Connect with us
Data: 02/12/2024
.

Actualitate

Deva: Lucrările la blocul A de pe Bulevardul Iuliu Maniu au fost finalizate

Publicat

pe

A fost făcută recepția finală a blocului A de pe Bulevardul Iuliu Maniu din municipiul Deva. Valoarea contractului de finanțare a fost de peste un milion de euro. Lucrările executate au avut ca scop creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe.

”S-au finalizat lucrările de creștere a eficienței energetice a blocului A de pe Bulevardul Iuliu Maniu din municipiul Deva. Echipa de implementare a proiectului pe fonduri europene a finalizat recepția la terminarea lucrărilor de creștere a eficienței energetice a blocului A de pe Bulevardul Iuliu Maniu din municipiul Deva. Principalele categorii de lucrări care au fost executate în scopul creșterii eficienței energetice a blocului de locuințe sunt: lucrări de reabilitare termică a anvelopei constând în: izolarea termică a părții opace a fațadelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare existente din lemn cu tâmplărie PVC, închiderea balcoanelor și/sau a logiilor cu tâmplarie termoizolantă, reabilitarea planșeului peste ultimul etaj; înlocuirea corpurilor de iluminat din spațiile comune (casa scării) cu corpuri de iluminat cu consum redus în scopul reducerii consumului de energie; reabilitare instalație distribuție apă rece și colectoare de canalizare menajeră din subsolul blocului. De asemenea, pentru facilitarea accesului în bloc a persoanelor cu dizabilități, s-a procurat un sistem mobil de transport pentru acestea. Lucrările de creștere a eficienței energetice a acestui bloc au fost finanțate din fonduri europene, prin POR 2014-2020, iar obiectivul general al proiectului l-a reprezentat creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe A de pe Bulevardul Iuliu Maniu din municipiul Deva, în conformitate cu obiectivele Strategiei Europa 2020, de a reduce consumul de energie destinată încălzirii locuințelor. Blocul de locuințe A de pe Bulevardul Iuliu Maniu este compus din 111 apartamente.Reabilitarea termică a blocurilor înseamnă reducerea facturii de întreţinere pe perioada iernii cu un procent semnificativ. Pe timp de vară, locuinţele izolate asigură confortul termic fără cheltuieli suplimentare pentru răcirea apartamentelor. De asemenea, conform Certificatului de performanță energetică elaborat la finalizarea lucrărilor de reabilitare termică, clădirea a trecut de la clasa energetică C la o clasa superioară, respectiv clasa energetică B. Perioada de garanție acordată lucrărilor este de 5 ani, perioadă în care, atât constructorul cât și beneficiarul, vor urmări comportarea în timp a lucrărilor realizate. Valoarea contractului de finanțare pentru acest proiect este de peste 1 milion de euro.Așteptăm toate asociațiile de proprietari să se înscrie în programul de finanțare destinat creșterii eficienței energetice a blocurilor de locuit. Anveloparea blocurilor din Deva este o prioritate pentru administrația publică locală care și-a propus ca un număr cât mai mare de blocuri de locuințe să beneficieze de finanțare prin programele de creștere a eficienței energetice”, arată Florin Oancea primarul municipiului Deva.

FOTO: FACEBOOK FLORIN OANCEA

Actualitate

S-au izbit cu mașina de un copac

Publicat

pe

Redactat de

Un tânăr de 22 de ani, din municipiul Hunedoara, este cercetat de polițiști după ce a fost implicat într-un eveniment rutier cu victime.

Evenimentul rutier a avut loc aseară, 01 noiembrie a.c., în jurul orei 22.00, pe un bulevard din municipiul Hunedoara.

Din primele verificări a reieșit că șoferul de 22 de ani nu ar fi adaptat viteza, ar fi pierdut controlul autoturismului, ar fi părăsit partea carosabilă și ar fi intrat într-un copac.

În urma celor întâmplate a rezultat rănirea unui tânăr de 19 ani, pasager pe locul din dreapta-față al autoturismului.

Acesta a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Polițiștii continuă verificările, în ambele cauze prezentate.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volan sub influența băuturilor alcoolice

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii au depistat în trafic, în cursul nopții trecute, în jurul orei 01:00, un bărbat de 44 de ani, bănuit că ar fi consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Conducătorul auto, domiciliat în orașul Simeria, a fost depistat în municipiul Deva, pe Calea Zarandului.

Acesta a fost supus testării cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,95 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de mostre biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul de 44 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Parcul Național Retezat: Un colț de rai cu 80 de lacuri alpine și biodiversitate unică

Publicat

pe

Redactat de

Parcul Național Retezat, situat în vestul Carpaților Meridionali, se întinde pe o vastă zonă montană, cu altitudini ce variază între 794 și 2509 metri (vârful Peleaga), acoperind aproape întreaga masivului Retezat-Godeanu și o porțiune din Munții Ţarcu. Această arie naturală protejată impresionează prin peisajul său variat și diversitatea formelor de relief, fiind un adevărat colț de rai pentru iubitorii naturii.

Unul dintre cele mai remarcabile aspecte ale Parcului Național Retezat este prezența celor 80 de lacuri alpine de origine glaciară, dintre care 54 sunt lacuri permanente. Aceste lacuri reprezintă aproximativ 38% din totalul lacurilor glaciare din România, iar zona este cunoscută sub denumirea „Tărâmul cu Ochi Albaştri” datorită apei cristalline care le caracterizează.

Parcul se mândrește cu o combinație rară de habitate naturale, incluzând păduri de fag, molidișuri, pajiști alpine, mlaștini de turbă, lacuri și pâraie montane. De asemenea, o atracție specială o reprezintă populația de zâmbru (Pinus cembra L.), considerată cea mai reprezentativă din România. Acesta este un arbore conifer cu cinci ace și conuri care produc semințe comestibile, fiind un simbol al biodiversității locale.

Parcul Național Retezat este administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și face parte din rețeaua celor 22 de parcuri naționale și naturale din România, fiind un loc esențial pentru conservarea biodiversității și promovarea turismului sustenabil.

FOTO: FACEBOOK PARCUL NAȚIONAL RETEZAT

Citeste mai mult ...

Actualitate