Connect with us
Data: 03/07/2024
.

Actualitate

Mai mulţi bani din energie la bugetele locale

Publicat

pe

 „Valul de scumpiri cu care populaţia este speriată e unul imaginar”

Creşterea de anul viitor a facturilor pe care hunedorenii trebuie să le plătească este doar o intoxicaţie din partea adeversarilor politici, asta susţin parlamentarii puterii din judeţ. În ultimele zile au fost vehiculate mai multe scumpiri posibile odată cu negocierea bugetului naţional pe anul 2014 cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

PNL-Carmen-HarauDeputatul hunedorean din partea PNL, Carmen Hărău, susţine că scăderea contribuţilor către asigurările de sănătate nu trebuie privită ca o „găselniţă liberală” şi nici ca o încăpăţânare în negocierea cu USL. Aceasta reprezintă în fapt o despovărare a taxelor şi impozitelor pe muncă. „Noi nu vrem ca munca să fie atât de crud impozitată chiar dacă există probleme cu deficitul bugetului asigurărilor sociale, pentru că în 20 de ani din cele opt milioane de angajaţi, România mai are doar patru, din varii motive. Însă faptul de a impozita munca este o măsură antiliberală cu care noi nu putem fi de acord”, a precizat aceasta.

Scumpirea energiei nu se va simţi în factură

Mai mult, una dintre scumpirile care vor interveni de anul viitor şi pe care s-a „bătut monedă” cel mai mult a fost cea la energie, unde s-a speculat că din 2014 utilizatorii casnici vor avea majorate facturile cu cel puţin 1,5 la sută. „Taxele şi impozitele care se prefigurează au în vedere un anumit tip de construcţie socială a agenţilor economici şi anume cei din domeniul energiei. Iar acest impozit este aplicat în cele mai multe ţări din cadrul UE. Procentul care se va aplica acestor sume speciale este de 1,5 la sută şi este în discuţie la momentul acesta varianta de a rămâne la dispoziţie guvernamentală sau a fi redistribuit administraţiilor locale, eu personal optez pentru a doua variană”, susţine deputatul PNL, Carmen Hărău. Mai mult aceasta susţine că aceste creşteri de taxe şi impozite nu va ajunge neapărat în buzunarul cetăţeanului, principalul motiv fiind că nu există voinţa politică de a împovăra şi mai mult oamenii. „Autoritatea Naţională de Regelementare în Energie este un fel de filtru între monopolişti şi factura populaţiei. Practic orice solicitare de creştere a tarifului trebuie să treacă prin acest filtru. Dacă nu va primi aviz ea nu va trece în tariful populaţiei sau agenţilor economici, şi sunt sigură că nu va trece”, adaugă Hărău.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

“Generația de suflet” se întoarce acasă, în această seară. „Încheiem o poveste frumoasă (…) care poate să aducă în viitor lucruri foarte bune”

Publicat

pe

Redactat de

Echipa națională de fotbal a României, care a participat la Campionatul European din Germania – EURO 2024, va reveni, în această seară, la București, cu un zbor de la Frankfurt. „Tricolorii” vor ateriza la Aeroportul „Henri Coandă” la ora 23:20 și vor părăsi aeroportul prin salonul oficial, potrivit unei informări a Federației Române de Fotbal.

De acolo, echipa se va deplasa direct la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, Casa Tricolorilor, unde suporterii care doresc să-i întâmpine îipot  aștepta.

Federaţia Română de Fotbal a făcut un apel către fani să nu vină la aeroport, deoarece nu va fi posibilă interacţiunea dintre echipă şi suporteri în acest loc. De asemenea, nu toţi jucătorii echipei naţionale vor reveni în ţară miercuri seară.

 

Drumul României la EURO 2024 s-a oprit în optimi, după meciul cu Olanda

Advertisement

Echipa națională de fotbal a României a fost învinsă de Olanda, cu scorul 3-0, marţi seara, pe Football Arena din Munchen, în optimile de finală.

Tricolorii” au luptat pentru victorie, însă nu au reușit să se impună în fața echipei Olandei. În urma acestui rezultat, naționala României a părăsit Campionatul European de Fotbal – EURO 2024.

„Plecăm cu capul sus, dar cu sufletul frânt. Pentru că ne-am dorit foarte mult pentru români şi pentru noi, după toată emulaţia care s-a creat şi fericirea creată de acest parcurs. Am dat totul ca să mergem mai departe. Încheiem o poveste frumoasă, dar o poveste care poate să aducă în viitor lucruri foarte bune dacă ştim cum să gestionăm acest moment. Pentru fotbalul românesc poate fi un nou început. Eu le mulţumesc băieţilor pentru tot parcursul şi pentru toată implicarea lor, au depăşit limite şi aşteptări. Însă e greu într-o lună de vară să depăşeşti zeci de decalaj între fotbalul nostru şi fotbalul olandez. Asta e realitatea”, a spus, după înfrângerea cu Olanda, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, la postul Pro Arena, citat de Agerpres.

Le cer iertare suporterilor că nu am reuşit să ne ridicăm la nivelul lor. Ei sunt campionii Europei, noi nu suntem. Poate în viitor. Azi primele 20 de minute ne-au aparţinut şi am avut şi ocazii mari. Am făcut această strategie pentru că ştiam că se aşteaptă să cedăm teren şi am vrut să îi surprindem. I-am pus în dificultate, însă la prima ocazie a lor au creat golul. Dar vedeţi că toate golurile sunt acţiuni individuale, pentru că au calitate foarte mare. E trist pentru că am pierdut cu 3-0, însă echipa noastră a dat tot ce a avut mai bun”, a adăugat Iordănescu.

În sferturile de finală, Olanda va juca împotriva Turciei.

Advertisement

 

Sursa foto: Echipa națională de fotbal a României/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

Competiție pentru un contract în infrastructura medicală

Publicat

pe

Redactat de

Opt firme s-au alăturat în două asocieri pentru a concura pentru un contract important la Consiliul Județean Hunedoara.

Contractul, în valoare de 5.408.165 lei, vizează proiectarea și execuția lucrărilor pentru modernizarea și extinderea ambulatoriului integrat din Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu. Scopul acestui proiect este de a îmbunătăți accesul pacienților la servicii medicale de screening și diagnostic precoce, contribuind astfel la îmbunătățirea calității îngrijirii medicale în județul Hunedoara.

Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu, cu o tradiție în tratarea bolilor respiratorii, va beneficia de modernizarea facilităților sale, inclusiv de dotarea cu echipamente medicale moderne necesare pentru activitățile de screening. Acest lucru va spori capacitatea de diagnostic și tratament, reducând timpul de așteptare și crescând eficiența serviciilor medicale oferite comunității.

Proiectul face parte dintr-un program mai larg de investiții în infrastructura de sănătate a județului, având ca obiectiv îmbunătățirea serviciilor medicale și sprijinirea prevenției și tratamentului bolilor respiratorii.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Percheziții la Complexul Energetic Valea Jiului

Publicat

pe

Redactat de

Procurorii anticorupție au descins la Complexul Energetic Valea Jiului.

Sunt vizate și unitățile miniere din cadrul societății energetice.

Revenim cu detalii…

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate