Connect with us
Data: 20/06/2024
.

Actualitate

Fost primar al Devei, şef peste Poliţia Locală din reşedinţa judeţului

Publicat

pe

Urmaşul lui Cioflică şi Rădoane

Din domeniul privat, Ilie Lavu a revenit în administraţia publică a municipiului şi vrea ca serviciul pe care îl conduce să lase o impresie bună cetăţenilor

Poliţiştii locali din Deva au avut ieri prima întâlnire cu noul lor şef, dar şi cu conducerea administraţiei reşedinţei de judeţ.

De la sfârşitul anului trecut, în fruntea Poliţiei Locale din Deva se află Ilie Lavu (foto), fost primar al acestui municipiu în perioada 1983-1989, care a câştigat concursul pe post organizat de administraţia locală.

Ilie-Lavu-Sef-Politia-Comunitara-DevaImagine mai bună şi funcţionalitate

În cadrul întâlnirii de ieri, Ilie Lavu a declarat că îşi doreşte să schimbe percepţia populaţiei în ceea ce priveşte rolul şi prezenţa poliţistului local în comunitate. „Ne dorim o schimbare de imagine la nivelul Poliţiei Locale. Ne dorim ca angajaţii acestui serviciu, care vin în contact direct cu cetăţenii, să lase o impresie bună. Eficientizarea activităţii acestui serviciu va determina şi o îmbunătăţire a imaginii municipiului Deva în ansamblu. Tocmai de aceea, în fiecare lună, vom avea câte o întâlnire de pregătire pe linie tehnicăşi profesională” a declarat Ilie Lavu, directorul executiv al Serviciului Public de Poliţie Locală.

Advertisement

La rândul său, primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, a afirmat că îşi doreşte o Poliţie Locală funcţională, care să aplice legea, dar fără duritate. “Funcţionalitate înseamnă respect faţă de cetăţeni, dar şi respect faţă de colegi şi colaboratori. Îmi doresc ca dumneavoastră, poliţiştii locali, să aplicaţi legea cu fermitate, şi nu cu duritate! Pentru că astfel veţi câştiga respectul populaţiei care va percepe Poliţia Locală ca o instituţie care lucrează în folosul oamenilor”, a declarat Mărginean.

Ilie Lavu ocupă funcţia de director executiv al Serviciului Public de Poliţie Locală din 27 decembrie. Lavu are 62 de ani, este absolvent al Academiei de Studii Social Politice – Facultatea de Ştiinţe Politico-Economice şi al Facultăţii de Management din cadrul ASE Bucureşti. A deţinut funcţia de primar al municipiului Deva în perioada 1983 – 1989, iar ulterior a ocupat funcţii de conducere la diverse firme private.

Actualitate

Cupa de vară la tenis de câmp

Publicat

pe

Redactat de

Zilele trecute s-a disputat o interesantă competiție sportivă, Cupa de vară – Tenis Sportya.

La competiția desfășurată la baza sportivă ACS Tenis Act din Deva au participat jucători din trei județe, respectiv Alba, Timiș și Hunedoara.

Competiția s-a desfășurat la simplu masculin, pe două nivele. La nivelul 5 învingător a fost Simion Bălășoiu, din Albă Iulia, care l-a învins în finală pe deveanul Denis Boldor, semifinaliști fiind Mihai Mehi, din Timișoara, și Mihail Cimpoi, din orașul – gazdă al competiției.

La nivelul 8 petroșăneanul Gabriel Băluș l-a învins, în finală, pe deveanul Ovidiu Năsue, iar semifinaliști au fost alți doi jucători din municipiul de reședință al județului Hunedoara, Adrian Ciocan și Călin Chezan.

Premiile au constat ]n cupe, diplome și echipament sportiv, iar pe toată durata competiției participanților li s-au asigurat apă, fructe și batoane cu cereale. Felicitări tuturor participanților pentru jocurile frumoase și fairplay-ul arătat și mulțumim suporterilor pentru susținerea sportivilor. De asemenea, mulțumim tuturor implicați în buna desfașurare si organizare a competiției, fiind vorba despre parteneri, colaboratori și de Primăria Municipiului Deva ”, au transmis organizatorii.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Măsuri de prevenție împotriva infracțiunilor de furt

Publicat

pe

Redactat de

O amplă campanie de prevenire a persoanelor vârstnice, locatarilor blocurilor și societăților comerciale împotriva infracțiunilor de furt, a avut loc în localitățile Petroșani și Dobra.

Oamenii legii au distribuit pliante cu recomandări privind prevenirea furturilor din locuință.

”În perioada 18-19 iunie 2024, cu ocazia desfășurării evenimentului Ziua Europeană a Prevenirii Furtului din Locuințe, polițiștii hunedoreni au desfășurat două  activități preventive, destinate persoanelor vârstnice, locatarilor blocurilor și societăților comerciale din municipiul Petroșani și din comuna Dobra. În cadrul activităților preventive, polițiștii au distribuit peste 150 de pliante care conțin recomandări privind prevenirea furturilor din locuință și le-au expus proprietarilor de locuințe și societăți comerciale o serie de recomandări referitoare la măsurile de prevenție pe care trebuie să le ia, pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: IPJ HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Situația locurilor de muncă vacante

Publicat

pe

Redactat de

Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) anunță faptul că în acest moment sunt disponibile 43.724 locuri de muncă la nivel național.

Mai mult decât atât angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 158 locuri de muncă vacante.

”Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 43.724 locuri de muncă la nivel naţional. De asemenea, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 158 locuri de muncă vacante”, informează ANOFM.

FOTO: FACEBOOK ANOFM/ FII INFORMAT

Citeste mai mult ...

Actualitate