Connect with us
Data: 17/06/2024
.

Sport

Rezultate foarte bune pentru atleții de la CSM Deva la Balcaniadă

Publicat

pe

Sâmbătă și duminică la Izmir, în Turcia, s-a desfășurat cea de-a 76-a ediție a Campionatului Balcanic de atletism.
La competiția din Turcia au participat sportivi din 22 de țări, printre care și România.
Din delegația țării noastre au făcut parte și doi sportivi de la CSM Deva, Florentina Iușco și Dorin Rusu.
Sâmbătă, în prima zi a întrecerilor, Florentina Iușco a obținut o prețioasă medalie de bronz, confirmând forma bună în care se află în această probă, sportiva pregătită de profesorul Nicolae Alexe impunându-se, recent, la Campionatele Internaționale ale României.
Ziua de duminică a adus două medalii pentru atleții de la CSM Deva.
Prima tot de bronz, a fost cucerită de Dorin Rusu, în proba de 3.000 de metri.
Atletul pregătit de profesorul Cornelia Juratoni a fost convocat în ultimul moment pentru Balcaniadă, după ce s-a impus la „internaționale” de la Craiova, iar rezultatul obținut la Izmir i-a confirmat valoarea.
Spre finele competiție Florentina Iușco a participat la proba de săritură în lungime, care s-a desfășurat pe o ploaie torențială.
Că de obicei, Flory a evoluat foarte bine, însă doar pentru un centimetru a ratat cucerirea titlului balcanic, fiind nevoită să se mulțumească doar cu medalia de argint.
Florentina Iușco va participa, luna viitoare, la Campionatul European de la Roma, atât la lungime, cât și la triplu.
Advertisement

Lupeni

Minerul Lupeni „vede” Liga 3

Publicat

pe

Redactat de

Duminică seara s-au disputat meciurile tur ale barajelor de promovare în Liga 3 de fotbal. Campioana județului Hunedoara, Minerul Lupeni, a jucat, în deplasare, pe terenul celor de la Viitorul Arad.

Un egal bun pentru retur

Jucând la Sânnicolau Mic, în fața unui grup numeros de suporteri, cei de la Minerul Lupeni au prestat un joc bun și au obținut o remiză prețioasă, scor 0-0, care îi face favoriți pentru meciul retur, care se va dispua în Valea Jiului duminică, 23 iunie, cu începere de la ora 17:30. În meciul de la Arad, antrenorul celor de la Minerul Lupeni, Dan Voicu, a trimis în teren formula Raț – Mazilu, Ciocârlan, Matei, Arcuși – Roșian, Bănceanu, Creciunesc, Prem – Mândreci, Iepure. Pe parcurs au mai intrat Băcăran și Belei, iar pe bancă au rămas, ca rezerve neutilizate, portarul Tonca și jucătorii de câmp Glăvan, Harangozo, Maria și Șilip.

Unele echipe, ca și promovate

În regiunea noastră, în celelalte două meciuri s-au înregistrat rezultate identice, de 5-1 în favoarea echiăpelor vizitatoare, care sunt ca și promovate, deja, în Liga 3. Astfel, Timișul Șag s-a impus la MB Caransebeș, iar Vulturii Fărcpșești, din Gorj, au câștigat pe terenul celor de la Viitorul Severin, din Mehedinți. Celelalte rezultate înregistrate au fost Pro Sport Vârfu Câmpului (BT) – USV Iași (IS) 1-, Şoimii Gura Humorului (SV) – Comstar Vaslui (Vaslui) 5-0, Ceahlăul 2 P. Neamț 2 (NT) – Sportul Onești (BC) 3-0, CS Diosig (BH) – Academica Recea (MM) 5-0, Silvicultorul Maieru (BN) – Oașul Negrești Oaș (SM) 1-4, Vulturul Mintiu Gherlii (CJ) – Barcău Nușfalău (SJ) 8-2, ACSM Codlea (BV) – CIL Blaj (AB) 1-2, Păltiniș Rășinari (SB) – CS Gheorgheni (HR) 1-1, CS Iernut (MS) – Prima Brăduț (CV) 4-0, Iris Titulescu (OT) – Sparta Rm. Vâlcea (VL) 1-1, Speed Pitești (AG) – CSL Nanov (TR) 5-0, Urban Titu (DB) – Metropolitan Ișalnița (DJ) 3-0, CSL Ștefăneștii de Jos (IF) – ACS FC Dinamo București (B) 2-2, Venus Independența (CL) – CSM Fetești (IL) 0-4, FC Bolintin (GR) – CSO Băicoi (PH) 3-3, CSM Adjud (VN) – Voința Lanurile (BZ) 2-1, Viitorul Cireșu (BR) – Pescăruşul Sarichioi (TL) 4-0 și Voința Cudalbi (GL) – CS Medgidia (CT) 1-2. În urma abrogării principiului avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manşă, în situaţia în care, după disputarea celor două jocuri, egalitatea se menţine, meciul retur se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute. Ulterior, dacă și după prelungiri echipele sunt la egalitate, atunci se trece la executarea loviturilor de departajare.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Deva

CSM Deva, la un pas de finala națională la U17

Publicat

pe

Redactat de

La finele săptămânii trecute s-au disputat meciurile tur ale semifinalelor turneului final național al campioanelor județene la fotbal. La U17 în acest penultim act sunt prezenți și băieții de la CSM Deva.

Victorie cu 4-2 în deplasare

Pentru a ajunge în semifinale, trupa pregătită de Florin Călugărița, care a stat în primul tur preliminar, pentru ca, apoi, să treacă, cu 2-1, acasă, de AFC Băbeni, din Vâlcea, iar în sferturi a învins, cu 2-0, în deplasare, pe Bega Timișoara, până în semifinale jucându-se doar un singur meci, pe terenul unei echipe stabilite prin tragere la sorți. În semifinale, devenii au jucat meciul tur pe terenul celor de la Luceafărul Cluj, și au făcut-o excelent. CSM a început foarte bine meciul de la Cluj și la pauză conducea cu 2-0, prin golurile realizate de Oancea (125) și Negru (30). La reluare, gazdele reduc din handicap, dar băieții lui Florin Călugărița nu resimt șocul și revin la un ecart de două „boabe”, după reușita lui Drăgan (57), care a transformat o lovitură de pedeapsă. CSM Deva continuă să domine și își mărește avantajul princăpitanul Grigorescu (65), care a punctat pentru 4-1. În minutul 70 a avut loc o fază controversată, deveanul Oaancea scăpând spre poarta adversă, fiind apoi, faultat în careul mare, dar nu se acordă nici penalty și nici cartonașul roșu care se impunea. Până la final cei de la Luceafărul Cluj mai punctează într-un rând, iar meciul se încheie cu victoria celor de la CSM Deva, cu scorul de 4-2.

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14:00, meciul retur

La Cluj pentru CSM Deva U17 au evoluat Bereczki – Roșca, Negrilă, Grigorescu (cpt.), Stoia – Drăgan (min. 70 Nagy), Elekes, Bogdaniuc (min. 60 Dimarco), Negru – Oancea(min 87. Băleanu), Buță (min 87. Curcă), rezerve neutilizate fiind Pag și Bogdan. În cealaltă semifiinală Sportul onești a învins, pe teren propriu, cu 4-3, pe CS Popești Leordeni. Retururile acestor semifinale sunt programate sâmbătă, 22 iunie, cu începere de la ora 14:00.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Turnee de tenis de câmp la Deva

Publicat

pe

Redactat de

Asociația Club Sportivi Tineri Talentați Deva a organizat, săptămâna trecută, un puternic turneu de tenis de câmp destinat copiilor și juniorilor. Competiția a avut loc la baza Acomin și s-a desfășurat sub patronajul Federației Române de Tenis.

Cu sportivi din toată țara

La Cupa ACSTT Deva, așa cum s-a numit competiția aflată la cea de-a doua sa ediției, s-a jucat la trei categorii de vârstă. respectiv U10, U14 și U16. La U 10 și U 16 s-au organizat turnee individuale atât la feminin, cât și la masculin, în vreme ce la U14 au participat doar băieți. La start s-au aliniat tineri tenismeni din municipiul București și din județele Alba, Bihor, Cluj, Dolj, Gorj, Sibiu Timiș și, bineînțeles, Hunedoara. Tenismenii care au atins faza semifinalelor au fost premiați cu cupe medalii și diplome, dar și cu echipament sportive, mai exact set de mingi și overgrip, precum și recompense materiale, respectiv pentru locurile 1- voucher cadou de 300 lei, locurile 2- voucher cadou de 150 lei, iar locurile 3 – voucher cadou de 50 lei. “Mulțumim tuturor prietenilor noștri colaboratori, parteneri, sponsori și Primăria Municipiului Deva pentru sprijinul acordat”, au transmis organizatorii, care au oferit fiecărui participant, înainte de meciuri, apă, fructe și batoane cu cereale. Sub aceeași organizare, dar la baza ACS Tenis Art, în aceste zile se desfășoară un nou turneu important de tenis juvenil, „Cupa de vară”, unde se joacă atât la simplu, cât și la dublu.


Podiumurile de la Cupa ACSTT Deva

F10:

Advertisement

Loc 1 Ilina Eva Bercea – CSM Timișoara

Loc 2 Noel Daradics – ACS Cristal Hunedoara

Loc 3 Natalia Popa – CS Alpa Deva

Loc 3 Ana Ramia Mladen – CSM Craiova

M10:

Advertisement

Loc 1 Vlad Torok – CSS Petroșani

Loc 2 Ștefan Pascu – ACS Cristal Hunedoara

Loc 3 David Alexandru Pavel – ACS Cristal Hunedoara

Loc 3 Rareș Daioni – CS Alpa Deva

M14:

Advertisement

Loc 1 Eric Ștefan Bengulescu – CS TC Pamira Sibiu

Loc 2 Alexandru Cristian Guga – CSM Deva

Loc 3 Tudor Ioan Jurca – CSM Deva

Loc 3 Ștefan Octavian Bolovan – ACS Florin Mergea Tennis Academy Târgu Jiu

F16:

Advertisement

Loc 1 Chrissa Andreea Moldovan – TC SUN Alba Iulia

Loc 2 Elena Lăcrămioara Hinț – ACS Cristal Hunedoara

Loc 3 Maia Maria Marta – CS Alpa Deva

Loc 3 Rianna Maria Barbu -Tenis Club Enache Bucuresti

M16:

Advertisement

Loc 1 Mircea Nicolas Plopeanu – Asociatia TC Sun Alba Iulia

Loc 2 Eduard Gabriel Antonescu – CSS Șoimii Sibiu

Loc 3 Andrei Marius Georgescu – CS Alpa Deva

Loc 3 Ștefan Olariu – ACS Sport Time Timișoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate