Actualitate
Gloria Geoagiu a trecut pe primul loc în Liga 4

În Liga 4 de fotbal Hunedoara s-au disputat meciurile celei de-a doua etape. Runda a fost una interesantă, cu rezultate surprinzătoare și cu schimbarea liderului.
Pentru un gol Orăștia a coborât din fotoliul de lider
După această a doua etapă patru echipe au punctaj maxim, departajarea fiind făcută la golaveraj. Pe primul loc, cu un golaveraj de +10, a trecut Gloria Geoagiu, după ce s-a impus, cu 8-1, de pe terenul ultimei clasate, CSM Deva, una dintre echipele fără puncte acumulate și cu un pasiv de 13. la capitolul golurilor primite. Pe doi a coborât Dacia Orăștie, la un gol de Geoagiu, după victoria, oarecum surprinzătoare, cel puțin prin proporția scorului, cu 4-1 în deplasarea de la CSM Vulcan, trupa din Vale, rămasă la cota zero în dreptul punctelor acumulate, fiind pe poziția a noua, cu un golaveraj de -4.
Surpriza DMO
Podiumul este completat de Aurul Brad, cu „doar” +8 la golaveraj, trupa din nordul județului impunându-se, acasă, cu 6-1, în confruntarea cu vecinii de la Șoimul Băița, formația din localitatea rurală fiind pe opt (3 puncte, golaveraj 3). Surpriza rundei a produs-o Unirea DMO, echipă venită în acest sezon din Liga 5. Formația care își dispută meciurile de pe teren propriu la Ciula Mare a acumulat, și ea, punctaj maxim, fiind pe patru (+5 la golaveraj), după ce a învins, cu 3-2, acasă, pe Retezatul Hațeg, văzută de mulți ca favorită la câștigarea campionatului. În urma acestui rezultat echipa din Hațeg, cu trei puncte și golaveraj 0, este pe locul al șaptelea.
Scorul etapei, la Petrila
Prima jumătate a clasamentului este completată de două formații care au, și ele, trei puncte, însă cu golaveraj pozitiv. Pe cinci este Inter Petrila, cu +5, care a reușit scorul etapei, învingând, acasă, cu 8-0, rivala din Valea Jiului, Minerul Uricani, echipa învinsă, fără puncte acumulate, fiind penultima în ierarhie (golaveraj -11). Partea superioară a clasamentului este încheiată de Victoria Călan (+1 la golaveraj), în urma succesului de pe teren propriu, scor 4-1 , în fața ocupantei poziției a zecea, penultima, CFR Simeria (0 puncte, golaveraj – 7).
Urmează o etapă cu două derby-uri
Meciul – șoc din etapa viitoare, care este programată la finalul acestei săptămâni, se anunță cel dintre două formații cu punctaj maxim, Dacia Orăștie și Unirea DMO. Un alt derby al rundei este și cel dintre Șoimul Băița și Inter Petrila, echipe aflate la egalitate de puncte și, totodată, capabile oricând să producă surprize. Celelalte patru meciuri ale rundei propun favorite certe, la jocurile Retezatul Hațeg – Victoria Călan și CSM Vulcan – CSM Deva gazdele fiind cotate cu prima șansă, iar formațiile vizitatoare în întâlnirile CFR Simeria – Aurul Brad și, respectiv, Minerul Uricani – Gloria Geoagiu.
Foto: Facebook C.S.O. Gloria Geoagiu
Actualitate
Platformele subterane pentru colectarea deșeurilor din Deva, igienizate

La Deva, a început o acțiune de igienizare a platformelor plurifamiliare hidraulice îngropate din municipiu. Un număr de 11 astfel de platforme de colectare a gunoiului din oraș au fost deja curățate. Cetățenii sunt rugați să nu parcheze în zona acestor platforme pentru a facilita ridicarea deșeurilor menajere de către operatorul de salubritate.
“Procesul de igienizare a inclus mai multe etape esențiale, printre care: curățarea și dezinfectarea interiorului platformei și a containerelor de colectare, pentru a elimina resturile de deșeuri și a preveni mirosurile neplăcute, verificarea și asigurarea unei bune funcționări a sistemului hidraulic, esențial pentru operarea corectă a platformei, curățarea zonei din jurul platformei pentru a asigura un spațiu igienic și sigur pentru utilizatori, golirea de apă a acestora și vidanjarea lor. Acest demers face parte dintr-o acțiune continuă a administrației publice locale de a îmbunătăți serviciile de salubrizare”, au transmis într-un comunicat reprezentanții Primăriei Deva.

Sursa foto: Primăria Deva
Reprezentanții municipalității devene arată că platformele utilizate pentru colectarea deșeurilor menajere trebuie să fie menținute într-o stare optimă de funcționare și curățenie pentru a preveni poluarea și a facilita gestionarea eficientă a deșeurilor. “Toate cele 11 platforme se vor preda operatorului SC Supercom SA. Platformele sunt dotate cu containere de plastic de diferite culori, pentru reciclarea corectă a materialelor (plastic-metal, hârtie-carton). Astfel, nu doar că se asigură un sistem de colectare mai eficient, dar și încurajează cetățenii să respecte normele de reciclare și să contribuie activ la protejarea mediului înconjurător”, au mai transmis cei de la Primăria Deva.
Locațiile platformelor igienizate și predate:
- Aleea Teilor (Maxxa)
- Strada Liliacului
- Aleea Viitorului
- Bulevardul Mihail Kogălniceanu
- Strada Duiliu Zamfirescu
- Aleea Păcii
- Aleea Muncii (Bl. AB18)
- Aleea Armatei
- Strada Ciclovina
- Aleea Romanilor (Bulevardul Nicolae Bălcescu)
- Aleea Independenței
Actualitate
Vaporașele de la Șoimuș revin curând pe râul Mureș. Plimbările de agrement ar putea fi reluate înainte de sărbătorile pascale

Vaporașele de la Șoimuș revin curând pe râul Mureș. Plimbările de agrement ar putea fi reluate înainte de sărbătorile pascale, mai exact din data de 15 aprilie 2025, dacă vremea va permite. Cele două ambarcațiuni – „Stelar 1” și fratele lui mai mare, „Stelar 2”, vor fi lansate din nou pe apă, pregătite de noi aventuri.
“Începem numărătoarea inversă – 15 aprilie ne prinde pe apă! Vaporașele sunt pregătite, natura își reintră în drepturi, iar noi abia așteptăm să-ți oferim o experiență de neuitat! Hai cu noi pe Mureș, într-o plimbare relaxantă și plină de peisaje superbe!”, au anunțat cei de la Vaporaș Șoimuș pe pagina oficială de pe rețeaua de socializare.

Foto: Vaporaș Șoimuș/Facebook
Turiștii și localnicii care vor ajunge la Vaporaș Șoimuș se vor putea bucura, și în acest an, pe lângă plimbările de poveste pe râul Mureș, de spațiile de recreere din zona punctului de îmbarcare, unde vor putea savura delicioase produse tradiționale, plăcinte și alte bunătăți, dar vor fi întâmpinați și cu noutăți. Administrația publică locală intenționează să mai amenajeze un punct de atracție în zonă, pe lângă spațiile de recreere care se află deja. „Ne dorim să reluăm activitatea la Vaporaș Șoimuș din data de 15 aprilie, dacă vremea ne permite. Am zis că deschidem mai repede. Pe lângă terasele și spațiile de recreere existente, suntem în discuții să mai montăm și o pistă de tubing”, a declarat, pentru „Servus Hunedoara”, primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie.
Plimbări de poveste, oferite din 2022
Reamintim că, plimbările de agrement pe râul Mureș au început în vara anului 2022, atunci când primul vaporaș – „Stelar 1”, cu o capacitate de 10 locuri, a intrat în proprietatea Primăriei comunei Șoimuș. În 2023, administrația publică locală din Șoimuș a mai achiziționat o ambarcațiune, de o capacitate mai mare, de 45 de locuri- „Stelar 2”, adusă din Șantierul Naval de la Orșova.
Cele două vaporașe de agrement sunt puse la dispoziția localnicilor și turiștilor, oferind plimbări pe râul Mureș. Călătoriile pe apă pornesc de la pontonul amenajat pe malul râului Mureș, în imediata vecinătate a autostrăzii, aproape de fostul camping Șoimuș. Pe pagina de pe rețeaua de socializare Vaporaș Șoimuș, pot afla informații toți cei interesați de plimbări pe râul Mureș, cu cele două ambarcațiuni.
Actualitate
Arcașii de la Orăștie, campioni naționali

Arcul istoric este o ramură de sport distinctă, recunoscută la nivel național din 2022. Arcul istoric este o activitate fizică ce implică un sistem competițional după reguli specifice, organizat pe șase secțiuni. Pe lângă secțiunea ominimă, celelalte sunt arc călare, 3D, tragere la distanță, tragere la ținte amplasate la distanță și proba sportivă Șapte Fortărețe.
La această din urmă secțiune, cea intitulată “Șapte Fortărețe” s-a desfășurat, zile trecute, Campionatul Național de profil, la competiția indoor desfășurată la Sălard, în județul Bihor, fiind prezenți practicanții de arc istoric din toată țara. Printre participanții la competiția desfășurată sub egida Federației Române de Arc Istoric s-au numărat și cinci sportivi legitimați la CSM Dacia Orăștie, care au avut o comportare excelentă, toți urcând pe podiumul de premiere. Mai mult, patru dintre aceștia au devenit campioni naționali, trei la divizia TR-RB și unul la BH – RB. Astfel, la divizia TR-RB au devenit campioni naționali Emylia Albu, la tineret, Norbert Lukacs la juniori și Maria Uricaru, la cadete, iar David Iambor a cucerit medalia de argint la cadeți. Totodată, Sofronia Uricaru a devenit campioană națională la cadete în divizia BH-RB. Sportivii de la CSM Dacia Orăștie sunt antrenați de Ionu Dosa, care a fost și arbitru la Campionatul Național.
- Actualitatecu o zi in urma
Interviu cu dr. Răzvan Betea, medic primar obstetrică-ginecologie, supraspecializat în gineco-oncologie și cu subspecializare în estetică ginecologică
- Actualitatecu 2 zile in urma
Tragic: O femeie a murit intoxicată cu fum, în urma unui incendiu care i-a cuprins casa
- Actualitatecu 3 zile in urma
“ONE MORE STEP”: Mihai Roșu, tânărul care pornește într-o provocare extremă – 763 de kilometri pe jos, în 14 zile. Va trece și prin Deva
- Actualitatecu 2 zile in urma
Succes la scor pentru Corvinul
- Actualitatecu 2 zile in urma
Șofer prins băut la volan, după o urmărire în trafic
- Actualitatecu o zi in urma
“Rabla pentru sobe”: Primăriile din 55 de comune hunedorene, eligibile pentru acest program
- Actualitatecu o zi in urma
Petrila, mai curată: Campania de primăvară continuă cu implicarea cetățenilor
- Actualitatecu o zi in urma
Corvinul – FC Bihor în Cupa României