
Condiţii optime pentru distracţie
Demarate la jumătatea anului trecut lucrările de modernizare şi reabilitare a Căminului Cultural din Aurel Vlaicu se apropie cu paşi repezi de final.
Cu o faţadă exterioară complet renovată şi un interior modern, căminul cultural va oferi comunităţii locale din Aurel Vlaicu posibilitatea de a desfăşura diverse activităţi specifice în condiţii optime.
Lucrările apreciate de localnici
În doar câteva luni, de la demararea lucrărilor de reabilitare şi modernizare Căminul Cultural din Aurel Vlaicu a suferit nişte transformări care i-au lăsat fără cuvinte pe reprezentaţii acestei comunităţi. Astfel, dacă în urmă cu ceva vreme, organizarea unui eveniment în această locaţie dădea bătăi de cap organizatorilor, în scurt timp Căminul Cultural din Aurel Vlaicu va deveni cu adevărat emblema acestei comunităţi. Practic lucrările efectuate de constructor în ultimele luni au schimbat din temelii atât în ceea ce priveşte aspectul, cât şi funcţionaliatea acestei clădiri. „Nu pot să cred cât de modernă şi funcţională a devenit această clădire. Calitatea lucrărilor şi modul în care a fost gândită compartimentarea acestei clădiri fac din Căminul Cultural din Aurel Vlaicu o locaţie care, cu adevărat, îşi merită această titulatură. Administrez această clădire de foarte multă vreme şi credeţi-mă că au fost situaţii în care ne-am simţit jenaţi în faţa oaspeţilor de modul în care arăta această locaţie”, spune unul din reprezentanţii comunităţii din Aurel Vlaicu.
Infrastructura se află în lucru

Dacă o parte din clădirile aflate în patrimoniul administraţiei publice locale din Geoagiu au intrat în reparaţii capitale, în paralel se efectuează o serie de lucrări de modernizare a trotuarelor din oraş. De asemenea, în acelaşi timp sunt montate rigole pluviale. „Există o serie de lucrări de modernizare a trotuarelor din oraş care, din păcate, arată ca în Evul Mediu. Pavajele lipsesc cu desăvârşire, iar, atunci, când plouă apar adevărate „oaze de noroi” în faţa porţilor caselor. Acum acest gen de lucrări se efectuează pe strada principală a oraşului şi sper ca în perioada imediat următoare acestea să fie finalizate. Îmi doresc ca până la sfârşitul acestui an oraşul Geoagiu să îşi merite cu adevărat acest statut. Este inadmisibil ca în secolul XXI într-o localitate cu statut de oraş, cu o staţiune baleneo-climaterică cunoscută şi peste hotare, noroiul şi aspectul neîngrijit al străzilor să fie cartea de vizită a comunităţii. Vreau ca la sfârşitul mandatului meu acest lucru să ţină de domeniul trecutului”, a spus Ioan Vălean, primarul oraşului Geoagiu.