Connect with us
Data: 15/06/2024
.

Actualitate

„Destinația anului 2024”: Castelul Corvinilor și Cetățile Dacice din Munții Orăștiei – pe primul loc în cea mai importantă competiție din turismul românesc

Publicat

pe

Două obiective turistice din județul Hunedoara s-au clasat pe primul loc în concursul „Destinația Anului 2024”, apreciată ca fiind cea mai importantă competiție din turismul românesc. Castelul Corvinilor de la Hunedoara și Cetățile Dacice din Munții Orăștiei au fost declarate câștigătoare la două categorii foarte disputate – „Atracții cultural -educative”, respectiv „Tărâmuri cu istorie și tradiție”. Decernarea premiilor a avut loc marți seară, în cadrul unei Gale de excepție, la Ateneul Român.

 

Castelul Corvinilor a obținut locul 1 la categoria „Atracții cultural-educative”. După ce, la ediția de anul trecut a competiției, impunătorul monument medieval de la Hunedoara s-a clasat pe locul al doilea, în 2024 a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, la secțiunea mai sus menționată.

Obţinerea acestui titlu este o confirmare a faptului că modul în care este administrat şi promovat Castelul Corvinilor este unul corect, dar şi a faptului că este recunoscută pe plan naţional atenţia deosebită acordată de municipalitate atât monumentului în sine, prin proiectele de restaurare – conservare, dar şi zonei adiacente, prin proiectele de punere în valoare şi adaptare la cerinţele actuale ale turismului. Încă din primul meu mandat am spus-o, o repet şi acum: Castelul Corvinilor are un potenţial fantastic pe care, cu muncă şi pricepere, suntem obligaţi să îl punem în valoare. Asta am făcut în ultimii opt ani, iar rezultatele se văd atât în ce priveşte numărul de vizitatori, dar şi în ce priveşte numărul de unităţi de cazare din Hunedoara. Distincţia primită ne onorează, dar ne şi obligă să continuăm pe acelaşi drum: cel al dezvoltării Hunedoarei ca destinaţie turistică excepţională”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, prezent la festivitate alături de managerul Muzeului Castelului Covinilor, Sorin Tincu.

Cetățile dacice din Munții Orăștiei ((Sarmizegetusa Regia, Blidaru, Costești, Piatra Roșie), care au concurat la o categorie aparte, cea a „Tărâmurilor cu istorie și tradiție”, au câștigat, de asemenea, primul loc. „LOCUL 1 – Cei mai buni! Cetățile Dacice din Munții Orăştiei! Așa cum merită, județul Hunedoara este la înălțime! Locul 1 la concursul „Destinația Anului 2024″, la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”. Este un efort comun al unei echipe de profesionişti: DGAMPT și Consiliului Județean Hunedoara! Un premiu binemeritat de județul Hunedoara! Vă mulțumim pentru susținere!”, a transmis, la rândul său, Radu Barb, directorul DGAMPT Hunedoara, imediat după decernarea premiilor.

Advertisement

Alte două obiective turistice din județul Hunedoara, care au concurat în competiție, au obținut rezultate foarte bune: Țara Hațegului – Destinație de Ecoturism obținut locul 3 la secțiunea „Regiuni eco-turistice”, după ce anul trecut a fost câștigătoarea categoriei, iar Dinosaur World Transylvania s-a aflat în finală la secțiunea „Distracție și Aventură”.

În competiția „Destinația Anului 2024”, desfășurată în perioada 31 ianuarie -8 mai 2024, la cele 12 categorii, s-au înscris peste 300 de destinaţii din toată țara, dintre care 129 au fost declarate finaliste.

Lista tuturor finaliştilor Destinaţia Anului 2024 poate fi consultată aici.

Destinația Anului” este o competiţie de interes naţional organizată în parteneriat cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Alianţa Pentru Turism, Institutul pentru Oraşe Vizionare (IOV), Asociaţia Cred în România, Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR), Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), RoBoost Antreprenoreşti, Re-Patriot, Urlaub in Rumänien, Academia de Studii Economice Bucureşti şi Asociaţia de Ecoturism din România (AER).

Advertisement

Actualitate

FOTO: Un autoturism a intrat sub un autocamion

Publicat

pe

Redactat de

Un autoturism a intrat sub un autocamion la % Brad.

În urmă cu puțin timp, pompierii brădeni au intervenit cu o autospecială dotată cu modul de descarcerare și cu o ambulanță SMURD, la un accident rutier care a avut loc în municipiul Brad, la intersecția străzilor Avram Iancu cu Decebal.

Echipajele operative au constatat faptul că în accident au fost implicate un autoturism și un autocamion și au rezultat 3 victime (doi adulți si un minor), care au fost evaluate medical la fața locului de către paramedicii SMURD.

Ulterior, doar una dintre victime – o femeie în vârstă de 37 de ani – a fost transportată la spitalul din Brad, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Totodată, pompierii militari au asigurat măsurile de preîntâmpinare a izbucnirii incendiilor în astfel de situații.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Poliția Română, campanie anti-discriminare

Publicat

pe

Redactat de

Poliția Română a întreprins demersuri pentru îmbunătățirea capacității instituționale de prevenire, descoperire și investigare a faptelor antisociale cu mobil discriminatoriu.

O parte importantă dintre eforturile instituționale de a asigura aceste obiective s-a realizat în cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

Astfel, în perioada iunie – iulie 2024, Inspectoratul General al Poliției Române desfășoară o campanie națională de informare, pentru prevenirea infracțiunilor motivate de ură, prin intermediul mijloacelor de informare în masă și social media, pentru a facilita diseminarea mesajelor împotriva infracțiunilor motivate de ură, în special împotriva minorității rome.

În cadrul campaniei, au fost realizate un spot video, unul radio, un afiș, precum și mai multe postări în social media, toate având ca principală temă, combaterea discriminării.

Mesajul acestor materiale este acela de a crește gradul de conștientizare a populației, la nivel național, în domeniul infracțiunilor motivate de ură, precum și promovarea unei culturi a toleranței în societate, sloganul campaniei fiind „STĂ ÎN PUTEREA NOASTRĂ SĂ DESCURAJĂM URA!”

În cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, un interes deosebit a fost acordat dezvoltării capacităților de investigare atât ale structurii centrale specializate în investigarea infracțiunilor motivate de ură sau prejudecată, cât și ale ofițerilor de poliție cu atribuții similare, de la nivelul județelor sau subunităților de poliție din municipiul București.

Advertisement

Principalele activităţi din cadrul proiectului au fost înființarea unei unități specializate în investigarea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu la nivelul Direcției de Investigații Criminale, identificarea și implementarea de politici publice și standarde internaționale în ce privește prevenirea și combaterea infracțiunilor și discursurilor cu mobil discriminatoriu, precum și un transfer de expertiză pe tema combaterii infracțiunilor cu mobil discriminatoriu în arii specializate.

Totodată, printre principalele activități s-au numărat și informarea, educarea și creșterea gradului de conștientizare a publicului în privința infracțiunilor și discursului cu mobil discriminatoriu, un schimb de bune practici pentru prevenirea și controlarea fenomenului infracțiunilor cu mobil discriminatoriu și un studiu privind relația comunitate-poliție și victimizare.

Bugetul proiectului a fost de 2.823.529 de euro, dintre care 2.400.000 de euro finanţare nerambursabilă reprezentând 85%, şi 423.529 de euro contribuţie naţională, respectiv 15%.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Transgaz, licitație majoră pentru conducta de gaze către CET Mintia. Investiție de peste 270 milioane de lei

Publicat

pe

Redactat de

Transgaz a demarat o licitație de amploare pentru realizarea unei conducte de transport gaze naturale destinată alimentării Centralei Termoelectrice Mintia.

Proiectul, evaluat la peste 270 de milioane de lei fără TVA, vizează construcția unei infrastructuri complexe ce include nu doar conducta propriu-zisă, ci și infrastructură de energie electrică, protecție catodică și fibră optică.

Valoarea estimată a contractului se împarte în aproximativ 182.850.967,94 lei fără TVA pentru materiale, utilaje și echipamente necesare, puse la dispoziție de către Transgaz. Proiectul va acoperi o zonă extinsă din județul Hunedoara, incluzând orașele Deva, Călan și Hunedoara, precum și mai multe comune din regiune.

Durata contractului este stabilită la 12 luni, cu posibilitatea de a extinde lucrările conform legislației în vigoare, cu până la 20%. Operatorii economici interesați au dreptul să solicite clarificări sau informații suplimentare până la 18 zile înainte de data limită pentru depunerea ofertelor. Evaluarea financiară va fi efectuată pe baza valorii inferioare a estimării, respectiv 94.705.314,85 lei fără TVA.

Entitatea contractantă se angajează să ofere răspunsuri clare și complete la solicitările primite până la a 11-a zi înainte de termenul limită pentru depunerea ofertelor. Această inițiativă strategică reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii energetice regionale, contribuind semnificativ la securitatea și eficiența alimentării cu gaze naturale în zona menționată.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate