Connect with us
Data: 14/05/2024
.

Actualitate

Protocol între Enel şi minele din Valea Jiului contra defecţiunilor electrice din subteran

Publicat

pe

Încă o măsură pentru prevenirea tragediilor

Pentru a evita decuplările de energie electrică şi evacuarea minerilor din subteran, cei implicaţi în sistem au adoptat un protocol.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara sunt cei care spun că întâlnirea a decurs amiabil, iar acum lucrurile sunt clare.

Ortacii au fost evacuaţi din mine din cauza că aparatura electrica s-a stricat

Ortacii au fost evacuaţi din mine din cauza că aparatura electrica s-a stricat

Unii cu retehnologizarea, alţii cu calibrarea

Transformatoarele din subteran au creat neplăceri iar, la două unităţi miniere din Valea Jiului, ortacii au fost scoşi din subteran de teama unei tragedii. Asta a făcut ca responsabilii ENEL şi cei ai unităţilor miniere din toată Valea Jiului să încheie un protocol de colaborare. Pe de o parte, cei de la ENEL au demarat un program de retehnologizare a aparaturii cu care se face livrarea energiei către unităţile miniere şi, în plus, au stabilit un program în care se stipulează care sunt responsabilii cu distribuţia energiei în fiecare zi a săptămânii.

Pe de altă parte, unităţile miniere au acceptat să îşi verifice toate instalaţiile şi să le calibreze, aşa încât să nu se mai producă defecţiuni.

Advertisement

Inspectorii de muncă i-au băgat în şedinţă

Inspectorii ITM Hunedoara au fost cei care au stabilit protocolul comun şi se speră că de acum înainte nu vor mai fi probleme de acest gen la nicio unitate minieră din Valea Jiului. „S-au făcut note de constatare a deficienţelor pentru fiecare unitate în parte şi s-a stabilit planul de măsuri comune pe care cele două părţi îl vor respecta. Asta s-a întâmplat într-o şedinţă comună în care s-a pus accent pe comunicarea între părţi”, a declarat Ileana Bodea, şefa ITM Valea Jiului.

Minerii de la Uricani, ca şi cei de la Paroşeni au fost scoşi luna trecută din subteran, după ce s-au înregistrat defecţiuni la aparatura electrică din subteran şi au existat probleme de aeraj.

Actualitate

Anunț Public SC SOLAROPS SRL

Publicat

pe

Redactat de

SC SOLAROPS SRL, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire centrală electrică fotovoltaică, branșamente utilități și organizare executare lucrări” propus a fi amplasat în județul Arad, loc. Lipova, categorie de folosință livadă în extravilan, CF 306274 Lipova.
Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Arad din Arad, str. Splaiul Mureș, FN, jud. Arad și la sediul titularului/reprezentantului din orașul Timișoara, str. Brașov, nr. 6, ap. 4/1-2. jud. Timiș, în zilele de luni-vineri, între orele 8-14.
Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Arad din Arad, str. Splaiul Mureșului, FN, jud. Arad.
Citeste mai mult ...

Actualitate

„Și eu pot să muncesc” – eveniment dedicat persoanelor cu dizabilități, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

Peste 250 de persoane au participat la evenimentul „Și eu pot să muncesc!”, organizat astăzi, de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara și cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Hunedoara.

Sursa: AJOFM Hunedoara

Manifestarea, dedicată persoanelor cu dizabilități, s-a desfășurat la Sala „Spiru Haret” a IȘJ Hunedoara, în prezența secretarului de stat Rareș-Petru Achiriloaie, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), a secretarului de stat Lucian Rus, din cadrul Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, alături de directorul executiv al AJOFM Hunedoara, Georgeta Angelica Tomuța, Maria Ștefănie, inspector școlar general la IȘJ Hunedoara, Gianina Ianc, director general la DGASPC Hunedoara, prefectul județului Hunedoara, Doris Visirin, subprefecții Lörincz Széll și Constantin Fulga, vicepreședintele CJ Hunedoara Ion Bădin, Elena Bârlea, director executiv la Casa de Pensii, Alex Jurja, directorul DAS Deva și alți invitați. La eveniment au luat parte și trei angajatori care și-au anunțat intenția de a angaja persoane cu dizabilități.

“O zi încărcată de emoție! Ne bucurăm că trei angajatori prezenți în sală au anunțat intenția de a angaja persoane cu dizabilități! Mulțumim oficialități, reprezentanți ai ministerelor, Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Primăria Deva, Casa de Pensii! Mulùumim partenerilor noștri Inspectoratul Școlar Județean și DGASPC Hunedoara! Mulțumim reprezentanților Episcopiei Deva, Asociației Handicapaților Neuromotori, angajatorilor și tuturor participanților!”, au transmis reprezentanții AJOFM Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

18 mai – zi de curățenie pe Via Transilvanica, “drumul care unește”

Publicat

pe

Redactat de

Sâmbătă va fi zi de curățenie generală pe Via Transilvanica – drumul care străbate 10 județe, printre care și Hunedoara. Asociația Tășuleasa Social face apel la mobilizare pentru cei care doresc să se implice.

“Pe 18 mai, pregătim sezonul cald de drumeții cu o zi de mobilizare generală în care școlile de pe Via Transilvanica, părinții adoptivi de km, ONG-uri, grupuri de prieteni, familii, drumeți, primării vor merge pe traseu să desfășoare curățenia de primăvară! Această activitate anuală de mentenanță este foarte importantă pentru toți cei care fac din Via Transilvanica acel traseu curat, îngrijit unde marcajele sunt verificate, bornele curățate și pe care nu ai voie să te rătăcești. Facem un apel și vă invităm pe toți cei care doriți să vă implicați oriunde pe cei 1.400km de traseul. Vă puteți înscrie cu nume, prenume și număr de telefon la adresa voluntar@tasuleasasocial.ro sau prin mesaj direct, iar noi vă vom contacta pentru direcționare și alte detalii. Termen limită de înscriere: 15 mai! Activitatea este parte din proiectul Ziua Bună pe Via Transilvanica, proiect desfășurat de Tășuleasa Social și susținut de Coca-Cola HBC România”, au transmis reprezentanții Asociației „Tășuleasa Social”.

Via Transilvanica este primul traseu de lungă distantă din România, este „drumul care unește” Putna de Drobeta-Turnu Severin și dezvăluie 2.000 de ani de istorie a Transilvaniei.

În județul Hunedoara, drumul trece pe la cetăţile dacice, prin Ţara Haţegului şi Retezat, pe o distanţă de aproape 150 de kilometri.

Foto: Mihai Colfescu

Advertisement
Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Anunț Public SC SOLAROPS SRL

SC SOLAROPS SRL, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire centrală electrică fotovoltaică, branșamente utilități și organizare executare lucrări” propus a fi amplasat în județul Arad, loc. Lipova, categorie de folosință livadă în extravilan, CF 306274 Lipova.

Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Arad din Arad, str. Splaiul Mureș, FN, jud. Arad și la sediul titularului/reprezentantului din orașul Timișoara, str. Brașov, nr. 6, ap. 4/1-2. jud. Timiș, în zilele de luni-vineri, între orele 8-14.

Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Arad din Arad, str. Splaiul Mureșului, FN, jud. Arad.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate