Connect with us
Data: 15/06/2024
.

Actualitate

PNL Hunedoara anunță dublarea ajutorului de stat pentru Complexul Energetic Valea Jiului

Publicat

pe

Partidul Național Liberal (PNL) Hunedoara anunță că, datorită eforturilor susținute ale deputaților și senatorilor PNL, împreună cu sprijinul și la inițiativa ministrului liberal  al Energiei, domnul Sebastian Ioan Burduja, ajutorul de stat acordat pentru Complexul Energetic Valea Jiului a fost dublat pentru anul 2024. Suma totală alocată ajunge acum la 705.749 mii lei.

Această alocare record este esențială pentru continuarea lucrărilor vitale de consolidare a celor patru exploatări miniere din Valea Jiului. De asemenea, fondurile vor fi utilizate pentru refacerea și înălțarea depozitorului de zgură de la Căprișoara, precum și pentru achiziționarea de utilaje și echipamente miniere menite să pună în siguranță zăcămintele și să neutralizeze huila.

Sunt necesare, de asemenea, lucrări de mentenanță la grupul nr. 4, inclusiv verificarea și repararea turbinei cu abur și modernizarea sistemului de comanda și control TOSMAP-DS. De asemenea, seturile de măcinare pentru morile de cărbune MPS-212 sunt uzate și necesită înlocuire pentru a menține producția de energie și a preveni scăderea capacității .

Cheltuielile totale estimate pentru semestrul II 2024 includ 423.900 mii lei, din care o pondere semnificativă o au materiile prime, materialele consumabile, piesele de schimb, combustibilul, obiectele de inventar, energia și apa. Cheltuielile pentru materiile prime, inclusiv combustibilul tehnologic (gaz metan), sunt estimate la 19.364 mii lei, iar cele pentru materialele consumabile și piesele de schimb la 60.283 mii lei. Fondurile vor acoperi achiziționarea de cabluri de oțel, explozivi, covoare de bandă, piese de schimb și alte echipamente esențiale pentru securizarea și eficientizarea operațiunilor miniere. Doar cheltuieli de întreținere și reparații sunt estimate la 13.014 mii lei, pentru instalațiile de producere a energiei electrice, inclusiv pentru activitatea minieră.​

În contextul ultimilor 34 de ani, niciodată nu s-a acordat o sumă atât de mare industriei miniere într-un singur an. Această finanțare substanțială reflectă angajamentul și importanța pe care PNL și ministrul Burduja o acordă industriei miniere pentru prima dată în această perioadă. Sub conducerea profesionistă a Ministerului Energiei, se desfășoară acum lucrări complexe de consolidare a minelor și de dotare a minerilor cu echipamentele necesare desfășurării activității lor în condiții de maximă siguranță.

Advertisement

”Astăzi reconfirm respectul meu și al Partidului Național Liberal față de minerii din Valea Jiului. Dublarea ajutorului de stat pentru Complexul Energetic Valea Jiului, la 705.749 mii lei, demonstrează determinarea noastră de a susține mineritul până în 2032. Mulțumesc doamnei deputat Vetuta Stănescu pentru implicarea locală și sprijinul esențial în aprobarea acestei finanțări. Vom continua să luptăm pentru fiecare mină și fiecare miner, asigurând condiții de muncă sigure și un viitor prosper pentru Valea Jiului” a declarat ministrul energiei, domnul Sebastian Burduja.

„Prin această inițiativă, PNL demonstrează încă o dată angajamentul său față de dezvoltarea și securitatea energetică a României. Investițiile în modernizarea și securizarea Complexului Energetic Valea Jiului nu sunt doar necesare, ci și strategice pentru viitorul energetic al țării noastre,” a declarat Vetuța Stănescu, președintele PNL Hunedoara.

Această finanțare vine într-un moment crucial pentru industria minieră din România, asigurând continuitatea și siguranța activităților miniere și energetice din Valea Jiului, contribuind astfel la stabilitatea și dezvoltarea economică a regiunii și a întregii țări.

Biroul de presă al Partidului Național Liberal 

Advertisement

Actualitate

FOTO: Un autoturism a intrat sub un autocamion

Publicat

pe

Redactat de

Un autoturism a intrat sub un autocamion la % Brad.

În urmă cu puțin timp, pompierii brădeni au intervenit cu o autospecială dotată cu modul de descarcerare și cu o ambulanță SMURD, la un accident rutier care a avut loc în municipiul Brad, la intersecția străzilor Avram Iancu cu Decebal.

Echipajele operative au constatat faptul că în accident au fost implicate un autoturism și un autocamion și au rezultat 3 victime (doi adulți si un minor), care au fost evaluate medical la fața locului de către paramedicii SMURD.

Ulterior, doar una dintre victime – o femeie în vârstă de 37 de ani – a fost transportată la spitalul din Brad, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Totodată, pompierii militari au asigurat măsurile de preîntâmpinare a izbucnirii incendiilor în astfel de situații.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Poliția Română, campanie anti-discriminare

Publicat

pe

Redactat de

Poliția Română a întreprins demersuri pentru îmbunătățirea capacității instituționale de prevenire, descoperire și investigare a faptelor antisociale cu mobil discriminatoriu.

O parte importantă dintre eforturile instituționale de a asigura aceste obiective s-a realizat în cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

Astfel, în perioada iunie – iulie 2024, Inspectoratul General al Poliției Române desfășoară o campanie națională de informare, pentru prevenirea infracțiunilor motivate de ură, prin intermediul mijloacelor de informare în masă și social media, pentru a facilita diseminarea mesajelor împotriva infracțiunilor motivate de ură, în special împotriva minorității rome.

În cadrul campaniei, au fost realizate un spot video, unul radio, un afiș, precum și mai multe postări în social media, toate având ca principală temă, combaterea discriminării.

Mesajul acestor materiale este acela de a crește gradul de conștientizare a populației, la nivel național, în domeniul infracțiunilor motivate de ură, precum și promovarea unei culturi a toleranței în societate, sloganul campaniei fiind „STĂ ÎN PUTEREA NOASTRĂ SĂ DESCURAJĂM URA!”

În cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, un interes deosebit a fost acordat dezvoltării capacităților de investigare atât ale structurii centrale specializate în investigarea infracțiunilor motivate de ură sau prejudecată, cât și ale ofițerilor de poliție cu atribuții similare, de la nivelul județelor sau subunităților de poliție din municipiul București.

Advertisement

Principalele activităţi din cadrul proiectului au fost înființarea unei unități specializate în investigarea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu la nivelul Direcției de Investigații Criminale, identificarea și implementarea de politici publice și standarde internaționale în ce privește prevenirea și combaterea infracțiunilor și discursurilor cu mobil discriminatoriu, precum și un transfer de expertiză pe tema combaterii infracțiunilor cu mobil discriminatoriu în arii specializate.

Totodată, printre principalele activități s-au numărat și informarea, educarea și creșterea gradului de conștientizare a publicului în privința infracțiunilor și discursului cu mobil discriminatoriu, un schimb de bune practici pentru prevenirea și controlarea fenomenului infracțiunilor cu mobil discriminatoriu și un studiu privind relația comunitate-poliție și victimizare.

Bugetul proiectului a fost de 2.823.529 de euro, dintre care 2.400.000 de euro finanţare nerambursabilă reprezentând 85%, şi 423.529 de euro contribuţie naţională, respectiv 15%.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Transgaz, licitație majoră pentru conducta de gaze către CET Mintia. Investiție de peste 270 milioane de lei

Publicat

pe

Redactat de

Transgaz a demarat o licitație de amploare pentru realizarea unei conducte de transport gaze naturale destinată alimentării Centralei Termoelectrice Mintia.

Proiectul, evaluat la peste 270 de milioane de lei fără TVA, vizează construcția unei infrastructuri complexe ce include nu doar conducta propriu-zisă, ci și infrastructură de energie electrică, protecție catodică și fibră optică.

Valoarea estimată a contractului se împarte în aproximativ 182.850.967,94 lei fără TVA pentru materiale, utilaje și echipamente necesare, puse la dispoziție de către Transgaz. Proiectul va acoperi o zonă extinsă din județul Hunedoara, incluzând orașele Deva, Călan și Hunedoara, precum și mai multe comune din regiune.

Durata contractului este stabilită la 12 luni, cu posibilitatea de a extinde lucrările conform legislației în vigoare, cu până la 20%. Operatorii economici interesați au dreptul să solicite clarificări sau informații suplimentare până la 18 zile înainte de data limită pentru depunerea ofertelor. Evaluarea financiară va fi efectuată pe baza valorii inferioare a estimării, respectiv 94.705.314,85 lei fără TVA.

Entitatea contractantă se angajează să ofere răspunsuri clare și complete la solicitările primite până la a 11-a zi înainte de termenul limită pentru depunerea ofertelor. Această inițiativă strategică reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii energetice regionale, contribuind semnificativ la securitatea și eficiența alimentării cu gaze naturale în zona menționată.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate