Connect with us
Data: 20/06/2024
.

Actualitate

Insule ecologice digitalizate pentru deșeuri și la Petroșani. Amenajate cu fonduri europene, prin PNRR

Publicat

pe

Un număr 39 de insule ecologice digitalizate pentru deșeuri vor fi amenajate în tot atâtea locații din municipiul Petroșani, cu fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Consiliul Local Petroșani a aprobat, astăzi, proiectul de hotărâre privind amenajarea de Insule supraterane încasetate cu containere de 1.1 metri cubi, care va fi depus pentru finanțare.

“Acest sistem suprateran de colectare selectivă a deşeurilor pentru toate cele cinci fracții – biodegradabil; rezidual; sticlă; plastic şi metal; hârtie şi carton – elimină numeroase probleme în spațiile desemnate colectării. Insula ecologică este un ansamblu de containere digitalizate destinate colectării separate a deșeurilor, iar accesul este asigurat pe bază de cartele electronice, ce vor fi distribuite utilizatorilor. Sistemul reduce în mod semnificativ mirosurile neplăcute, riscul de vandalizare al containerelor interioare, riscul apariției rozătoarelor și animalelor fără stăpân sau sălbatice. Totodată, au un aspect modern ce se încadrează perfect în orice peisaj urban sau rural”, arată reprezentanții Primăriei Petroșani.

Odată cu finanțarea acestui proiect, Primăriei Municipiului Petroșani îi revine obligația de a suporta cheltuielile de mentenanță a investiției pe o perioadă de minimum cinci ani de la data efectuării ultimei plăți, dar și de a asigura cofinanțarea proiectului, respectiv finanțarea cheltuielilor neeligibile care decurg din implementarea proiectului, dacă este cazul.

Reprezentanții administrației publice locale precizează că, pentru început, platformele clasice de colectare a deșeurilor nu vor fi desființate în toate zonele unde acestea sunt amplasate, în condițiile în care acest sistem prevede câte un singur container pentru fiecare dintre cele cinci fracții, iar în unele locații este necesar un număr suplimentar de containere pentru deșeuri menajere.

Reamintim că, și la Deva municipalitatea dorește amenajarea a 93 de insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor, finanțate tot printr-un proiect depus pe PNRR.

Advertisement

Actualitate

Județul Hunedoara rămâne sub Cod portocaliu de caniculă. “Valul de căldură va persista”

Publicat

pe

Redactat de

Județul Hunedoara se va afla și vineri, 21 iunie, sub Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat.

„Valul de căldură va persista, astfel încât în Banat, în sudul Olteniei, în sud-vestul Munteniei, precum și în sudul Transilvaniei și al Crișanei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, a informat Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

ANM notează că în zilele viitoare valul de căldură se va extinde și intensifica.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Ecologizare pe râul Aninoasa

Publicat

pe

Redactat de

Weekend-ul trecut, 25 de voluntari au colectat 50 de saci de deșeuri de pe râul Aninoasa, în cadrul unei acțiuni de igienizare organizate de asociațiile Urbanlab.vj și Pe Firul Apei, alături de grupul de inițiativă Aninoasa Noastră și Asociația Copii pentru Viitor.

Pe parcursul a patru ore, localnicii, reprezentanții autorităților locale și angajații Sistemului Hidrotehnic Petroșani – Apele Române Jiu au curățat un segment de 1,2 km al râului. Pe lângă deșeurile de mici dimensiuni, adunate în saci, au fost scoase și obiecte mari, precum trotinete, saltele, electrocasnice și resturi de materiale de construcții, înțepenite în albie sau pe maluri.

”25 de voluntari au colectat sâmbăta trecută 50 de saci de deșeuri de pe râul Aninoasa în cadrul acțiunii de igienizare organizată împreună cu asociația urbanlab.vj & Pe Firul Apei, grupul de inițiativă Aninoasa noastră și Asociatia Copii pentru Viitor. Timp de patru ore, localnici, reprezentanți ai autorităților locale, angajați ai Sistemul Hidrotehnic Petroșani – Apele Române Jiu au curățat 1,2 km de râu. Deșeurilor de mici dimensiuni, adunate în saci, li s-au adăugat cele de mari dimensiuni, înțepenite în albie sau pe maluri: trotinete, saltele, electrocasnice, resturi de materiale de construcții. Acțiunea face parte din evenimentele care se vor desfășura în timpul acestei veri în cadrul Rețelei Comunitare CuApeleCurate pentru implicarea comunității și autorităților privind poluarea apelor cu plastic. Mulțumim tuturor participanților care au luat atitudine și au strâns deșeurile din localitatea lor!”, informează cei de la Cu Apele Curate.

FOTO: FACEBOOK CU APELE CURATE

Citeste mai mult ...

Actualitate

Hunedoara: Distribuirea abonamentelor gratuite pentru transportul public local începe în 25 iunie

Publicat

pe

Redactat de

Autorităţile locale din Hunedoara anunţă că, în perioada 25 iunie -19 iulie 2024, la Piața Dunărea, în hala mare, se va face distribuirea abonamentelor gratuite pentru transportul public local pentru lunile iulie, august și septembrie 2024.

Distribuirea se va face de luni până vineri, între orele 07:00 și 14:00, iar pentru evitarea aglomerării distribuirea se va face pe litere și categorii de beneficiari: pensionari & persoane cu dizabilități + însoțitori + asistenți personali+ persoane fără venit + refugiați + veterani de război + văduve veterani de război+ revoluționari + deținuți politici conform tabelului alăturat”, au anunțat reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Sursa: Primăria Hunedoara

Plafoane de venit în baza cărora se acordă călătorii gratuite cu mijloacele de transport în comun pe raza municipiului:

– 30 de călătorii pentru – pensionarii cu venituri mai mici de 2.561 lei/lună, inclusiv, cu domiciliul pe raza administrativ teritorială a municipiului Hunedoara;

– 20 călătorii pentru – pensionarii cu venituri cuprinse între 2.562 – 2753 lei/lună, cu domiciliul pe raza administrativ teritorială a municipiului Hunedoara;

– 16 călătorii pentru – pensionarii cu venituri cuprinse între 2.754 – 2945 lei/lună, cu domiciliul pe raza administrativ teritorială a municipiului Hunedoara.

Advertisement

Pe lângă pensionarii cu venituri mai mici de 2.945 de lei pe lună, de călătorii gratuite mai pot beneficia, conform prevederilor legale şi următoarele categorii de persoane: persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii/asistenţii personali ai acestora, persoanele fără venit, refugiaţii, veteranii de război, văduvele veteranilor de război, revoluţionarii şi foştii deţinuţi politici.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate