Connect with us
Data: 22/04/2024
.

Actualitate

Călin Petru Marian, un lider dedicat oamenilor și comunității: ”Trebuie să clădim”

Publicat

pe

Într-o lume în care politica poate părea adesea distanțată de nevoile oamenilor și de comunități, Călin Petru Marian, candidatul Partidului Național Liberal pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, pune accent pe oameni, pe comunitate.

Cu o viziune orientată către oameni și cu o determinare neclintită, Călin Petru Marian aduce un suflu nou în politica locală.

Călin Petru Marian înțelege că forța unei comunități stă în oamenii săi și că progresul vine prin implicarea activă a fiecărui membru. Este un adept al ideii că politicile publice trebuie să fie centrate pe oameni și că partidele politice ar trebui să fie instrumente pentru a servi comunitățile, nu scopuri în sine.

“Mie îmi plac lucrurile grele și bătăliile grele. Dacă ar fi totul prea simplu, ar fi fără interes. Sunt omul care am făcut alpinism, iar în alpinism e greu să te urci pe vârfurile munților dacă nu ai un pic de adrenalină.

Politicile publice se fac prin oameni politici. Partidele sunt populate de oameni. Contează oamenii care sunt în echipăa partidului PNL.

Călin Petru Marian subliniază importanța construirii unui viitor mai bun pentru locuitorii Văii Jiului. El recunoaște potențialul inestimabil al acestei regiuni și se angajează să scoată Vulcanul și întreaga Vale a Jiului din anonimat. Pentru el, aceasta nu este doar o provocare politică, ci o misiune personală de a aduce prosperitate și dezvoltare într-o zonă cu oameni harnici și dornici de a-și vedea comunitatea înflorind.

“Când ajungi într-o funcție administrativă nu împarți oamenii în PNL, PSD, AUR sau UDMR. Toți sunt oameni. Dacă vrei să ai anumite rezultate și să fii mulțumit, e foarte important ca atunci când ajungi într-o funcție vremelnică, trebuie să lași ceva după tine.

Advertisement

Dan are capacitatea, are potențialul, determinarea și voința de a câștiga Vulcanul. Vulcanul și întreaga Vale a Jiului trebuie scoasă din anonimat. Aici există oameni cu suflet, oameni care vor să trăiască în Valea Jiului, oameni care nu vor să se mute din Valea Jiului. Ca să putem să ducem mai departe căruța asta a societății, trebuie să facem ceva pentru ei. Dacă nu au alternativă, pleacă, nu se uită înapoi. Au resentimente că își lasă părinții, copiii aici, dar trebuie să facem ceva, să clădim, să punem o cărămidă. Suntem oameni serioși. Aveți încredere în noi. Suntem oameni cu inima deschisă. Nici eu nu mă pricep la toate. Am nevoie de fiecare om pentru a putea face lucruri împreună. Nu este simplu, dar cu cât este mai greu, cu atât rezultatul victoriei va fi cu foarte multă adrenalină”, a mai spus Călin Petru Marian.

Călin Petru Marian nu promite soluții ușoare sau rapide, ci îndeamnă la colaborare și implicare activă. Acesta înțelege că pentru a reuși într-o astfel de misiune, este necesar să lucrăm împreună, să punem fiecare o cărămidă în construcția unui viitor mai bun.

 

Actualitate

Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori din toată țara, așteptați

Publicat

pe

Redactat de

Municipiul Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori, din toată țara, sunt așteptați în orașul de la poalele Cetății. Deschiderea festivă a evenimentului va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din municipiu.

În perioada 27 aprilie – 1 mai 2024, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara organizează, în parteneriat cu Ministerul Educației, Olimpiada Națională de Limba engleză, clasele VII-XII, acțiune la care vor participa 522 de elevi din toată țara, selecționați în urma etapei județene a acestui concurs școlar, însoțiți de 60 de profesori coordonatori ai loturilor, precum și 60 de cadre didactice de renume din învățământul universitar și preuniversitar, reunite în cadrul Comisiei Centrale a Olimpiadei Naționale de Limba engleză.

“Deschiderea festivă a olimpiadei va avea loc sâmbătă, 27 aprilie 2024, începând cu orele 17:30, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, iar festivitatea de premiere a participanților distinși cu premii și mențiuni, se va desfășura miercuri, 1 mai 2024, începând cu orele 09:30, în aceeași locație. Elevii vor susține probele de concurs la Colegiul Național „Decebal” Deva, proba scrisă, în data de 28 aprilie 2024, începând cu ora 09:30, iar proba orală, în data de 29 aprilie 2024, începând cu ora 9:30”, au informat reprezentanții IȘJ Hunedoara.

Pe lângă activitățile specifice competiției, elevii participanți, însoțiți de profesorii lor, vor vizita obiective istorice, culturale și turistice din municipiul Deva și din județul Hunedoara.

“Olimpiada înseamnă competiţie, întâlnire a valorilor, măsurarea propriilor performanţe şi dorinţa firească de a cuceri noi teritorii ale domeniului pentru care elevii și-au descoperit o anume vocaţie şi pasiune. Este o comuniune a educaţiei în spiritul adevărului, binelui şi frumosului. Este o întâlnire a celor mai buni, aşteptată cu emoţie, cu bucurie neliniştită și cu voluptatea confruntărilor intelectuale. Le urăm un călduros Bun-venit participanților, succes deplin la această competiție frumoasă, sperând că se vor bucura de o ședere cât mai plăcută în orașul nostru!”, a declarat inspector școlar general, prof. dr. Maria Ștefănie.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” – inaugurat la Brad, în prezența membrilor familiei regretatului poet

Publicat

pe

Redactat de

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” din municipiul Brad a fost inaugurat, sâmbătă, în prezența membrilor familiei regretatului poet, soția Carmen, fiica Ana -Maria și nepoata Alexandra, precum și a cunoscutului interpret de muzică folk Ducu Bertzi.

Amenajat într-o clădire aflată pe strada care îi poartă numele marelui poet român, Centrul Cultural „Adrian Păunescu” va găzdui activități culturale, sociale și educative.

“Centrul Cultural “Adrian Păunescu” a fost amenajat în clădirea reabilitată cu fonduri europene nerambursabile, care a a aparținut până în anul 2006 Minei Țebea, respectiv fosta cantină a minerilor situată pe strada Adrian Păunescu din municipiul Brad. Clădirea astfel salvată a devenit un spațiu unde se vor desfășura activități culturale, sociale și educative. Cu acest prilej, după inaugurarea centrului cultural, la sala Cinema Zarand BRAD a avut loc un spectacol de muzica și poezie intitulat ”Mărturie” susținut de Ana-Maria Păunescu, Ducu Bertzi și Constantin Neculae. Spectacolul a fost încărcat de emoție, fiind apreciat de publicul brădean iubitor de muzică folk și poezie”, a anunțat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

Sursa foto: Florin Cazacu/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

12 tone de material antiderapant, în mai multe zone din Valea Jiului

Publicat

pe

Redactat de

În urma ninsorilor din ultimele ore, drumarii au fost nevoiți să intervină pe mai multe secțiuni de drum din Valea Jiului.

Astfel au fost răspândite peste 12 tone de material antiderapant pe  DN 66 și DN 7A în în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag.

”În cursul dimineții, pe raza de activitate a SDN Deva, s-a acționat cu 2 autoutilaje și s-au răspândit 12 tone material antiderapant pe DN 66 și DN 7A. Pe cele două drumuri, în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag, carosabilul este umed, cu zăpadă îmbibată cu material antiderapant”, informează reprezentanții DRDP Timișoara.

FOTO: FACEBOOK DRDP TIMIȘOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate