Actualitate
Controale ITM Hunedoara la angajatori din domeniul distribuției apei

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara a desfășurat, în perioada 17 -20 septembrie 2024, o campanie de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă, precum și încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, de către angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniile „Captarea, tratarea și distribuția apei” și „Colectarea și epurarea apelor uzate”.
Potrivit reprezentanților ITM Hunedoara, în domeniul securității și sănătății în muncă, s-au verificat în principal următoarele aspecte: dacă angajatorul a realizat evaluarea riscurilor pentru securitatea și sănătatea în muncă, ținându-se cont de elementele sistemului de muncă și în mod special de echipamentele de muncă, agenții chimici periculoși, procesele și posibilele lor interacțiuni; existența instrucțiunilor proprii de securitatea muncii pentru completarea și/sau aplicarea reglementărilor de securitate și sănătate în muncă; efectuarea verificărilor periodice ale echipamentelor de muncă de către persoane competente; funcționarea permanentă și corectă a sistemelor și dispozitivelor de protecție, a aparaturii de măsură și control, precum și a instalațiilor de captare, reținere și neutralizare a substanțelor nocive degajate în desfășurarea proceselor tehnologice, respectiv dotarea/utilizarea aparaturii de detecție a noxelor; existența inventarului tuturor ACP prezenți în societate; existența fișelor cu date de securitate (FDS) și/sau a informațiilor despre toți ACP prezenți în unitate; asigurarea echipamentului individual de protecție adecvat; verificarea realizării semnalizării de securitate și sănătate la locul de muncă. În domeniul relațiilor de muncă, s-au verificat cu precădere reglementările legale privind angajarea personalului (contracte individuale de muncă cu normă întreagă, contracte individuale de muncă cu timp parțial), transmiterea în termen legal a contractelor individuale de muncă în REVISAL, durata timpului de muncă și munca suplimentară, întocmirea evidenței orelor de muncă prestate de salariați, repausurile periodice (repausul săptămânal, sărbători legale), munca de noapte, acordarea drepturilor salariale și regulamentul intern/contractele colective de muncă încheiate la nivel de unitate.
„În cadrul acestei campanii de control, au fost efectuate șapte controale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă, constatându-se un număr total de 52 de deficiențe, pentru care s-au dispus măsuri pentru remedierea neconformităților constatate și respectarea prevederilor legale. Totodată, s-a aplicat un număr total de 46 de sancțiuni contravenționale, dintre care trei amenzi în valoare totală de 13.000 lei. Prin fiecare acțiune de control, I.T.M. Hunedoara urmărește eliminarea situațiilor de pericol grav și iminent de accidentare prin sistarea activității/oprirea din funcțiune a echipamentelor de muncă, creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile relațiilor de muncă și cele referitoare la sănătatea și securitatea în muncă și eliminarea neconformităților constatate, aplicând măsuri obligatorii pentru remedierea acestora și sancțiuni contravenționale corespunzătoare”, transmit reprezentanții ITM Hunedoara.
Actualitate
COMUNICAT DEMARARE LUCRĂRI PROIECT ,,CENTRU DE COLECTARE SELECTIVĂ A DEȘEURILOR PRIN APORT VOLUNTAR ÎN COMUNA CRIȘCIOR, JUDEȚUL HUNEDOARA”
Actualitate
Adrenalină la cote maxime și motoare turate, la Geoagiu -Băi. A început “The ROCK Trophy 2025”!

S-a dat startul evenimentului „The ROCK Trophy 2025”, unul dintre cele mai dure, spectaculoase și extreme concursuri off-road din Europa, găzduit în premieră de stațiunea Geoagiu – Băi, din județul Hunedoara.
Competiția a început oficial duminică, 6 aprilie, Prologul având loc în cariera de travertin din Geoagiu – Băi, iar cei prezenți au avut parte de un show de zile mari. Motoare turate și adrenalină la cote maxime sunt „ingredientele” acestui eveniment.
“Un debut excelent pentru The ROCK Trophy – unul dintre cele mai dure, spectaculoase și extreme concursuri off-road din Europa! Prologul a avut loc într-un cadru impresionant: cariera de travertin din Geoagiu Băi – locul perfect pentru adrenalină și spectacol. Mult succes tuturor concurenților! Urmează o săptămână plină de provocări și aventură!”, a transmis primarul orașului Geoagiu, Ovidiu Vlad.
Competiția reunește cele mai bune echipaje de off-road din toată Europa care se întrec, timp de șase zile, pe un teren extrem de dificil, de la râpe stâncoase la trasee forestiere de mare viteză.
„Trofeul Rock este mai mult decât o cursă — este un teren de dovedit pentru cei mai duri concurenți off-road”, spune Alexander Kovatchev, fondatorul RBI Sport.
Evenimentul spectaculos continuă la Geoagiu – Băi până pe 11 aprilie.
Actualitate
Castelul Corvinilor, în topul celor mai spectaculoase din Europa. Pe poziția a treia, după Castelul Chambord din Franța și Castelul Eilean Donan din Scoţia

Castelul Corvinilor a fost inclus într-un top al celor mai spectaculoase din Europa, realizat de o apreciată publicație britanică. Impunătorul monument medieval de la Hunedoara se află pe locul al treilea, după Castelul Chambord din Franța, cu celebra sa scară proiectată de Leonardo da Vinci, și Castelul Eilean Donan, cel mai fotografiat monument al Scoției.
Castelul Corvinilor se bucură de o largă apreciere la un nivel internațional. Un top realizat de publicația britanică „Daily Express” clasează fosta reşedinţă a lui Ioan (Iancu) de Hunedoara între primele trei cele mai frumoase castele de pe „Bătrânul continent”. “Un castel gotic-renascentist, considerat una dintre cele șapte minuni ale României”, așa descriu jurnaliștii englezi castelul de la Hunedoara.
Unul dintre cele mai vizitate și admirate locuri istorice din România
Construit în secolul al XV-lea de către Ioan (Iancu) de Hunedoara, Castelul Corvinilor este renumit nu doar pentru arhitectura sa gotică impresionantă, ci și pentru istoria sa fascinantă. Impunătorul edificiu medieval din municipiul de pe Cerna a mai fost cooptat, de-a lungul timpului, și în alte clasamente al celor mai frumoase castele din lume, fiind situat și în „top 10 destinații de basm din Europa”.
La acest moment, Castelul Corvinilor se află în cea de-a doua etapă a proiectului de restaurare și conservare, derulat de Primăria Hunedoara, cu o valoare de șase milioane de euro – bani europeni obținuți prin PNRR, și care vizează obiectivele din incinta monumentului istoric ce nu au putut fi incluse în prima etapă de restaurare. Lucrările de restaurare continuă și nu împiedică accesul publicului, întrucât sunt desfășurate pe secțiuni.
Considerat „Legenda vie a Transilvaniei”, Castelul Corvinilor atrage anual sute de mii de turiști din țară și din întreaga lume. Anul trecut, spectaculosul monument medieval de la Hunedoara a avut peste 380.000 de vizitatori.
Top 10 cele mai spectaculoase castele din Europa
Locul 10: Palatul Schönbrunn din Viena, Austria
Locul 9: Fortăreața Akershus din Oslo, Norvegia
Locul 8: Palatul Pena din Sintra, Portugalia
Locul 7: Castelul Trakai, Lituania
Locul 6: Castelul Alcázar din Segovia, Spania
Locul 5: Castelul Conwy, din Țara Galilor
Locul 4: Castelul Neuschwanstein, Germania
Locul 3: Castelul Corvinilor din Hunedoara, România
Locul 2: Castelul Eilean Donan, Scoția
Locul 1: Castelul Chambord, Franța
Sursa: www.express.co.uk
- Actualitatecu 3 zile in urma
Cod galben de vânt și viscol
- Actualitatecu 3 zile in urma
Bilete de tratament balnear pentru Seria nr. 3, disponibile pentru pensionari în aprilie 2025
- Actualitatecu 3 zile in urma
Bărbat prins de două ori într-o noapte la volan, beat și fără permis
- Actualitatecu 24 de ore in urma
Cod galben de viscol și strat consistent de zăpadă, în aprilie
- Actualitatecu 3 zile in urma
Universitatea din Petroșani, prezentă în țară și Republica Moldova pentru promovarea ofertei educaționale
- Actualitatecu 2 zile in urma
Județul Hunedoara, sub cod galben de vreme rea
- Actualitatecu 3 zile in urma
Testări medicale gratuite pentru deveni, organizate de Asociația Salvital
- Actualitatecu 21 de ore in urma
1.485 de tineri români pot călători gratuit prin Europa cu trenul prin programul DiscoverEU 2025