Connect with us
Data: 02/05/2024
.

Deva

Triatlonistul Alexandru Bălan, în Top 10 la „Ironman” Valencia

Publicat

pe

Alexandru Bălan, multiplul campion de triatlon de la CSM Deva, a participat la primul său concurs din acest an. Alex a evoluat în Spania, la „Ironman” Valencia, unde a obținut un excelent loc 10 la categoria de vârstă 35-39 de ani, la startul întrecerii, care a cuprins probe de alergare, ciclism și înot pe distanțe lungi, fiind 267 de participanți din întreaga lume.

„Am participat la „Ironman 70.3″ Valencia, Spania, cu 1,9 km înot, 90 km pe bicicletă și 21,1 km devalergare. A fost prima competiție din acest sezon la care am participat, aceasta fiind stabilită ca una de pregătire pentru Campionatul Național de Triatlon pe Distanță Lungă din luna iunie. A fost o cursă extrem de dificilă, în condițiile în care în ultimele două săptămâni am fost chinuit de o microruptură musculară, care nu mi-a permis să alerg așa cum mi-aș fi dorit. Cu toate acestea am reușit să mă refac și să fac o cursă bună, care îmi dă speranțe pentru competițiile viitoare”, a declarat triatlonistul Alexandru Bălan de la CSM Deva.

Actualitate

Închideri de circulație la Deva, în Noaptea de Înviere

Publicat

pe

Redactat de

Circulaţia rutieră pe strada Avram Iancu, din municipiul Deva, va fi închisă în noaptea de Înviere, în zona Catedralei Episcopale „Sfântul Ierarh Nicolae”.

“Cu ocazia Praznicului Învierii Domnului, eveniment religios care se va desfășura în noaptea de sâmbătă, 4 mai 2024, spre duminică, 5 mai 2024, Episcopia Devei şi Hunedoarei va amplasa un podium pe partea carosabilă a străzii Avram Iancu, în faţa Catedralei Episcopale Sfântul Ierarh Nicolae. Având în vedere acest lucru, circulaţia rutieră va fi închisă din data de 4 mai 2024, începând cu ora 12:00 până în data de 5 mai 2024, la finalul slujbei, pe următorul tronson de drum:

– Strada Avram Iancu până la intersecţia cu Bulevardul Decebal

– Strada Avram Iancu până la intersecţia cu Strada Andrei Şaguna

Totodată, pentru buna desfășurare a evenimentului religios, se va restricționa accesul auto, sâmbătă, 4 mai 2024, începând cu ora 8:00, pe banda 1 de circulație din fața Catedralei.

Advertisement

Primăria Municipiului Deva și Episcopia Devei şi Hunedoarei vă mulțumesc pentru înțelegere”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Deva.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Programul Piețelor Agroalimentare din Deva, în perioada sărbătorilor de Paște

Publicat

pe

Redactat de

Serviciul Administrare Piețe din cadrul Primăriei Municipiului Deva anunță programul de funcționare a piețelor din oraș.
Piața Agroalimentară Centrală, Piața Cioclovina și Piața Kogălniceanu vor fi deschise după următorul program:
• Miercuri, 1 mai 2024 – între orele 7:00-19:00
• Joi, 2 mai 2024 – între orele 7:00-19:00
• Vineri, 3 mai 2024 – între orele 7:00-19:00
• Sâmbătă, 4 mai 2024 – între orele 7:00-19:00
• Duminică, 5 mai 2024 – ÎNCHIS
• Luni, 6 mai 2024 – ÎNCHIS
Începând de marți, 7 mai 2024, programul de funcționare a piețelor revine la normal.
Administrația Piețelor vă așteaptă cu drag să vă aprovizionați cu produse proaspete și diversificate, direct de la producători.
Serviciul Administrare Piețe vă dorește sărbători pascale fericite, cu pace și liniște!
Sursa: Primăria Deva
Citeste mai mult ...

Actualitate

Expoziție de mașini electrice de top, la Colegiul Național “Decebal” din Deva: „Provocarea Viitorului”

Publicat

pe

Redactat de

Weekendul trecut, curtea Colegiului Național “Decebal” a devenit scena unei expoziții tehnologice remarcabile, marcată de prezentarea unor mașini electrice de top și de o atmosferă vibrantă, plină de entuziasm. Evenimentul a adus împreună liceeni pasionați de robotică, entuziaști ai tehnologiei și un invitat de seamă, Dan Boboiescu, alături de colaboratorii săi.

Mașini electrice de ultimă generație, perle ale industriei auto ecologice, au fost expuse cu mândrie sub razele soarelui, atrăgând atenția și admirația publicului prezent. Liceenii din Deva, cu ochii plini de curiozitate, au explorat fiecare detaliu al acestor capodopere tehnologice, sub îndrumarea pasionată a profesorilor și experților din domeniu.

Invitatul special, Dan Boboiescu, alături de colaboratorii săi, au adus cu ei expertiza și pasiunea pentru mișcarea către mobilitate electrică. Dialogul cu participanții a evidențiat impactul pozitiv al mașinilor electrice asupra mediului înconjurător, subliniind importanța unei schimbări către soluții de transport mai sustenabile.

Evenimentul a oferit și oportunitatea de a întâlni membrii proiectului ElectroMobilitate”, inițiativă ce a acumulat peste 3 milioane de kilometri pe drumurile României, demonstrând viabilitatea și beneficiile mobilității electrice.

 

Advertisement

„Evenimentul a fost dedicat echipei de robotică de la Colegiul „Decebal”. S-a născut inițiativa în urma unui dialog online despre industria autoglobală și aplicarea roboților în industria auto. Am venit cu mai multe mașini pe care să le prezentăm, cu soluții tehnice constructive diferite și este în curs de derulare o prezentare video bazată pe roboți în industria auto”, a declarat ing. Dan Boboiescu, coordonator proiectul „ElectroMobilitate”.

„În primul rând, evenimentul, alături de domnul Dan Boboiescu care a venit din America, domnul Cornel reprezentant Casa Auto Timișoara, dar și mulți alții, echipa de robotică a avut foarte multe de învățat. Am aflat care este procesul industrial al roboticii, care sunt contribuțiile roboticii în industria automobilă, care sunt avantajele unei mașini electrice dacă vrem să ne bazăm pe asta pentru că, până la urmă, asta se zice că va fi viitorul și multe altele. Desigur, practici, ce face un inginer, unde putem aplica pe ce vrem să ne orientăm în viitor și așa mai departe. Echipa de robotică vrea să le mulțumească domnilor pentru că au venit să ne ajute, să ne susțină și am fost foarte bucuroși să vedem atâtea mașini pe care nu ni le-am imaginat vreodată că o să le vedem. Sunt minunate”, a spus Jad El Haj Sleiman, programator la echipa de robotică „Decebal Tech”.

Astfel, expoziția de la Colegiul Național “Decebal” din Deva nu a fost doar un simplu eveniment, ci o veritabilă provocare a viitorului, subliniind importanța tehnologiei și inovației în construirea unei lumi mai verzi și mai sustenabile pentru generațiile viitoare.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate