Connect with us
Data: 19/04/2024
.

Actualitate

Modernizarea Căminului Cultural din Aurel Vlaicu, aproape de final

Publicat

pe

Condiţii optime pentru distracţie

Demarate la jumătatea anului trecut lucrările de modernizare şi reabilitare a Căminului Cultural din Aurel Vlaicu se apropie cu paşi repezi de final.

Geoagiu-2013Cu o faţadă exterioară complet renovată şi un interior modern, căminul cultural va oferi comunităţii locale din Aurel Vlaicu posibilitatea de a desfăşura diverse activităţi specifice în condiţii optime.

Lucrările apreciate de localnici

În doar câteva luni, de la demararea lucrărilor de reabilitare şi modernizare Căminul Cultural din Aurel Vlaicu a suferit nişte transformări care i-au lăsat fără cuvinte pe reprezentaţii acestei comunităţi. Astfel, dacă în urmă cu ceva vreme, organizarea unui eveniment în această locaţie dădea bătăi de cap organizatorilor, în scurt timp Căminul Cultural din Aurel Vlaicu va deveni cu adevărat emblema acestei comunităţi. Practic lucrările efectuate de constructor în ultimele luni au schimbat din temelii atât în ceea ce priveşte aspectul, cât şi funcţionaliatea acestei clădiri. „Nu pot să cred cât de modernă şi funcţională a devenit această clădire. Calitatea lucrărilor şi modul în care a fost gândită compartimentarea acestei clădiri fac din Căminul Cultural din Aurel Vlaicu o locaţie care, cu adevărat, îşi merită această titulatură. Administrez această clădire de foarte multă vreme şi credeţi-mă că au fost situaţii în care ne-am simţit jenaţi în faţa oaspeţilor de modul în care arăta această locaţie”, spune unul din reprezentanţii comunităţii din Aurel Vlaicu.

Infrastructura se află în lucru

Advertisement
Geoagiu-2013-(3)

Trotuarele de lângă şoseaua ce străbate localitatea vor fi pavate

Dacă o parte din clădirile aflate în patrimoniul administraţiei publice locale din Geoagiu au intrat în reparaţii capitale, în paralel se efectuează o serie de lucrări de modernizare a trotuarelor din oraş. De asemenea, în acelaşi timp sunt montate rigole pluviale. „Există o serie de lucrări de modernizare a trotuarelor din oraş care, din păcate, arată ca în Evul Mediu. Pavajele lipsesc cu desăvârşire, iar, atunci, când plouă apar adevărate „oaze de noroi” în faţa porţilor caselor. Acum acest gen de lucrări se efectuează pe strada principală a oraşului şi sper ca în perioada imediat următoare acestea să fie finalizate. Îmi doresc ca până la sfârşitul acestui an oraşul Geoagiu să îşi merite cu adevărat acest statut. Este inadmisibil ca în secolul XXI într-o localitate cu statut de oraş, cu o staţiune baleneo-climaterică cunoscută şi peste hotare, noroiul şi aspectul neîngrijit al străzilor să fie cartea de vizită a comunităţii. Vreau ca la sfârşitul mandatului meu acest lucru să ţină de domeniul trecutului”, a spus Ioan Vălean, primarul oraşului Geoagiu.

Actualitate

FOTO: Iarna s-a reîntors în zonele montane

Publicat

pe

Redactat de

Zonele montane au fost acoperite de un strat subțire de zăpadă, chiar și în mijlocul lunii aprilie. Drumarii au fost nevoiți să intervină în județele Hunedoara și Vâlcea, unde zăpada a acoperit DN 7A.

Imaginile postate de drumari arată DN 7A, la limita dintre județele Hunedoara și Vâlcea, acoperit de un veșmânt alb, însă zăpada este mai mult o amintire a iernii decât o prezență masivă.

Chiar și în fața acestui strat subțire, drumarii au intervenit pentru a asigura circulația în siguranță, conștienți fiind de imprevizibilitatea condițiilor meteo montane.

De altfel, și în masivele montane din județ s-a așternut un strat subțire de zăpadă.

FOTO: DRDP Timișoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara este câștigătorul concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”

Publicat

pe

Redactat de

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara este câștigătorul concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”.
Întâlnirile din finala mica și finala mare, desfășurate în zilele de 17 și 18 aprilie, au încheiat competiția ajunsă la ediția a X-a și au stabilit podiumul.
Pe locul doi s-a clasat Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Brad, care a pierdut în finala mare în fața echipei de la CN „Iancu de Hunedoara”. Și finala mică a fost extrem de disputată. Locul trei a fost ocupat de echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni, după o luptă foarte strânsă cu echipa Liceului Teoretic „I. C. Brătianu” Hațeg, care a obținut locul patru și mențiune.
Premiul juriului a fost acordat concurenților de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva, care a avut o evoluție constantă de-a lungul confruntărilor, a manifestat interes pentru temele propuse spre studiu și a dovedit spirit de echipă și fair-play.
La această a zecea ediție a concursului „Citești și câștigi!” au luat parte 24 de colegii și licee din județul Hunedoara. Odată cu ediția aniversară, concursul a devenit marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, ceea ce dovedește originalitatea, importanța și calitatea ridicată a competiției.
Tematica ediției a X-a a atins o paleta largă de subiecte: scriitori români și străini, cinematografie și sport, geografia fascinantă a Americii de Sud, zborul ca vis al omului, muzica nemuritorilor The Beatles. Cea mai importantă temă de concurs a fost cea legată de Transilvania și de figura Eroului Național Avram Iancu, de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 200 de ani. Totodată, premiile puse în joc au fost unele atractive, iar tombola de la finalul competiției a adus alte câștiguri valoroase concurenților.
Citeste mai mult ...

Actualitate

Pași pentru modernizarea Parcului Central din Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Parcul Central din municipiul Hunedoara urmează a intra într-un amplu proiect de reabilitare.

În acest moment proiectul tehnic este finalizat și se află în analiza celor de la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest. După ce documentația va fi gata, se va depune o cerere de finanțare pentru acest proiect.

”Una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de persoanele care urmăresc această pagină, în ultimii doi-trei ani, este: „De ce nu faceţi ceva şi cu Parcul Central?”. Facem! Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 415/2022 a fost aprobată Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie. Proiectul tehnic este gata şi se află acum în analiza Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest (instituţia căreia ne vom adresa pentru obţinerea finanţării). De îndată ce toată documentaţia necesară va fi gata, vom depune o cerere de finanţare a proiectului. Astăzi, cu ajutorul unor randări grafice, putem prezenta viziunea Primăriei municipiului Hunedoara despre felul în care va trebui să arate Parcul Central, după finalizarea lucrărilor”, informează reprezentanții Primăriei Municipiului Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate