Connect with us
Data: 20/06/2024
.

Actualitate

Boxerul hunedorean Cosmin Gîrleanu, campion naţional pentru a 12-a oară

Publicat

pe

Boxerul Petre Cosmin Gîrleanu, legitimat la Club Sportiv Hunedoara, a fost desemnat campion național pentru a 12-a oară. Prezent la Campionatul Național de Seniori – Iași 2020, alături de antrenorul său Ilie Captari, tânărul pugilist a câștigat întâi semifinala în fața clujeanului Nagy Istfan, calificându-se în finală. L-a întâlnit în finală pe Gabriel Șchiopu, de la Petrolul Ploiești. Pe ambii jucători (categoria 52 kg) i-a învins prin abandon în prima repriză.

Antrenorul său, Ilie Captari spune că, boxerul hunedorean a fost pregătit pentru această competiție, dorindu-și foarte mult să câștige. „Petre și-a făcut treaba, din nou!”, a declarat antrenorul emerit Ilie Captari, cel care a fost alături de pugilistul hunedorean încă de la început.

Pregătiri pentru calificarea la Jocurile din „Țara Soarelui Răsare”

Cosmin Gîrleanu este, din nou, campion național, câștigând, astfel, cel de-al 12 -lea titlu național la box pe care îl aduce acasă, la Hunedoara. După această competiție, urmează preselecția pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Preselecția are loc, luna viitoare, la Londra, în perioada 14-24 martie 2020, iar Petre Cosmin Gîrleanu este componentul lotului olimpic. Dacă va obține minimum trei victorii, se va califica pentru Jocurile Olimpice din “Țara Soarelui Răsare. Câștigarea competiției îi va aduce un punctaj mai mare, putând deveni, la olimpiadă, cap de serie.

Din păcate, sportivul hunedorean James Damian Chereji (categoria 63 kg), legitimat și el la Club Sportiv Hunedoara, s-a oprit în semifinală, fiind învins la puncte de sportivul băcăuan Vasile Suciu. Chereji a obținut medalia de bronz la Campionatul Național de Seniori 2020. „Sper să reușesc, în viitorul apropiat, să îl duc și pe el la un nivel mai înalt, cu rezultate mai frumoase”, a mai spus antrenorul Ilie Captari.

Primarul municipiului Hunedoara i-a felicitat pe ambii sportivi pentru rezultatele obținute la acest campionat. „Sunt bucuros pentru rezultatele obținute de sportivii noștri și de domnul profesor Captari și îi felicit pentru că duc numele Hunedoarei în lume!”, a declarat, la rândul său, Dan Bobouțanu.

Petre Cosmin Gîrleanu, legitimat la Club Sportiv Hunedoara, este antrenat de maestrul Ilie Captari, de mai bine de 10 ani. În martie 2019, boxerul hunedorean a obținut o performanță deosebită la Campionatul European de la Vladikavkaz, în Rusia, unde a luat argintul. Tânărul pugilist are în palmares şi un aur mondial de juniori obţinut în 2015, fiind al doilea campion mondial dat de Hunedoara, după Mihai Leu, plus nenumărate alte titluri la competițiile din țară.

Actualitate

Puncte de distribuire a apei potabile și de prim – ajutor, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

Două puncte de distribuire a apei potabile (containere modulare), dotate cu aer condiționat, au fost amenajate de Primăria Municipiului Deva, pentru a veni în sprijinul cetățenilor pe durata caniculei.

Punctele de distribuire a apei potabile îmbuteliate sunt amenajate pe Bulevardul Decebal – intersecție cu Bulevardul Iuliu Maniu (zona Bisericii Ortodoxe ”Buna Vestire”) și pe Bulevardul 22 Decembrie – intersecție cu Bulevardul Mihail Kogălniceanu (zona DSP Hunedoara).

Sursa: Primăria Deva

Tot la cele două puncte amenajate, cetățenii vor putea beneficia de primul ajutor în caz de nevoie, acordat de asistente medicale de la Direcția de Asistență Socială (DAS) Deva.

Măsura a fost instituită de autoritățile publice locale pentru diminuarea efectelor caniculei și a disconfortului termic.

Punctele de distribuire a apei potabile sunt funcționale doar atunci când Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a Județului Hunedoara va anunța Cod portocaliu de caniculă.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Județul Hunedoara rămâne sub Cod portocaliu de caniculă. “Valul de căldură va persista”

Publicat

pe

Redactat de

Județul Hunedoara se va afla și vineri, 21 iunie, sub Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat.

„Valul de căldură va persista, astfel încât în Banat, în sudul Olteniei, în sud-vestul Munteniei, precum și în sudul Transilvaniei și al Crișanei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, a informat Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

ANM notează că în zilele viitoare valul de căldură se va extinde și intensifica.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Ecologizare pe râul Aninoasa

Publicat

pe

Redactat de

Weekend-ul trecut, 25 de voluntari au colectat 50 de saci de deșeuri de pe râul Aninoasa, în cadrul unei acțiuni de igienizare organizate de asociațiile Urbanlab.vj și Pe Firul Apei, alături de grupul de inițiativă Aninoasa Noastră și Asociația Copii pentru Viitor.

Pe parcursul a patru ore, localnicii, reprezentanții autorităților locale și angajații Sistemului Hidrotehnic Petroșani – Apele Române Jiu au curățat un segment de 1,2 km al râului. Pe lângă deșeurile de mici dimensiuni, adunate în saci, au fost scoase și obiecte mari, precum trotinete, saltele, electrocasnice și resturi de materiale de construcții, înțepenite în albie sau pe maluri.

”25 de voluntari au colectat sâmbăta trecută 50 de saci de deșeuri de pe râul Aninoasa în cadrul acțiunii de igienizare organizată împreună cu asociația urbanlab.vj & Pe Firul Apei, grupul de inițiativă Aninoasa noastră și Asociatia Copii pentru Viitor. Timp de patru ore, localnici, reprezentanți ai autorităților locale, angajați ai Sistemul Hidrotehnic Petroșani – Apele Române Jiu au curățat 1,2 km de râu. Deșeurilor de mici dimensiuni, adunate în saci, li s-au adăugat cele de mari dimensiuni, înțepenite în albie sau pe maluri: trotinete, saltele, electrocasnice, resturi de materiale de construcții. Acțiunea face parte din evenimentele care se vor desfășura în timpul acestei veri în cadrul Rețelei Comunitare CuApeleCurate pentru implicarea comunității și autorităților privind poluarea apelor cu plastic. Mulțumim tuturor participanților care au luat atitudine și au strâns deșeurile din localitatea lor!”, informează cei de la Cu Apele Curate.

FOTO: FACEBOOK CU APELE CURATE

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate