Connect with us
Data: 16/01/2025
.

Actualitate

Încep „Zilele Devei”. Trei zile de distracție și concerte, la poalele Cetății

Publicat

pe

În această seară, se dă startul distracției la Deva, unde vor avea loc concerte susținute de artiști „de top” de la noi din țară, dar și alte evenimente, cu prilejul „Serbărilor orașului”. Astfel, timp de trei zile, până duminică, 2 iunie, inclusiv, locuitorii municipiului reședință de județ sunt așteptați, în număr cât mai mare, să se bucure de programul pregătit de administrația publică locală.

Cunoscuții soliști Smiley și Connect-R sunt invitați speciali ai ediției de anul acesta a evenimentului dedicate „Zilelor Devei”. Alături de cei doi celebri cântăreți, vor mai urca pe scena amenajată în aer liber la poalele Cetății și alți interpreți și formații, atât de muzică ușoară, cât și de folclor. Ca și în anii anteriori, evenimentul cuprinde manifestări în două locații din oraș, atât în piața unde se află telecabina, cât și în centru, în Piața Victoriei. În cele trei zile de sărbătoare, devenii vor avea parte de concerte, dar nu vor lipsi tarabele cu bucate românești, berea, dulciurile și răcoritoarele, suvenirurile și meșterii populari.

Connect -R va concerta, în Piața Cetății, în această seară. Înainte de recitalul susținut de artist, pe scenă vor mai urca Roxana Olșanschi, Florin Mureșan, PlayIT Band, DevOrchestra și Quas. Mâine seară, devenii prezenți pe platoul de la poalele fortăreței medievale îi vor putea vedea și asculta pe Bramm, Algorhythm, The Story, Silvia Toma, Vremuri, Topaz, Gino&Band, după care, pe scenă va urca Smiley, seara urmând să se încheie cu un spectaculos foc de artificii. Duminică, 2 iunie, ultima zi a „Zilelor Devei”, va fi dedicată, ca de obicei, iubitorilor de folclorc. Astfel, atmosfera de voie bună va fi întreținută de Lorena Pascu, Ovidiu Homorodean, Adina Hada, Sorin Filip, Petrică Irimică Miulescu cu formația, Ciprian Roman, Cristian Fodor și Liliana Laichici, precum și Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania” din Baia Mare, cu participarea orchestrei şi a corpului de balet. Organizatorii precizează că spectacolele vor începe, în Piața Cetății, la orele 18:00.

Zilele Devei” sunt organizate de Primăria Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” și au loc în fiecare an, la începul verii.

Restricții de circulație în zona desfășurării evenimentului

Zilele Deveiaduc și restricții de circulație. Astfel, traficul rutier este închis, începând de joi dimineață (30 mai), de la ora 07:00, și până luni (3 iunie), la ora 08:00, pe strada Stadionului, până la intersecţiile cu străzile Axente Sever şi Horea. De asemenea, pe perioada desfășurării evenimentului va fi interzis accesul autovehiculelor în parcarea Complexului „Aqualand”. Reprezentanții Primăriei Deva fac apel la toţi participanţii la traficul rutier să respecte restricţiile instituite şi semnalizarea rutieră temporară.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Administrația din Pui pregătește cel mai mare proiect din istoria comunei

Publicat

pe

Redactat de

Ţara Haţegului este un loc binecuvântat de Dumnezeu, aici întâlnind o privelişte deosebită, precum şi numeroase vestigii istorice. În zonă găsim așezări aranjate şi bine întreţinute, locuite de oameni harnici şi muncitori.

Continuarea investițiilor aflate în derulare

Acest lucru îl întâlnim, în mod normal, și în comuna hunedoreană Pui. Aşezarea din Ţara Haţegului, care are în componenţă 12 sate, respectiv Pui (localitatea de reşedinţă), Băiești, Federi, Fizești, Galați, Hobița, Ohaba-Ponor, Ponor, Râu Bărbat, Rușor, Șerel și Uric, întinse pe o suprafaţă apreciabilă, de circa 23.000 de hectare, este cea mai mare comună din judeţul Hunedoara ca şi populaţie. Pentru toți aceștia, administrația locală care și-a preluat mandatul în urmă cu trei luni, fiind vorba despre una nouă, vine cu vești bune. „Printre prioritățile noastre se numără, în mod firesc, continuarea proiectelor începute de fosta administrație. Este vorba, în primul rând, despre continuarea lucrărilor la Grădinița cu Program Prelungit din centrul de comună, precum și la rețeaua de alimentare cu apă în satul aparținător Uric. Prioritare sunt și alte două proiecte începute, respectiv rețeaua de canalizare din așezările componente Hobița, Uric și Râu Bărbat, precum și recepționarea unor lucrări la drumuri interioare din satele Fizești și Băiești, care au fost finalizate înainte de mandatul precedent”, a declarat Ovidiu Ciolea, primarul comunei hunedorene Pui.

Proiect de 10 milioane de euro

Pe lângă continuarea firească a investițiilor aflate în derulare, reprezentanții administrației publice locale din cea mai mare așezare rurală din județul Hunedoara au un proiect îndrăzneț, dar realist, acesta fiind cel mai mare ca valoare care urmează a fi implementat în comuna Pui.Într-un viitor nu foarte îndepărtat ne propunem regularizarea râului Rușor. Este vorba despre porțiunea traversată de cursul de apă în satele Rușor și Șerel, iar valoarea proiectului este de 10 milioane de euro. Acest proiect este cel mai mare ca valoare din istoria localității noastre și va fi derulat cu fonduri obținute prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației”, a precizat primarul comunei Pui, Ovidiu Ciolea.

Pentru comunitate

Pe lângă investițiile de mare anvergură, administrația publică din comuna hunedoreană Pui are creionate, pentru perioada imediat următoare, și proiecte mai mici, dar de strictă utilitate pentru comunitățile locale. Suntem în 2025, într-o comună europeană, cea mai mare din județul Hunedoara, și ne mândrim cu acest lucru. Totuși, această poziționare înseamnă și o creștere a nivelului de confort și alinierea la anumite standarde. Astfel, chiar dacă ne place sau nu, dar este vorba despre o necesitate, avem întocmit un proiect pentru amenajarea unei capele în satul Pui, localitatea de reședință, pe care ne propunem să îl finalizăm chiar în acest an. De asemenea, ne preocupă și starea drumurilor. Astfel, pentru a asigura o circulație decentă pe arterele rutiere din comună, într-o primă fază vom face reparații și pietruiri, în funcție de necesități, pe drumurile rămase, încă, neasfaltate”, a menționat Ovidiu Ciolea, primarul comunei Pui.

Preocupare pentru atragere de fonduri nerambursabile

Noua administrație din comuna hunedoreană Pui își dorește să continue modernizarea și dezvoltarea comunei. Edilii din cea mai mare comună din județul nostru sunt conștienți că, pentru acest lucru, este nevoie de o finanțare masivă, iar acest lucru poate veni, cel mai simplu, dar și cel mai sigur, prin accesarea de proiecte pe fonduri europene. În acest sens, la nivelul comunei Pui există proiecte realiste. Deși suntem la debutul mandatului nostru, suntem pregătiți pentru provocările viitoare. Astfel, suntem foarte atenți la ceea ce înseamnă finanțări europene, în special, dar și guvernamentale. Astfel, suntem pregătiți ca, odată cu deschiderea noilor sesiuni de acordare de fonduri nerambursabile, într-o proporție covârșitoare, să depunem mai multe proiecte. Nu știm încă pe ce domenii vor fi deschise aceste sesiuni, dar, cu siguranță, vor fi cele legate de modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare, eficientizarea energetică a clădirilor de utilitate publică, la acest capitol intrând, printre altele unitățile de învățământ, căminele culturale sau sediile primăriilor. Noi suntem pregătiți pentru a depune astfel de proiecte, dar avem documentații întocmite și pe alte domenii. Astfel, dacă vor apărea și alte oportunități, cu siguranță nu le vom rata”, a mai spus primarul comunei hunedorene Pui, Ovidiu Ciolea.

Locuri deosebite

Comuna Pui este străbătută de ruta turistică Via Transilvanica, cunoscută și ca „Drumul care unește”, ce face legătura între Putna și Drobeta Turnu Severin. Pe raza comunei mai sunt și alte obiective interesante de văzut, precum Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina ori cele trei rezervații naturale de pe raza comunei, respectiv „Fânațele Pui”, „Peștera Șura Mare” și „Locul fosilifer Ohaba Ponor”, bisericile vechi din Ponor și Șerel, casele tradiționale țărănești, situl arheologic de la Ohaba Ponor și castrul roman de la Râu Bărbat sau moara de apă de la Șerel.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Primarul municipiului Hunedoara, ales vicepreşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR)

Publicat

pe

Redactat de

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a fost ales, astăzi, vicepreşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), în cadrul şedinţei Comitetului Director al organizaţiei amintite, desfăşurată la Bucureşti.

 

„Le mulţumesc colegilor primari de municipii pentru încrederea acordată, mai ales că sunt singurul primar dintr-un oraş care nu este reşedinţă de judeţ desemnat într-o astfel de funcţie. Probabil că modul în care înţeleg să mă implic în rezolvarea corectă şi unitară a problemelor cu care se confruntă municipiile din România a făcut ca eu să revin pe funcţia de vicepreşedinte al AMR, funcţie pe care am ocupat-o şi în perioada 2017 – 2021. Voi continua să mă implic în rezolvarea problemelor de ansamblu cu care se confruntă administraţiile locale pentru că primăriile reprezintă baza oricărui sistem administrativ care se doreşte a fi unul modern şi, mai ales, eficient, cu adevărat îndreptat spre nevoile cetăţeanului”, a declarat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.

 

Lia Olguța Vasilescu, aleasă președinte al AMR

Advertisement

În funcția de președinte al AMR a fost aleasă Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova. Postul de preşedinte executiv i-a revenit lui Emil Boc, primarul municipiului Cluj – Napoca, iar în cele două funcții de prim-vicepreședinte au fost aleși Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 București și Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

 

 

Sursa foto: Primăria Hunedoara
Citeste mai mult ...

Actualitate

Liga 3 – Seria 9: Rezultate, program și clasament

Publicat

pe

Redactat de

Echipe participante

CSC GHIRODA

TIMIȘUL ȘAG

MINERUL LUPENI

PROGRESUL PECICA

Advertisement

LOTUS FELIX

GLORIA CERMEI

CSC PECIU NOU

POLI TIMIȘOARA

VIITORUL ARAD

Advertisement

AVÂNTUL PERIAM

Etapa 1 (30-31 aug.)

GHIRODA – PERIAM 1-1

ȘAG – ARAD 0-1

LUPENI – TIMIȘOARA 2-2

Advertisement

PECICA – PECIU 1-0

FELIX – CERMEI 1-0

Etapa 2 (67 sep.)

PERIAM – CERMEI 3-1

PECIU – FELIX 1-0

Advertisement

TIMIȘOARA – PECICA 1-1

ARAD – LUPENI 0-0

GHIRODA – ȘAG 6-1

Etapa 3 (13-14 sep.)

ȘAG – PERIAM 4-1

Advertisement

LUPENI – GHIRODA 4-2

PECICA – ARAD 3-0

FELIX – TIMIȘOARA 2-1

CERMEI – PECIU 1-5

Etapa 4 (20-21 sep.)

Advertisement

PERIAM – PECIU 0-2

TIMIȘOARA – CERMEI 1-0

ARAD – FELIX 1-2

GHIRODA – PECICA 0-1

ȘAG – LUPENI 0-1

Advertisement

Etapa 5 (27-28 sep.)

LUPENI – PERIAM 1-1

PECICA – ȘAG 0-1

FELIX – GHIRODA 0-1

CERMEI – ARAD 0-2

Advertisement

PECIU – TIMIȘOARA 2-2

Etapa 6 (45 oct.)

PERIAM – TIMIȘOARA 0-3

ARAD – PECIU 1-3

GHIRODA – CERMEI 2-1

Advertisement

ȘAG – FELIX 0-1

LUPENI – PECICA 0-1

Etapa 7 (11-12 oct.)

PECICA – PERIAM 0-0

FELIX – LUPENI 0-1

Advertisement

CERMEI – ȘAG 1-0

PECIU – GHIRODA 3-1

TIMIȘOARA – ARAD 0-0

Etapa 8 (1819 oct.)

PERIAM – ARAD 1-2

Advertisement

GHIRODA – TIMIȘOARA 2-1

ȘAG – PECIU 0-3

LUPENI – CERMEI 2-1

PECICA – FELIX 1-0

Etapa 9 (25-26 oct.)

Advertisement

FELIX – PERIAM 1-0

CERMEI – PECICA 2-1

PECIU – LUPENI 0-0

TIMIȘOARA – ȘAG 1-0

ARAD – GHIRODA 1-2

Advertisement

Etapa 10 (1-2 noi.)

PERIAM – GHIRODA 0-1

ARAD – ȘAG 0-1

TIMIȘOARA – LUPENI 0-1

PECIU – PECICA 4-1

Advertisement

CERMEI – FELIX 2-0

Etapa 11 (8-9 noi.)

CERMEI – PERIAM 2-1

FELIX – PECIU 0-0

PECICA – TIMIȘOARA 1-0

Advertisement

LUPENI – ARAD 0-0

ȘAG – GHIRODA 1-1

Etapa 12 (15-16 noi.)

PERIAM – ȘAG 2-4

GHIRODA – LUPENI 3-2

Advertisement

ARAD – PECICA 3-1

TIMIȘOARA – FELIX 1-0

PECIU – CERMEI 1-2

Etapa 13 (22-23 noi.)

PECIU – PERIAM 10-0

Advertisement

CERMEI – TIMIȘOARA 0-3

FELIX – ARAD 0-1

PECICA – GHIRODA 1-0

LUPENI – ȘAG 4-0

Etapa 14 (29-30 noi.)

Advertisement

PERIAM – LUPENI 1-1

ȘAG – PECICA 1-2

GHIRODA – FELIX 2-0

ARAD – CERMEI 1-1

TIMIȘOARA – PECIU 3-0

Advertisement

Etapa 15 (6-7 dec.)

TIMIȘOARA – PERIAM 2-1

PECIU – ARAD 3-0

CERMEI – GHIRODA 2-2

FELIX – ȘAG 1-0

Advertisement

PECICA – LUPENI 1-1

Etapa 16 (28 feb. – 1 mar.)

PERIAM – PECICA

LUPENI – FELIX

ȘAG – CERMEI

Advertisement

GHIRODA – PECIU

ARAD – TIMIȘOARA

Etapa 17 (7-8 mar.)

ARAD – PERIAM

TIMIȘOARA – GHIRODA

Advertisement

PECIU – ȘAG

CERMEI – LUPENI

FELIX – PECICA

Etapa 18 (14-15 mar.)

PERIAM – FELIX

Advertisement

PECICA – CERMEI

LUPENI – PECIU

ȘAG – TIMIȘOARA

GHIRODA – ARAD

Clasament

Advertisement

1. PECIU 15 9 3 3 37-12 25 30
2. GHIRODA 15 8 3 4 26-19 7 27
3. PECICA 15 8 3 4 16-13 3 27
4. TIMIȘOARA 15 7 4 4 21-12 9 25
5. LUPENI 15 6 7 2 20-12 8 25
6. ARAD 15 5 4 6 13-17 -4 19
7. FELIX 15 6 1 8 8-12 -4 19
8. CERMEI 15 5 2 8 16-25 -9 17
9. ȘAG 15 4 1 10 13-25 -12 13
10. PERIAM 15 1 4 10 12-35 -23 7
Citeste mai mult ...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

SC VIVA CONSTRUCT SRL, codul fiscal 16034220, nr. de înmatriculare la Registrul Comerțului J 20/ 29/ 2004, telefon 0729/019/903, cu sediul în mun. Deva, str. Depozitelor, nr. 2B, județul Hunedoara, anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul, exploatare agregate minerale cu refacere teren natural VIVA 1, propus a fi amplasat în teritoriul localitatii Simeria, judet HD extravilan localitatea Saulesti.

Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM HUNEDOARA din Deva, str. Aurel Vlaicu nr. 25 în zilele de luni pana joi intre orele 800 – 1600 şi vineri intre orele 900 – 1300 si la sediul SC VIVA CONSTRUCT SRL, cu sediul în

(adresa) mun. Deva, str. Depozitelor, nr. 2B, județul Hunedoara, în zilele de luni pana joi intre orele 8:00 – 16:00 şi vineri intre orele 9:00 – 13:00

Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul APM HUNEDOARA.

PRIMARIA SI CONSILIUL LOCAL
AL ORAȘULUI HAȚEG
ANUNȚĂ

1. Persoanele fizice care la data de 31.12.2024 au avut în proprietate clădiri rezidențiale sau clădiri cu destinație mixtă au obligația să depună declarații la compartimentul Impozite si Taxe din cadrul administrației locale până la data de 31.03.2025;
2. Persoanele juridice au obligația să depună pană la data de 31.03.2025 la compartimentul Impozite si Taxe din cadrul administrației locale declarații privind clădirile pe care le dețineau în proprietate la data de 31.12.2024, legate de destinația si valoarea acestora;
3. Persoanele fizice și juridice care la data de 31.12.2024 dețineau mijloace de transport radiate din circulație au obligația să depună la compartimentul Impozite si Taxe din cadrul administrației locale o declarație în acest sens, însoțită de documente justificative, pană la data de 31.03.2025;
4. Scutirile sau reducerile de la plata impozitului/taxei pe clădiri, teren, mijloace de transport prevăzute la articolul 456, 464 și 469 se aplică persoanelor care dețin documente justificative pe care le depun la compartimentul Impozite si Taxe din cadrul administrației locale, până la data de 31.03.2025;
De amintit că toți contribuabilii care achită întegral, pană la 31.03.2025, impozitele pe clădiri, terenuri și mijloace de transport beneficiază de bonificația de 10%, stabilită de către Consiliul Local Hațeg.
Toti contribuabilii care au restanțe pentru bunurile imobile sau mobile, nu pot înstrăina, intabula, intra în posesie pană la achitarea creanțelor, pană la nivelul anului 2024.
Relații suplimentare la telefon: 0254-770.273

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate