Connect with us
Data: 17/05/2024
.

Sport

Digi Team, reprezentanta Devei la turnul final al Firmelor

Publicat

pe

Echipa Digi Team (foto), ocupanta primei poziţii la finalul turului din cadrul campionatului municipal de minifotbal Deva al firmelor şi instituţiilor va reprezenta muncipiul reşedinţă de judeţ la turneul final al campionatului naţional, ce se va desfăşura în perioada 10-12 iulie, la Alba Iulia. Campionatul Municipal al firmelor şi instituţiilor, ediţia a II-a, va continua cu returul sezonului, campionatul urmând să se încheie în 21 iulie când se va decide noua campioană.

Advertisement

Actualitate

Cupa României – expusă la Casa de Cultură astăzi şi mâine, iar duminică, la Castelul Corvinilor

Publicat

pe

Redactat de

Cupa României, câștigată de Corvinul Hunedoara, va fi expusă publicului, astăzi și mâine, în 17 si 18 mai, în Sala Mică a Casei de Cultură din municipiul Hunedoara, iar duminică, 19 mai, la Castelul Corvinilor.

„Corviniştii care doresc să îşi facă fotografii cu trofeul au această posibilitate astăzi (vineri), de la ora 15:00 până la ora 19:00, şi mâine (sâmbătă), de la ora 12:00 la ora 17:00. Mâine seară, Cupa României va fi prezentată oficial de performerii Corvinului, la „Noaptea Muzeelor” – ora 20:00, în curtea exterioară a Castelului (punctul final al paradei plănuite pentru mâine seară, paradă care va începe la ora 19:00 la stadionul Michael Klein). Cupa va rămâne, duminică, la Castelul Corvinilor, în Sala Cavalerilor, pentru putea fi admirată şi de vizitatorii obiectivului turistic. Rugăm doritorii să respecte indicaţiile personalului de supraveghere”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara. 

Sursa foto: Primăria Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

Adrian Ahrițculesei a cucerit Everestul

Publicat

pe

Redactat de

Adrian Ahrițculesei, un alpinist român de renume, a reușit să atingă vârful Everestului (8.848 m), cunoscut drept „Acoperișul Lumii”.

Performanța sa remarcabilă reprezintă nu doar o realizare personală, ci și un moment de mândrie pentru întreaga comunitate din Petroșani și nu numai. Ahrițculesei se confruntă acum cu provocarea dificilă a coborârii, care îl va duce la tabăra de bază situată la 5.335 de metri altitudine.

Absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din Timișoara, Adrian Ahrițculesei lucrează ca optometrist la o firmă din Petroșani, dar pasiunea sa pentru alpinism l-a propulsat pe culmile celor mai înalte vârfuri ale lumii. Este primul român care a urcat pe cel mai înalt vulcan din Antarctica, și de asemenea, primul bărbat român care a parcurs circuitul celor 7 Vulcani, un traseu extrem de solicitant care include cele mai înalte vulcani de pe fiecare continent.

Expediția pe Everest nu a fost lipsită de dificultăți, dar determinarea și pregătirea meticuloasă a lui Ahrițculesei au fost esențiale pentru succesul său. Acum, în fața sa se află ultima și cea mai periculoasă etapă a expediției: coborârea.

FOTO: Adrian Ahrițculesei

Citeste mai mult ...

Actualitate

Să se știe-n toată țara: Cupa e la Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Corvinul Hunedoara a obținut cea mai mare performanță din istoria sa de peste un secol. Jucând la Sibiu, în finala Cupei României, Corvinul, divizionară secundă, a învins, după un meci dramatic, decis la lovituri de departajare, pe Oțelul Galați, din primul eșalon, cu scorul de 5-4!

Gălățenii au deschis scorul în minutul 27, prin Rusevic, cu un gol în vinclu, din marginea careului mare, dintr-o lovitură liberă ușor acordată. Corvinul nu resimte șocul și egalează, în minutul 39, când, la o centrare a lui Pîrvulescu, Zivulic are un semiluft iar Coman, cu un șut puternic, înscrie din 8 metri, 1-1 fiins scorul cu care s-a intrat la pauză.

În repriza a doua tot cei de la Oțelul înscriu primii, prin același Rusevic, care a transformat un penalty discutabil acordat de arbitrul Marcel Bîrsan. Hunedorenii revin, și de această dată, și în minutul 74, Manolache egalează cu un „lat” precis de la 16 metri și, în ciuda unei dominări toate a Corvinului pe final, la sfârșitul timpului regulamentar de joc tabela arăta 2-2 și s-a intrat în prelungiri.

În cele două reprize de prelungiri nu s-a mai înscris și, astfel, s-a ajuns la lovituri de departajare. Iar loteria nu a început deloc bine pentru hunedoreni, întrucât gălățeanul Cisotti transformă, iar șutul lui Coman este respins de Pap, portarul Oțelului.

Vine rândul lui Lefter, portarul Corvinului să se evidențieze, scoțând șutul lui Gaitan, pentru ca Manolache să restabilească egalitatea.

Lefter continuă minunile în poartă și respinge și șutul Lameira, iar Bradu aduce Corvinul în avantaj! Ghiocel trage pe lângă, iar Pîrvulescu poate aduce trofeul la Hunedoara, dar șutul său este respins de Pap!

Advertisement

Înscrie Silva și restabilește egalitatea, dar execuția lui Hergheligiu aduce, în premieră, Cupa României la Hunedoara, iar Corvinul va evolua în UEFA Europa League!!!

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate