Connect with us
Data: 21/04/2024
.

Actualitate

Digitalizare în sistemul medical

Publicat

pe

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență au fost declarate eligibile două proiecte în ceea ce privește digitalizarea unităților medicale din subordinea Consiliului Județean Hunedoara.

Un proiect va fi implementat laSpitalul Județean de Urgență din Deva, iar celălalt la Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad.

”Investiții în digitalizarea unităților medicale din subordinea Consiliului Județean Hunedoara –2 proiecte declarate eligibile, finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C7 – Transformare digitală. Digitalizarea spitalelor este o prioritate crucială pentru a asigura accesul la servicii de sănătate de calitate, iar aceste două proiecte reprezintă o oportunitate foarte mare pentru a moderniza și eficientiza sistemul de sănătate din județul nostru, folosind tehnologia avansată în slujba pacienților noștri și a personalului medical dedicat. Proiectele aprobate vor permite implementarea unei game variate de soluții tehnologice și inovatoare în cele două unități spitalicești din subordinea CJ Hunedoara. De la echipamente IT, calculatoare, laptopuri, tablete, la planul de îngrijire a pacientului și alte sisteme software de ultimă generație, toate acestea vor transforma radical modul în care le este oferită asistență medicală pacienților. Unul dintre proiecte va fi implementat la Spitalul Județean de Urgență Deva, cu o valoare totală de 4.407.934,99 lei iar cel de-al doilea va fi implementat la Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad, cu o valoare de 1.463.684.48 lei. Consiliul Județean Hunedoara continuă investițiile din fonduri europene în domeniul sănătății prin alte două proiecte majore finanțate prin Programul Sănătate – Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor implicate în implementarea de programe de screening”, informează reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK CONSILIUL JUDEȚEAN HUNEDOARA

Actualitate

Alexandru-Raul Todoran, elevul din Orăștie admis la Harvard, a obținut medalia de aur la Turneul Internațional Avansat de Informatică

Publicat

pe

Redactat de

Alexandru-Raul Todoran, elevul din Orăștie admis la Harvard, a obținut medalia de aur la Turneul Internațional Avansat de Informatică.

Alexandru-Raul Todoran este un exemplu strălucitor al perseverenței și inteligenței, iar reușita sa la Turneul Internațional Avansat de Informatică – IATI și admiterea la Harvard sunt dovezi elocvente ale talentului său remarcabil. Cu două medalii de aur și o intrare triumfală în rândurile celei mai prestigioase universități din lume, el a demonstrat că munca asiduă și pasiunea pentru cunoaștere pot deschide uși către cele mai înalte culmi.

”Vești grozave: opt medalii pentru cele două loturi ale României, plus alte 32 obținute de participanții individuali, la ediția a XIV-a a Turneului Internațional Avansat de Informatică – IATI, desfășurat în aceste zile în Shumen, Bulgaria! S-au întrecut 478 de elevi din 16 țări!

 Două medalii de aur, una de argint și una de bronz pentru lotul de seniori:
– Voicu Mihai-Valeriu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, medalie de aur și prima poziție, câștigătorul turneului la secțiunea Seniori
– Todoran Alexandru-Raul, Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu”, Orăștie, medalie de aur
– Ilie Luca Mihai, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, medalie de argint
– Haivas Vlad-Alexandru, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București, medalie de bronz”, anunță Ligia Deca, ministrul Educației.

Elev al Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie,Daniel Todoran, Alexandru-Raul a strălucit în lumea informaticii, fiind recunoscut atât la nivel național, cât și internațional. Sub îndrumarea profesorilor săi, precum Daniel Popa, a depășit obstacolele și a ajuns să se afirme ca unul dintre cei mai buni în domeniul său.

Admiterea sa la Harvard este o dovadă a excelenței sale academice și a dedicării pe care a manifestat-o de-a lungul anilor. Începând de la o vârstă fragedă, el și-a dedicat timpul și energia pentru a-și dezvolta abilitățile, iar acum recoltează roadele acestei munci susținute.

FOTO: Arhivă

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Întreruperi de energie electrică pe două străzi din Deva, dar și în alte localități, în perioada 22 – 26 aprilie

Publicat

pe

Redactat de

Rețele Electrice Banat anunță întreruperi în alimentarea cu energie electrică, programate în perioada 22-26 aprilie 2024. Astfel, în câteva localități din județul Hunedoara, curentul electric va fi sistat, timp de câteva ore. 

 

Următoarele întreruperi se vor realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în bune condiții:

județul Hunedoara
Ziua / Data
Localitatea, strada afectată Orar
Luni, 22 Aprilie 2024
Livadia (parțial: zona de Coasta) 09:00 – 17:00
Ruda; Poienița Voinii 09:00 – 17:00
Deva, străzile: 1 Mai, Oituz (parțial) 09:00 – 17:00
Marţi, 23 Aprilie 2024
Sălașu de Jos; Sălașu de Sus; Zăvoi; Paros; Livadia (parțial: zona de Coasta) 09:00 – 17:00
Bretelin; Herepeia 09:00 – 17:00
Ruda; Poienița Voinii 09:00 – 17:00
Deva, străzile: 1 Mai, Oituz (parțial) 09:00 – 17:00
Miercuri, 24 Aprilie 2024
Sălașu de Jos; Sălașu de Sus; Zăvoi; Paros; Peștenița; Livadia (parțial: zona de Coasta) 09:00 – 17:00
Deva, străzile: 1 Mai, Oituz (parțial) 09:00 – 17:00
Almașul de Mijloc 09:00 – 17:00
Bretelin; Herepeia 09:00 – 17:00
Hunedoara, strada Lătureni (parțial) 09:00 – 17:00
Ruda; Poienița Voinii 09:00 – 17:00
Joi, 25 Aprilie 2024
Ciungu Mare 09:00 – 17:00
Deva, străzile: 1 Mai, Oituz (parțial) 09:00 – 17:00
Livadia (parțial: zona de Coasta) 09:00 – 17:00
Ciungani; Prăvăleni 09:00 – 17:00
Brădățel; Brănișca; Boz; Târnava; Târnăvița; Căbești; Gialacuta; Furcșoara; Bărăștii Iliei 09:00 – 17:00
Simeria, străzile: A. Iancu (bl. 6, 7), Atelierului (bl. 6, 7); magazin Profi 09:00 – 17:00
Hațeg (parțial: fabrica prelucrare melci) 13:00 – 16:00
Vineri, 26 Aprilie 2024
Lupeni, strada Calea Braii 09:00 – 17:00
Petroșani, străzile: Unirii, 1 Iunie 09:00 – 17:00
Livadia (parțial: zona de Coasta) 09:00 – 17:00
Ciungani; Prăvăleni 09:00 – 17:00
Brănișca; Boz; Târnava; Târnăvița; Căbești; Gialacuta; Furcsoara; Bărăștii Iliei 09:00 – 17:00
Simeria, străzile: A. Iancu (bl. 6, 7), Atelierului (bl. 6, 7); magazin Profi 09:00 – 17:00
Deva, străzile: 1 Mai, Oituz (parțial) 09:00 – 17:00
Citeste mai mult ...

Actualitate

Mai multe poduri din comuna Băița, modernizate

Publicat

pe

Redactat de

Comuna Băița din județul Hunedoara se angajează într-un important demers de modernizare a infrastructurii locale prin construirea a două poduri noi în satele Lunca și Hărțăgani.

Această inițiativă este concepută pentru a răspunde nevoilor comunității și pentru a aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește accesibilitatea și condițiile de trai pentru locuitorii din zonă.

Autoritățile locale au anunțat deschiderea licitației pentru execuția lucrărilor de construcție a podurilor, cu o valoare estimată a contractului de 1.161.598,29 lei fără TVA. Fondurile necesare provin din bugetul local, evidențiind determinarea administrației de a investi în dezvoltarea durabilă a comunei.

Conform specificațiilor, lucrările vor implica construirea culeelor cu fundații directe, instalarea sistemului de drenaj cu fundație din beton, aplicarea hidroizolației bituminoase, montarea grinzilor de 10.00 metri tip G42, realizarea plăcii de suprabetonare, turnarea covorului din beton asfaltic BAP 16, instalarea parapetului metalic și construirea rampelor de acces la poduri.

Scopul proiectului este nu numai îmbunătățirea calității infrastructurii, ci și facilitarea accesului la servicii și bunuri pentru locuitorii din comuna Băița. De asemenea, se anticipează că aceste investiții vor stimula activitatea economică în regiune și vor deschide noi perspective de dezvoltare.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate