Connect with us
Data: 05/05/2024
.

Actualitate - Eveniment

RAPORT: Câte amenzi au aplicat polițiștii locali din Deva, pe parcursul lunii trecute?

Publicat

pe

A fost o lună plină, în iunie, pentru polițiștii locali din Deva. Cel puțin acest lucru reiese în urma „contorizării” numărului de sancțiuni împărțite unor cetățeni din oraș, prinși cu diferite abateri. Cuantumul acestora se ridică la aproape 28.000 de lei și este în creștere comparativ cu luna mai a acestui an, după cum se arată într-un raport de activitate al acestei instituții, dat publicității.

 

Polițiștii locali din Deva spun că au avut o activitate bogată, pe parcursul lunii trecute. Ei spun că, doar în iunie, au aplicat peste 400 de sancțiuni, pentru diferite încălcări. Cele mai multe au fost împărțite pe linie rutieră. 51 de amenzi, în valoare totală de 8.575 lei, și 157 de avertismente, au fost aplicate unor cetățeni prinși că au încălcat normele legale privind circulația pe drumurile publice, circulația/staționarea pe drumurile publice, sau cele privind parcările rezervate pentru persoanele cu handicap și ocuparea abuzivă a locurilor de parcare închiriate/rezervate.

Alte aproape 200 de sancțiuni, dar cu un număr mai mare de amenzi – 88, în valoare de 18.210 lei și 104 avertismente, au fost aplicate pentru cei care au încălcat legile sau hotărârile consiliului local privind ordinea și liniștea publică. Acestora li se mai adaugă cele 17 sancțiuni aplicate în urma verificărilor de către polițiștii locali a activității societăților comerciale, a persoanelor fizice autorizate, producătorilor particulari, comercianților ambulanți și a teraselor care funcționează pe domeniul public, dar și pentru că nu a fost respectată legislația pe parte de mediu.

Polițiștii locali zic că au stat și la pânde în locurile unde au avut informații că se depozitează ilegal deșeuri, vizate în acest sens fiind și albiile râului Mureș și zonele verzi din intravilanul municipiului Deva.

Advertisement

Prin serviciul „Big Brother”, în luna iunie, polițiștii locali din Deva s-au sesizat în 405 de cazuri pe: linie de ordine și liniște publică, circulație rutieră și disciplină în construcții. Au fost verificate în baza națională de date 231 de persoane și autovehicule.

La dispecerat au sunat, luna trecută, 231 de persoane, doar două sesizări telefonice fiind primite prin apelul unic de urgență 112.

Misiune specială

Pe de altă parte, ei au rezolvat și un caz mai special, tot luna trecută. A fost vorba despre un băiețel de trei ani, pierdut de părinți. Speriat și dezorientat, copilul nu a reușit să spună cum se numește sau unde locuiește. Polițiștii au avut grijă de el, i-au cumpărat fructe, iar într-un timp relativ scurt, de nici două ore au reușit să îi găsească părinții. Mama copilului a fost sancționată contravențional pentru nesupravegherea minorului.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

A murit Cornel Resmeriță, fostul primar al municipiului Lupeni

Publicat

pe

Redactat de

A murit Cornel Resmeriță, fostul primar al municipiului Lupeni.

Fostul edil a decedat, duminică, 5 mai, in Prima zi de Paște.

Cornel Resmeriță a condus Primăria municipiului Lupeni timp de 16 ani, in perioada 2000-2016.

FOTO: Facebook @ Lucian Resmeriță

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO: Țebea, acoperită de grindină

Publicat

pe

Redactat de

Un strat de grindină a acoperit zona de la Țebea.

Zona de nord a județului Hunedoara s-a aflat sub cod portocaliu de vreme severă imediată.

In plus, de la ora 20:00 o mare parte din țară, inclusiv județul Hunedoara se află sub cord galben de ploi.

Foto: Meteoplus

Citeste mai mult ...

Actualitate

Paștele, sărbătoare a renașterii și înțelepciunii

Publicat

pe

Redactat de

Paștele este una dintre cele mai anticipate și mai importante sărbători în calendarul creștin, marcând învierea lui Isus Hristos. Este un moment de bucurie, reflecție și reunire pentru milioane de oameni din întreaga lume, indiferent de confesiunea lor religioasă.

Spiritualitatea și tradiția sunt elemente centrale ale sărbătorii. În bisericile din toată lumea, credincioșii participă la slujbe speciale de Înviere, unde lumina și cântecul crează o atmosferă plină de solemnitate și speranță. Este un moment în care comunitatea se adună pentru a celebra credința și pentru a împărtăși bucuria învierii.

Paștele nu este doar o sărbătoare religioasă; este și un moment de reînnoire și speranță pentru mulți. După lunile reci de iarnă, Paștele marchează venirea primăverii și renașterea naturii. Este un moment de bucurie și optimism, când oamenii își îmbracă hainele noi și își deschid casele pentru a primi oaspeți.

Paștele este despre dragoste și compasiune. Este un prilej de a ne aduce aminte de învățăturile lui Hristos despre iertare și înțelegere, și de a împărtăși aceste valori cu cei din jurul nostru. Într-o lume adesea plină de griji și conflicte, Paștele ne amintește că lumina și bucuria pot învinge întunericul și că speranța este întotdeauna prezentă în sufletele noastre.

Citeste mai mult ...

Actualitate