Connect with us
Data: 17/01/2025
.

EDUCATIE

Ministerul Educației și Cercetării a aprobat lista competițiilor internaționale, naționale și regionale

Publicat

pe

Ministerul Educației și Cercetării a aprobat lista competițiilor de nivel internațional, național și regional, organizate în România în anul școlar 2024 – 2025, respectiv lista proiectelor de educație extrașcolare internaționale, naționale, regionale și interjudețene.

‘În vederea organizării și desfășurării tuturor tipurilor de competiții școlare sunt interzise perceperea de taxe de participare și/sau solicitarea altor contribuții financiare (achiziționarea de cărți, reviste, ghiduri, compendii, etc.)’, informează un comunicat remis presei.

De asemenea, în unitățile de învățământ preuniversitar de stat sunt interzise organizarea și desfășurarea de competiții și concursuri școlare cu taxă sau pentru care se solicită din partea părinților/elevilor orice tip de contribuție financiară (achiziționarea de cărți, reviste, ghiduri, compendii etc).

Între competițiile de nivel internațional, național și regional, organizate în România în anul școlar 2024 – 2025, respectiv proiectele de educație extrașcolare internaționale, naționale, regionale și interjudețene se regăsesc: olimpiadele școlare și competițiile internaționale și naționale la care pot participa elevii români, activitățile de pregătire pentru selecționarea loturilor naționale în vederea participării la olimpiadele internaționale, concursurile școlare naționale, cu și fără finanțare din partea Ministerului Educației, competițiile sportive organizate în cadrul ‘Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar’, ‘Olimpiadei Sportului Militar Liceal’ și ‘Campionatelor Naționale Școlare’, lista proiectelor de educație extrașcolară naționale și internaționale care se desfășoară în România în anul școlar 2024 – 2025, finanțate de Ministerului Educației și Cercetării, lista proiectelor de educație extrașcolară naționale și internaționale care se desfășoară în România în anul școlar 2024 – 2025, fără finanțare din partea Ministerului Educației și Cercetării, lista proiectelor de educație extrașcolară regionale și interjudețene care se desfășoară în România în anul școlar 2024 – 2025, fără finanțare din partea Ministerului Educației și Cercetării.

 

Advertisement

Sursa: AGERPRES

Actualitate

Au început înscrierile la Concursul de informatică “Aurel Vlaicu”, organizat de orăștianul Alexandru Todoran, admis la Harvard

Publicat

pe

Redactat de

Au început înscrierile la Concursul de informatică „Aurel Vlaicu”, organizat de Alexandru Todoran, tânărul genial din Orăștie, admis la cea mai prestigioasă universitate din lume, la Harvard. Competiția, dedicată elevilor de gimnaziu și de liceu din județul Hunedoara, este coordonată de profesorul Daniel Popa.

“Concursul este organizat de Alexandru Todoran, autor al problemelor, coordonat de profesorul Daniel Popa. Alexandru Todoran, absolvent, în 2024, al Colegiului Național din Orăștie, studiază la Universitatea Harvard, în anul I. Admis la universitatea situată pe locul I în lume, orăștianul continuă tradiția organizării competiției în domeniul informaticii, așa cum a promis de la debutul acestui proiect”, au informat reprezentanții Colegiului Național „Aurel Vlaicu” Orăștie.

Alexandru Todoran, fost elev al acestei instituții de învățământ din Orăștie este, în prezent, student la mai veche și prestigioasă universitate din SUA, la Harvard. Tânărul din Orăștie este cunoscut pentru performanțele sale în domeniul informaticii, Alexandru Raul Todoran având în palmares mai multe medalii de aur și de argint, obținute în urma participării la competiții naționale și internaționale. El se află, de mai mulți ani, în elita informaticii.

Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din Orăștie va găzdui, sâmbătă, 18 ianuarie 2025, cea de-a treia ediție a concursului de informatică, competiție care se adresează elevilor de gimnaziu și liceu din județul Hunedoara.

Înscrierea concurenților se face accesând linkul:

https://colegiulavlaicu.ro/concursinfo/index.php.

Advertisement

“Concursul constă în rezolvarea a patru probleme de natură algoritmică pe modelul celor de la Olimpiada Națională de Informatică. Elevii care participă vor fi împărțiți în trei grupe: clasele V-VIII, clasele IX-X și clasele XI-XII. Orice elev din județul Hunedoara se poate înscrie individual completând formularul de înscriere”, au mai informat reprezentanții Colegiului Național „Aurel Vlaicu” Orăștie.

Sursa foto: Colegiul Național „Aurel Vlaicu” Orăștie
Citeste mai mult ...

Actualitate

Elevii se întorc la școală miercuri, 8 ianuarie. Următoarea vacanță – în februarie

Publicat

pe

Redactat de

Elevii se întorc la școală, de miercuri, 8 ianuarie 2025, după vacanța de iarnă.

Începe modulul 3 de cursuri. Următoarea vacanță pentru elevii hunedoreni – între 17 și 21 februarie

Prima zi de școală din anul 2025miercuri, 8 ianuarie, deschide modulul 3 de cursuri, care are o durată diferită în fiecare județ. Elevii și profesorii merg la școală până când va începe vacanța de schi de o săptămână, decisă de către inspectoratele școlare. Pentru județul Hunedoara, această vacanță de schi a fost programată în săptămâna 17 -21 februarie 2025.

Citeste mai mult ...

EDUCATIE

Ministerul Educaţiei a publicat lista Olimpiadelor recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat

Publicat

pe

Redactat de

Ministerul Educaţiei a publicat, miercuri, lista Olimpiadelor şi concursurilor internaţionale recunoscute pentru care se poate echivala proba scrisă de la examenul naţional de Bacalaureat 2025.

Lista poate fi consultată pe www.edu.ro.

„Am publicat lista olimpiadelor şi concursurilor internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei pentru care se poate echivala proba scrisă de la examenul naţional de Bacalaureat – 2025. Faţă de anul trecut, a fost introdusă în listă Olimpiada Internaţională de Chimie Aplicată”, a anunţat Ministerul Educaţiei.

O altă noutate constă în posibilitatea echivalării premiului de la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică fie cu proba scrisă la Matematică, fie cu cea la Fizică.

 

Advertisement

Sursa: AGERPRES

Citeste mai mult ...

PRIMARIA SI CONSILIUL LOCAL
AL ORAȘULUI HAȚEG
ANUNȚĂ

1. Persoanele fizice care la data de 31.12.2024 au avut în proprietate clădiri rezidențiale sau clădiri cu destinație mixtă au obligația să depună declarații la compartimentul Impozite si Taxe din cadrul administrației locale până la data de 31.03.2025;
2. Persoanele juridice au obligația să depună pană la data de 31.03.2025 la compartimentul Impozite si Taxe din cadrul administrației locale declarații privind clădirile pe care le dețineau în proprietate la data de 31.12.2024, legate de destinația si valoarea acestora;
3. Persoanele fizice și juridice care la data de 31.12.2024 dețineau mijloace de transport radiate din circulație au obligația să depună la compartimentul Impozite si Taxe din cadrul administrației locale o declarație în acest sens, însoțită de documente justificative, pană la data de 31.03.2025;
4. Scutirile sau reducerile de la plata impozitului/taxei pe clădiri, teren, mijloace de transport prevăzute la articolul 456, 464 și 469 se aplică persoanelor care dețin documente justificative pe care le depun la compartimentul Impozite si Taxe din cadrul administrației locale, până la data de 31.03.2025;
De amintit că toți contribuabilii care achită întegral, pană la 31.03.2025, impozitele pe clădiri, terenuri și mijloace de transport beneficiază de bonificația de 10%, stabilită de către Consiliul Local Hațeg.
Toti contribuabilii care au restanțe pentru bunurile imobile sau mobile, nu pot înstrăina, intabula, intra în posesie pană la achitarea creanțelor, pană la nivelul anului 2024.
Relații suplimentare la telefon: 0254-770.273

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate