Connect with us
Data: 05/05/2024
.

Actualitate - Eveniment

Răzvan Burleanu: „Cred în revigorarea fotbalului hunedorean” (I)

Publicat

pe

În această lună județul Hunedoara a fost vizitat, cu diferite ocazii, de nume importante ale fotbalului românesc.

La evenimentele care au avut loc în această lună, respectiv comemorarea a 25 de ani de la moartea lui Michael Klein și, respectiv, Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri de la Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Hunedoara, au participat foști mari internaționali, dar și conducerea Federației Române de Fotbal (FRF).

Primari microbiști

La alegerile de la AJF Hunedoara, desfășurate în devans, din cauza decesului subit al fostului conducător al instituției, profesorul Mircea Sîrbu, a participat, pe lângă alți conducători, și președintele FRF, Răzvan Burleanu. Acesta a participat nu doar la alegeri, care s-au desfășurat la Deva, ci a avut și alte întâlniri în județ, cu reprezentanți ai administrației locale, dar și cu oameni implicați în fotbal. Pe marginea acestor subiecte, dar și pe alte teme, am purtat o discuție cu președintele FRF, pe care o redăm în continuare.

Reporter: Domnule Burleanu, bine ați revenit în județul Hunedoara, în primul rând. Ați participat la adunarea de alegeri de la AJF. Cum comentați rezultatul votului?

Advertisement

Răzvan Burleanu: Am fost invitat la adunare și, deși nu particip, de obicei, la astfel de lucrări, am venit în semn de respect pentru memoria profesorului Mircea Sîrbu, care a fost un adevărat om de fotbal, cu care am avut o relație specială. Membrii AJF și-au desemnat noua conducere pentru următorii patru ani, lucru care contează foarte mult pentru viitorul fotbalului hunedorean și îi felicit pe cei care au fost aleși.

Rep. : În această perioadă ați vizitat mai multe localități din județul Hunedoara, unde ați purtat discuții cu reprezentanți ai autorităților publice locale. Ați discutat și cu Florin Oancea, noul primar al municipiului Deva, despre situația terenului II de la stadionul „Cetate”?

R.B. : Am purtat, întradevăr, o discuție nu noul primar al Devei. Cel mai important mesaj care reiese în urma acestei discuții este că autoritățile publice locale din Deva sprijină, în continuare, fotbalul, ceea ce, în cele din urmă, contează cel mai mult. În mod firesc, am dat timpul înapoi și am revăzut acel proiect pe care l-am gândit împreună cu Primăria municipiului Deva. Am vorbit despre Centrul de Excelență, care a funcționat, timp de un an, aici, la Deva, și, normal, și despre modul cum putem debloca situația de la terenul II care, așa cum se știe, trebuia amenajat, printr-o suprafață de joc sintetică, în cadrul acelui parteneriat. Pot spune că discuția a fost una fructuoasă și că am găsit la Deva un primar interesat de fotbal, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Același lucru l-am regăsit și la Orăștie și la Simeria unde, la fel, am avut discuții cu primarii celor două orașe.

Rep.: Vă propun să revenim la fotbalul propriu zis. În ultima vreme există speranța că fotbalul hunedorean va fi revigorat…

R.B. : Aceasta este și speranța mea, și, cu siguranță,și a celor care suferiți aici. Aveți în spate o istorie, care trebuie apărată. Iar o istorie fotbalistică nu poate fi mai bine apărată decât încercând să te ridici la rezultatele de atunci. La fel cum consider că trebuie o investiție din ce în ce mai mare, de o susținere din ce în ce mai mare a autorităților locale, dar și a mediului privat, în ceea ce privește cluburile de copii și juniori. Fiindcă dacă, întradevăr, îți dorești performanță, ai nevoie de acești bani în baza de pregătire și în cea de selecție. Iar baza de selecție nu o lărgești cu jucători de peste 20 de ani, sau chiar peste 30, cum se întâmplă în unele cazuri, ci cu copii de 5-6 ani, la această vârstă făcându-se primii pași în fotbal.

Advertisement

Barajul pentru Liga a III-a rămâne

Rep.: Noi, hunedorenii, nu ne aducem aminte cu nostalgie doar de rezultatele formațiilor din județ, ci și de cele ale echipei naționale din anii 80-’90, când printre “tricolori” aveam mulți jucători de la Corvinul și de la Jiul. Ce perspective sunt pentru actuala echipă națională?

R.B.: Și acum îl aveți, și îl avem acolo, pe Bogdan Lobonț, care vine de aici. El va face parte, oficial, din staff-ul echipei naționale din vară. După cum bine știți, din toamnă începe Liga Europeană a națiunilor, o nouă competiție, care oferă o oportunitate de calificare la EURO 2020. Patru echipe din această competiție se vor califica la EURO 2020, iar obiectivul nostru este să câștigăm grupa în care suntem, cu Serbia, Muntenegru și Lituania, chiar dacă nu este una ușoară. Avem un nou staff tehnic, în frunte cu Cosmin Contra, în care ne punem toate speranțele, și care are întreaga noastră încredere, a celor din Federație, și cred că și pe a suporterilor.

Rep.: Județul Hunedoara, la ora actuală, are reprezentare doar la nivelul Ligii a III-a, prin CNS Cetate Deva și ACS Șirineasa, care evoluează la Petroșani. Pentru promovarea în acest eșalon se dau baraje, iar echipele hunedorene au jucat, și au pierdut, în ultimii doi ani, în fața celor din Timiș. Există vreun algoritm în care să se evite această situație, care nu s-a prea mai întâlnit?

R.B.: Din păcate, situația se poate repeta. Este cunoscut faptul că s-au stabilit cele șapte zone geografice cu câte șase echipe fiecare, fiind vorba despre tot atâtea câștigătoare de campionate județene. Astfel, prin tragere la sorți se vor stabili meciurile de baraj, iar echipele repartizate într-o anumită zonă se vor întâlni doar între ele. Deci, echipa din Hunedoara va putea întâlni, pentru a treia oareă consecutiv, pe cea din Timiș. Acesta este un dezavantaj pe astfel de procedură. Pe de altă parte, se poate face și o procedură, să zicem, dirijată, în care Federația stabilește cine cu cine joacă. Am considerat, în acest caz, că este vorba despre un subiectivism prea înalt, pe care noi, ca administrație, ar trebui să-l avem în, să zicem, aranjarea meciurilor, și chiar nu ne dorim acest lucru. Ne dorim transparanță totală și ca să nu existe niciun fel de discuție pe această temă. Fiecare sistem are avantaje și dezavantaje. Acesta este obiectivul de la care am plecat, cel de echitate, și anume ca nimeni să nu poată acuza că se ajută la atingerea vreunui interes al unei persoane din Federație sau al uneia de la nivel județean prin disputarea unui meci cu un adversar sau altul.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

A murit Cornel Resmeriță, fostul primar al municipiului Lupeni

Publicat

pe

Redactat de

A murit Cornel Resmeriță, fostul primar al municipiului Lupeni.

Fostul edil a decedat, duminică, 5 mai, in Prima zi de Paște.

Cornel Resmeriță a condus Primăria municipiului Lupeni timp de 16 ani, in perioada 2000-2016.

FOTO: Facebook @ Lucian Resmeriță

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO: Țebea, acoperită de grindină

Publicat

pe

Redactat de

Un strat de grindină a acoperit zona de la Țebea.

Zona de nord a județului Hunedoara s-a aflat sub cod portocaliu de vreme severă imediată.

In plus, de la ora 20:00 o mare parte din țară, inclusiv județul Hunedoara se află sub cord galben de ploi.

Foto: Meteoplus

Citeste mai mult ...

Actualitate

Paștele, sărbătoare a renașterii și înțelepciunii

Publicat

pe

Redactat de

Paștele este una dintre cele mai anticipate și mai importante sărbători în calendarul creștin, marcând învierea lui Isus Hristos. Este un moment de bucurie, reflecție și reunire pentru milioane de oameni din întreaga lume, indiferent de confesiunea lor religioasă.

Spiritualitatea și tradiția sunt elemente centrale ale sărbătorii. În bisericile din toată lumea, credincioșii participă la slujbe speciale de Înviere, unde lumina și cântecul crează o atmosferă plină de solemnitate și speranță. Este un moment în care comunitatea se adună pentru a celebra credința și pentru a împărtăși bucuria învierii.

Paștele nu este doar o sărbătoare religioasă; este și un moment de reînnoire și speranță pentru mulți. După lunile reci de iarnă, Paștele marchează venirea primăverii și renașterea naturii. Este un moment de bucurie și optimism, când oamenii își îmbracă hainele noi și își deschid casele pentru a primi oaspeți.

Paștele este despre dragoste și compasiune. Este un prilej de a ne aduce aminte de învățăturile lui Hristos despre iertare și înțelegere, și de a împărtăși aceste valori cu cei din jurul nostru. Într-o lume adesea plină de griji și conflicte, Paștele ne amintește că lumina și bucuria pot învinge întunericul și că speranța este întotdeauna prezentă în sufletele noastre.

Citeste mai mult ...

Actualitate