Connect with us
Data: 15/09/2024
.

Actualitate

Ministrul Transporturilor: „Avem probleme de calitate la autostrada Lugoj-Deva și monitorizăm atent lucrările”

Publicat

pe

Ministerul Transporturilor monitorizează atent calitatea lucrărilor de pe șantierul autostrăzii Lugoj-Deva, unde există probleme cu terasamentul autostrăzii.

 

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a afirmat ieri, în cadrul unor declarații de presă, cu ocazia inaugurării unui vagon modernizat, care a plecat pe ruta Gara de Nord – Constanța, că sunt probleme la Autostrada Lugoj-Deva. „Pe unele șantiere de autostrăzi, lucrurile merg foarte bine, însă avem probleme de calitate pe unul dintre loturi, mă refer la lotul 3 Lugoj-Deva, unde avem un constructor pe care îl monitorizez îndeaproape, este un constructor despre care am mai spus că lucrează foarte dezordonat, are 29 de subcontractori. Am avut probleme la terasamentul autostrăzii și nu vreau să risc să punem în folosință un lot de autostradă și să repetăm episodul de la Sibiu-Orăștie, lotul 1, și să avem probleme la terasamente, adică să se surpe autostrada. În acest sens, am rugat atât constructorul, cât și consultantul să monitorizeze foarte atenta calitatea lucrărilor”, a spus ministrul. Răzvan Cuc a precizat că lucrările pe celelalte șantiere de autostrăzi sunt în grafic. Pe data de 10 august, Cuc a declarat că a decis rezilierea parțială a contractului pe lotul 2 al autostrăzii Lugoj — Deva, dar și penalizarea antreprenorilor care nu au respectat termenele și calitatea lucrărilor. „Din nou probleme la Autostrada Lugoj-Deva, pe Loturile 2 și 3. M-am săturat de vorbe și de explicații puerile, așa că trec la fapte! Aplicăm rezilieri parțiale și penalități pentru fiecare întârziere pentru a se înțelege clar că în România trebuie respectate termenele și calitatea lucrărilor!”, a scris ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

Advertisement

Actualitate

9 persoane reținute, la Hațeg, în urma unui conflict

Publicat

pe

Redactat de

Nouă persoane, între care și un minor, au fost reținute, la Hațeg, in urma unui conflict care a avut loc astăzi.

La data de 14 septembrie 2024, în jurul orei 14:12, Poliția Orașului Hațeg a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112, cu privire la faptul că, în Piața Unirii din orașul Hațeg, ar fi avut loc un conflict între mai multe persoane.

În cel mai scurt timp, polițiștii au ajuns la fața locului, constatând că, în urma unui conflict spontan, pe fondul unor discuții contradictorii, mai multe persoane s-ar fi lovit reciproc folosind și obiecte contondente.

De asemenea, în timpul altercației au fost avariate și trei autovehicule care erau staționate în zonă.

În urma acestui conflict, două victime au fost preluate și transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de încăierare, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Advertisement

La data de 15 septembrie 2024, în urma cercetărilor investigativ-operative și a probatoriului administrat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Hațeg, s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore față de 8 bărbați cu vârste cuprinse între 59 și 18 ani, precum și a unui minor de 17 ani, bănuiți că ar fi participat la încăierare.

În cursul zilei de mâine, toate cele 9 persoane urmează a fi prezentate la instanța de judecata cu propuneri legale.

Activitățile desfășurate au fost realizate cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Foto: captură video IPJ Hunedoara

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO: Zăpada s-a așternut, la mijloc de septembrie, în zonele montane înalte

Publicat

pe

Redactat de

Avertizare de la Salvamont Gorj: Condiții periculoase pe Transalpina, sectorul Dengherul-Cărbunele.

Salvamont Gorj a emis o atenționare pentru șoferii care intenționează să traverseze Transalpina, în special în zona situată la peste 1900 de metri altitudine, între Dengherul și Cărbunele. În acest sector, stratul de zăpadă nou depus a ajuns la aproximativ 5 cm, iar vizibilitatea este puternic redusă din cauza ceței dense.

Autoritățile sfătuiesc conducătorii auto să evite traversarea masivului Parâng și să aleagă o rută alternativă sau, dacă nu este posibil, să se pregătească pentru condiții de iarnă, cu sectoare de drum acoperite de gheață și zăpadă înghețată. Temperaturile scăzute favorizează formarea poleiului, crescând riscul de accidente.

În ultimele ore, un grup de turiști străini aflați pe creastă s-au rătăcit din cauza ceții, însă au reușit să se reorienteze cu ajutorul salvamontiștilor și să fie recuperați în siguranță. De asemenea, în zonă, două mașini nu au mai putut continua drumul, iar echipa Salvamont colaborează cu șoferii pentru a determina dacă vehiculele pot fi întoarse sau vor fi nevoite să rămână pe loc până a doua zi.

Salvamontiștii vor rămâne în zonă cu o ambulanță de intervenție și sunt pregătiți să ofere sprijin tuturor persoanelor aflate în dificultate. Poliția a fost, de asemenea, informată și va organiza filtre pentru a avertiza șoferii despre pericolele de pe Transalpina.

Distribuirea rapidă a acestei informații este esențială pentru prevenirea accidentelor și salvarea de vieți. Salvamont România face apel la solidaritate, îndemnând publicul să devină „salvatori din umbră” prin promovarea acestei avertizări.

Advertisement

FOTO: Salvamont România

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO: Accident rutier pe DN 76, în apropiere de Vălișoara

Publicat

pe

Redactat de

Astăzi, printr-un apel la numărul unic pentru situații de urgență 112, a fost anunțat un accident rutier produs pe DN 76, în apropiere de localitatea Vălișoara.

De urgență, spre locul indicat s-au mobilizat pompierii Detașamentului Deva și cei ai Punctului de Lucru Băița cu două autospeciale de stingere dotate cu modul de descarcerare și două ambulanțe SMURD.

De asemenea, în sprijinul acestora au acționat pompierii Secției Brad cu o autospecială de descarcerare și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

La fața locului, echipajele operative au constatat că, în accident au fost implicate 3 autoturisme, în care se aflau în total, 4 persoane.

Una dintre acestea, prezenta multiple traumatisme și a necesitat intervenția salvatorilor pentru a fi extrasă în siguranță din autoturism.

În urma evaluării medicale, două femei, în vârstă de 21, respectiv 59 de ani, au fost transportate la UPU Deva pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Advertisement

Totodată, pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire a izbucnirii incendiilor în astfel de cazuri.

FOTO: ISU Hunedoara

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate