Connect with us
Data: 20/05/2024
.

Actualitate

Incidența cazurilor de SARS-CoV-2 în județul Hunedoara. 40 de localități, în scenariul roșu

Publicat

pe

Un număr de 40 de localități din județul Hunedoara înregistrează o rată de infectare mai mare de trei cazuri la mie și se află în scenariul roșu, potrivit situației prezentată, astăzi, 22 martie, de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Sursa: DSP Hunedoara

 

În județul Hunedoara, incidența cazurilor de COVID-19 a fost calculată astăzi, 22 martie, la o valoare de 4,18 la mia de locuitori.

Advertisement

Actualitate

“Săptămâna prevenirii criminalității”. Activități preventive derulate de polițiștii hunedoreni, până vineri

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii hunedoreni au dat startul unei noi ediții a campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, în cadrul căreia, începând de astăzi, în fiecare zi, până vineri, sunt derulate activități preventive.

De-a lungul acestei săptămâni, poliţiştii hunedoreni, în echipă cu reprezentanți ai mai multor instituții, vor desfășura activități preventive. Astăzi, acțiunile se axează pe prevenirea victimizării minorilor. Mâine, 21 mai, activităților vor fi dedicate siguranței în mediul on-line, miercuri – prevenirii violenței domestice, joi prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului, iar vineri, prevenirii disparițiilor de minori.

Acțiunile vin după ce, săptămâna trecută, a fost ,,Săptămâna Școală în Siguranță”. Pe parcursul acesteia, polițiștii hunedoreni „au luat cu asalt” 82 de unități școlare preuniversitare de pe raza județului Hunedoara, unde au desfășurat 178 de activități preventiv-educative, la care au participat peste 4.700 de elevi și profesori, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara. Activitățile au fost desfășurate în colaborare cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi ,,Decebal” Hunedoara, ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara, ai Agenției Naționale Antidrog – C.P.E.C.A. Hunedoara și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba-Iulia, astfel încât informațiile transmise elevilor, părinților și cadrelor didactice să fie cât mai complete și utile.

„Munca de prevenire a criminalității și prevenirea victimizării persoanelor reprezintă o latură foarte importantă a activităților desfășurate de polițiști, fiind îndreptată și spre alte categorii vulnerabile de persoane, astfel că demersurile preventive vor continua în această perioadă pentru marcarea unui eveniment cu tradiție, respectiv “Săptămâna Prevenirii Criminalității”, care debutează începând de astăzi”, au transmis reprezentanții IPJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Peste 150 de intervenții și misiuni ale salvatorilor hunedoreni, în weekendul trecut

Publicat

pe

Redactat de

În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” au desfășurat 152 misiuni și intervenții. O pondere semnificativă a misiunilor este reprezentată de acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 119 astfel de solicitări.

Cele mai multe cazuri au fost operate de către Detașamentul Deva: 25 intervenții, Detașamentul Hunedoara: 17 intervenții, Detașamentul Petroșani: 11 intervenții. Tot în această perioadă, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a trei incendii. Două dintre acestea s-au manifestat la deșeuri menajere, iar unul la coșul de fum al unei locuințe din localitatea Teiu. Colegii noștri au acționat cu promptitudine în toate cele trei cazuri și astfel, pagubele materiale înregistrate au fost reduse și din fericire, nu au existat victime. De asemenea, echipajele operative au gestionat prompt două situații de urgență generate de producerea accidentelor rutiere care au avut loc pe raza localității Șoimuș și pe autostrada A1, au acordat sprijin Serviciului de Ambulanță Județean în 13 cazuri, au desfășurat șase misiuni de recunoștere în teren, au acționat pentru deblocarea a patru uși de acces în locuințe și au intervenit în alte cinci situații pentru protecția comunității”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Informare preventivă

Pentru înlăturarea riscului de incendiu la coșurile de fum, pompierii hunedoreni vă recomandă respectarea următoarelor măsuri de siguranță:

1. Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), de către persoane specializate şi autorizate în acest sens;

Advertisement

2. În podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea intra scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lor sunt materiale combustibile;

3. Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 centimetri; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;

4. La trecerea prin acoperiş se lasă o distanţă de cel putin 10 centimetri între faţa exterioară a zidăriei coşului şi elementele combustibile ale acoperişului;

5. Nu este permis ca în coşuri să fie încastrate elementele combustibile ale acoperişului, planşeului etc;

6. Gurile de evacuare ale coşurilor de fum din clădirile cu învelitori combustibile se prevăd cu dispozitive de protecţie contra scânteilor (grătare din sârmă);

Advertisement

7. Se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu coturi multiple, montate pe lângă pereţii combustibili sau în apropierea materialelor combustibile.

În cazul producerii unui incendiu, este obligatoriu să anunțați evenimentul în cel mai scurt timp posibil, la numărul unic pentru situații de urgență 112.

Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro. De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Festivalul Antic “Aquae”, la Călan. Întâlnire cu istoria, pe tot parcursul acestei săptămâni

Publicat

pe

Redactat de

La Călan, începe astăzi, 20 mai, Festivalul Antic „Aquae”. Evenimentul de reecnament istoric, aflat la a doua ediție, își propune să promoveze tradițiile arhaice de pe Valea Sargeției.

Festivalul se deschide, astăzi, cu o prezentare pe tema „Incursiuni în lumea culinară a dacilor” – drd. Diandra Pall-Both, ce va avea loc începând cu ora 17:00, la Casa Căsătoriilor din localitate. Mâine, de la ora 15:00, va fi organizată o excursie ghidată la Măgura Călanului cu prof. dr. Aurora Pețan – Fundația Dacică, întâlnirea având loc în parcarea Casei de Cultură din Călan. De la ora 17:30, va avea loc o „Vânătoare de comori” la Cabana Gridului, acțiunea fiind deschisă elevilor de școală gimnazială. Joi, 23 mai, va fi organizată o vizită ghidată la Călan Băi – Aquae, cu prof. dr. Iosif Vasile Ferencz. Festivalul continuă vineri, 24 mai, de la ora 18:00, cu o Lecție de „istorie vie” cu reecnatorii Asociației „Terra Dacica Aeterna”, desfșurată la Casa Căsătoriilor din Călan.

Paradă, lupte între gladiatori, ateliere și multe altele, în centrul orașului

Festivalul se va muta, sâmbătă, 25 mai, în parcul și pe esplanada Casei de Cultură din Călan, unde, de la ora 13:00, va avea loc parada de deschidere a festivalului, prezentarea organizatorilor și a colaboratorilor, concursuri și jocuri pentru copii, jocuri romane, ateliere, bucătărie antică, antrenamente militare, dansuri antice, lupte cu gladiatori, ritualuri, bătălia oștirilor, iar de la ora 19:00 concerte.

Ultima zi a festivalului, duminică, 26 mai, va continua cu ateliere, bucătărie antică dacică, ritualuri, lupte cu gladiatori, dansuri antice și concerte.
Festivalul Antic „Aquae” Călan este organizat de Asociația „Orizont” Călan și Primăria orașului Călan.

Advertisement
Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 23240001

Vând apartament

Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate