Connect with us
Data: 22/02/2025
.

Actualitate

Investiţiile nu lipsesc pe timp de vară din Luncoiu de Jos

Publicat

pe

Fonduri puţine, dar bine folosite

Administraţia locală mai drege şi îmbunătăţeşte câte ceva prin satele comunei, infrastructura rutieră, dar şi bisericile fiind în atenţia primăriei

La fel ca multe alte localităţi din România, şi comuna Luncoiu de Jos este în continuare afectată de criza economică. Administraţia locală face eforturi pentru a pune în practică o serie de investiţii cu bani puţini.

Din limitele pe care îl are la bugetul local, Primăria Luncoiu de Jos a schimbat în bine viaţa comunităţii, începând cu lucrările efectuate la lăcaşele de cult din comună, la drumuri, dar şi la cele care vor fi realizate la căminele culturale.

Calin-DudReparaţii, pictură restaurată şi capelă mortuară

Biserica ortodoxă din satul Luncoiu de Jos a fost, în ultima vreme, în centrul atenţiei administraţiei locale din comună. În urmă cu circa o lună, primăria a demarat lucrările de reabilitare şi modernizare a a acestui lăcaş de cult. Iar pentru că nu îi prisosesc banii, primarul Călin Dud a decis că e mai ieftin dacă toate aceste lucrări sunt efectuate în „regie proprie”. „Avem angajaţii noştri de la Serviciul de Gospodărire din cadrul primăriei, dar şi oameni din sat care efectuează aceste lucrări. Ne-am apucat să reparăm ce mai este de reparat la această biserică. Am reuşit să punem şi nişte gresie şi sperăm că vom fi gata cu investiţia în luna septembrie”, a spus Călin Dud, primarul comunei Luncoiu de Jos. Din lucrările la acest lăcaş de cult face parte şi refacerea parţială a picturii din biserică, aceasta urmând să fie restaurată de către o artistă din comună. Valoarea totală a acestei investiţii este de circa 15.000 de lei, iar fondurile provin de la bugetul local al comunei Luncoiu de Jos.

Advertisement

De asemenea, dacă tot a început investiţiile la capitolul lăcaşe de cult, primarul comunei s-a gândit să includă aici şi capela mortuară de pe lângă biserica ortodoxă din satul Luncoiu de Jos. „Vom face o capelă aproape de la zero, pentru că pornim de la o fundaţie deja existentă şi de la doi pereţi şubrezi pe care îi vom repara şi vom realiza şi restul clădirii”, a afirmat Călin Dud, edilul din Luncoiu de Jos.

drum_asfaltDrumurile intră în reabilitare

Nici infrastructura din comuna Luncoiu de Jos nu a fost lăsată de izbelişte de administraţia locală. Una dintre cele mai importante artere care traversează comuna este drumul judeţean (DJ) ce leagă Luncoiu de Jos de Vălişoara, iar aceasta va intra, în curând, în reabilitare. „Fiind un drum judeţean, reabilitarea acestuia va fi făcută de Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, iar eu doresc să-i mulţumesc pentru asta preşedintelui Mircea Moloţ. Noi am mai reparat câteva dintre drumurile din comună, iar la sfârşitul lunii vor demara şi alte lucrări la infrastructură, pe ordonanţa 577, cu fonduri guvernamentale. Nu ştiu să vă spun ce valoare vor avea lucrările, pentru că depinde de fondurile pe care le vom primi de la Bucureşti”, a declarat primarul comunei Luncoiu de Jos.

La fel ca şi alte comune, şi administraţia din Luncoiu de Jos are în plan introducerea reţelei de apă potabilă şi canalizare, însă lucrările sunt programate a avea loc anul viitor. Reţelele vor fi introduse pentru început în satele Luncoiu de Jos şi Stejărel.

[box type=”info”]

Investiţii în loc de „Zilele comunei”

Advertisement

Locuitorii din Luncoiu de Jos nu vor avea parte, în acest an, de distracţia oferită de sărbătoarea comunei. „Zilele Comunei Luncoiu de Jos” nu vor mai fi organizate, primarul Călin Dud fiind hotărât să folosească banii de la bugetul local pe investiţii, în loc de cântăreţi care să-i distreze pe locuitori. „Am decis ca banii pe care i-aş fi cheltuit cu „Zilele Comunei” să fie direcţionaţi spre alte lucruri necesare. O parte din aceste fonduri vor fi utilizate pentru reabilitarea căminelor culturale din satele Podele şi Stejărel. Vream să le reamenajăm, să le zugrăvim, să le reparăm acoperişurile şi să le montăm termopane. Cred că este nevoie de aceste investiţii mai mult decât de petreceri cu lăutari. Cei circa 20.000 de lei pe care i-am cheltui pe acest gen de manifestări sunt mai buni pentru reparaţii la şcoli sau la căminele din comună”, a mai spus primarul Călin Dud.

[/box]

Advertisement

Actualitate

ACTUALIZARE| Băiat de 15 ani, din Vulcan, dat dispărut. Găsit într-o zonă împădurită, la circa trei kilometri de casă

Publicat

pe

Redactat de

ACTUALIZARE: Băiatul de 15 ani, din municipiul Vulcan, dat dispărut de familie sâmbătă, a fost găsit într-o zonă împădurită, greu accesibilă, situată la o distanță de aproximativ trei kilometri de casă.

“Potrivit primelor verificări, acesta ar fi ieșit în cursul zilei de azi la plimbare, s-ar fi speriat de un animal sălbatic, s-a rătăcit și nu ar mai fi știut drumul înapoi spre casă”, a informat, sâmbătă seară, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.

Căutat de zeci de forțe și voluntari

Băiatul a fost căutat de zeci de forțe. La acțiunile de căutare, alături de polițiști, au participat reprezentanți ai ISU Hunedoara, Salvamont, IJJ Hunedoara, cărora li s-au alăturat și circa 40 de voluntari.

Pe perioada dispariției, acesta nu a fost victima niciunei infracțiuni. Având în vedere temperaturile scăzute, a fost solicitat un echipaj medical, fiindu-i acordate îngrijiri la domiciliu de către personalul autorizat”, au mai transmis reprezentanții IPJ Hunedoara.

Advertisement

Știrea inițială

Un băiat, în vârstă de 15 ani, din municipiul Vulcan, este căutat de familie și polițiști, după a plecat de acasă, în cursul zilei de azi, în jurul orei 11:00, și nu a revenit până în prezent.

Minorul are următoarele semnalmente: înălțime 1,65 metri, greutate 60 kg, păr șaten, ten închis și ochi căprui. La momentul plecării, acesta purta o geacă în culorile alb-negru, pantaloni negri cu dungi de culoare roșie și pantofi negri.

Persoanele care dețin informații despre locul în care s-ar putea afla minorul sunt rugate să contacteze cea mai apropiată unitate de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112.

Polițiștii continuă căutările și fac apel către cetățeni, pentru a furniza orice informație care ar putea conduce la găsirea minorului dispărut.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Elevii hunedoreni se întorc la cursuri, de luni. Următoarea vacanță, în aprilie

Publicat

pe

Redactat de

Elevii din județul Hunedoara se vor întoarce de luni, la cursuri, după o săptămână de vacanță.

Fiecare Inspectorat Școlar a decis perioada în care elevii vor avea vacanța de schi, pentru județul Hunedoara aceasta fiind programată în perioada 17 -21 februarie 2025.

În aceeași perioadă, în vacanță sunt și elevii din București și județele Ilfov, Bihor, Sălaj, Cluj, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Buzău, Călărași, Ialomița, Vrancea, Brăila și Vaslui.

Între 24 și 28 februarie, vor intra în vacanță elevii din județele Satu Mare, Maramureș, Arad, Dolj, Alba, Sibiu, Mureș, Suceava, Harghita, Brașov, Covasna, Neamț, Botoșani, Iași, Bacău, Galați, Tulcea și Constanța.

Următoarea vacanță de care se vor bucura copiii este cea de primăvară sau de Paște, programată în perioada 18 aprilie – 27 aprilie.

Advertisement

Vacanța de vară începe pe 21 iunie.

 

Citeste mai mult ...

Actualitate

Clădirea Tribunalului Hunedoara și a Judecătoriei Deva va fi dată în folosință în cursul acestui an

Publicat

pe

Redactat de

Tribunalul Hunedoara și Judecătoria Deva vor reveni în sediul din centrul istoric al municipiului reședință de județ. Clădirea, veche de peste un secol, din imediata vecinătate a Palatului Magna Curia, a fost reabilitată și, în acest an, urmează să fie dată în folosință.

Lucrările, începute în urmă cu aproximativ patru ani

Lucrările de reabilitare a sediului vechi al Tribunalului Hunedoara și Judecătoriei Deva – o clădire monument istoric inclusă în zona de protecție a Ansamblului urban Bulevardul 1 Decembrie 1918 Deva, au fost demarate în urmă cu aproximativ patru ani. În vara lui 2021, ambele instanțe au fost mutate într-un imobil situat pe Calea Zarandului, nr. 73 (fosta Strada Dorobanţilor, nr. 34), din municipiu, unde își desfășoară activitatea și în momentul de față.

Sediul vechi în care își desfășurau activitatea Tribunalul Hunedoara și Judecătoria Deva a fost cuprins în programul național de consolidare a infrastructurii din municipiile de județ. Lucrările la clădirea tribunalului au fost începute în anul 2021, iar în cursul acestui an urmează să fie dată în folosință, după ce termenul de finalizare al lucrărilor rămase de executat, inclusiv dotarea cu mobilier nou a fost prelungit până la 14.06.2025”, se arată în sinteza Raportului privind activitatea Curții de Apel Alba- Iulia, căreia îi sunt arondate instanțele din județul Hunedoara.

Clădirea Tribunalului Hunedoara și Judecătoriei Deva a fost construită în 1897. Construcţia a fost realizată în stil baroc, pe care îl mai păstrează şi în prezent. Imobilul a fost construit ca sediu de instanţă judecatorească, funcţionând cu această destinaţie până în anul 1963, când a intrat în folosinţa Comitetului Judeţean de Partid Hunedoara. Începând cu luna mai 1990 clădirea a revenit în administrarea Ministerului Justiției – Tribunalul Hunedoara.

Advertisement

 

 

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate