Connect with us
Data: 29/05/2024
.

Actualitate

Hunedoara – pe primul loc la rata criminalităţii şi pe 20 la nivelul de trai

Publicat

pe

Statistici naţionale

Cu o medie salarială netă mai mică cu aproape 300 de lei decât media naţionalăşi cu o rată a criminalităţii care ne plasează pe primul loc pe ţară, doar reţelele de apăşi canalizare au reuşit să menţină Hunedoara la mijlocul clasamentului în ceea ce priveşte nivelul de trai.

În alcătuirea acestui clasament au fost luaţi în calcul indicatorii ce vizează rata şomajului, nivelul salariului mediu net, speranţa de viaţă la naştere, spaţiile verzi, rata criminalităţii, PIB-ul pe cap de locuitor şi numărul de gospodării care dispun de canalizare şi apă curentă.

oameni-strada1Salarii de coada topului

Într-un top al judeţelor cu cel mai bun nivel de trai, în alcătuirea căruia au fost luaţi în calcul o serie de indicatori economico-sociali, Hunedoara s-a situat la jumătatea clasamentului, ocupând poziţia 20. Astfel în ceea ce priveşte veniturile, judeţul se află la coada clasamentului, hunedorenii câstigând la finalul anului trecut, în medie, 1.227 de lei net, cu aproape 1.000 de lei mai puţin decât cei care lucrau pentru companiile bucureştene şi cu peste 300 de lei mai puţin decât media naţională.

Potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice (MFP), în ciuda datoriilor istorice, Compania Naţională a Huilei (CNH) Petroşani rămâne pentru judeţul Hunedoara cel mai mare angajator, cei aproximativ 7.000 de salariaţi care lucrează în această companie câştigând în medie peste 1.500 de lei.

Advertisement

Speranţă de viaţă de 79,2 ani

Foarte bine stăm însă la numărul de gospodării care dispun de instalaţii de canalizare aproape 83 la sută dintre locuinţe fiind racordate la aceste reţele, fapt care situează judeţul pe locul cinci după Bucureşti, Braşov, Timiş şi Constanţa, dar înaintea Sibiului şi Clujului.

O „pată negră” pentru Hunedoara rămâne rata criminalităţii cea mai recentă statistică plasând judeţul pe primul loc pe ţară cu 369 de persoane condamnate definitiv la 100.000 de locuitori.

În ceea ce priveşte speranţa de viaţă, la nivelul judeţului aceasta este de 72,9 ani, cu peste doi ani faţă de locuitorii din Satu Mare şi cu aproape trei mai puţin decât bucureştenii.

Advertisement

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate