Connect with us
Data: 17/05/2024
.

Actualitate

Braconier oprit cu focuri de armă la Lăpugiu

Publicat

pe

Un bărbat din Făget, județul Timiș, bănuit de braconaj cinegetic, a fost oprit cu focuri de armă de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase. Agentul care a efectuat focurile de avertisment este acelaşi care, în urmă cu patru luni a fost rănit în urma unei misiuni asmănătoare.

Întreaga poveste s-a derulat la începutul acestei săptămâni, la adăpostul întunericului, în jurul orei 21:00, în fondul cinegetic Lăpugiu. Protagoniști ai filmului de acțiune au fost poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Hunedoara, împreună cu polițiști din cadrul Secției Rurale Ilia și angajați ai AVPS, care au identificat un bărbat de 39 de ani, din localitatea Făget, judeţul Timiş. Luat la întrebări și pus să le prezinte oamenilor legii ce cară în sac, acesta a dat din colț în colț, mai mult a încercat să-și piardă urma prin pădure.

7,7 kilograme de carne de căprior, în raniță

Oamenii legii l-au luat la puricat pe bărbatul prins în pădure și au găsit asupra sa o armă de vânătoare, încărcată cu un cartuș de vânătoare, o cartușieră pe care se aflau 12 cartușe de vânătoare, o raniță ce conținea 7,7 kilograme de carne de vânat (căprior) şi un sac ce conținea o piele de căprior mascul, cu cap și trofeu. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul posedă permis de armă, însă s-a deplasat în fondul cinegetic, unde a împușcat un căprior mascul, fără a deţine o autorizație de vânătoare legală.

Oprit cu focuri de armă

Prins cu căpriorul în sac, bărbatul a jucat ultima carte și a încercat să se facă nevăzut în pădure. Numai că norocul nu i-a surâs, fiind oprit cu focuri de armă de către un agent de poliţie din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase. Agentul Roman Murar a efectuat somația legală și a tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu pistolul din dotare, reușind astfel să-l oprească pe braconier.

Advertisement

Poliţiştii au ridicat arma de vânătoare, muniția aferentă, carnea de vânat, pielea și trofeul, în vederea expertizării şi au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor şi braconaj cinegetic.

Agentul Roman Murar, împușcat, în vară, de alt braconier

Agentul șef principal Roman Murar, care a făcut uz legal de armă şi a reuşit prinderea bărbatului aflat la braconaj este acelaşi care, la data de 2 august 2017, în timp ce desfăşura, alături de alţi poliţişti, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de braconaj cinegetic pe raza satului Tisa, comuna Burjuc, a fost împuşcat în piciorul drept cu o armă de vânătoare după ce, în prealabil, şi-a declinat calitatea de poliţist şi a solicitat unui bărbat aflat la braconaj să se supună controlului. La momentul respectiv, agentul de poliţie a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva şi operat de urgenţă, în timp ce colegii lui au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ultraj şi uz de armă letală fără drept. Poliţiştii hunedoreni, sub coordonarea Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, au efectuat cercetări în vederea identificării prezumtivului autor, care a reuşit, la adăpostul întunericului, să fugă de la locul faptei, folosind un autoturism de teren.

Făptașul prins în urma mai multor percheziții

În urma probatoriului administrat, la data de 21 august 2017, poliţiştii hunedoreni, cu sprijinul colegilor lor din cadrul IPJ Timiş şi IPJ Alba, au efectuat 9 percheziţii domiciliare pe raza localităţilor hunedorene Dobra, Bătrâna, Lăpugiu, precum şi în localităţi din judeţul Timiş. În urma acestor percheziţii, poliţiştii au ridicat în vederea expertizării 5 arme de vânătoare şi muniţia aferentă (peste 500 de cartuşe) deţinute legal, precum şi 3 arme de vânătoare deţinute ilegal şi muniţia aferentă (150 de cartuşe, trofee de vânătoare, carne de vânat şi alte bunuri susceptibil a fi utilizate în activități de braconaj cinegetic. De asemenea, 12 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri, printre aceştia aflându-se şi bărbatul de 41 de ani, din comuna Pietroasa, judeţul Timiş, bănuit de fapta de uz de armă letală fără drept şi ultraj asupra agentului de poliţie al Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Hunedoara.

Advertisement

Pentru modul exemplar în care a acţionat, atât în cadrul acţiunii din 2 august, cât şi a celei din data de 11 decembrie, conducerea IPJ Hunedoara va analiza posibilitatea recompensării agentului de poliţie.

„A fost prima dată când am fost pus în situația de a se trage asupra noastră (2 august – n.r.). De-a lungul carierei și serviciului mai întâmpinăm probleme când vânătorii sunt mai recalcitranți. În general, vânătorii sunt mai cumpătați, dar, se pare, unii dintre ei recurg și la gesturi nefericite. Nu este un lucru bun și cred că nici noi nu ne putem lăuda cu faptul că am folosit armamentul din dotare, dar, din păcate, se întâmplă. Sperăm să-i descurajăm și să nu se mai întâmple acest lucru”, a declarat agentul șef principal Roman Murar, din cadrul IPJ Hunedoara.

Advertisement

Actualitate

Cupa României – expusă la Casa de Cultură astăzi şi mâine, iar duminică, la Castelul Corvinilor

Publicat

pe

Redactat de

Cupa României, câștigată de Corvinul Hunedoara, va fi expusă publicului, astăzi și mâine, în 17 si 18 mai, în Sala Mică a Casei de Cultură din municipiul Hunedoara, iar duminică, 19 mai, la Castelul Corvinilor.

„Corviniştii care doresc să îşi facă fotografii cu trofeul au această posibilitate astăzi (vineri), de la ora 15:00 până la ora 19:00, şi mâine (sâmbătă), de la ora 12:00 la ora 17:00. Mâine seară, Cupa României va fi prezentată oficial de performerii Corvinului, la „Noaptea Muzeelor” – ora 20:00, în curtea exterioară a Castelului (punctul final al paradei plănuite pentru mâine seară, paradă care va începe la ora 19:00 la stadionul Michael Klein). Cupa va rămâne, duminică, la Castelul Corvinilor, în Sala Cavalerilor, pentru putea fi admirată şi de vizitatorii obiectivului turistic. Rugăm doritorii să respecte indicaţiile personalului de supraveghere”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara. 

Sursa foto: Primăria Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

Angajații APM Hunedoara continuă protestul. Activitatea cu publicul – suspendată timp de două ore

Publicat

pe

Redactat de

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Hunedoara continuă protestul declanșat joi, 16 mai, pe fondul nemulțumirilor salariale. Programul cu publicul va fi suspendat timp de două ore zilnic, informează reprezentanții instituției.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara anunţă continuarea protestelor până la soluţionarea revendicărilor. Ca urmare, pe perioada protestelor, zilnic, între orele 10:00 -12:00, activitatea de relaţii cu publicul va fi suspendată”, se arată într-un comunicat al APM Hunedoara.

Sursa foto: APM Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

UPET prezentă la Târgul de Oferte Educaționale Simeria

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanți ai Universității din Petroșani au fost prezenți la Târgul de Oferte Educaționale Simeria.

Toți cei interesați au putut să primească informații despre programele de studii pe care instituția de învățământ superior de la Petroșani le promovează.

”Ne bucurăm să împărtășim cu voi câteva momente de la Târgul de Oferte Educaționale Simeria, desfășurat la Centrul de Afaceri Simeria. Oferta academică a Universității din Petroșani a fost promovată cu succes la acest târg. Educația devine puntea către reușită și realizare personală. Să continuăm să explorăm și să ne dezvoltăm împreună, pentru că fiecare pas contează în drumul nostru către excelență și împlinire!”, informează reprezentanții Universității din Petroșani.

Universitatea din Petroșani se pregătește deja pentru ai primi pe viitorii studenți printr-un amplu proiect de promovare.

FOTO: FACEBOOK UNIVERSITATEA DIN PETROȘANI

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate