Connect with us
Data: 25/07/2024
.

Deva

Cu punctaj maxim. Handbalistele de la Deva au câștigat seria C a Diviziei A

Publicat

pe

Sezonul regular al Diviziei A la handbal feminin a ajuns la final. În etapa a XIV-a din seria C al celui de-al doilea eșalon valoric CSM Deva a întâlnit, pe teren propriu, pe U Cluj.

Egal la pauză

Derby-ul seriei, devencele fiind primele, cu punctaj maxim, iar echipa vizitatoare ocupa poziția secundă, a fost urmărit de un număr mare de spectatori, iar jocul a fost unul interesant și echilibrat până spre final. Clujencele au început mai bine și au avut 2-0 și 4-2, dar gazdele au întors rezultatul pentru 6-4, în minutul 9. U Cluj a revenit și a condus cu 9-7 și 11-9, în minutul 23, ultimul în care s-a consemnat o diferență de două goluri pe tabelă în prima repriză. Gazdele au egalat la 11 în minutul următor, iar la vestiare s-a intrat tot cu un scor egal, de 13-13.

Victorie la șapte goluri

Oaspetele au înscris primul gol al reprizei secunde, dar fetele de la CSM, pregătite de Valentina Ardean Elisei și Olivia Nanu au revenit și, în minutul 45 conduceau cu 21-19. Trupa de la Cluj, antrenată de Ioan Ani Senocico și Andrei Ciceu reintră în joc și, în minutul 49, preia conducerea, scor 22-21. A fost ultima oară când U Cluj a fost în avantaj, CSM Deva conducând ostilitățile, dar pe tabelă nu a fost o diferență mai mare de două goluri. În minutul 55 formația vizitatoare se apropie la o singură „lungime”, scor 26 – 25 pentru CSM, acesta fiind ultimul gol marcat de clujence. În ultimele patru minute fetele de la Deva înscriu de șase ori la rând fără să primească vreun gol și se impun cu scorul de 32-25, rezultat care a însemnat câștigarea seriei cu punctaj maxim.

Advertisement

Urmează turneul final

Atât CSM Deva, cât și U Cluj s-au calificat la turneul final, acolo unde merg primele două clasate din cele trei serii și cele mai bune două locuri doi. La acest turneu final, care se va desfășura la Iași, în perioada 10-12 mai, vor mai lua startul primele trei clasate din seriile A și B, respectiv CSM Slatina, Activ Ploiești și Unirea Slobozia din seria A și CSM Iași, CSM Galați și CSM Roman, din seria B. A treia clasată din seria C, ACS LR Turda, a avut cea mai slabă linie de clasament și nu s-a calificat la turneul final.

În sistem eliminatoriu

La Iași se va juca în sistem eliminatoriu, cele două finaliste urmând a promova în primul eșalon, iar pierzătoarele din semifinale vor evolua într-un alt turneu de baraj, alături de locurile 11 și 12 din Liga Florilor, și aici primele două urmând a accede sau, după caz, a se menține în divizia de elită. Dacă nu vor fi modificări de ultim moment, CSM Deva va juca, în sferturi, cu CSM Galați. Învingătoarea acestui joc va întâlni câștigătoarea din partida CSM Slatina – CSM Roman, și pierzătoarele urmând a juca între ele, întrucât în cazul în care nu vor fi suficiente înscrieri în Liga Florilor, locurile vor fi completate în ordinea clasamentului din turneul de la Iași. Pe cealaltă parte de tablou sunt programate meciurile Activ Ploiești – Unirea Slobozia și CSM Iași – U Cluj.

Advertisement

Actualitate

CJ Hunedoara a aprobat 1,6 milioane de lei pentru noi investiții la SJU Deva

Publicat

pe

Redactat de

Întruniți, astăzi, în ședința extraordinară, consilierii județeni au aprobat un proiect care vizează noi investiții la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva.

Astfel, a fost aprobată documentația tehnico-economică (faza DALI) și indicatorii aferenți, care vizează realizarea unor lucrări la instalațiile electrice interioare la ambulatoriul de specialitate (policlinica) spitalului din Deva. „Investiția are în vedere îmbunătățirea instalației electrice pentru alimentarea echipamentelor medicale din interiorul cabinetelor de consultații, refacerea rețelei de voce-date și a instalației interioare de semnalizare la incendiu. Investiția va fi realizată cu fonduri din bugetul CJ Hunedoara, iar valoarea totală a proiectului se ridică la 1,6 milioane de lei. Durata realizării este estimată la trei luni”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

În paralel, ambulatoriul de specialitate va fi modernizat printr-un proiect finanțat cu fonduri europene atrase prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Sursa foto: CJ Hunedoara
Citeste mai mult ...

Actualitate

Florentina Iușco ratează Olimpiada pentru dopaj!

Publicat

pe

Redactat de

Delegația României avea, inițial, în componență, 107 sportivi. Din păcate, însă, Florentina Iușco, de la CSM Deva, care era singura atletă ce urma să evolueze în două probe, la lungime și triplu, a fost suspendată pentru dopaj.

Decizia, una destul de bizară, a fost anunțată joi, 25 iulie. „Atleta română Florentina Iuşco nu va putea concura la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a confirmat, joi, parţial, un apel al Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA) după un test pozitiv al sportivei la o substanţă interzisă, scrie Reuters. Iuşco, atletă care urma să evolueze la Paris la săritura în lungime şi triplusalt, a fost testată pozitiv la furosemid, un diuretic pe lista interzisă a AMA/WADA, într-un control antidoping în afara competiţiei în luna aprilie a anului trecut. Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a sancţionat-o însă cu o mustrare şi fără perioadă de ineligibilitate pe motiv că nu era vinovată sau nu a fost neglijenţa ei. Cu toate acestea, după ce AMA/WADA a făcut apel la această decizie a ANAD, TAS a stabilit că Iuşco a eşuat în demonstrarea standardul necesar pentru a i se acorda statutul de ”nevinovat sau neglijenţă semnificativă”, şi i-a impus o suspendare de doi ani începând cu 1 februarie 2024”, a anunțat Agerpres.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Probleme din cauza ploii: O parte din șosea, pe DN7, în sensul giratoriu de la Sântuhalm, acoperită de apă. Pompierii au intervenit

Publicat

pe

Redactat de

Pompierii hunedoreni au intervenit, miercuri după-amiază, în mai multe zone unde s-au înregistrat probleme din cauza ploii. Pe Drumul Național (DN) 7, în sensul giratoriu de la Sântuhalm, o parte din șosea a fost acoperită de apă. Tot pe DN 7, la ieșirea din Deva un copac s-a prăbușit pe carosabil. De asemenea, curtea unei case din oraș a fost inundată. Probleme au fost și în alte localități din județ.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara au informat că, în urma manifestării fenomenelor meteo prognozate, miercuri după-amiază, până la ora 18:00, pompierii militari au intervenit în mai multe situații de urgență.

Astfel, pompierii Detașamentului Deva au fost solicitați pe strada M. Sadoveanu din municipiu, unde curtea unei case a fost inundată ca urmare a precipitațiilor abundente. De asemenea, echipajul operativ a intervenit și pe DN 7, la ieșirea din oraș, unde un copac a căzut pe carosabil, blocând un sens de mers. Pompierii au acționat pentru segmentarea și degajarea materialului lemnos, circulația rutieră fiind reluată după finalizarea misiunii.

Tot pe DN7, în sensul giratoriu de la Santuhalm, o parte din șosea a fost acoperită de apă și traficul s-a desfășurat cu dificultate. Pompierii deveni au intervenit și în acest caz cu motopompe și, în aceste momente, nu mai sunt probleme.


Garda de Intervenție Geoagiu și Detașamentul Orăștie a acționat cu două autospeciale și cu motopompe atât în stațiunea Geoagiu Băi, unde magazia unei societăți comerciale a fost inundată, cât și în orașul Geoagiu, unde au fost semnalate inundații în anexele a două gospodării.

Și în localitatea Bretea Română, pe DN 66, patru stâlpi pentru cabluri de internet au căzut pe carosabil, iar pompierii Punctului de Lucru Bretea Română au intervenit pentru remedierea situației.

Advertisement

Reamintim că, județul Hunedoara se află sub avertizare meteo Cod portocaliu de averse torențiale până în această seară, la ora 21:00

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate