Connect with us
Data: 19/04/2024
.

Sport

Miercuri, ora 22:00, returul optimilor Uefa Champions League: Bayer München – Lazio, Partidă condusă la centru de românul Istvan Kovacs, Chelsea Londra – Atletico Madrid

Publicat

pe

Miercuri cu începere de la ora 22:00, se vor disputa ultimele meciuri contând pentru optimile de finală din Uefa Champions League.

Duelurile din această seară, vor pune față în față, Bayer München cu Lazio, bavarezii s – au impus în tur pe Stadio Olimpico, cu scorul de 4 – 1, iar în cealaltă partidă, se vor întâlni Chelsea Londra și Atletico Madrid, echipa din Anglia, s – a impus în partida disputată pe Arena Națională, cu scorul de 1 – 0.

Pe „Allianz” Arena din München se vor întâlni, Bayer și Lazio Roma, echipă pentru care evoluează și românul Ștefan Radu.

Partidă din această seară, va fi va fi condusă de o brigadă de arbitri din România care îl va avea la centru pe Istvan Kovacs, ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, în timp ce Ovidiu Hațegan va fi arbitru de rezervă.

Bayern este ca și calificată în sferturile de finală ale UCL după ce s-a impus în manșa tur pe „Olimpico” cu scorul de 4-1 în prima confruntare „directă” din istorie. La Roma, pentru bavarezi au marcat Lewandowski, Musiala, Sane și Acerbi (autogol), Correa fiind autorul golului de onoare al lazialilor. După succesul din tur, bavarezii au bifat trei victorii consecutive în campionat la diferență de cel puțin două goluri: Koln (scor 5-1), Dortmund (scor 4-2) și Bremen (scor 3-1), ultimul în deplasare, consolidându-și fotoliul de lider în Bundesliga cu 58 de puncte, cu patru peste a doua clasată, RB Leipzig.

Advertisement

Lazio a acuzat din plin șocul eșecului cu Bayern din tur de pe „Olimpico”, cedând încă două meciuri în Serie A cu Bologna (scor 2-0) și Juventus (scor 3-1), reușind în weekend să pună capăt acestei serii negre printr-un succes pe teren propriu cu Crotone (scor 3-2). În Serie A, Lazio este pe locul 7 cu 46 de puncte, la șase lungimi de Atalanta care ocupă locul 4, ultimul care asigură prezența la startul ediției viitoare a UCL.

În cealaltă partidă a serii, se vor întâlni Chelsea Londra și Atletico Madrid, meci care se va disputa pe Stamford Bridge, din Londra.

Pe Naţional Arena, într-un meci în care echipa din capitala Spaniei a fost considerată gazdă, diferenţa a fost făcută de execuţia de excepţie a lui Olivier Giroud.

Echipa lui Diego Simeone spera să repete performanţa din 2014, când s-a calificat în finală Champions League învingând pe Stamford Bridge cu scorul de 3-1 după ce în tur, la Madrid, cele două echipă remizaseră, scor 0-0.

După succesul de pe „Național Arena”, echipa lui Thomas Tuchel a bifat două remize albe în Premier League cu Manchester United pe teren propriu și Leeds în deplasare și două victorii fără gol primit, 1-0 pe „Anfield” cu Liverpool și 2-0 pe „Stamford Bridge” cu Everton. De notat ar fi că în ultimele opt meciuri oficiale disputate în toate competițiile, londonezii nu au primit decât un gol, în remiza de „afară” cu Southampton, scor 1-1. În Premier League, Chelsea se află pe locul 4 cu 51 de puncte, la distanță de cinci lungimi de locul 3 ocupat de Leicester și cu trei puncte mai mult decât West Ham, formație aflată pe locul 5.

După eșecul de la București, Atletico Madrid a avut un parcurs identic cu al londonezilor, bifând două remize, 1-1 cu Real Madrid pe teren propriu și 0-0 în deplasare cu Getafe și două victorii, 2-0 la Villareal și 2-1 cu Bilbao în propriul fief. Or în urma acestor rezultate înregistrate în campionat, echipa lui „Cholo” Simeone și-a consolidat fotoliul de lider în La Liga, însă distanța față de rivalele la titlu, Barcelona și Real Madrid, s-a micșorat la patru, respectiv șase lungimi.

Advertisement

Deva

Duminică, meciuri importante la Sala Sporturilor din Deva

Publicat

pe

Redactat de

Duminică, 21 aprilie, Sala Sporturilor din Deva va fi gazda a două evenimente importante. Protagoniste vor fi două echipe din cadrul CSM Deva, cea de handbal feminin și cea de futsal seniori.

Handbal, de la ora 11:00

Primul dintre aceste evenimente sportive este meciul de handbal feminin dintre CSM Deva și Universitatea Cluj. Partida contează pentru etapa a XIV-a, ultima a sezonului regular, din seria C a Diviziei A, cel de-al doilea eșalon valoric al handbalului feminin autohton. Este, practic, derby-ul seriei, în care se întâlnesc primele două clasate, devencele având punctaj maxim până acum, iar clujencele sunt la șase puncte în spatele gazdelor. Indiferent de rezultat, ambele formații sunt calificate în primul turneu de baraj de promovare în primul eșalon, Liga Florilor.

Futsal, de la ora 18:30

De la ora 18:30 va avea loc un important meci de futsal din etapa a IV-a, prima a returului din play-off-ul Ligii 1 de futsal. Față în față se vor afla CSM Deva, locul 3, cu 48 de puncte, și CFR Timișoara, poziția secundă, cu 49 de puncte. Cele două combatante se reîntâlnesc după nici trei săptămâni, după ce CSM Deva s-a impus, cu 5-0, în finala Cupei României, disputată la Timișoara. Partida din campionat, însă, are alte conotații, echipa câștigătoare putând lua un avans decisiv pentru calificarea în finala competiției, acolo unde merg doar primele două clasate din play-off. În celălalt meci al rundei, sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 18:00, liderul, United Galați, cu 55 de puncte, se deplasează la FK Odorhei, locul 4, cu 34 de puncte.

Advertisement

Intrarea publicului la meciurile de duminică, de la sala sporturilor din Deva, este liberă.

Citeste mai mult ...

Deva

“Cupa Cetății” la gimnastică aerobică

Publicat

pe

Redactat de

Sala Sporturilor din Deva va găzdui, în perioada 24 – 25 aprilie, cea de-a XXVI-a ediție a „Cupei Cetății” la gimnastică aerobică. Competiția este organizată, sub patronajul Federației Române de Gimnastică, de către LPS Cetate, iar printre participanți se vor număra și componenții lotului național de seniori al României.

La concurs vor participa 20 de echipe. Dintre acestea una este de peste hotare, fiind vorba despre SSS 1 Bălți (Republica Moldova), iar trei din județul Hunedoara, în afară de sportivii de la clubul organizator urmând a mai lua startul gimnaști legitimați la CSM Deva și la CSS Petroșani. La Deva vor mai evolua sportivi de la șase cluburi din București, respectiv Luisa Dedu, Double D, Viva Sport, Laura Cristache, UNEFS și Mădălina Barbu, patru din Constanța, adică Farul, CSȘ 1, ACSA și CSM, trei din Arad, fiind vorba despre Gymteam, CSM și Universitatea, precum și Gimnis și CSM, ambele din Iași, și Honey Bears Corbeanca (Ilfov).

Citeste mai mult ...

Sport

S-a încheiat sezonul regular din Liga 5

Publicat

pe

Redactat de

În Liga 5 de fotbal Hunedoara s-au jucat meciurile etapei a XIV-a, ultima a sezonului regular, în care a cincea clasată, Ponorul Vața (13 puncte) a stat. Tot în această rundă, Real Sântandrei, locul 2, cu 22 de puncte, a câștigat, cu 3-0, la „masa verde”, jocul considerat în deplasare la ultima clasată, CS Ghelari, formație care s-a retras din competiție.

Lideri rămân cei de la DMO Răchitova, cu 26 de puncte, care au învins, pe teren propriu, cu 5-2, pe Zarandu Crișcior, locul al patrulea, cu 14 puncte. În celălalt meci al etapei, într-un derby de Țara Hațegului, disputat la Râu Alb, Narcisa Sălașu de Sus și Unirea General Berthelot au remizat, scor 2-2. În urma acestui rezultat, Sălașul, cu 18 puncte, rămâne pe poziția a treia, Berthelot, care are 11 puncte, au urcat pe șase. Cele șase formații vor juca un tur suplimentar, programul urmând a fi anunțat, în curând, de către Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara, organizatoarea competiției.

Citeste mai mult ...

Actualitate