Connect with us
Data: 26/07/2024
.

Actualitate

Ședință a coaliției pe tema stabilirii calendarului alegerilor, la Palattul Victoria

Publicat

pe

O primă şedinţă a coaliţiei de guvernare pe tema stabilirii calendarului alegerilor şi a unei eventuale comasări se desfăşoară, miercuri dimineaţă, la Palatul Victoria.

Alături de premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, se află, între alţii, liderii social-democraţi Paul Stănescu, Sorin Grindeanu şi Alfred Simonis.

Din partea liberalilor participă preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi alţi lideri ai partidului – Lucian Bode, Rareş Bogdan şi Gheorghe Flutur.

Tot miercuri este anunţată şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL pentru ora 16,00, la Parlament, iar după-amiază ar putea să aibă loc şi şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD.

Sursa: AGERPRES

Advertisement

Actualitate

Încep Jocurile Olimpice. Opt hunedoreni prezenți la Paris

Publicat

pe

Redactat de

Astăzi va avea loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară. Cel mai mare eveniment sportiv al lumii este găzduit de capitala Franței, Paris, și se află la cea de-a XXXIII-a sa ediție.

 

România prezintă o delegație de sportivi destul de numeroasă, compusă din 106 competitori, aceștia fiind însoțiți de antrenori și de oficiali. Printre aceștia se numără și opt hunedoreni, dintre care sunt șase sportivi și câte un antrenor și un arbitru.

Antrenor de la Aninoasa la tir cu arcul

Competițiile au început de miercuri, 24 iulie, însă era vorba despre preliminarii, medaliile începând să se acorde de sâmbătă, 27 iulie. Primele emoții le-a avut antrenorul de la tir cu arcul, Viorel Hăbian, din Aninoasa, pentru eleva sa, Mădălina Amăistroaie, care a concurat, joi, după închiderea ediției, în calificările ce decid pozițiile pe țintar. Concursul oficial de tir cu arcul începe pe 30 iulie, cu primele tururi, continuă cu celelalte pe 1 august, iar medaliile vor fi decernate pe 3 august.

Advertisement

Arbitru din Hunedoara la natație

Județul nostru este reprezentat la Jocurile Olimpice de la Paris și de un arbitru. Este vorba despre Dan Ardelean, care este și antrenor de natație la CSȘ Hunedoara. Acesta va fi printre cei care vor superviza întrecerile de înot, care se desfășoară în perioada 27 iulie – 9 august.

LPS Cetate Deva poate face surpriza la gimnastică

Primele evoluții oficiale pentru sportivii hunedoreni vor fi duminică, 28 august, când vor avea loc calificările de la gimnastică artistică feminină, atât în concursul pe echipe, dar și în cele de individual compus și pe aparate.

Lotul feminin este compus din Ana Bărbosu, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță, Andreea Preda și Sabrina Voinea, iar din colectivul tehnic face parte și Florin Cotuțiu, antrenor la LPS Cetate Deva. De altfel, patru dintre cele cinci componente ale lotului sunt eleve ale aceluiași liceu din Deva. Iar dacă Ana Bărbosu și Andreea Preda sunt doar eleve, Lilia Cosman și Amalia Ghigoarță sunt și legitimate la LPS Cetate Deva, cele două figurând și în evidențele celor de la CSM Onești, regulamentul permițând dubla legitimare. Finala feminină pe echipe va avea loc pe 30 iulie, iar cea de la individual compus. Finalele pe aparate se vor desfășura pe 3 august la sărituri, pe 4 august la paralele, iar cele de la bârnă și sol vor avea loc pe 5 august, gimnastele din România, inclusiv cele de la LPS Cetate Deva, fiind capabile de frumoase surprize.

Să vină medalie la canotaj în comuna Pui?

Advertisement

Județul Hunedoara este reprezentat și la canotaj, sport care dă grosul sportivilor români prezenți la Olimpiadă, respectiv de peste 40. Este vorba despre Laurențiu Danciu, originar din comuna Pui și cetățean de onoare al acesteia. Laurențiu va concura, de principiu, în barca de 4, cu care a și obținut calificarea la Paris. La 4 rame masculin seriile se vor disputa pe 28 iulie. Pe 30 iulie, dacă e cazul vor fi recalificări, iar finala este programată pe 1 august. Hunedoreanul ar putea concura și la 8+1, componențele bărcilor nefiind nominale. În această probă seriile vor fi pe 29 iulie, recalificările pe 1 august, iar finala pe 3 august. Chiar dacă este greu, cele două bărci românești pot intra în lupta pentru medalii.

La această ediție a Olimpiadei, care se va încheia pe 11 august, România va avea reprezentanți la 18 sporturi, pe lângă cele prezentate mai sus mai fiind vorba despre box, caiac – canoe, ciclism, gimnastică ritmică, haltere, judo, lupte, polo, scrimă, tenis de câmp, tenis de masă, triatlon și yachting.

Citiți și:  Florentina Iușco ratează Olimpiada pentru dopaj!

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Vești bune din comuna Crișcior

Publicat

pe

Redactat de

Situată în legendara Țară a Moților, comuna Crișcior, cu o populație de circa 4.000 de locuitori, este una dintre localitățile rurale mari din județul Hunedoara. Comuna se întinde pe o suprafață mai mare de 40 de kilometri pătrați și are în componență localitatea de reședință Crișcior și satele aparținătoare Gurabarza, Valea Arsului și Zdrapți.

Circulă mocănița

Ca mai toate localitățile din Țara Moților, și Crișciorul a fost un important centru minier, activitate care, acum, din păcate, ține de istorie. Mineritul a făcut ca unele zone centrale ale comunei să arate ca la oraș. Acest lucru, însă, nu înseamnă că aici nu sunt obiective care merită a fi văzute. Astfel, aici funcționează schitul „Sfânta Treime”, pe raza satului Gurabarza. De asemenea, pot fi vizitate și două biserici cu o vechime apreciabilă, fiind vorba despre cea de zid, din Crișcior, ctitorită în secolul al XIV-lea, și cea de lemn de la Zdrapți, ridicată în 1852. De asermenea, în Crișcior mai există un momument al eroilor, dar și un muzeu al satului, care dezvăluie multe dintre tradițiile zărăndene. „Toate acestea pot fi vizitate, în această vară, și cu ajutorul mocăniței, care circulă, între Brad și Crișcior, în fiecare sâmbătă și duminică, până în 14 septembrie. Plecările din gara Crișcior sunt la orele 11:00, 13:00 și 15:00, iar cele din gara Brad la orele 12:00, 14:00 și 16:00. Vă așteptăm cu drag”, a lansat o invitație de nerefuzat primarul comunei hunedorene Crișcior, Ovidiu Ilie Furdui.

Despre Crișcior mai este demn de semnalat că este una dintre puținele comune, nu doar din județul Hunedoara, ci chiar din întreaga țară, în care funcționează un liceu, aflat într-un amplu proces de modernizare. De asemenea, comuna beneficiază, din acest an, și de o modernă sală de sport.

Pentru promovarea zonei prin Trasee Eco – Smart

Zona Crișcior, dar și a Țării Zarandului, va fi promovată și mai bine în viitor, primarul Ovidiu Ilie Furdui având un rol important în acest demers. Recent am avut onoarea de a participa la conferința de presă pentru lansarea proiectului „Trasee Eco-Smart”! În calitate de președinte al Grupului de Acțiune Locală (GAL) Țara Zarandului, din care face parte și comuna Crișcior, sunt extrem de încrezător că acest proiect inovativ va aduce valoare adăugată regiunilor acoperite de GAL-uri prin utilizarea tehnologiilor moderne și promovarea turismului sustenabil. Proiectul Trasee Eco-Smart va stimula turismul sustenabil și va valorifica resursele locale, utilizând tehnologii de ultimă generație precum aplicații mobile interactive, trasee turistice, festivaluri multimedia și multe altele.Va fi vorba despre inovație tehnologică, care propune hărți interactive și coduri QR, funcționalități de navigație și recomandări personalizate și integrare social media, dar și trasee inovative, prin dezvoltarea traseelor turistice pentru biciclete și drumeții, oferind detalii profesionale despre lungimea traseului, locația exactă, obiective turistice, producători locali, puncte gastronomice și legende. Aceste realizări nu ar fi posibile fără dragostea față de locurile noastre, dedicarea și munca neobosită a tuturor celor implicați. Împreună cu partenerii noștri, vom transforma zonele noastre în destinații turistice atractive și interactive, promovând resursele locale și practicile ecologice”, a menționat primarul din Crișcior, Ovidiu Ilie Furdui.

Pas important pentru gestionarea corespunzătoare a deșeurilor

Frumoasele locuri din comună și din zonă au nevoie și de o abordare adecvată în ceea ce privește colectarea deșeurilor, iar reprezentanții administrației publice locale din Crișcior au făcut un pas important în acest domeniu. Avem în procedură de licitație înființarea unui Centru de Aport Voluntar (CAV), proiect câștigat pe Planul Național de Redresare și reziliență (PNRR) și finanțat cu fonduri europene, în valoare de peste cinci milioane de lei. Astfel, locuitorii comunei Crișcior vor avea posibilitatea ca, în mod gratuit, să poată depozita deșeuri de diverse tipuri, precum hârtie, carton, sticlă, metal, material plastic, cauciuc, lemn, textile ori ambalaje, de cele provenite de la echipamente electrice, electronice, baterii, acumulatori sau din construcții, dar și saltele, mobilă și altele de mari dimensiuni. Acest CAV pentru colectarea deșeurilor va fi amenajat în localitatea de reședință, la halda de zgură”, a precizat Ovidiu Ilie Furdui, primarul din Crișcior.

Nici sportul nu este uitat

Din comuna Crișcior vin vești bune și din sport, domeniu care merge, mână în mână, cu turismul și ecologia. Activitatea Asociației Sportive Zarandu Crișcior va continua. Susținem, în continuare, echipele fotbal de la diferite niveluri, care vor participa în campionatele județene ca și sezonul trecut, și ne propunem să mai organizăm și diferite competiții la noua sală de sport. De asemenea, reabilitarea stadionului de la Gurabarza este un proiect pe care ne propunem să îl demarăm într-o perioadă cât mai scurtă de timp”, a mai spus primarul comunei hunedorene Crișcior, Ovidiu Ilie Furdui.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Corvinul, cu șanse de a merge mai departe

Publicat

pe

Redactat de

Corvinul Hunedoara își păstrează șansele de a se califica în cel de-al treilea tur din UEFA Europa League.

În prima manșă din turul al doilea, Corvinul a remizat, la Sibiu, scor 0-0, cu echipa croată NK Rijeka.

Manșa retur se va disputa joi, 1 august, la Rijeka.

Indiferent de rezultatul returului, hunedorenii vor mai juca cel puțin o „dublă” în cupele europene.

În cazul în care vor fi eliminați din Europa League, cei de la Corvinul vor juca în Conference League.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate