Connect with us
Data: 28/05/2024
.

Actualitate

Jiul a spus „Pa” Ligii a IV-a

Publicat

pe

Încă un abandon

Echipa fanion a Văiii Jiului a fost exclusă şi din eşalonul judeţean

Agonia prin care a trecut Jiul Petroşani în acest an a luat sfârşit. După ce a renunţat de bună voie la eşalonul trei, trupa lui Alin Simota a fost exclusă de Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi din Liga a IV-a.

Motivul eliminării din competiţie e neachitarea datoriilor financiare către foştii jucători. Ca o concesie, Asociaţia Judeţeană de Fotbal  (AJF) Hunedoara a permis echipei de juniori A1 să termine campionatul, programând-o până la finalul sezonului.

intrare1FRF a dictat excluderea

Ceea ce era previzibil încă de la începutul anului s-a produs abia în această primăvară. Jiul Petroşani a fost exclusă din competiţiile oficiale pentru datorii financiare către foştii jucători. După ce înaintea returului a renunţat la Liga a III-a, trupa fanion a Văii Jiului a continuat competiţia în Liga a IV-a, pe locul fostei echipe satelit. Totuşi pericolul excluderii şi de aici „a plutit” de ceva vreme, iar până la urmă, AJF Hunedoara a trebuit să pună în aplicare o decizie venită de la Federaţia Română de Fotbal (FRF). Forul condus de Mircea Sandu a trimis o adresă oficialilor hunedoreni prin care îi obliga să nu programeze echipa lui Alin Simota pentru restanţele către foştii jucători. Au urmat două neprogramări, contra Gloriei Geoagiu şi Universităţii Petroşani, urmată de excluderea din competiţie. Ultimele două partide din Liga a IV-a, contra Minerului Uricani şi a celor de la CS Vulcan, vor fi pierdute la „masa verde”. Astfel, trupa alb-negrilor devine a treia echipă din Liga a IV-a Hunedoara care nu termină sezonul, după Retezatul Râu de Mori şi Zarandul Crişcior, retrase înaintea începerii returului.

Advertisement

În cupă şi campionat nu, la juniori da

De excluderea Jiului a profitat şi adversara sa de mâine din sferturile Cupei României, Inter Petrila, care a obţinut astfel calificarea în penultimul act, unde va întâlni pe învingătoarea din duelul CS Ghelari – Retezatul Haţeg. Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara a permis în schimb echipei de juniori A1 a Jiului Petroşani să continue competiţia judeţeană până la sfârşitul sezonului, iar tinerii alb-negrii au jucat în meciurile cu Gloria Geoagiu şi Universitatea Petroşani, fiind programaţi şi pentru ultimele două etape.

Liga a IV-a, tot mai săracă

După ce trei echipe au abandonat competiţia pe parcursul acestui sezon, rămâne de văzut câte grupări vor lua startul în primul eşalon judeţean de la toamnă. Pe la colţuri se aude că şi CS Ghelari, precum şi CFR Simeria vor renunţa la Liga a IV-a din viitorul sezon, iar grupările ce vin din eşalonul V nu sunt sigure că vor să joace în cel superior. În aceste condiţii, este posibil ca al patrulea eşalon să fie compus din 14 sau maximum 16 echipe.

 

Advertisement

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate