Connect with us
Data: 26/06/2024
.

Actualitate

Locul de joacă din Parcul “Cetate” din Deva, la un pas de inaugurare

Publicat

pe

Mai este foarte puțin până când micuții din Deva se vor putea zbengui în voie în locul de joacă din parcul de la poalele Cetății, reabilitat și modernizat în întregime de administrația publică locală. Lucrările la acest spațiu dedicat copiilor sunt la final, iar în următoarea perioadă urmează să fie făcută recepția.

Tartan colorat, gazon, balansoare, leagăne, tobogane, dar și alte echipamente noi, care mai de care mai frumoase, de toate acestea se vor putea bucura copiii care își vor petrece timpul liber la locul de joacă din Parcul „Cetate” din municipiul Deva. În premieră, spațiul de joacă cuprinde și „străzi” cu treceri de pietoni și indicatoare rutiere, astfel încât cei mici vor putea învăța într-un mod distractiv despre regulile de circulație.

Printre cele mai moderne din țară

Locul de joacă din parcul de la poalele Cetății Deva – ce urmează să fie deschis foarte curând, și-a schimbat total înfățișarea, fiind reabilitat și modernizat complet, în cadrul unei investiții realizată cu bani de la bugetul local.

Acest loc de joacă a fost refăcut în totalitate. Putem observa cu ochiul liber, s-a schimbat totul, de la suprafața solului, avem tartan, s-au schimbat toate componentele locului de joacă, s-au relocat câțiva arbori, s-a intervenit la pergola aflată în vecinătatea locului de joacă. Avem verdeață, în jurul locului de joacă, ceea ce până acum nu era, avem sistem de irigație la partea de gazon. Sunt lucruri noi, pe care oamenii și le-au dorit. De ce spun acest lucru? Și bugetul și tot ceea ce noi facem ca serviciu public se bazează, în mare parte, pe dorința și cererea cetățenilor. Acest loc este unul dintre cele mai căutate din oraș, atât în cursul săptămânii, nu mai vorbim de sfârșitul săptămânii când foarte mulți părinți, bunici, își aduc copiii să se distreze și, de ce nu, să se relaxeze, în acest loc minunat. Acest lucru ne-a determinat să ne aplecăm asupra acestui loc și să-l modernizăm. Am avut discuții cu colegii din primărie, cu domnul primar Florin -Nicolae Oancea, și am ajuns la un numitor comun, iar astăzi putem să vorbim despre acest loc de joacă ca fiind, cred că, cel mai frumos din județul Hunedoara și printre cele mai moderne locuri de joacă din țară, iar acest lucru nu îl spun eu, ci cei care (…) privesc nerăbdători să deschidem porțile acestui loc de joacă minunat. Am depășit partea de ultima sută de metri cu lucrările pentru că acestea sunt finalizate în proporție de 98-99 la sută, mai este partea de recepție finală (…) Sunt convins că cei mici se vor bucura de acest complex de joacă, de tot ceea ce se vede cu ochiul liber”, a declarat Irinel Faur, directorul Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală (SPÎGM) Deva.

Gazonul, prevăzut cu sistem de irigație

Reamintim că lucrările de modernizare a locului de joacă din Parcul „Cetate” din Deva au fost demarate la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut. Directorul SPÎGM Deva, Irinel Faur, a explicat că s-a dorit ca intervențiile la acest loc de joacă să fie făcute pe perioada cât vremea nu a permis micuților să se joace în aer liber, astfel încât modernizarea spațiului să fie finalizată odată cu încălzirea timpului de afară. Nu ne-am dorit să facem mai repede pentru că era în plin sezon și atunci am ajuns la concluzia că mai bine să intrăm cu buldozerele pentru reabilitarea locului de joacă la sfârșitul sezonului, atunci când vremea nu mai permitea copilașilor să vină la locul de joacă să își petreacă timpul liber. Am ales să lucrăm pe o vreme mai capricioasă, dar locul de joacă să fie pregătit pentru noul sezon cald. (…) Sunt două covoare de tartan, unul este dedesupt, nu se vede, pentru consolidare, și cel marcat, astfel încât cei mici pot învăța cum să circule. Este și un loc de joacă care poate fi folosit și pentru a informa copiii cum să se comporte în trafic”, a mai spus Irinel Faur, directorul SPÎGM Deva.

Advertisement

Locul de joacă din parcul de la poalele Cetății este dotat și cu echipamente destinate copiilor cu dizabilități. În plus, s-a mai avut în vedere un aspect important. „În urmă câțiva ani, au fost câteva probleme (…) din cauza covorului care a fost amplasat la vremea respectivă, au fost câțiva arbori care s-au uscat. Odată cu reabilitarea, am avut în vedere și acest aspect, astfel încât arborii să nu se usuce. Tartanul este unul special și face în așa fel încât apa să curgă prin el, să ajungă în sol ca arborii să nu aibă de suferit în acest sens (…) Fiecare părticică de gazon din perimetrul locului de joacă este prevăzută cu sistem de irigație acționat prin telefon”, a mai spus Irinel Faur, directorul SPÎGM Deva.

Toaletarea arborilor, pe final. Băncuțe și coșuri de gunoi noi, montate în oraș

Pe de altă parte, SPÎGM Deva este aproape de finalizarea acțiunilor de toaletare a copacilor și a început cu cosirea ierbii. În paralel, se amplasează băncuțe noi în locurile publice, dar și coșuri de gunoi stradale. „Odată cu încălzirea vremii, arborii au intrat în vegetație, asta înseamnă că ne apropiem cu pași repezi de finalul acțiunii de toaletare și ne pregătim, cu pași la fel de repezi, de partea de cosit. Sunt locuri în Deva unde am și intervenit deja, în speță, săptămâna trecută, pentru că am considerat că este necesar, iarba era mare deja în unele zone. (…) În paralel, mergem cu amplasatul de bănci și de coșuri de gunoi noi. O parte dintre ele vor fi montate în zonele centrale, iar o parte acolo unde le-am ridicat, în perioada trecută, în urma constatării unor deficiențe, erau deteriorate. Băncuțele pe care colegii mei de la SPÎGM le confecționează sunt acele băncuțe clasice pe care le vedem în tot orașul, în zona blocurilor, iar coșurile de gunoi noi sunt mai trainice, din punctul nostru de vedere”, a adăugat Irinel Faur, directorul SPÎGM.

În același timp, SPÎGM Deva urmează să intervină și asupra tuturor celor aproape 40 de locuri de joacă din oraș pe care le are în administrare. „Sunt 38 de locuri de joacă pe raza municipiului Deva, iar în următoarea perioadă, vom interveni asupra tuturor”, a mai spus Irinel Faur, directorul SPÎGM Deva.

Actualitate

Accident cu doua victime la Călan

Publicat

pe

Redactat de

Un accident rutier a avut loc la Călan.

Accident rutier în Călan. Potrivit SAJ Hunedoara , sunt două victime încarcerate afirmativ.

Intervine SAJ cu medic de la Hunedoara și SMURD Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

Repopulare cu păstrăvi în bazinul superior al Văii Grădiștea de Munte. Cinci mii de puieți, eliberați în apă

Publicat

pe

Redactat de

Silvicultorii din cadrul Ocolului Silvic Grădiște au efectuat, și în acest an, acțiunea de repopulare cu puiet de păstrăv în bazinul superior al Văii Grădiștea de Munte. Un număr de cinci mii de puieți de păstrăv indigen au fost eliberați în apă.

Puieții de păstrăv introduși în noul habitat provin din păstrăvăria Direcției Silvice Hunedoara de la Roșcani, administrată de Ocolul Silvic Dobra.

“Au fost introduși în apele pâraielor afluente un număr de 5.000 bucăți puieți de păstrăv indigen, proveniți de la păstrăvăria Direcției Silvice Hunedoara de la Roșcani, administrată de Ocolul Silvic Dobra. Acțiunea de repopulare vine să compenseze factorii destabilizatori tot mai accentuați care perturbă viața și reproducerea păstrăvului indigen în mediul natural, respectiv fenomenele de torențialitate și prezența prădătorilor, între care cel mai activ este vidra”, au informat reprezentanții Romsilva -Ocolul Silvic Grădiște. 

Citeste mai mult ...

Actualitate

DAS Deva asigură asistență medicală permanentă în taberele pentru copii, la Centrul de Agrement „Căprioara”

Publicat

pe

Redactat de

Personalul medical al Direcției de Asistență Socială Deva va asigura asistență medicală permanentă pentru copiii care participă la programul de tabere „ARC” 2024, desfășurat la Centrul de Agrement „Căprioara” Deva, în lunile iulie și august 2024.

Astfel, la solicitarea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara, 7 asistente medicale ale DAS Deva se vor afla în Centrul de Agrement „Căprioara” Deva, în perioada 2 iulie – 20 august 2024, după următorul program:

seria II: 2 – 9 iulie 2024

seria III: 9 – 16 iulie 2024

seria IV: 16 – 23 iulie 2024

Advertisement

seria V: 23 – 30 iulie 2024

seria VI: 30 iulie – 6 august 2024

seria VII: 6 – 13 august 2024

seria VIII: 13 – 20 august 2024

Centrul de Agrement „Căprioara” Deva are o capacitate de 50 de locuri, în camere de 2-6 locuri.

Advertisement

Direcția de Asistență Socială Deva

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate