Connect with us
Data: 02/05/2024
.

Actualitate

Ovidiu Moș este noul primar interimar al Devei

Publicat

pe

Joi dimineață consilierii locali din Deva au fost convocați într-o nouă ședință extraordinară pentru desemnarea unui viceprimar cu atribuțiuni de primar pentru muncipiul de reședință al județului Hunedoara.

Întrunirea de îndată, de ieri, a legislativului local a fost a doua pe aceeași temă, după ce miercuri nu s-a putut alege un primar interimar dintre cei doi viceprimari. Reamintim că această numire trebuia făcută după ce Mircia Muntean, fostul primar al municipiului Deva, a fost condamnat, definitiv, la șase ani de închisoare și a început executarea pedepsei.

Boicot, parțial, al PSRO și PNL

La întrunirea de miercuri au fost prezenți 18 consilieri din cei 21 din municipiul deva, iar Ovidiu Moș, de la PSD, a obținut zece voturi, iar Răzvan Mareș, de la PSRO, opt. Pentru ca unul dintre cei doi viceprimari să preia atribuțiile primarului era nevoie de 11 voturi. La ședința de au fost prezenți 13 din cei 21 de consilieri, adică cei șase ai PSD, câte doi, adică toți, de la ALDE și UDMR, doi de la PSRO, Ioan David și Florin Mureșan, și unul de la PNL, Sebastian Bara. Cum lesne se poate observa, de la ședința de îndată a executivului local au lipsit opt consilieri, patru de la PNL și tot atâția de la PSRO, inclusiv celălalt viceprimar, Răzvan Mareș. Se mai poate observa și o mobilizare a celor din arcul guvernamental, la ședință fiind prezentă Luminița Hurgoiu, de la PSD, care, conform surselor din partid, lipsise de la prima reuniune, fiind în străinătate, de unde a revenit de urgență, și Nicu Sav, de la ALDE, care s-a externat din spital pentru a participa la vot.

O singură propunere

Advertisement

A fost făcută o singură propunere pentru funcția de primar interimar, aceasta fiind Ovidiu Moș de la PSD. În urma opțiunilor exprimate, Ovidiu Moș a primit 12 voturi pentru și unul împotrivă, și a fost ales primar interimar al municipiului Deva. “Este o mare responsabilitate această numire, dar mi-o asum cu toată hotărârea. Consider că am experiența necesară pentru a face față acestei situații, lucrând și cu Petru Mărginean, și cu Mircia Muntean, așa că nu îmi fac probleme. De asemenea, consider că voi colabora foarte bine și în continuare cu viceprimarul Răzvan Mareș și doresc să infirm toate zvonurile referitoare la eventuale schimbări în Primărie. Îmi doresc ca în această instituție toată lumea să își facă treaba cât mai bine”, a declarat Ovidiuu Moș, noul primar interimar al municipiului Deva.

Advertisement

Actualitate

Program de vară la Sarmizegetusa Regia

Publicat

pe

Redactat de

Programul de vizitare al cetății dacice Sarmizegetusa Regia s-a modificat, începând cu prima zi a lunii mai. Vizitatorii au mai mult timp la dispoziție pentru a admira așezarea antică din Munții Orăștiei.

“Începând cu 1 mai, situl arheologic de la Grădiștea de Munte trece la programul de vară. Astfel, până în 30 septembrie, Sarmizegetusa Regia va putea fi vizitată în intervalul orar 09:00 – 20:00, de luni până duminică. Pe perioada Sărbătorilor Pascale programul este neschimbat. Sunteți așteptați la Sarmizegetusa Regia!”, a informat administrația monumentului istoric.

Sursa foto: Administrația Sarmizegetusa Regia/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO| Marele târg de primăvară de la Pui, organizat în 1 Mai, a reunit numeroși comercianți și cumpărători

Publicat

pe

Redactat de

Comuna Pui a găzduit, ieri, în 1 mai, vestitul Târg de primăvară, eveniment care, și în acest an, a reunit un număr mare de comercianți, dar și cumpărători. Marfa a fost pe alese, de la produse agricole, bucate tradiționale, obiecte de uz gospodăresc ori articole vestimentare. Manifestarea, cu o tradiție foarte veche, încă se mai păstrează la Pui, cea mai mare comună hunedoreană.

Târgul de primăvară de la Pui este unul dintre cele mai importante evenimente din județul Hunedoara, cu o tradiție de sute de ani. Autorităţile locale din această frumoasă comună situată în Țara Hațegului păstrează acest obicei, care datează din moşi-strămoşi, şi au organizat, și în acest an, acest eveniment. Astfel, miercuri, 1 Mai, la Pui au fost prezenți numeroși comercianți sosiți din diferite colțuri ale județului, dar și de prin alte părți. De la târg, nu au lipsit produsele tradiționale, dar și altele nealimentare, de la butoaie din lemn, cazane, pălării, articole vestimentare, și multe altele.

“Vă mulțumesc pentru prezența la Târgul de Primăvară de la Pui și pentru că împreună ducem tradiția mai departe! Sărbători fericite tuturor!”, a transmis Victor Stoica, primarul comunei Pui.

rgul de primăvară, la fel ca şi cel de toamnă, de pe 14 octombrie, sunt evenimente cu o tradiţie foarte veche la Pui, comuna fiind renumită în Țara Hațegului și nu numai pentru aceste două manifestări anuale.

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTBAL JUDEȚEAN

Publicat

pe

Redactat de

LIGA 4

Play-off

Etapa 1

Gloria Geoagiu – Minerul Lupeni 0-2

Aurul Brad – CSC Sântămăria Orlea 5-1

 

Etapa 2

4 mai, ora 11:00

Orlea – Geoagiu

Advertisement

Lupeni – Brad

Clasament: 1. Brad 32p (+4), 2. Lupeni 32p (+2), 3. Geoagiu 23p, 4. Orlea 22p

 

Play-out

Etapa 1

Retezatul Hațeg – Victoria Călan 4-1

Dacia Orăștie – Inter Petrila 3-0

Advertisement

CSM Vulcan – Șoimul Băița 2-1

CSM 2 Deva – Minerul Uricani 2-1

 

Etapa 2

3 mai, ora 17:00

Băița – Orăștie

Advertisement

4 mai, ora 11:00

Călan – Deva

Petrila – Hațeg

Uricani – Vulcan

Clasament: 1. Deva 21p, 2. Hațeg 20p, 3. Orăștie 19p, 4. Vulcan 13p, 5. Băița 9p (-1), 6. Petrila 9p (-2), 7. Călan 7p, 8. Uricani 1p

Advertisement

 

LIGA 5

Play-off

Etapa 2

Ponorul Vața – DMO Răchitova 4-2

Zarandu Crișcior – Real Sântandrei 3-0

Unirea General Berthelot – Narcisa Sălașu de Sus 3-1

 

Advertisement

Etapa 3

12 mai, ora 11:00

DMO – Crișcior

Berhelot – Vața

Sântandrei – Sălaș

Clasament: 1. Sântandrei 14p, 2. DMO 13p, 3. Berhelot 12p (+3), 4. Sălaș 12p (+1), 5. Vața 10p (+1), 6. Crișcior 10p

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate