Connect with us
Data: 30/04/2024
.

Actualitate

S.P.Î.G.M. Deva – Acțiuni de întreținere și de înfrumusețare în tot orașul

Publicat

pe

Activitate intensă pentru angajații Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală (S.P.Î.G.M.) Deva. Se lucrează de zor, în această perioadă, atât pe partea de întreținere, cât și pe cea de înfrumusețare a orașului. Mai multe zone din reședința județului au prins culoare. Numeroase lalele plantate, dar și alte flori de sezon încântă ochii privitorilor.

După toaletarea arborilor – etapă care a ajuns la final, angajații S.P.Î.G.M. Deva se ocupă, în această perioadă, de cosirea spațiilor verzi în toate cartierele din oraș. “Încercăm să fim prezenți în fiecare cartier din municipiul Deva și, nu doar în perioada aceasta. Încercăm să rezolvăm cât mai multe dintre problemele cu care cetățenii se confruntă și, o spun de fiecare dată că, noi suntem puși aici pentru a încerca să rezolvăm problemele cu care se confruntă oamenii în fiecare zi. Suntem cu echipele în toate cartierele. Am început și tragem tare cu coasa pentru că este o perioadă în care clima favorizează foarte mult creșterea ierbii. Am reușit să tundem o dată pe toată suprafața Devei, exceptând parcul din zona Micro 15, care sperăm ca, până la sfârșitul acestei săptămâni, tot cartierul să fie finalizat, iar cu restul echipelor vom reîncepe, din nou, de unde am început cu coasa pentru că nu vrem să scăpăm iarba de sub control. Am finalizat etapa de toaletat a arborilor. Chiar dacă, și în momentul de față, mai sunt solicitări în acest sens, din păcate, nu mai putem să dăm curs acestora pentru că arborii sunt în vegetație, dar toate solicitările care ne vin pe adresa S.P.Î.G.M.-ului vor fi luate în considerare în momentul în care arborii vor fi în repaus vegetativ”, a declarat Irinel Faur, directorul S.P.Î.G.M. Deva.

Legătură strânsă cu cetățenii

Directorul S.P.Î.G.M. Deva, Irinel Faur, spune că sunt foarte multe solicitări primite din partea cetățenilor și că se încearcă rezolvarea acestora, într-un timp cât mai scurt. „Cetățenii sunt interesați de felul în care arată zona în care locuiesc și, de o bună perioadă de timp, sunt și implicați. Nu doar președinții sau administratorii de asociație, cei care trebuie să rezolve în parte problemele cu care cetățenii se confruntă, ci și oamenii simpli sunt interesați de felul în care arată zona în care ei locuiesc. (…) Sunt zone, în Deva, în care oamenii se gospodăresc. (…) Fiecare cartier are asociații de proprietari care se implică ca zonele pe care le păstoresc să arate într-un anumit fel, dar și acolo unde nu sunt astfel de președinți de asociație, suntem noi, cu echipele, și încercăm să rezolvăm problemele cu care se confruntă, fie că este vorba despre toaletarea arborilor, de cosit iarbă sau gard viu (…) Noi încercăm să avem această legătură strânsă, nu doar cu asociația de proprietari, ci cu fiecare cetățean, pentru că ei sunt cei care ne spun problemele cu care se confruntă. (…) Am o legătură foarte strânsă și o colaborare foarte bună cu Primăria și cu domnul primar Florin -Nicolae Oancea, și dânsul primește o grămadă de solicitări care îmi sunt transmise și care imediat încercăm să le rezolvăm. Încercăm ca termenul de soluționare a problemelor să fie unul cât mai scurt”, a mai spus Irinel Faur, directorul S.P.Î.G.M. Deva.

Lucrări și pe timp de noapte

Tot în această perioadă, pe lângă cositul spațiilor verzi și alte lucrări de întreținere și înfrumusețare, angajații S.P.Î.G.M. Deva se ocupă și de recondiționarea bordurilor, a scuarurilor și sensurilor giratorii din municipiu, activități care se desfășoară pe timp de noapte pentru a nu perturba prea mult traficul.

„Suntem cu echipe, pe timp de noapte, pentru a vopsi bordurile, sensurile giratorii și scuarurile. Străzile nou asfaltate vor fi trasate de către firma care a făcut asfaltarea. Noi intervenim în zonele celelalte. Se lucrează noaptea pentru că încercăm să nu deranjăm. Sunt foarte multe șantiere în oraș, și eu personal mă bucur. Parte din ele încep să se finalizeze. Dacă mai venim și noi cu șantierul nostru, la o oră de vârf, ar fi destul de dificil. (…) Până la sărbătorile pascale, sperăm să finalizăm tot ce avem de trasat, astfel că, după Paști, să urmeze perioada de trasat longitudinal”, a mai spus directorul S.P.Î.G.M. Deva, Irinel Faur.

Lucrările de reabilitare a locului de joacă din Cartierul Dacia – pe ultima sută de metri

Tot în această perioadă, se reabilitează locul de joacă din Cartierul Dacia din municipiu, lucrările fiind pe ultima sută de metri. „Suntem în reabilitare cu un alt loc de joacă, cel din Cartierul Dacia, un loc de joacă care a fost deteriorat în proporție de 80 la sută și suntem pe ultima sută de metri. Eu cred că, săptămâna viitoare putem deschide porțile. Mai sunt câteva lucruri de făcut. În momentul de față, se toarnă partea colorată de tartan urmând să se vină cu împrejmuirea gardului, iar în cel mai scurt timp, să putem să redeschidem, pentru că sunt mămici și copiii nerăbdători să se distreze în acel loc de joacă”, a mai spus Irinel Faur, directorul S.P.Î.G.M. Deva.

Advertisement

După locul de joacă din Cartierul Dacia vor începe lucrările la locul de joacă din Cartierul Micro 15, din oraș. „Încet – încet, încercăm ca, o dată la două trei luni, să mai reabilităm câte un loc de joacă pentru că pentru copilași este o prioritate. Nu am abandonat nici proiectul cu camere de luat vederi. Vom avea sumele de bani necesare pentru proiectul tehnic, SF-ul a fost realizat. (…) Sperăm ca, în următoarea lună, cel târziu peste două luni, să putem să implementăm acest proiect în toate locurile de joacă. Este un proiect prin care aducem siguranță nu doar a copilașilor, ci tuturor celor care își petrec timpul liber în aceste spații”, a adăugat Irinel Faur, directorul S.P.Î.G.M. Deva.

Domuri florale, în mai multe zone din oraș

Și în această primăvară, municipiul Deva s-a umplut de flori de sezon, iar pe lângă cele care înfrumusețează deja orașul, vor mai apărea și altele. Domuri florale vor fi amplasate, în perioada următoare, în locuri special amenajate. „Încercăm să fim constanți în activitatea pe care o avem și să fim cât mai aproape de nevoile cetățenilor. Încercăm ca fiecare cartier să aibă o pată de culoare prin amplasarea de domuri florale”, a mai spus Irinel Faur.

Pe de altă parte, în atenția S.P.Î.G.M. Deva se mai află și zonele de agrement din oraș, cum este cea de la Bejan, unde mulți cetățeni aleg să își petreacă timpul liber, nu doar în weekend, ci și în timpul săptămânii. „La Bejan, am încercat să creștem nivelul, mai ales că, zona respectivă s-a dezvoltat foarte mult și sunt săli de evenimente, nu puteam să stăm cu mâinile în sân și am făcut tot ceea ce ne-a stat în putere pentru a o înfrumuseța zona. Este o zonă frumoasă (…) Ne dorim să extindem zona de mese. Ne dorim să extindem zona de grătare (…) Încercăm să extidem acea zonă după sfintele sărbători pascale, până atunci, ne ocupăm de partea de îngrijire a orașului. Încercăm să finalizăm partea de trasat, vom amplasa florile. După sfintele sărbători pascale, intrăm în forță cu ceea ce mai avem, în paralel cu coasa și cu întreținerea gardului viu, pentru că este o chestiune prioritară pentru noi și o chestiune care arată și cât de îngrijit este orașul și dă și o notă de curățenie, până la urmă”, a declarat Irinel Faur, directorul S.P.Î.G.M. Deva în cadrul emisiunii/reportaj „SPUNE CE CREZI”, emisiune realizată de Ioana Popescu și difuzată pe postul de televiziune online ServusHD Tv.

Actualitate

Programul Săptămâna Verde, un succes în Parcul Național Retezat

Publicat

pe

Redactat de

Ca în fiecare an în luna aprilie se desfășoară programul Săptămâna Verde.

Astfel sute de copii au vizitat Parcul Național Retezat și au învățat cât de importante sunt schimbările climatice și despre procesul de realizare a obiectivelor de protejare a mediului și de limitare a schimbărilor climatice la nivel național și internațional.

”Ultima zi din Săptămâna verde la Administrația Parcului Național Retezat împreună cu Lucia Ursu, Educație Ecologică, Nicolae Lorențiu, Adrian Lateș, Ranger APNR. Peste 100 de elevi și multă multă energie. Educația privind schimbările climatice și mediul joacă un rol important în procesul de realizare a obiectivelor de protejare a mediului și de limitare a schimbărilor climatice la nivel național și internațional. Programul Săptămâna verde se desfășoară în perioada aprilie 2024, în care fiecare unitate educațională din mediul preuniversitar având flexibilitatea să își aleagă o săptămână în care acoperă conținut și desfășoară activități legate de schimbări climatice și protecția mediului înăuntru și în afara unității educaționale. Administrația Parcului Național Retezat vă așteaptă cu drag la activități de educație și conștientizare legate de schimbări climatice, protecția patrimoniului natural precum și informații despre Parcul Național Retezat National Park și Regia Nationala a Padurilor – Romsilva. Prioritate au partenerii care vin la Centrele de Vizitare APNR Nucșoara, jud. Hunedoara”, informează reprezentanții Parcului Național Retezat.

FOTO: FACEBOOK PARCUL NAȚIONAL RETEZAT

Citeste mai mult ...

Actualitate

Service-urile auto, în vizorul inspectorilor ITM

Publicat

pe

Redactat de

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara a desfășurat, în perioada 23-26 aprilie 2024, o amplă campanie de control în domeniul întreținerii și reparării autovehiculelor, cod CAEN 452.

Scopul acestei acțiuni a fost verificarea respectării prevederilor legale referitoare la contractele individuale de muncă și condițiile de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii din acest sector.

 În perioada 23.04.2024 – 26.04.2024 Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara a desfășurat campania națională de control pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, precum și cerințele minime de securitate și sănătate în muncă, de către angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul întreținerea și repararea autovehiculelor – cod CAEN 452.

”În domeniul de activitate ”Întreținerea și repararea autovehiculelor – cod CAEN 452”, lucrătorii sunt expuși la o gamă largă de riscuri de accidentare la locul de muncă, cum ar fi alunecările pe pardoseala umedă, ventilația insuficinetă, temperaturile extreme, umiditatea excesivă, riscul de intoxicare cu substanțe chimice utilizate în cadrul procesului de spălare auto, perioadele lungi în care angajații stau în picioare, activitățile repetitive, improvizații electrice sau de altă natură la echipamentele de muncă, stresul provocat angajaților datorită unui comportament neadecvat al clienților, echipamentele de muncă electrice incorect utilizate în mediul umed, pericolul de accidentare prin manevrarea necorespunzătoare a autovehiculelor în incinta spălătoriilor, riscul de electrocutare și utilizarea echipamentelor de muncă specifice (instalații de ridicat și recipiente sub presiune – supuse procedurilor de autorizare ISCIR).

În domeniul relațiilor de muncă, s-au verificat cu precădere reglementările legale  privind angajarea personalului (inclusiv transmiterea în termen legal a contractelor individuale de muncă în REVISAL), durata timpului de muncă și munca suplimentară, întocmirea evidenței orelor de muncă prestate de către salariați, repausurile periodice (repausul săptămânal, sărbătorile legale), stabilirea și acordarea drepturilor salariale”, arată ITM Hunedoara.

În cadrul acestei campanii de control, au fost efectuate 31 de controale în domeniile securității și sănătății în muncă și relațiilor de muncă, constatându-se un număr total de 31 de deficiențe, pentru care s-au dispus măsuri pentru remedierea neconformităților constatate și respectarea prevederilor legale.

Advertisement

Totodată, s-a aplicat un număr total de 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care o amendă în valoare de 4.000 lei.

Prin fiecare acțiune de control, I.T.M. Hunedoara urmărește creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă, diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale și eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităților și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Caravana „Sărbători cu sănătate”, joi la Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

În cursul zilei de Joi, 2 mai, Caravana „Sărbători cu sănătate”, se va afla la Hunedoara pentru o acțiune de monitorizare a stării de sănătatea a populației.

Acțiunea este organizată de către Primăria municipiului Hunedoara, prin Direcţia de Asistenţă Socială, în parteneriat cu Asociaţia „Salvital” şi Consiliul Judeţean și va avea loc între orele 09.00 – 14.00.

”Primăria municipiului Hunedoara, prin Direcţia de Asistenţă Socială, în parteneriat cu Asociaţia „Salvital” şi Consiliul Judeţean organizează o nouă acţiune de monitorizare a stării de sănătate şi consultaţii gratuite joi, 2 mai, între orele 09.00 – 14.00. Caravana „Sărbători cu sănătate” va fi prezentă la Centrul de Recreere Pensionari aflat pe b-dul Corvin nr.9 bis (cu acces auto dinspre Piaţa Florilor). Pe parcursul acţiunii se vor putea efectua gratuit următoarele investigaţii medicale: electrocardiograme ( EKG – pentru identificarea eventualelor probleme cardiace); spirometrii (pentru identificarea de eventuale probleme pulmonare); analize INR (pentru persoanele care urmează tratamente cu anticoagulante); determinarea glicemiei (teste rapide); determinare hemoglobină glicozilată (teste rapide); măsurarea tensiunii arteriale; determinare „indice braţ – gleznă” (pentru identificarea unei eventuale afecţiuni arteriale periferice, tip de afecţiuni care cresc riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral); osteodensiometrie (determinarea densităţii osoase). Pentru a se reduce, pe cât posibil, timpii de aşteptare şi pentru o mai bună derulare a acţiunii, este de preferat ca doritorii să se programeze telefonic apelând numărul 0354.880.880 disponibil în zilele de luni şi marţi (29 şi 30 aprilie), între orele 09.00 – 16.00. Pot beneficia de aceste servicii toţi cetăţenii interesaţi, indiferent de vârstă”, informează reprezentanții Primăriei Municipiului Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate