Connect with us
Data: 01/05/2024
.

Sport

E unul din veteranii Ligii a IV-a

Publicat

pe

Marius Tănasă: „Nu mai joc cum mai vreau eu, dar nu mă las!”

Marius Tanasa 27 ianuarie

Alături de Cornel Irina, Sansiro Ciocoi, Radu Filipaş sau Iosif Toth, Marius Tănasă, directorul tehnic al echipei Şoimul Băiţa, este unul din cei mai longevivi jucători care activează la nivelul Ligii a IV-a. A debutat acum 25 ani şi la cei 42 pe care îi are actualmente, mai face faţă nivelului din eşalonul judeţean, nedorind să se despartă de gazonul verde.

 Legat de Deva

 Marius Tănasă este unul din jucătorii emblemă ai fotbalului devean de după revoluţie, legându-şi cariera aproape în totalitate de echipa din reşedinţa judeţului, fie că ea s-a numit Mureşul, Cetate, Vega sau CS. De altfel, „Tase” a evoluat doar la echipe din judeţ, fiind legitimat în afară de echipele devene la Dacia Orăştie şi Minerul Certej. „Am evoluat la Deva până la 34 ani. Am preferat să rămân aici deşi am avut discuţii şi cu cei de la Corvinul. Însă au fost vremuri bune la Deva, am bătut echipe mari şi am trăit bine la nivelul Diviziei B. Ca să ajungi mai sus, ca jucător, îţi trebuia pe cineva să te propulseze, să te susţină”, spune Marius Tănasă.

 „Vreau să le mai arăt tinerilor câte ceva!”

 De câţiva ani, „Tase” apără culorile echipei Şoimul Băiţa, formaţie la care a fost (şi este încontinuare) jucător, antrenor şi director tehnic. A luat echipa din Liga a V-a a promovat-o în eşalonul superior iar acum, alb-verzii sunt pe podiumul întrecerii de elită hunedorene, la trei puncte de liderul CNS Cetate Deva. „Cu Şoimul puteam fi pe primul loc în tur dar la Deva am fost egalaţi după o gafă de portar, pierzând şi alte puncte aiurea. Oricum, obiectivul Băiţei e să joace fotbal”, afirmă directorul tehnic al Şoimilor. Deşi nu mai are vivacitatea de altă dată, Tănasă nu doreşte să renunţe la cariera de jucător, simţind că încă face faţă la acest nivel. „Nu mai joc cum mai vreau eu, dar nu mă las. Vreau să le mai arăt celor tineri câte ceva. De abia aşteptăm să reluăm activitatea şi să înceapă campionatul. Am câţiva prieteni pe care vreau să-i bat în retur”, a încheiat Tase.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Futsal: Bronz național pentru CSM Deva

Publicat

pe

Redactat de

Într-un meci contând pentru etapa a V-a, penultima a a play-off-ulului din Liga 1 de futsal, CSM Deva a întâlnit, marți seară, pe teren propriu, pe FK Odorheiu Secuiesc.
Meciul a fost unul fără miză, întrucât, înaintea jocului de la Deva, CFR Timișoara trecuse, acasă, cu 7-5, de United Galați, cele două combatante fiind, astfel, calificate în finala campionatului, cu mențiunea că trupa de la Dunăre avea, deja, asigurate biletele pentru ultimul act. Cu toate acestea, meciul de la Sala Sporturilor din Deva a fost unul extrem de spectaculos, lucru firesc, ținând cont de faptul că s-au întâlnit cele mai frumoase echipe din futsalul autohton, ambele practicând un joc deschis și plăcut ochiului.
Dacă prima parte a fost una ceva mai tacticizată, în care s-a înscris un singur gol, în contul celor de la Odorhei, autor Kanyo (11), mitanul secund a fost un spectacol total.
Devenii au egalat prin Savio (24), dar harghitenii au revenit în avantaj prin reușita lui Iszlai (27). Imediat după aceea Simic (28) a reușit un „golazzo”, cu un vinclu de senzație, reușita fiind repetată, cu o execuție similară, de C. Matei (32), iar Deva avea 3-2.
Trupa lui Roger Augusto face 4-2, prin Gavrilă (36), iar cei de la Odorhei scot portarul, însă superioritatea din câmp nu i-am ajutat, întrucât finalul a aparținut gazdelor. Astfel, după o bară a lui Simic, Nastai face 5-2, pentru ca Savio să ducă scorul la 6-2, toate acestea petrecându-se în minutul 38. De altfel, 6-2 a fost și scorul final al acestei întâlniri, iar CSM Deva, care, indiferent de rezultat, nu mai putea pierde locul al treilea, a intrat, în mod oficial, în posesia medaliilor de bronz.

În ultimul meci din play-off, CSM Deva, care a cucerit, în acest sezon, și Cupa României la futsal, va juca, în deplasare, cu United Galați.
Această partidă, care nu mai poate influența configurația finală a clasamentului din play-off, ordinea fiind Galați, Timișoara, Deva și Odorhei, se va disputa sâmbătă, 4 mai, cu începere de la ora 18:00.
Citeste mai mult ...

Deva

Se cunoaște prima finalistă a Campionatului Municipiului Deva la baschet

Publicat

pe

Redactat de

Sala Sporturilor din reședința de județ a găzduit meciul decisiv din prima semifinală a turneului masculin din cadrul Campionatului Municipiului Deva la baschet.

În meciul al treilea, după 1-1 la general, cei de la Melcii Turbo au învins, cu 73-33, pe Auru’ Brad, și au obținut calificarea în finală.

Cea de-a doua participantă în ultimul act va fi stabilită după desfășurarea meciului decisiv din semifinala Crossy – Spritz Snipers, a cărui dată și oră de desfășurare va fi anunțată în curând.

Citeste mai mult ...

Deva

ACS West Deva, pe locul doi

Publicat

pe

Redactat de

Echipa de futsal U 19 de la ACS West Deva a terminat pe poziția secundă la turneul final al Campionatului Național, competiția fiind a doua ca valoare, după Liga Elitelor.

La turneul final, disputat la Darabani, în județul Botoșani, devenii au învins, în semfinale, pe CN NG Fălticeni, cu 11-6, și au cedat, în meciul decisiv, cu 4-11, în fața gazdelor de la CSO Viitorul, care, în penultimul act, au învins, cu 13-6, pe Luceafărul Buzău. Locul trei a revenit buzoienilor, după 13-6 în “finala micăcu cei de la Fălticeni.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate