Connect with us
Data: 12/07/2024
.

Actualitate

Percheziție la o locuință din Călan. Bărbat reținut pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Publicat

pe

Polițiștii au descins la locuința unui bărbat din Călan, pe care l-au reținut pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. În casa acestuia, oamenii legii au găsit o armă letală de vânătoare, deținută fără drept.

„Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat din orașul Călan, bănuit de comiterea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor. La locuinţa bărbatului, poliţiştii au identificat și au indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor o armă letală de vânătoare, deținută fără drept de acesta. Cu ocazia verificării armei, poliţiştii au constatat faptul că acesta avea înlăturată fără drept seria de pe componentele esențiale prin procedee mecanice, posibil prin polizare. În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar față de bărbat a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru 24 ore”, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Actualitate

Dosar de cercetare penală pentru săvârșirea mai multor infracțiuni

Publicat

pe

Redactat de

Un bărbat în vârstă de 39 de ani s-a ales cu dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de infracțiunea de violență în familie, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă fără drept și contrabandă calificată.

Mai mult decât atât în data de 30 mai o femeie din municipiul Petroșani a sesizat autoritățiile cu privire la faptul că a fost agresată în curtea în care locuia, exact de acest bărbat.

Acesta a fost depistat la Punctul de Frontieră Nădlac de către polițiștii din cadrul Poliției de Frontieră și reținut.

”La data de 30 mai 2024, Poliția Municipiul Petroșani a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112, de către o femeie de 51 ani, din municipiul Petroșani, cu privire la faptul că, în cursul aceleiași zile a fost victima infracțiunii de lovirea sau alte violențe în curtea imobilului unde locuiește, fiind lovită cu o țeavă metalică în zona piciorului drept, de către un bărbat. În urma acestei sesizări, victima a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale însă, în urma controlului medical, s-a stabilit faptul că femeia prezenta o plagă prin împușcare în zona gambei drepte. Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, sub directa îndrumare și supraveghere a procurorului de caz, au desfășurat activități pentru identificarea și depistarea bărbatului, cât și a armei deținute în mod ilegal, care face obiectul prezentei cauze, stabilind că, este vorba despre un bărbat de 39 ani, din comuna Miroslovești, județul Iași. În urma percheziției domiciliare, efectuate de către polițiști, aceștia au descoperit și ridicat o armă lungă cu aer comprimat, 3 cutii cu muniție (alice) și un card de memorie pentru o cameră de supraveghere. Ulterior, bărbatul bănuit precum și autoturismul utilizat de acesta au fost date în consemn la frontieră.   La data de 11 iulie 2024, bărbatul a fost depistat la Punctul de Frontieră Nădlac de către polițiștii din cadrul Poliției de Frontieră. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de infracțiunea de violență în familie, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă fără drept și contrabandă calificată. Față de bărbatul de 39 ani polițiștii au dispus măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă 24 ore, urmând ca acesta să fie prezentat unității de parchet competente, cu propunere legală”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: IPJ HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Pisică salvată dintr-un canal, de către pompierii de la Petroșani

Publicat

pe

Redactat de

În cursul acestei zile pompierii din cadru Detașamentului de Pompieri de la Petroșani au fost solicitați să intervină pentru a salva o pisică, care a căzut într-un canal.

”O pisică a fost salvată astăzi, de pompierii Detașamentului Petroșani, după ce a căzut într-un canal de pe strada Carpați, din municipiu. Stăpâna a sunat la 112, imediat după ce a aflat de la vecini că pisicuța a fost fugărită de un câine și neavând altă soluție, s-a strecurat pe lângă capacul ce acoperea canalul, căzând circa 4 metri, până pe fundul acestuia. Unul dintre colegii noștri a coborât numaidecât după felină și așa cum se așteptau toți cei prezenți acolo, a scos-o la suprafață în cel mai scurt timp și a redat-o familiei”, informează reprezentanții ISU Hunedoara.

FOTO: ISU HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Mintia va beneficia de gaze naturale

Publicat

pe

Redactat de

Centrala electrică de la Mintia, beneficiară a unui aport crucial de gaze naturale datorită unei decizii a ministrului liberal al Energiei, Sebastian Burduja, va fi cea mai modernă și performantă din Europa, cu o capacitate instalată de 1.700 MW. Finalizarea acestei noi capacități energetice este programată pentru 31 decembrie 2026, obiectiv posibil datorită colaborării eficiente dintre autoritățile relevante din domeniu.

Un pas esențial în acest demers a fost semnarea unui contract de finanțare pentru construirea conductei de transport gaze naturale, de către Sebastian Burduja și Ion Sterian, directorul general al SNTGN Transgaz SA. Această conductă nu doar că va alimenta centrala de la Mintia, situată în județul Hunedoara, dar va deservi și alți consumatori industriali și casnici din regiune.

„Asigurăm practic materia primă, gazul, pentru centrală. Este un proiect grandios, cea mai mare centrală pe gaz din Europa – 1.700 MW putere instalată. Acest proiect înseamnă pentru români locuri de muncă, vorbim de peste 1.200 de locuri de muncă pe perioada construcţiei centralei, vorbim de o energie sigură produsă în bandă, vorbim de cea mai eficientă centrală din Europa, cu un randament de 64% şi, deci, de un sprijin substanţial pe care România îl primeşte pe traiectoria de tranziţie verde şi de înlocuire a cărbunelui din mixul energetic cu gaze naturale, o resursă strategică la care România are acces. Acest demers se subscrie angajamentului meu pentru salvarea locurilor de muncă din Valea Jiului și pentru renașterea sectorului energetic în zonă. Am mai spus și reiterez, nu vom lăsa pe nimeni în urmă”, a precizat Sebastian Burduja.

Proiectul, evaluat la 300.688.749,27 lei (60.429.017,71 euro), include o finanțare de 33.970.205,58 lei (6.826.947 euro) din Fondul pentru modernizare. Conducta, cu o lungime totală de 56,5 km, va traversa atât extravilanul, cât și intravilanul comunelor Sântămăria Orlea, Bretea Română, Băcia, Cârjiți, Vețel și orașele Călan, Hunedoara, și Deva.

FOTO: FACEBOOK PNL FILIALA HUNEDOARA

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate