Connect with us
Data: 17/05/2024
.

Hunedoara

Mare meci, mare. Astăzi, de la ora 19:30, Corvinul Hunedoara – CFR Cluj

Publicat

pe

Astăzi, cu începere de la ora 19:30, pe stadionul “Michael Klein” din Hunedoara, se va disputa primul meci al sferturilor de finală din Cupa României la fotbal. Față în față se vor afla gazdele de la Corvinul Hunedoara și CFR Cluj.

Interes enorm

Corvinul este singura echipă din Liga 2 ajunsă în această fază a competiției, hunedorenii neavând niciun titlu major cuceit în istoria lor. De partea cealaltă, cei de la CFR Cluj au un palmares impresionant, care include opt titluri naționale, patru Cupe ale României și tot atâtea Supercupe, toate acestea fiind cucerite din 2008 încoace. Interesul pentru acest joc, care va fi televizat, atât pe DigiSport 1, cât și pe PrimaSport 1, este unul enorm la Hunedoara, fiind așteptați în tribune în jur de 10.000 de spectatori. De asemenea, și pentru cele două echipe interesul este major. Corvinul, care nu are drept de promovare în primul eșalon, deși evoluează în play-off-ul din Liga 2, își dorește un parcurs cât mai lung în Cupa României. De partea cealaltă cei de la CFR Cluj au șanse destul de reduse de a cuceri un nou titlu, iar Cupa pare a fi un obiectiv major, cîștigarea trofeului asigurând trupei din Gruia o nouă participare în competițiile continentale intercfluburi.

Au eliminat deținătoarea trofeului

Pentru a ajunge în sferturi, cei de la Corvinul au intrat în competiție din al treilea tur preliminar, când au câștigat, cu 4-1, pe terenul conjudețenei Jiul Petroșani, din Liga 3, trecând, apoi, acasă, de colega de eșalon AFKC Miercurea Ciuc, cu 4-2. Apoi hunedorenii au câștigat grupa A, trecând, acasă, cu 2-1 de Chindia Târgoviște (Liga 2) și cu 1-0 de Sepsi Sfântu Gheorghe (Liga și deținătoarea trofeului) și cu 6-0, în deplasare, de Progresul Pecica (Liga 3). Ceferiștii au intrat direct în faza grupelor, și au terminat pe vdoi, după concitadina U Cluj. În grupa 2 CFR Cluj a cîștigat la divizionara secundă CSM Alexandria, cu 3-1, și a remizat, 1-1 cu U Cluj, și 0-0 cu Rapid, de fiecare dată în deplasare.

Advertisement

Ce urmează?

Dacă se vor califica în semifinale, cei de la Corvinul vor juca, tot pe teren propriu, în jurul datei de 24 aprilie, cu câștigătoarea întâlnirii dintre FCU Craiova și FC Voluntari, care se dispută mâine, de la ora 18:00. Celelate două sferturi de finală sunt Universitatea Craiova – Oțelul Galați (joi, 4 aprile, ora 19:30) și, respectiv, Universitatea Cluj – Hermannstadt Sibiu (miercuri, 3 aprilie, ora 21:00). În semifinale învingătoarele din aceste întâlniri se vor înfrunta pe terenul echipei care câștigă primul meci menționat. Finala Cupei României se va disputa pe 15 mai, la Sibiu.

Actualitate

Peste 1.700 de persoane au participat la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, la Deva și Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Peste 1.700 de persoane au participat la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, acțiune desfășurată astăzi, la Deva și Hunedoara.

Evenimentul a avut loc începând cu ora 10:00, la Deva, la Centrul Cultural “Drăgan Muntean”, iar la Hunedoara, în foaierul Casei de Cultură din municipiu.

La această bursă, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara a contactat un număr de 176 de angajatori în vederea participării şi au participat efectiv un număr de 83 de agenţi economici. Oferta de locuri de muncă a numărat 1.158 de posturi, dintre care 772 la Deva, iar 386 la Hunedoara. Dintre cei 1.723 de hunedoreni participanţi la bursă, 1.002 au fost la Deva, iar 721 la Hunedoara.

Au fost selectate 595 de persoane în vederea încadrării şi au fost încadrate în muncă 176 de persoane, situaţia angajărilor prezentându-se astfel:

Advertisement
Localitate Persoane încadrate pe loc
Deva 98
Hunedoara 78

 

Agenția va monitoriza după un interval de 30 de zile câte dintre persoanele selectate au fost încadrate în muncă.

În același timp, a avut loc și Târgul de Oferte Educaționale și Orientare în Carieră, iar reprezentanții Aeroclubului Teritorial „Constantin Manolache” Deva au fost prezenți la eveniment astfel că cei care au participat la bursă au putut vedea, pe platoul din fața Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, și un planor, fiind efectuat, totodată, și un zbor demonstrativ de survolare a zonei.

Reamintim că, o acțiune similară a avut loc ieri la Simeria, iar cu o zi înainte la Petroșani.

“Am început evenimentele dedicate Bursei Generale a Locurilor de Muncă în 15 mai la Petroșani, în 16 mai la Simeria și astăzi 17 mai la Deva și Hunedoara! Echipa AJOFM Hunedoara a contactat, în total, 281 agenți economici pentru a participa la evenimentele noastre, au răspuns prezent 139 agenți economici în cele patru locații cu o ofertă totală de 1.941 locuri de muncă vacante! Au participat la evenimentele din cele patru locații un număr de 2.633 persoane, au fost selectate 840 persoane și au fost încadrate pe loc un număr de 259 persoane! Mulțumim tuturor pentru prezență, implicare și buna colaborare. Mulțumim partenerilor noștri, Inspectoratul Școlar Judetean Hunedoara, doamnei Maria Ștefanie pentru implicare, cât și reprezentanților CJRAE Hunedoara, domnului Ilieș Gabriel Concomitent cu bursa generală a avut loc și Târgul de oferte educaționale, la eveniment participând liceele din județul nostru, precum și universități de prestigiu atât din județ, cât și din județele învecinate! Mulțumim tuturor oficialităților care au participat la eveniment! Mulțumesc colegilor din echipa AJOFM pentru efortul depus!”, a transmis Georgeta Angelica Tomuța, director executiv la AJOFM Hunedoara.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Cupa României – expusă la Casa de Cultură astăzi şi mâine, iar duminică, la Castelul Corvinilor

Publicat

pe

Redactat de

Cupa României, câștigată de Corvinul Hunedoara, va fi expusă publicului, astăzi și mâine, în 17 si 18 mai, în Sala Mică a Casei de Cultură din municipiul Hunedoara, iar duminică, 19 mai, la Castelul Corvinilor.

„Corviniştii care doresc să îşi facă fotografii cu trofeul au această posibilitate astăzi (vineri), de la ora 15:00 până la ora 19:00, şi mâine (sâmbătă), de la ora 12:00 la ora 17:00. Mâine seară, Cupa României va fi prezentată oficial de performerii Corvinului, la „Noaptea Muzeelor” – ora 20:00, în curtea exterioară a Castelului (punctul final al paradei plănuite pentru mâine seară, paradă care va începe la ora 19:00 la stadionul Michael Klein). Cupa va rămâne, duminică, la Castelul Corvinilor, în Sala Cavalerilor, pentru putea fi admirată şi de vizitatorii obiectivului turistic. Rugăm doritorii să respecte indicaţiile personalului de supraveghere”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara. 

Sursa foto: Primăria Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

Să se știe-n toată țara: Cupa e la Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Corvinul Hunedoara a obținut cea mai mare performanță din istoria sa de peste un secol. Jucând la Sibiu, în finala Cupei României, Corvinul, divizionară secundă, a învins, după un meci dramatic, decis la lovituri de departajare, pe Oțelul Galați, din primul eșalon, cu scorul de 5-4!

Gălățenii au deschis scorul în minutul 27, prin Rusevic, cu un gol în vinclu, din marginea careului mare, dintr-o lovitură liberă ușor acordată. Corvinul nu resimte șocul și egalează, în minutul 39, când, la o centrare a lui Pîrvulescu, Zivulic are un semiluft iar Coman, cu un șut puternic, înscrie din 8 metri, 1-1 fiins scorul cu care s-a intrat la pauză.

În repriza a doua tot cei de la Oțelul înscriu primii, prin același Rusevic, care a transformat un penalty discutabil acordat de arbitrul Marcel Bîrsan. Hunedorenii revin, și de această dată, și în minutul 74, Manolache egalează cu un „lat” precis de la 16 metri și, în ciuda unei dominări toate a Corvinului pe final, la sfârșitul timpului regulamentar de joc tabela arăta 2-2 și s-a intrat în prelungiri.

În cele două reprize de prelungiri nu s-a mai înscris și, astfel, s-a ajuns la lovituri de departajare. Iar loteria nu a început deloc bine pentru hunedoreni, întrucât gălățeanul Cisotti transformă, iar șutul lui Coman este respins de Pap, portarul Oțelului.

Vine rândul lui Lefter, portarul Corvinului să se evidențieze, scoțând șutul lui Gaitan, pentru ca Manolache să restabilească egalitatea.

Lefter continuă minunile în poartă și respinge și șutul Lameira, iar Bradu aduce Corvinul în avantaj! Ghiocel trage pe lângă, iar Pîrvulescu poate aduce trofeul la Hunedoara, dar șutul său este respins de Pap!

Advertisement

Înscrie Silva și restabilește egalitatea, dar execuția lui Hergheligiu aduce, în premieră, Cupa României la Hunedoara, iar Corvinul va evolua în UEFA Europa League!!!

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 23240001

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate