Connect with us
Data: 03/07/2024
.

Sport

HCM Constanţa a cucerit „Cupa României”

Publicat

pe

Succes dramatic

HCM Constanța a câștigat “Cupa României” la handbal masculin, în Sala Olimpia din Ploiești, după o finală de infarct, în care a învins-o pe Știința Municipal Dedeman Bacău cu scorul de 45-44, în urma aruncărilor de departajare. HCM a câștigat a treia finală consecutivă contra Științei, după cele de la Baia Mare (2012, 30-25) și Brașov (2013, 34-23), și are în total 6 cupe în palmares, în timp ce Știința Municipal Dedeman Bacău încă este în căutarea primului.

Bacăul a dominat prima repriză

După un început echilibrat, Știința s-a desprins la patru goluri pe tabela de marcaj, 6-2 (min. 9), avansul crescând chiar la cinci goluri, 11-6 (17). HCM s-a apropiat la trei goluri, 9-12 (20), dar la pauză Știința a intrat cu un plus de cinci goluri, 17-12, după ce a avut un avantaj maxim de șase (15-9, min. 24). În partea secundă, campioana a forțat însă nu a reușit să se apropie la mai puțin de patru goluri, dar Știința a avut un zvâcnet și a dus scorul de 27-20 (min. 50). HCM a fost autoarea unei reveniri de senzație, cu șapte goluri consecutive, egalând în min. 58, 27-27. Finalul a fost dramatic, băcăuanii obținând o aruncare de la 7 metri când mai erau 22 de secunde, urmată de protestele băncii tehnice constănțene. Ghiță a transformat, după care HCM a obținut și ea o aruncare de pedeapsă, marcată de Șimicu (28-28), iar meciul a intrat în prelungiri.

Dramatism la departajări

Advertisement

Prelungirile au început într-o formulă inedită, cu câte patru jucători și un portar de fiecare parte, după eliminările dictate în ultimele momente ale timpului regulamentar. Știința a avut 30-28, Constanța a marcat de trei ori la rând, iar Ghiță a înscris în ultimele secunde și s-au mai desfășurat două reprize de prelungiri. Cele două echipe nu au reușit să se desprindă nici de data aceasta, Șimicu aruncând în bară în ultima secundă, la scorul de 36-36. La aruncările de la 7 metri cele două echipe au mers cap la cap, menținând suspansul, dar în cele din urmă HCM a reușit să își adjudece trofeul. După 80 de minute de joc și aruncări de la 7 metri, scorul final a fost de 45-44 (12-17, 28-28, 31-31, 36-36). Lovitura de start a meciului a dat-o președintele Federației Române de Box, Leonard Doroftei.

Agerpres

Advertisement

Actualitate

Drumul României la EURO 2024 s-a oprit în optimi, după meciul cu Olanda

Publicat

pe

Redactat de

Echipa națională de fotbal a României a fost învinsă de Olanda, cu scorul 3-0, marţi seara, pe Football Arena din Munchen, în optimile de finală.

“Tricolorii” au luptat pentru victorie, însă nu au reușit să se impună în fața echipei Olandei. În urma acestui rezultat, naționala României părăsește Campionatul European de Fotbal – EURO 2024.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Sportivul hunedorean Nagy Nandor, la Campionatul European de Natație din Lituania

Publicat

pe

Redactat de

Sportivul hunedorean Nagy Nandor participă, alături de echipa României, la Campionatul European de Natație din Lituania. Nagy Nandor, de la Club Sportiv Școlar (CSȘ) Hunedoara, va concura la probele de 200, 400 și 800 m liber.

Campionatul European de Înot pentru Juniori se desfășoară în perioada 2-7 iulie, la Vilnius, în Lituania. Competiția reunește sportivi din întreaga Europa care se vor întrece, în cele șase zile, în Bazinul de Înot – Lazdynai.

Din lotul de 24 de sportivi pe care Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FRMPN) îi deplasează la Vilnius pentru a reprezenta România, se află și Nagy Nandor, de la CSȘ Hunedoara, sportiv pregătit de prof. Anca Băjan.

Sursa foto: CSȘ Hunedoara

“Succes Nandy! Succes prof. Anca Băjan! Mult succes tuturor sportivilor! Hai, România! Hai, CSS Hunedoara!”, au transmis reprezentanții Clubului Sportiv Școlar Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

CSM Deva, pepinieră de jucători pentru fotbalul profesionist

Publicat

pe

Redactat de

Tânărul fotbalist de la CSM Deva, Enrik Casian a semnat, astăzi, transferul la Clubul AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, clasificat la nivel național ca și academie de fotbal.

“Enrik evoluează de doi ani la Clubul Sportiv Municipal Deva, la Centrul de Copii și Juniori al secției de fotbal, în grupa pregătită de antrenorii Gabriel Constantin și Constantin Vișan. Este un tânăr talentat, cu rezultate deosebite care l-au făcut remarcat de către clubul profesionist de fotbal din Miercurea Ciuc care evoluează în prezent în Liga a II-a. Administrația publică locală deveană și conducerea CSM Deva sunt mândre de juniorul Enrik Casian. Suntem convinși că va face performanță și va avea o carieră de succes în fotbalul românesc. Îl felicităm pe acest tânăr minunat pentru dăruirea cu care practică fotbalul și pentru munca depusă până acum. Ținta noastră este ca CSM Deva să devină o pepinieră pentru loturile de fotbal ale României”, au transmis reprezentanții Primăriei Deva.

Sursa foto: Primăria Deva

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate