Connect with us
Data: 12/02/2025
.

Actualitate

Examenul auto poate fi susținut și vineri și sâmbătă. Locurile sunt limitate

Publicat

pe

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara anunță că pentru recuperarea întârzierilor și soluționarea numărului mare de solicitări se suplimentează numărul examinărilor la proba de traseu. Astfel că, astăzi, de la ora 14:00 cei interesați se pot înscrie pentru a susține la sfârșitul acestei săptămâni proba de traseu, la examenul auto. Atenție, însă, locurile sunt limitate, din nou.

Un nou episod din „serialul” înscrierea pentru examenul pentru obținerea permisului de conducere, începe astăzi, de la ora 14:00. Cu siguranță locurile alocate pentru vineri și sâmbătă se vor ocupa urgent, la fel cum s-a mai întâmplat și în urmă cu câteva săptămâni. Reprezentanții Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara a anunțat faptul că vineri, 09 februarie, se suplimentează numărul examinărilor la proba de traseu cu 20 de locuri, la categoria B. Sâmbătă, 10 februarie, se va organiza o comisie de examinare pentru proba de traseu pentru obținerea permisului auto, pentru toate categoriile. Candidații care doresc să se reprogrameze sunt rugați să se prezinte cu dosarul la sediul serviciului începând de marți, 06 februarie, ora 14.00. Programările se vor efectua în limita locurilor disponibile, având prioriate cei cărora le expiră dosarele de examinare.

Istoria se repetă

Cel mai probabil, „istoria” se va repeta, având în vedere că sunt sute de hunedoreni care sunt programați și pentru luna martie a acestui an, pentru a susține proba de traseu. De exemplu, în urmă cu câteva săptămâni, nu mare le-a fost mirarea reprezentanților acestui serviciu când au văzut că în nici 10 minute s-au ocupat toate locurile pentru ziua de sâmbătă, atunci când au fost din nou programați. „Am avut atunci 22 de locuri disponibile pentru categoria B și patru pentru profesioniști. În 10 minute s-au ocupat toate. Ne așteptăm ca și mâine (astăzi-n.red.) să fie la fel. Încă mai sunt mulți viitori conducători auto care își așteaptă rândul, dar prioritate au cei cărora urmează să le expire dosarele de examinare. Problema noastră este, în continuare, faptul că suntem puțini examinatori. Este lipsă de personal, iar cu problema asta ne confruntăm de ceva timp, atât noi, cât și alți colegi din țară”, a declarat șeful Serviciului de Permise Auto și Înmatriculări Hunedoara, comisarul-șef Sebastian Martin.

Pe parcursul anului trecut, au fost eliberate 24.312 de permise de conducere faţă de 18.141 în anul 2016. De asemenea, au fost preschimbate 421 de permise de conducere eliberate de autorităţile străine cu documente similare româneşti. La proba teoretică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere au fost examinaţi 16.208 candidaţi, fiind declaraţi admişi 8.290 şi respinşi 7.918 procentul de promovabilitate fiind de 51,15%. Pentru proba de traseu au fost examinaţi 9.725 de candidaţi, fiind admişi 7.629, procentul de promovabilitate fiind de 78,45 %. totodată, în județ, aproape 5.000 de persoane cu handicap au permis de conducere.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Junioarele IV s-au întrecut pe semicerc

Publicat

pe

Redactat de

Sala Sporturilor din Deva a găzduit prima etapă a Campionatului Județean de handbal pentru junioare IV, fete născute în 2014 și 2015.

Pe lângă gazdele de la CSM Deva, la acest turneu au mai participat CFR Simeria, CSȘ Hunedoara și, respectiv, CSȘ Petroșani. După jocuri spectaculoase, disputate cu ardoarea specifică vârstei, turneul a fost câștigat de CSȘ Petroșani, pe locurile următoare situându-se, în ordine, CSȘ Hunedoara, CSM Deva și CFR Simeria. Data și locația următorului turneu urmează a fi anunțată de către Asociația Județeană de Handbal Hunedoara, cea care organizează competiția.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Aproape 400 de infracțiuni informatice, instrumentate anul trecut, în creștere cu 12 la sută față de 2023

Publicat

pe

Redactat de

Aproape 400 de infracțiuni informatice au fost instrumentate de polițiști, pe parcursul anului trecut, în creștere cu 12 procente față de 2023.

“Domeniul criminalității informatice a cunoscut, în ultimii ani, un trend ascendent. Faptele incriminate de Codul Penal pe acest segment au crescut cu circa 12%”, arată reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.

Polițiștii din structurile de investigații criminale, cei care au competența să cerceteze astfel de fapte, atrag atenția și asupra infracțiunilor de înșelăciune, comise în mediul on-line. Fiecare utilizator al internetului, în special tinerii și persoanele în vârstă, ar trebui să acționeze cu mare atenție și responsabilitate atunci când vine vorba despre datele personale.

Activități dedicate promovării siguranței în mediul on-line

Anual, la data de 11 februarie, este marcată „Ziua Siguranței pe Internet”. În acest sens, polițiștii hunedoreni au desfășurat, în cursul zilei de marți, mai multe activități dedicate promovării siguranței și responsabilității în mediul on-line.

Advertisement

Două dintre activitățile educative s-au desfășurat la școlile gimnaziale din localitățile Brănișca și Vețel. Scopul a fost ca minorii să conștientizeze pericolele online, precum cyberbulliyng, furtul de date personale și expunerea la materiale ilegale sau cu conținut dăunător.

Pentru a nu ajunge victime în mediul online, polițiștii vă recomandă următoarele măsuri: utilizarea unor parole puternice, cu un nivel ridicat de complexitate; evitați folosirea termenilor uzuali și schimbați periodic parolele; asigurați-vă că aplicațiile și programele antivirus sunt actualizate, pentru a preveni vulnerabilitățile; atenție la e-mailurile și mesajele suspecte; nu deschideți link-uri din surse necunoscute, primite pe e-mail sau prin SMS, prin intermediul comunicărilor de pe social media ori prin platformele de tip chat (WhatsApp, Telegram etc.); evitați partajarea informațiilor personale pe rețelele de socializare și setați nivelurile de confidențialitate corespunzătoare; verificați sursele de informare, pentru a combate dezinformarea; fiți atenți la mesajele care par să vină din partea băncilor; unitățile bancare nu solicită prin SMS date confidențiale, cum ar fi datele cardurilor, parolele de access sau coduri PIN. “În situația în care ați fost înșelați sau ați furnizat datele bancare altor persoane, vă sfătuim să anunțați imediat banca la care aveti conturile, precum și cea mai apropiată unitate de poliție. Prin educație și măsuri de precauție, internetul poate deveni mai sigur!”, mai transmit reprezentanții IPJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

ASOCIAȚII DE PROPRIETARI. Administratorii ale căror atestate expiră, notificați de DAS Deva

Publicat

pe

Redactat de

Administratorii asociațiilor de proprietari din municipiul Deva ale căror atestate au expirat sau urmează să expire în cursul anului 2025 au fost notificați de către Direcția de Asistență Socială Deva cu privire la reînnoirea documentelor, în cel mai scurt timp.

Conform legislației care reglementează activitatea asociațiilor de proprietari, atestatul este actul care dovedește calitatea de administrator de imobile (condominii).

Documentul este valabil timp de 4 ani de la data emiterii și poate fi reînnoit în aceleași condiții în care a fost emis.

Expirarea atestatului determină imposibilitatea exercitării activității de administrare a imobilelor, iar legea prevede amenzi de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru administratorii care își desfășoară activitatea fără să dețină un atestat valabil.

Atestatul pentru dobândirea calității de administrator de condominii se eliberează pe baza unei cereri scrise, care se depune la Direcția de Asistență Socială Deva (Str. I.L. Caragiale, nr. 4, etaj 1 – Registratură), însoțită de următoarele documente:

Advertisement

– act de identitate

– acte de stare civilă (certificat de naștere, certificat de căsătorie – unde este cazul)

– certificat de calificare profesională pentru ocupația de administrator de condominii, conform Legii nr. 196/2018, cu modificările și completările ulterioare

– cazier judiciar

– cazier fiscal

Advertisement

– adeverință medicală, eliberată de medicul de familie, din care să rezulte că solicitantul este apt din punct de vedere medical pentru a îndeplini funcția de administrator de condominii

– declarație pe propria răspundere, din care să rezulte că solicitantul nu se află în curs de urmărire penală sau de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni

Persoanele fizice din municipiul Deva care solicită emiterea atestatului de administrator de condominii vor plăti o taxă specială de 110 de lei, conform prevederilor Hotărârii Consiliului Local nr. 379/2024 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale pentru anul 2025.

Mai multe detalii cu privire la emiterea atestatului pot fi consultate pe pagina de internet a Direcției de Asistență Socială Deva – https://dasdeva.ro, Secțiunea Locuințe și Asociații, de unde poate fi descărcat și formularul de cerere.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numerele de telefon 0755.878.637 și 0254.218.030 / Tasta 7 (Compartimentul Asociații de Proprietari), după următorul program: luni – joi, între orele 8.00 – 16:30 și vineri, între orele 8:00 – 14:00.

Advertisement

În municipiul Deva, funcționează 456 de asociații de proprietari, în care își desfășoară activitatea un număr de 79 de administratori, conform evidențelor Compartimentului Asociații de Proprietari.

Aproape o treime dintre administratori au obligația să-și reînnoiască atestatele în anul 2025. De la începutul anului, doar 9 dintre aceștia au solicitat eliberarea unui nou document.

Sursa: Direcția de Asistență Socială Deva

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate