Connect with us
Data: 19/06/2024
.

Sport

Rezultate foarte bune pentru atleții de la CSM Deva la Balcaniadă

Publicat

pe

Sâmbătă și duminică la Izmir, în Turcia, s-a desfășurat cea de-a 76-a ediție a Campionatului Balcanic de atletism.
La competiția din Turcia au participat sportivi din 22 de țări, printre care și România.
Din delegația țării noastre au făcut parte și doi sportivi de la CSM Deva, Florentina Iușco și Dorin Rusu.
Sâmbătă, în prima zi a întrecerilor, Florentina Iușco a obținut o prețioasă medalie de bronz, confirmând forma bună în care se află în această probă, sportiva pregătită de profesorul Nicolae Alexe impunându-se, recent, la Campionatele Internaționale ale României.
Ziua de duminică a adus două medalii pentru atleții de la CSM Deva.
Prima tot de bronz, a fost cucerită de Dorin Rusu, în proba de 3.000 de metri.
Atletul pregătit de profesorul Cornelia Juratoni a fost convocat în ultimul moment pentru Balcaniadă, după ce s-a impus la „internaționale” de la Craiova, iar rezultatul obținut la Izmir i-a confirmat valoarea.
Spre finele competiție Florentina Iușco a participat la proba de săritură în lungime, care s-a desfășurat pe o ploaie torențială.
Că de obicei, Flory a evoluat foarte bine, însă doar pentru un centimetru a ratat cucerirea titlului balcanic, fiind nevoită să se mulțumească doar cu medalia de argint.
Florentina Iușco va participa, luna viitoare, la Campionatul European de la Roma, atât la lungime, cât și la triplu.
Advertisement

Actualitate

Corvinul întâlnește vicecampioana Ungariei în Europa League

Publicat

pe

Redactat de

În urma tragerii la sorți efectuată, marți, la sediul UEFA de Nyon (Elveția), câștigătoarea Cupei României la fotbal și-a aflat adversara din Europa League.

Astfel, în primul tur preliminar Corvinul Hunedoara va juca cu Paksi SE, vicecampioana Ungariei.

Meciul tur se va juca în Ungaria, pe 11 iulie, în Ungaria, iar returul se va disputa la Sibiu, pe 17 iulie.

Indiferent de rezultatul din această „dublă”, Corvinul va mai juca cel puțin o dublă manșă în cupele europene.

Dacă hunedorenii vor depăși formația maghiară vor continua în Europa League, iar dacă nu își vor continua evoluția în Conference League

Advertisement
Citeste mai mult ...

Sport

Succes pentru Viitorul Șoimuș în semifinalele naționale U19

Publicat

pe

Redactat de

Turneul final al întrecerii dedicate câștigătoarelor de campionate județene de fotbal pentru juniori U19 și U17 a ajuns la faza semifinalelor. În competiția U19, campioana județului Hunedoara, Viitorul Șoimuș, pierduse, în sferturile de finală, pe terenul câștigătoarea ediției trecute, ACSM Codlea.

La limită, dar meritat

Cu toate acestea, băieții de la Șoimuș au obținut calificarea în semifinalele, la „masa verde”, întrucât la finalul meciului de la Codlea au depus o contestație legată de dreptul de joc al unor fotbaliști de la trupa brașoveană, iar aceasta a fost admisă, cu titlu definitiv, de către comisiile de specialitate ale federației de resort! Drept urmare, Viitorul Șoimuș s-a calificat în semifinale și a jucat meciul tur pe teren propriu, cu campioana județului Sălaj, Inter Cizer. După un meci disputat, în fața unui adversar puternic, cei de la Șoimuș, antrenați, de Romeo Popa, Andrei Sava și Tiberiu Hajdu, au obținut un succes la limită, dar meritat, câștigând cu 1-0, unicul gol al partidei fiind marcat de Petea, în repriza secundă. În acest meci Viitorul Șoimuș a început cu G. Popa – B. Albu, Vâsc, Fanaca, Junică – Goia, Petea, Ignat, Goldrag – Budai, Blaga, iar pe parcurs au mai intrat Șponor și D. Albu, rezerve neutilizate fiind Mihețiu – Gorgan, Manole, Cozma, Pitea, Bora.

Returul se joacă la Crasna

Până a ajunge în semifinale, în afara succesului la „masa verde”, în fața celor de la ACSM Codlea, Viitorul Șoimuș a trecut, cu 2-1, în deplasare, de campioana Gorjului, Jiul Rovinari, și cu 4-1, acasă, de Viitorul Arad, în aceste faza ale competiției disputându-se un singur meci, pe terenul unei echipe stabilite prin tragere la sorți. Returul semifinalei dintre Viitorul Șoimuș și Inter Cizer se va disputa în județul Sălaj, la Crasna, sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14:00. În cealaltă semifinală tur, campioana județului Iași, Unirea Ruginoasa, a remizat, pe teren propriu, scvor 2-2, cu reprezentanta Dâmboviței, ACS Burduca.

Advertisement

Citeste mai mult ...

Lupeni

Minerul Lupeni „vede” Liga 3

Publicat

pe

Redactat de

Duminică seara s-au disputat meciurile tur ale barajelor de promovare în Liga 3 de fotbal. Campioana județului Hunedoara, Minerul Lupeni, a jucat, în deplasare, pe terenul celor de la Viitorul Arad.

Un egal bun pentru retur

Jucând la Sânnicolau Mic, în fața unui grup numeros de suporteri, cei de la Minerul Lupeni au prestat un joc bun și au obținut o remiză prețioasă, scor 0-0, care îi face favoriți pentru meciul retur, care se va dispua în Valea Jiului duminică, 23 iunie, cu începere de la ora 17:30. În meciul de la Arad, antrenorul celor de la Minerul Lupeni, Dan Voicu, a trimis în teren formula Raț – Mazilu, Ciocârlan, Matei, Arcuși – Roșian, Bănceanu, Creciunesc, Prem – Mândreci, Iepure. Pe parcurs au mai intrat Băcăran și Belei, iar pe bancă au rămas, ca rezerve neutilizate, portarul Tonca și jucătorii de câmp Glăvan, Harangozo, Maria și Șilip.

Unele echipe, ca și promovate

În regiunea noastră, în celelalte două meciuri s-au înregistrat rezultate identice, de 5-1 în favoarea echiăpelor vizitatoare, care sunt ca și promovate, deja, în Liga 3. Astfel, Timișul Șag s-a impus la MB Caransebeș, iar Vulturii Fărcpșești, din Gorj, au câștigat pe terenul celor de la Viitorul Severin, din Mehedinți. Celelalte rezultate înregistrate au fost Pro Sport Vârfu Câmpului (BT) – USV Iași (IS) 1-, Şoimii Gura Humorului (SV) – Comstar Vaslui (Vaslui) 5-0, Ceahlăul 2 P. Neamț 2 (NT) – Sportul Onești (BC) 3-0, CS Diosig (BH) – Academica Recea (MM) 5-0, Silvicultorul Maieru (BN) – Oașul Negrești Oaș (SM) 1-4, Vulturul Mintiu Gherlii (CJ) – Barcău Nușfalău (SJ) 8-2, ACSM Codlea (BV) – CIL Blaj (AB) 1-2, Păltiniș Rășinari (SB) – CS Gheorgheni (HR) 1-1, CS Iernut (MS) – Prima Brăduț (CV) 4-0, Iris Titulescu (OT) – Sparta Rm. Vâlcea (VL) 1-1, Speed Pitești (AG) – CSL Nanov (TR) 5-0, Urban Titu (DB) – Metropolitan Ișalnița (DJ) 3-0, CSL Ștefăneștii de Jos (IF) – ACS FC Dinamo București (B) 2-2, Venus Independența (CL) – CSM Fetești (IL) 0-4, FC Bolintin (GR) – CSO Băicoi (PH) 3-3, CSM Adjud (VN) – Voința Lanurile (BZ) 2-1, Viitorul Cireșu (BR) – Pescăruşul Sarichioi (TL) 4-0 și Voința Cudalbi (GL) – CS Medgidia (CT) 1-2. În urma abrogării principiului avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manşă, în situaţia în care, după disputarea celor două jocuri, egalitatea se menţine, meciul retur se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute. Ulterior, dacă și după prelungiri echipele sunt la egalitate, atunci se trece la executarea loviturilor de departajare.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate