste mai mult ...

Actualitate

Să se știe-n toată țara: Cupa e la Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Corvinul Hunedoara a obținut cea mai mare performanță din istoria sa de peste un secol. Jucând la Sibiu, în finala Cupei României, Corvinul, divizionară secundă, a învins, după un meci dramatic, decis la lovituri de departajare, pe Oțelul Galați, din primul eșalon, cu scorul de 5-4!

Gălățenii au deschis scorul în minutul 27, prin Rusevic, cu un gol în vinclu, din marginea careului mare, dintr-o lovitură liberă ușor acordată. Corvinul nu resimte șocul și egalează, în minutul 39, când, la o centrare a lui Pîrvulescu, Zivulic are un semiluft iar Coman, cu un șut puternic, înscrie din 8 metri, 1-1 fiins scorul cu care s-a intrat la pauză.

În repriza a doua tot cei de la Oțelul înscriu primii, prin același Rusevic, care a transformat un penalty discutabil acordat de arbitrul Marcel Bîrsan. Hunedorenii revin, și de această dată, și în minutul 74, Manolache egalează cu un „lat” precis de la 16 metri și, în ciuda unei dominări toate a Corvinului pe final, la sfârșitul timpului regulamentar de joc tabela arăta 2-2 și s-a intrat în prelungiri.

În cele două reprize de prelungiri nu s-a mai înscris și, astfel, s-a ajuns la lovituri de departajare. Iar loteria nu a început deloc bine pentru hunedoreni, întrucât gălățeanul Cisotti transformă, iar șutul lui Coman este respins de Pap, portarul Oțelului.

Vine rândul lui Lefter, portarul Corvinului să se evidențieze, scoțând șutul lui Gaitan, pentru ca Manolache să restabilească egalitatea.

Lefter continuă minunile în poartă și respinge și șutul Lameira, iar Bradu aduce Corvinul în avantaj! Ghiocel trage pe lângă, iar Pîrvulescu poate aduce trofeul la Hunedoara, dar șutul său este respins de Pap!

Advertisement

Înscrie Silva și restabilește egalitatea, dar execuția lui Hergheligiu aduce, în premieră, Cupa României la Hunedoara, iar Corvinul va evolua în UEFA Europa League!!!

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate